Uiterst pijnlijke nederlaag gastland op EK onder 19

In Finland wordt het Europees kampioenschap voetbal onder 19 jaar gespeeld en dat leverde donderdag een uitermate pijnlijke nederlaag op voor de thuisploeg, die nu in de laatste groepswedstrijd móet winnen om nog kans te maken op de halve finales.

In Seinäjoki speelden de Finnen tegen de Noorse buren. Die kwamen vroeg op voorsprong, maar Finland sloeg terug en in de 53e minuut was het zelfs Ajacied Saku Ylätupa die de 2-1 tegen de touwen werkte. Daar bleef het lang bij, tot de blessuretijd bijna begon.

Erik Botheim kopte in de 90e minuut de 2-2 binnen, maar het werd nog erger voor Finland. Christian Borchgrevink was twee minuten later goed voor de 2-3 en de Finnen dropen net als het publiek gedesillusioneerd af.

De goals (Bron: YouTube)