Brouwer/Meeuwsen verder op EK beachvolleybal

Op het EK beachvolleybal in vier Nederlandse steden is donderdag de groepsfase voor de mannen afgerond. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn als enige van de vier Nederlandse duo's rechtstreeks door naar de achtste finales.

Brouwer en Meeuwsen wonnen ook hun derde groepsduel, maar makkelijk ging het niet. Kacper Kujawiak en Maciej Rudol boden stevig partij, maar de Nederlanders wisten de Polen toch in twee sets te kloppen: 21-14, 30-28.

Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst verloren niet heel verrassend van de in topvorm verkerende Spanjaarden Pablo Herrera en Adrian Gavira: 15-21, 21-23. Doordat de Nederlanders hun andere twee wedstrijden wonnen mogen ze wel door naar de tussenronde.

Voor Dirk Boehlé en Steven van de Velde zit het EK er weer op: ze verloren met 19-21, 16-21 van de Zwitsers Adrian Heidrich en Mirco Gerson en eindigden onderaan hun groep. Daar eindigden Jannes van der Ham en Sven Vismans ook na hun 12-21, 12-21 nederlaag tegen Konstantin Semenov en Ilya Leshukov uit Rusland.

Voor Sophie van Gestel en Marloes Wesselink viel het doek in de tussenronde bij de vrouwen. Met 25-27, 15-21 gingen ze onderuit tegen Karla Borger en Margareta Kozuch uit Duitsland. Joy Stubbe/Marleen van Iersel, Jolien Sinnema/Laura Bloem en Sanne Keizer/Madelein Meppelink staan in de achtste finales.