Naast Jokanovic ook Blanc in beeld om Conte op te volgen bij Chelsea

Laurent Blanc heeft Slaviša Jokanović vergezeld als leidende kandidaten om Antonio Conte vervangen als Chelsea-manager, zo begrijpt Goal.

De voormalige bondscoach van Frankrijk heeft zelfs een plan opgesteld wie hij als zijn staf wil op Stamford Bridge, terwijl de zoektocht van de Blues naar een nieuwe manager een nieuwe wending neemt.

Chelsea moet nog afscheid nemen van Conte, waarbij de club de Italiaan een compensatiebedrag van tien miljoen euro verschuldigd zou zijn. Dat bedrag zou echter komen te vervallen als Real Madrid een aanbod zou doen om Conte benoemen als vervanger van Zinédine Zidane, die vorige week ontslag nam bij Los Blancos. Jokanović is ook in beeld voor de baan bij Chelsea en er is contact geweest tussen de entourage van de manager van Fulham en Chelsea.

Voormalig Napoli-trainer Maurizio Sarri, die is vervangen door Carlo Ancelotti, was de eerste kandidaat om het stokje over te nemen van Conte, maar financiële kwesties hebben de komst doen bemoeilijken. De voorzitter van de Serie A-club, Aurelio De Laurentiis, eist acht miljoen euro van Chelsea om de Italiaan los te weken. De bedrag was de transferclausule van Sarri, maar Goal begrijpt dat die clausule op 31 mei verlopen is, maar De Laurentiis blijft echter vasthouden aan een hoge vergoeding.

Voormalig Barcelona-trainer Luis Enrique en AS Roma-trainer Eusebio Di Francesco zijn ook nog in beeld bij de Londenaren.