Overwatch krijgt reviewsysteem en zoekmachine voor spelers

Om het spelplezier te verhogen krijgt Overwatch verschillende sociale systemen. Zo kun je medespelers een beoordeling geven, of op zoek naar het perfecte team via het ‘looking for group’-systeem. Dit heeft Jeff Kaplan bekendgemaakt in een nieuwe developer update.

In Overwatch draait het allemaal om goed samenspel. Hiervoor ben je afhankelijk van andere mensen, maar helaas zit er wel eens een rotte appel bij die egoïstisch voor zichzelf speelt, geen idee heeft wat hij aan het doen is, of moedwillig de game aan het saboteren is. Om goede teamplay te promoten, worden er Endorsements toegevoegd. Aan het einde van een potje kun je een medespeler prijzen als een Good Teammate, Shotcaller, of voor Sportsmanship. Geef je een Endorsement, dan ontvang je wat extra experience. Spelers die veel Endorsements krijgen, zullen periodiek beloond worden voor het feit dat ze zulke toffe peren zijn. Je moet je positieve teamgeest overigens niet verliezen zodra je een goede waardering hebt, want die kan zo weer zakken. Word je geband, dan begin je sowieso weer van voren af aan.

Een ander systeem dat ingevoerd gaat worden, is de veelgevraagde mogelijkheid om op zoek te gaan naar specifieke spelersklassen. Ben je het zat om als support vijf egoïstische aanvallende dps-mains te ondersteunen in een map waarin je juist een gebied moet verdedigen? Via het ‘looking for group’-systeem kun je dan aangeven bijvoorbeeld op zoek te zijn naar twee tanks, twee support, en twee damage. Twee damage? Ja, voorheen aanvallende en verdedigende dps-personages worden voor de duidelijkheid voortaan op één hoop gegooid onder de noemer damage.

Met het implementeren van deze twee systemen hoopt Blizzard dat positiviteit de boventoon krijgt in Overwatch. Daarnaast stipt Jeff nog even aan dat de hero Symmetra en de map Horizon Lunar Colony een flinke herziening gaan krijgen. De patch is momenteel te testen in de PTR. De developer update waarin al deze veranderingen en nog meer details worden besproken bekijk je hieronder.