Europa League blijft te zien bij RTL7

De voetbalwedstrijden van de Europa League blijven ook de komende drie seizoenen te zien op RTL7. De zender had de rechten van het tweede Europese voetbaltoernooi de afgelopen negen jaar al in bezit. RTL zal wel op zoek moeten naar een nieuwe presentator, nu presentator Wilfred Genee na de zomer verkast naar Veronica.

De Europa League is het toernooi waar de meeste Nederlandse clubs aan meedoen. Feyenoord, AZ en Vitesse spelen in de voorronden van de Europa League. Mochten Landskampioen PSV en Ajax falen in de kwalificatie van de Champions League, dan is deelname aan de Europa League een vangnet.

Bij RTL7 worden twee wedstrijden per speelronde uitgezonden. De zender zendt dan laat op de avond ook samenvattingen uit. Wil je alle wedstrijden van de Europa League live zien, dan blijf je net zoals de afgelopen seizoenen aangewezen op Fox Sports. 

De afgelopen jaren was Wilfred Genee spreekstalmeester van de Europa League. Hij werd vaak geassisteerd door Johan Derksen en/of René van der Gijp. Het trio verhuist met Voetbal Inside mee naar Veronica. RTL zal in een later stadium de nieuwe presentator en analytici bekend te maken voor het komende Europa League-seizoen.