Maaskant terug in het voetbal; Hij wordt technisch directeur Almere City

Robert Maaskant is terug in het betaalde voetbal. Hij wordt per direct de nieuwe technisch directeur van Almere City FC. De vijftigjarige Maaskant tekent een contract tot de zomer van 2020. 

"Ik ben aangenaam verrast door de ambitie en frisheid van deze club", vertelt Maaskant op de website van Almere City. "Uit de gesprekken met algemeen directeur John Bes is naar voren gekomen dat wij veel raakvlakken hebben." 

"Deze club is heel innovatief, wat past bij de kernwaarden jong, eigenwijs en ambitieus", vervolgt de coach. "Ik heb ook altijd een innovatieve kijk op voetbal gehad en ik weet hoe het is om met een kleine club te promoveren. Dat sluit goed op elkaar aan."

In Nederland werkte Maaskant eerder als trainer bij RBC Roosendaal, Go Ahead Eagles, Willem II, MVV, NAC Breda en FC Groningen. In het buitenland had werd hij in 2011 kampioen in Polen met Wisla Krakow. Verder trainde hij het Wit-Russische Dinamo Minsk en het Amerikaanse Columbus Crew. " Bij verschillende clubs ben ik technisch manager geweest, dus het takenpakket is niet nieuw voor mij. De club is heel ambitieus, maar hoe dichter je bij je doelstelling komt, hoe minder progressie je boekt", aldus Maaskant.

"De laatste stap is altijd de moeilijkste. Die fase gaan we nu met elkaar in. Daar wil ik de club in het algemeen en de technische staf in het bijzonder graag bij helpen."