Bertens moeizaam voorbij Lepchenko in Miami

Tennisster Kiki Bertens heeft met veel moeite de derde ronde van het WTA-toernooi in Miami bereikt. De Nederlandse (WTA-29) had drie sets nodig om zich te ontdoen van Varvara Lepchenko, de nummer 69 van de mondiale ranglijst: 5-7, 7-6 (5) en 6-1.

Bertens had in de eerste ronde in Miami een bye, waardoor Lepchenko pas haar eerste tegenstandster was. De Nederlandse kwam 1-4 achter te staan, maar knokte zich terug. Een break op 5-5 kostte haar de set. In set twee was het Bertens die een break voorsprong nam, maar deze ook weer verspeelde. Ook in de tiebreak nam de Nederlandse een voorsprong, maar haar Amerikaanse opponente knokte zich terug tot 5-5. Toch pakte Bertens met 7-5 in de tiebreak de set.

De derde set kenmerkte zich door lange rally's en lange games. Bertens plaatste een break en liep zelfs uit naar een 5-0 voorsprong, voordat Lepchenko door de service van de Nederlandse brak. Een game later was de wedstrijd echter beslist.

In de volgende ronde wacht de als achtste geplaatste Venus Williams die na een stroeve start de Russin Natalia Vikhlyantseva (WTA-88) over de knie legde: 7-5 en 6-4.