Dronken lorren bedolven onder bekeuringen

Twee 18-jarige drankrijders uit Terneuzen hebben zaterdag 24 maart een flinke hoeveelheid bekeuringen verzameld. Ze reden, kort na elkaar, in de dezelfde auto, ze waren op dat moment allebei flink in de olie.

Agenten zagen rond 3.45 in Sint Jansteen op de Verrekijker een auto over de weg slingeren. Ze gaven de bestuurder een stopteken. De auto stopte en agenten spraken de bestuurder aan. Die gaf ineens gas en ging er vandoor. Op de Visserijstraat stapte de jongeman uit en vervolgde zijn reis per benenwagen. Het lukte een hondengeleider om de verdachte op te sporen op de Puttingstraat. De benevelde bestuurder bleek niet over een rijbewijs te beschikken

Zoekactie
Tijdens de zoekactie naar de voortvluchtige bestuurder kwamen twee politie-bikers op de Antoniusdreef een andere auto tegen die zich daar had vastgereden. Ze controleerden de 27-jarige Belgische bestuurster. De dronken dame bleek dusdanig lazarus achter het stuur te zitten dat haar rijbewijs is ingevorderd.

Ondertussen
Een andere 18-jarige jongen uit Terneuzen, die ook in de auto op de Verrekijker zat, was ondertussen weer met de auto gaan rijden. Dat deed hij met gedoofde lichten, een methode die mensen vaak gebruiken om uit het zicht van de politie te blijven. Agenten gaven de auto een stopteken dat in eerste instantie werd genegeerd. Op de Hovestraat stopte de bestuurder. Ook deze bestuurder bleek bezopen te zijn. Beide verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau. De bewust onbekwame bestuurder die op de Puttingstraat werd aangehouden kreeg bekeuringen voor rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs, het negeren van een stopteken en wegrijden met piepende banden. De tweede alcomobilist kreeg bekeuringen voor rijden onder invloed en rijden zonder licht.

Dronken lorren bedolven onder bekeuringen (Foto: Politie)
Dronken lorren bedolven onder bekeuringen (Foto: Politie)