Famke Louise beste muzikant op YouTube

Model Famke Louise is uitgeroepen tot beste muziek-YouTuber. De artieste van de hit Op Me Monnie won zaterdag een VEED Award, een prijs voor de populairste Nederlanders op YouTube.

Ook StukTV viel in de prijzen. Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens wonnen voor het vierde jaar op rij de award voor beste kanaal. Hun afleveringen van Het Jachtseizoen, waarin ze iedere week jacht maken op een bekende Nederlander, werd uitgeroepen tot beste serie. Thomas kreeg bovendien de AD x VEED Journalistieke Aanmoedigingsprijs.

In zeventien verschillende categorieën werden awards uitgereikt aan de beste YouTubers van Nederland. Dylan Haegens werd gekroond tot beste comedy-YouTuber. De VEED RTL Boulevard-award voor beste YouTubende BN'er ging naar Anna Nooshin.

Enzo Knol

De beste mannelijke YouTuber is Kalvijn, bij de vrouwen ging Marije Zuurveld er met de titel vandoor. De Bellinga's, een gezin uit Zwolle, werden uitgeroepen tot beste vloggers. Nina Schotpoort is beste nieuwkomer en beste Muser.

Enzo Knol was vier keer genomineerd, maar ging met lege handen naar huis. In de categorie 'gaming' werd hij verslagen door zijn eigen broer Milan (DagelijksHaaDee).

De awardshow werd gepresenteerd door YouTuber Defano Holwijn. Bekende Nederlanders als Humberto Tan, Luuk Ikink en Domien Verschuuren waren ingeschakeld om de prijzen uit te reiken.

 

 

Famke Louise beste muzikant op YouTube
Famke Louise beste muzikant op YouTube (Foto: BuzzE)