Oranje verliest bij debuut Koeman

Het Nederlands elftal heeft het debuut van bondscoach Ronald Koeman niet op kunnen luisteren met een zege. In de Amsterdam ArenA verloor Oranje een oefenduel tegen Engeland met 0-1.

Zoals verwacht startte het Nederlands elftal defensief met drie centrale verdedigers en op de flanken de debuterende Hans Hateboer en Patrick van Aanholt. Voorin mochten Bas Dost, Quincy Promes en Memphis Depay aan de slag. Veel viel er in het eerste deel van de wedstrijd niet te beleven. Oranje kwam niet verder dan een schot van afstand van Matthijs de Ligt, terwijl namens Engeland Jordan Henderson uit een vrije trap voorlangs kopte.

Na rust ruilde Oranje de 3-4-3 in voor 5-3-2, maar dat pakte niet goed uit tegen Engeland dat sterk uit de kleedkamers kwam. Een voorzet van Danny Rose werd niet goed verwerkt, waarna Jesse Lingard van afstand raak kon schieten: 0-1. Het Nederlands elftal begon hierna aan te dringen en via Dost en Promes kwamen er zelfs enkele mogelijkheden. Koeman probeerde het hierna nog met Ryan Babel en Davy Pröpper, terwijl vlak voor tijd Wout Weghorst nog debuteerde. Veel hielp het niet, want Engeland ging met de zege aan de haal.

Maandag speelt Oranje in het Zwitserse Genève een oefenwedstrijd tegen Portugal.