Lawless wint derde etappe Coppi e Bartali, Rosa blijft leider

Christopher Lawless heeft de derde etappe van de Coppi e Bartali gewonnen. De 22-jarige Brit van Team Sky was het snelst van een uitgedund peloton. De Italiaan Paolo Toto werd tweede, voor zijn landgenoot Lorenzo Rota. Diego Rosa blijft aan de leiding staan van het algemeen klassement voor Bauke Mollema.

Remy Di Gregorio (Delko Marseille Provence KTM), Michal Paluta (CCC Sprandi Polkowice), Dimitri Peyskens (WB Aqua Protect Vernaclassic), Peter Williams (One Pro Cycling) en Christofer Jurado (Treviso Phonix Hemus 1896) kregen de ruimte van het peloton. Het vijftal pakte twee minuten op het peloton. Later maakte Marco Coledan en Jacopo Moskou van Wilier Triestina - Italië Selle de sprong naar voren.

Met nog dertig kilometer te fietsen was het avontuur voor de vluchters voorbij. Vijf kilometer daarna brak het peloton in meerdere delen. In het eerste deel van het peloton waren klassementsleider Rosa en Mollema, nummer twee in het algemeen klassement mee. Koen Bouwman, die gisteren hard was gevallen, miste de slag en kon daardoor een goed klassement kan vergeten. Het verschil tussen groep een en twee zou oplopen naar meer dan minuut.

Team Sky was het best vertegenwoordigd in de voorste, waarna Lawless het in de sprint afmaakte voor de Britse ploeg. Voor Lawless was het ook zijn eerste profzege in zijn carrière.