Dost nuchter in de voetsporen van Messi

Boris (borisz)

Bas Dost is bij VfL Wolfsburg aan een ongekende doelpuntenreeks bezig. Toch blijft de Nederlandse spits kalm onder alle aandacht. Zondag haalde Dost met twee doelpunten een zege voor zijn ploeg binnen tegen Hertha BSC. In de eerste vier competitieduels van Wolfsburg in 2015 was Dost ook al zeven keer trefzeker. Tel daar twee goals in de Europa League bij op en de teller staat in 2015 al op elf doelpunten.

In de grootste vijf competities van Europa maakte alleen Lionel Messi dit kalenderjaar meer doelpunten. "Het heeft natuurlijk met mijn kwaliteiten te maken, maar ook een beetje met geluk", reageert de oud-speler van Heracles Almelo en sc Heerenveen nuchter tegen Sport1.

"Als je in zo'n 'flow' zit, valt de bal bijna altijd goed en ik sta telkens op de goede plek. Als je niet in vorm bent, gaan de ballen vaak op de paal of net naast het doel; nu vliegen ze er allemaal in." Opvallend detail: in de eerste seizoenshelft scoorde Dost in de Bundesliga maar twee keer.

Met elf competitietreffers staan alleen Arjen Robben (zestien) en Alexander Meier (veertien) boven Dost op de Duitse topscorerslijst. "Dit geeft natuurlijk een geweldig gevoel. Het mag van mij nog wel even zo doorgaan."