FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 1 maart 2014

Bieber jarig: geen tiener meer

Op een dag van terreur, oorlog, NAVO-Ruslandruzie en hoogoplopende spanningen rondom de invasie van Oekraïne, is er op de valreep nog goed nieuws te melden.

Justin Bieber is namelijk vandaag officieel geen tiener meer, schrijft TMZ. Hij mocht vanochtend twintig kaarsjes uitblazen. Of hij zich als twintiger wezenlijk anders zal gaan gedragen, moet de toekomst uitwijzen.

Rest FOK.nl niets dan het tienersterretje een hele fijne verjaardag te wensen.

[Serie A] AS Roma en Inter scoren niet

AS Roma is er zaterdag niet in geslaagd de druk op koploper Juventus op te voeren. De nummer twee van de Serie A speelde thuis met 0-0 gelijk tegen Internazionale. Kevin Strootman speelde de hele wedstrijd mee bij AS Roma, dat na 25 speelronden een achterstand van acht punten heeft op de concurrent uit Turijn.

De wedstrijd werd gespeeld voor deels lege tribunes. Roma moest een deel van het stadion sluiten wegens misdragingen van fans in eerdere duels. Tegen die beslissing werd buiten Stadio Olimpico door ongeveer vijfhonderd fans met fakkels en vuurwerk geprotesteerd.

De fans die zich buiten het stadion ophielden, misten weinig spektakel. Inter kwam alleen in de buurt van een doelpunt met een gevaarlijke kopbal van Rodrigo Palacio. Een wegens buitenspel afgekeurd doelpunt van Mattia Destro was het enige wapenfeit van de thuisploeg.

[upd] 4e noodvergadering NAVO ooit

Letland en Litouwen hebben op basis van Artikel 4 van het NAVO-verdrag een noodbijeenkomst aangevraagd van de Noord-Atlantische Raad. Dat is de vierde keer in de geschiedenis van de sinds 1949 bestaande verdragsorganisatie.

Artikel 4 stelt dat wanneer een land vreest dat haar nationale veiligheid of soevereiniteit in gevaar komt, er een noodbijeenkomst kan worden ingeroepen. Turkije deed in het verleden drie keer eerder een beroep op het Artikel: in 2003 aangaande de Irakoorlog en in 2012 tweemaal aangaande Syrië. Daarmee is de komende vergadering de eerste die door (compleet) in Europa liggende landen wordt aangevraagd.

Letland en Litouwen leden in het Sovjettijdperk onder een bewuste strategie van russificatie. Dat hield in dat er scheepsvrachten Russen naar de landen werden gestuurd om op lange termijn een meerderheid te vormen, zodat de inwoners van de Baltische staten (net als Tibetanen) min of meer vreemdeling in eigen land worden.

Litouwen heeft slechts zes procent Russen, Letland maar liefst 30 procent; de hoofdstad Riga is met een ruime 40 procent zelfs bijna voor de helft Russisch. De landen lijken bang te zijn om na de Russische invasie op de Krim ter 'bescherming van Russische belangen' in die regio, de volgende te worden op Poetins lijstje.

Om in Letland aanspraak te mogen maken op burgerrechten als stemrecht moet je kunnen aantonen Letse roots tot vóór 1945 te hebben, of middels een stringente taaltoets aantonen in elk geval Lets te spreken.  Letland heeft op het moment 400.000 staatloze burgers, hetgeen de Letten eerder al werd aangerekend bij onderhandelingen over de Letse toetreding tot de EU en de Euro. 

Wanneer de Raad bijeenkomt en wat daar besproken wordt, zal blijken zodra daar meer bekend over is.

Update 23.40 uur: 
NAVO-secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen heeft zojuist laten weten dat voornoemde crisisvergadering zondag plaats zal vinden. 

ANP meldt: "In de Raad zitten vertegenwoordigers van de 28 Europese en Noord-Amerikaanse NAVO-lidstaten. Na de zitting van de Raad volgt overleg met de Oekraïense vertegenwoordiger in Brussel. Volgens een diplomatieke bron begint de zitting van de Raad om 13.00 uur en volgt het overleg met Kiev om 16.00 uur."

FOK!toen: Het debuut van Rush

Op deze eerste dag van maart gaan we met FOK!toen precies veertig jaar terug in de tijd. Het was namelijk op 1 maart 1974 dat het epische debuutalbum van het trio Rush verscheen. Een mooie reden om eens terug te kijken op het ontstaan van een band, die door velen nog steeds als één van de allerbeste en succesvolste bands uit Canada wordt gezien.

Rush - Rush

De vroege jaren

In augustus 1968 richten gitarist Alex Lifeson, zanger en bassist Jeff Jones en drummer John Rutsey de band Rush op. Een dag voordat de groep haar eerste optreden doet in een lokale coffeeshop komt Rutseys broer met de naam Rush aanzetten. In het daaropvolgende jaar zou Jones worden vervangen door zanger en bassist Gary Lee Weinrib. Omdat zijn Poolse moeder hem vaak Geddy noemde besloot Gary om de artiestennaam Geddy Lee aan te nemen.

In januari 1969 werd de band uitgebreid met zanger, toetsenist en gitarist Lindy Young. In mei van datzelfde jaar werd Geddy Lee uit de band gezet en werd vervangen door zanger en bassist Joe Perna. Vanaf dat moment luisterde de band niet meer naar de naam Rush, maar heette Hadrian. Lee zat niet bij de pakken neer en besloot zijn eigen band op te gaan richten. In eerste instantie noemde Lee zijn band Ogilvie maar al snel werd de naam veranderd in Judd. Nadat bleek dat Lee meer succes had met zijn band dan de mannen van Hadrian besloot ook Lindy Young om Hadrian te verlaten en aan te sluiten bij de band Judd.

Concertposter met Rutsey
Concertposter uit 1974

Nadat de band Judd in september 1970 uiteen gaat besluiten Lee, Lifeson en Rutsey om de band Rush nog een kans te geven. Vanaf februari 1971 is Rush heel even een kwartet, als de band wordt uitgebreid met gitarist Mitchell Botsi, maar deze besluit om de band in mei alweer te verlaten. Vanaf dat moment is Rush een trio die covers speelt van bands die van grote invloed op hun latere muziek zouden zijn, zoals The Who, Led Zeppelin, The Rolling Stones, Cream, Jimi Hendrix en Eric Clapton. Daarnaast worden er ook voor het eerst eigen composities gespeeld zoals 'Keep in Line', 'Garden Road', 'Slaughterhouse' en 'Feel So Good'.

De eerste single

De eerste single van Rush
De eerste single van Rush

Vanaf begin 1973 begon de groep Rush steeds vaker op te treden in lokale kroegen en op schoolfeesten. Datzelfde jaar verschijnt ook de eerste single van de groep. Op de A-kant van de single staat een cover van Buddy Holly's 'Not Fade Away' en op de B-kant van de single staat de eigen compositie 'You Can't Find It'. 'You Can't Find It' was opgenomen voor de eerste elpee maar zou op het laatste moment geschrapt worden.

Samen met producer Dave Stock gaat Rush naar de Eastern Sound Studio in Toronto om daar opnames te maken voor hun eerste album. In de nachtelijke uren werden een viertal nummers opgenomen. De groep was echter niet te spreken over de opnamekwaliteit en besloot om de opnames af te maken in de Toronto Sound Studios. Naast de vier meest gecompliceerde nummers van dit album ('Finding My Way', 'Need Some Love' en 'Here Again') worden ook overdubs opgenomen voor de nummers 'Before and After' en 'Working Man'.

De 1e persing van het album Rush
De 1e persing van het album Rush op Moon Records

Moon Records
Rush ging samen met manager Ray Danniels op zoek naar een geschikte platenmaatschappij maar niemand toonde interesse voor het trio uit Canada. De mannen van Rush gingen niet bij de pakken neerzitten en besloten om hun eigen platenmaatschappij Moon Records op te richten om daarop de debuutelpee te laten verschijnen.

Het titelloze debuutalbum van Rush wordt in een oplage van 3500 exemplaren uitgebracht. Als Donna Halper van het radiostation WMMS in Cleveland het nummer 'Working Man' in haar radioshow draait wordt de studio regelmatig platgebeld met de vraag waar de plaat te koop is. Platenwinkels in Cleveland importeren de elpee uit Canada en al snel is het album uitverkocht.

De 2e persing van Rush
De 2e persing van Rush op Mercury Records

Na het plotseling succes in Cleveland besluit Mercury Records om het debuutalbum van Rush opnieuw uit te brengen. In de media was men zeer te spreken over dit verrassende debuut van Rush. Zo wordt de stem van Geddy Lee vaak vergeleken met die van Robert Plant en ook het sterke gitaarwerk van Lifeson en het solide drumwerk van Rutsey ontvingen alleen maar lof.

Het Album

Een latere persing van Rush

Kant A:
01. Finding My Way 5:03
Hier een opname van 16 oktober 1974 met Neil Peart op drums.
02. Need Some Love 2:16
Ook van dit nummer bestaat een fraaie live-opname uit 1974 op de Laura Secord Secondary School.
03. Take a Friend 4:27
04. Here Again 7:30

Nederlandse persing van Rush
De Nederlandse persing van Rush

Kant B:
01. What You're Doing 4:19
Hier een opname van 15 mei 1975 in Cleveland.
02. In the Mood 3:36
03. Before and After 5:33
04. Working Man 7:07
Hier een opname uit 1974 met Rutsey op drums.

De her-uitgave van Rush uit 1997
De her-uitgave van Rush uit 1997

Een nieuwe drummer
In de zomer van 1974 besluit Rutsey om de band te verlaten. Rutsey had steeds vaker last van diabetes en ook had hij geen zin om uitgebreid te gaan touren, terwijl de groep wel veel aanbiedingen voor optredens begon te krijgen. Rutsey zou worden vervangen door Neil Ellwood Peart, de voormalige drummer van de band Hush. De band Rush had haar vaste bezetting gevonden die ze tot de dag van vandaag zou behouden. Mede door de invloed van Peart zou de band steeds progressiever gaan klinken en zouden er nog vele mooie albums gaan volgen.

Veiligheidsraad overlegt in openbaar over Oekraïne

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties heeft zaterdagavond een openbaar spoedberaad belegd over de crisis in de Oekraïne. Aanvankelijk kwam de raad achter gesloten deuren bijeen, maar de meerderheid van de leden lapte de bezwaren van Rusland tegen een openbare vergadering uiteindelijk aan de laars.

De interim-regering van Oekraïne beticht Rusland van een 'militaire invasie en bezetting' van strategische punten op het schiereiland de Krim. Kiev heeft de vier andere permanente leden van de Veiligheidsraad, de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk en China, gevraagd de 'agressie' van het vijfde lid Rusland een halt toe te roepen.

Witte Huis vergadert over situatie de Krim

In het Witte Huis in Washington wordt zaterdagavond op hoog niveau gepraat over de situatie op het Oekraïense schiereiland de Krim. Het overleg gaat over de manier waarop de Verenigde Staten gaan reageren op het feit dat de Russische president Vladimir Poetin toestemming heeft om militaire troepen in te zetten op de Krim.

Aan de vergadering nemen onder andere de minister van defensie Chuck Hagel, CIA-directeur Johan Brennan, directeur van de nationale inlichtingendienst James Clapper en topman van het Amerikaanse leger Martin Dempsey deel.

President Barack Obama waarschuwde Rusland vrijdagavond dat het voor militair ingrijpen in Oekraïne een prijs betaalt.

Uitslag Vitesse - Roda JC

Vitesse heeft Roda JC verder in de zorgen gedrukt. De Arnhemmers waren in het eigen GelreDome met 3-0 te sterk voor de nummer laatst van de Eredivisie. Zelf klimt de ploeg van Peter Bosz naar een voorlopige tweede plaats, vijf punten achter Ajax en een punt voor FC Twente. Die ploegen moeten morgen nog spelen.

Vitesse

3 - 0

Roda JC

 14' Havenaar
 29' Vejinovic
 76' Havenaar
   
 
 Gele kaart: Kashia, Atsu (Vitesse), Donald, Van Peppen, De Beule (Roda JC)
 Rode kaart: Bonevacia (28) (Roda JC)
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: 16.908
Arbiter: Liesveld
 
Opstelling:   Opstelling:
Velthuizen
Van der Struijk (Qazaishvili/64)
Kashia
Van der Heijden
Achenteh
Pröpper
Vejinovic
Labyad (Piazón/64)
Ibarra
Havenaar
Atsu (Traoré/80)
  Kurto
Monteyne
Letschert
Bonevacia
Van Peppen
Hupperts (Paulissen/40)
Sutchuin Djoum (De Beule/68)
Donald
Kali
Höcher
Németh (Powel/80)

[NK Sprint] Otterspeer wint slotafstand, M. Mulder kampioen

Hein Otterspeer heeft de afsluitende 1000 meter gewonnen tijdens de Nederlands kampioenschappen sprint in Amsterdam. Hij won in een tijd van 1.10,72. Dit bleek niet genoeg voor de eindzege. De titel ging naar Michel Mulder. Otterspeer moest genoegen nemen met zilver. 

Mulder werd uiteindelijk zesde op de slotafstand (1.11,49). Zijn broer Ronald Mulder had zich afgemeld voor dag twee omdat hij zich niet fit voelde. Het afstandszilver ging naar Kjeld Nuis in een tijd van 1.11,03. In het algemeen klassement werd hij derde. Olympisch kampioen op Stefan Groothuis werd derde op de kilometer in een tijd van 1.11,25. Overall moest hij genoegen nemen met een zesde plaats.

De zesde plaats is nog een knappe prestatie voor Groothuis. Hij kwam gisteren bij de start van de 1000 meter ten val. Pim Schipper werd vierde op de kilometer en belandde daarmee net naast het podium. 

Uitslag 1000 meter

# Schaatser Tijd 
1. Hein Otterspeer 1.10,72
2. Kjeld Nuis 1.11,03
3. Stefan Groothuis 1.11,25
4. Pim Schipper 1.11,41
5. Mark Tuitert 1.11,46
6. Michel Mulder 1.11,49
7. Sjoerd de Vries 1.11,98
8. Thomas Krol 1.12,28
9. Lieuwe Mulder 1.12,72
10. Aron Romeijn 1.12,94

Eindklassement 

# Schaatser Punten
1. Michel Mulder 142.707
2. Hein Otterspeer 142.780
3. Kjeld Nuis 142.853
4. Pim Schipper 143.790
5. Jan Smeekens 144.745
6. Stefan Groothuis 144.865
7. Mark Tuitert 145.115
8. Jesper Hospes 145.450
9. Sjoerd de Vries 145.675
10. Joost Born 147.885

Carnaval Venlo en Roermond 'veilig en gezellig'

De viering van carnaval in de plaatsen Venlo en Roermond is volgens de politie zaterdag overdag 'veilig' en 'gezellig' verlopen. Tot 18.00 uur werden in Venlo zes aanhoudingen verricht en in Roermond werden acht mensen, waarvan drie zakkenrollers, gearresteerd.

Agenten gingen over tot de aanhoudingen wegens openbare dronkenschap, wildplassen, baldadigheid, het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs, belediging en het niet opvolgen van een bevel.

In Venlo waren zaterdag gedurende de dag zo'n 25.000 tot 30.000 mensen op de been. De politie moest 's middags tijdelijk de toegangswegen naar de Markt en de Parade afsluiten vanwege grote drukte. In Roermond kwamen twintigduizend bezoekers af op de carnavalsfestiviteiten.

Uitslagen Eredivisie 01/03/2014

Om 19.45 uur begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. PSV won moeizaam van Go Ahead Eagles terwijl het duel tussen ADO Den Haag en NAC Breda eindigde in een 1-1 gelijkspel. Hieronder vind je de karakteristieken van deze wedstrijden.

Go Ahead Eagles

2 - 3

PSV

 1' Antonia
 25' Falkenburg
   49' Depay 
 67' Locadia 
 90' Ruiz 
 
 Gele kaart: v.d Linden (Go Ahead Eagles)
 
Stadion: De Adelaarshorst, Deventer
Toeschouwers: 7.898
Arbiter: Wiedemeijer
 
Opstelling:   Opstelling:
Andersen
Schmidt
Amevor
v.d. Linden
Schenk (Haps/75)
Overgoor
Rijsdijk (Kolder/72)
Turuc
Antonia (Godee/84)
Falkenburg
Houtkoop
  Zoet
Arias
Jorgensen
Rekik
Willems
Park (Maher/76)
Schaars
Hiljemark
Ruiz
Locadia (Matavz/70)
Depay

ADO Den Haag

1 - 1

NAC Breda

 63' Alberg    55' Hooi 
 
 Gele kaart: Poepon (NAC Breda)
 
Stadion: ADO Den Haag Stadion, Den Haag
Toeschouwers: 10.139
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Zwinkels
Zuiverloon
Beugelsdijk
Wormgoor
Meijers
Malone
Holla
Bakker (v. Haaren/76)
Schet (Wildschut/59
Kanon/90+1)
v. Duinen
Alberg
  Ten Rouwelaar
De Roover
Drost
Buijs
v.d. Weg
Seuntjens
Suk (Swerts/90 2)
Matic
Verbeek (Hooi/46)
Poepon
Tighadouini (Kwakman/78)

Van Rijn: niemand komt op straat te staan

Ouderen die op dit moment in een verzorgingstehuis wonen, mogen in een instelling blijven wonen. "Niemand komt op straat te staan. Iedere suggestie anderzijds maakt mensen onterecht bang", stelt staatssecretaris van Volksgezondheid Welzijn en Sport Martin van Rijn (PvdA) zaterdag in reactie op een inventarisatie van de NOS.

Van Rijn erkent dat het 'vervelend' is voor mensen die op hun plek zijn in een zorginstelling, maar desondanks toch moeten verhuizen. "Dat is niets minder dan pijnlijk, maar niemand verliest z'n recht op een plek in een instelling."

De komende vijf jaar verdwijnen naar verwachting achthonderd van de tweeduizend verpleeg- en verzorgingstehuizen. Volgens de NOS is bij tachtig verzorgingstehuizen al aangekondigd dat ze gaan sluiten en zijn zeker dertien al dicht. Alleen mensen die zware zorg nodig hebben kunnen straks nog terecht in een verpleeghuis. Anderen moeten langer thuis blijven wonen.

Hierdoor zijn er voor veel verzorgingstehuizen te weinig patiënten om open te blijven en worden ze dus gesloten. De bewoners moeten dan verhuizen naar een ander verzorgingstehuis of weer zelfstandig gaan wonen met een thuiszorgpakket. Dit leidt volgens de NOS tot veel onrust onder ouderen.

Giraffe Artis bevalt midden op de dag van jong

In dierentuin Artis in Amsterdam is zaterdagmiddag een giraffe bevallen van een jong. Het dier liep op de savanne toen plotseling de bevalling inzette. De giraffe liep vervolgens naar de stal en bracht daar het jong ter wereld. Dat heeft een woordvoerder van de dierentuin laten weten.

Artis was enigszins voorbereid op de bevalling. "We verwachtten al dat er iets zou gebeuren de komende dagen. Maar toen er ineens twee voorpootjes uit haar achterste staken, was dat wel een verrassing", aldus de zegsman.

De bevalling is volgens hem goed verlopen. "Omdat giraffes staand bevallen, is het wel altijd spannend. Het jong valt van een redelijke hoogte met een klap op de grond. Daarna moet het gaan bewegen. Dat gebeurde ook. Na een paar pogingen stond ze."

Bezoekers van de dierentuin hebben de bevalling uiteindelijk niet kunnen zien. "De giraffe besloot zelf om naar binnen te gaan. Anders was het jong buiten geboren", zegt de woordvoerder.

Of het jong zondag al buiten te zien is voor het publiek is nog even afwachten. "Ik denk dat het net iets te koud is. Of mensen het jong dan in de stal kunnen bekijken, moeten we nog even afwachten. We willen eerst zeker weten dat het goed drinkt en alles functioneert zoals het hoort", vertelt de zegsman.

Waarschijnlijk is het jong een merrie. "Zoals we er nu tegenaan kijken, zou het vreemd zijn als het een mannetje is." De kleine giraffe heeft nog geen naam. Die mogen de dierverzorgers uitkiezen en waarschijnlijk wordt dat iets Afrikaans.

[JL] Excelsior boekt vierde zege op rij

Excelsior haakt in de Jupiler League aan in de strijd om de titel. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen klopte Achilles'29 zaterdag met 3-0 en boekte daarmee al de vierde overwinning op rij. Excelsior staat derde met een achterstand van zes punten op koploper FC Dordrecht en vijf punten op Willem II.

Lars Veldwijk zette Excelsior na twintig minuten op voorsprong. Na rust waren Jordan Botaka en Daan Blij trefzeker. Achilles blijft door de achttiende nederlaag van het seizoen de hekkensluiter in de Jupiler League.

FC Emmen won, mede dankzij twee goals van Roland Bergkamp, met 4-1 van FC Volendam. Emmen is de nummer twaalf in de Jupiler League, Volendam staat twee plaatsen hoger.

[Bundesliga] Bayern dankzij hattrick Robben ruim langs Schalke

Bayern München heeft zaterdag een ruime thuiszege geboekt op Schalke 04. Mede dankzij drie goals van Arjen Robben won de koploper van de Bundesliga met 5-1. Na amper een halfuur spelen stond Bayern, dat moeiteloos afstevent op de landstitel, al met 4-0 voor.

David Alaba zette Bayern in de derde minuut op voorsprong, waarna Robben er 2-0 van maakte. De Nederlander was vlak na de 3-0 van Mario Mandzukic opnieuw trefzeker. Na rust scoorde Rafinha in eigen doel, waarna Robben uit een penalty voor het slotakkoord zorgde.

Voor Schalke, waar Klaas-Jan Huntelaar de hele wedstrijd meespeelde, komt er een einde aan een belabberde week. De nummer vier van de Bundesliga werd woensdag in de Champions League thuis met 6-1 vernederd door Real Madrid.

[PL] Suarez belangrijk in zege Liverpool bij Southampton

Liverpool is zaterdag naar de tweede plaats in de Premier League gestegen. De ploeg van coach Brendan Rodgers zegevierde met 3-0 bij Southampton. Luis Suarez was de grote man. De oud-Ajacied maakte na zestien minuten de openingsgoal en bereidde in de tweede helft de 0-2 van Raheem Sterling voor. In blessuretijd verzorgde Steven Gerrard met een benutte strafschop het slotakkoord.

Met de zege profiteerde Liverpool optimaal van de nederlaag van Arsenal eerder zaterdag. De Reds namen vanwege een beter doelsaldo de tweede plaats over. Koploper Chelsea heeft vier punten meer. Southampton blijft negende.

Trainer Newcastle excuseert zich voor kopstoot

Alan Pardew heeft na zijn kopstoot tegen voetballer David Meyler van Hull City het boetekleed aangetrokken. "Het gebeurde in het heetst van de strijd, ik heb er enorm veel spijt van en biedt iedereen mijn excuses aan", liet de trainer van Newcastle United zaterdag na het opvallende incident weten aan Sky Sports.

De vlam sloeg in de pan toen Meyler zich in de 72e minuut aan de zijlijn meldde om een ingooi te nemen. "Ik had niet de intentie om me agressief te gedragen", verklaarde Pardew achteraf. "Maar ik heb met mijn hoofd een kleine beweging naar voren gemaakt en dat mag niet."

Voor Pardew is het niet de eerste keer dat hij in opspraak raakt. Zo kreeg hij in 2012 een schorsing na het wegduwen van een assistent-scheidsrechter. "Ik zal in de toekomst gewoon op de bank blijven zitten en het coachen aan de lijn overlaten aan mijn assistent John Carver", belooft Pardew.

De kopstoot van Pardew werd bestraft met een rode kaart waardoor de trainer het slot van de met 4-1 gewonnen wedstrijd vanaf de tribune moest bekijken. Voetbalbond FA buigt zich komende week over een definitieve straf. Bij Newcastle spelen de Nederlanders Tim Krul, Vurnon Anita en Luuk de Jong.

D'Onofrio schurk in Jurassic World

Vincent D'Onofrio speelt de schurk in de vierde Jurassic Park-film. De 54-jarige acteur kruipt voor Jurassic World in de huid van een louche zakenman, schrijft de Amerikaanse filmwebsite The Wrap. Hij was eerder te zien in films als Full Metal Jacket en Men in Black en in de tv-serie Law & Order: Criminal Intent.

D'Onofrio voegt zich bij een cast die al bestaat uit onder anderen Chris Pratt en Bryce Dallas Howard. Jurassic World wordt geregisseerd door Colin Trevorrow en de productie is in handen van Steven Spielberg. Over het verhaal van Jurassic World is nog niets bekend. De film verschijnt in de zomer van 2015 in 3D.

Laagterecord Super Mario Bros

Een of andere knul heeft het voor elkaar gekregen om de laagst mogelijke score te halen in Super Mario Bros. 500 punten maar, alleen 100 punten per vlaggenpaal aan het eind van de levels. Dat betekent dus dat hij geen enkele vijand mag killen en geen een muntje mag halen. De meest bizarre truc is een sprong in level 8-1. Volgens de recordhouder is bij zo'n sprong precisie van een zestigste van een seconde nodig. Check het filmpje voor de run zelf. 

[NK Sprint] Van Beek wint 1000m, Boer kampioen

Lotte van Beek heeft de laatste afstand van het NK sprint op haar naam geschreven. Ze won  de 1000 meter in een tijd van 1.17,95 en was daarmee sneller dan vrijdag. Het bleek echter niet genoeg om het klassement te winnen. De titel ging naar Margot Boer. 

Boer klokte 1.18,53 en werd daarmee tweede. Het is haar vierde nationale sprinttitel. In 2009, 2011 en 2012 was ze ook de sterkste. Het brons lag klaar voor Ireen Wüst, maar ze kwam ter val. Het brons ging naar Laurine van Riessen, die zevende werd op de afsluitende kilometer. 

Titelverdediger Marrit Leenstra moest genoegen nemen met een vijfde plaats in het eindklassement. Laurine van Riessen is vierde geworden. 

Uitslag 1000 meter

# Schaatser Tijd
1. Lotte van Beek 1.17,95
2. Margot Boer 1.18,53
3. Marrit Leenstra 1.18,82
4. Manon Kamminga 1.19,48
5. Letita de Jong 1.19,88
6. Laurine van Riessen 1.19,90
7. Thijsje Oenema 1.19,96
8. Rosa Pater 1.20,68
9. Roxanne van Hemert 1.20,79
10. Floor van den Brandt 1.20,94

Eindklassement 

# Schaatser Punten
1. Margot Boer 156.360
2. Lotte van Beek 156.625
3. Thijsje Oenema 159.315
4. Laurine van Riessen 159.425
5. Marrit Leenstra 159.700
6. Manon Kamminga 160.285
7. Letita de Jong 160.520
8. Floor van den Brandt 160.725
9. Janine Smit 161.125
10. Rosa Pater 161.525

Oekraïne brengt leger in staat van paraatheid

Oekraïne brengt zijn troepen in volledige staat van paraatheid. Dat heeft waarnemend president Oleksandr Toertsjinov zaterdagavond gezegd na een zitting van de Raad voor Nationale Veiligheid en Defensie, melden Oekraïense media.

Het besluit om het leger gevechtsklaar te maken komt enkele uren nadat de Russische president Vladimir Poetin toestemming had gekregen van het hogerhuis van het Russische parlement om troepen naar Oekraïne te sturen om de situatie daar te stabiliseren.

Behalve het leger dat in staat van paraatheid wordt gebracht, werd ook besloten om energiecentrales en andere belangrijke objecten extra te beveiligen. De veiligheidsraad heeft volgens Toertsjinov een gedetailleerd actieplan voor het geval Rusland daadwerkelijk overgaat tot militair ingrijpen in Oekraïne.

Toertsjinov, die na de vlucht van Viktor Janoekovitsj vorige week tot waarnemend president werd benoemd door het parlement, riep de Oekraïners op tot eenheid en 'te vergeten wie links is of wie rechts'. "We zijn allen Oekraïeners."

De Federatieraad van het Russische parlement stemde zaterdagmiddag unaniem in met het verzoek van Poetin om militairen naar Oekraïne te sturen. Overigens heeft het er alle schijn van dat op de Krim, een autonome regio, al Russische militairen actief zijn, nog afgezien van de militaire aanwezigheid die Rusland in het gebied heeft in verband met de daar gelegerde Zwarte Zeevloot.

Dode brand Nieuwegein was bewoner

De persoon die vrijdagavond bij een woningbrand in Nieuwegein om het leven is gekomen, is vermoedelijk een van de bewoners van het huis, een 42-jarige man. Dat meldt de politie. Het lichaam van de man was ernstig verbrand, waardoor vrijdag nog niets over de identiteit te zeggen was.

De brandweer rukte rond 19.00 uur uit voor de brand in de wijk Batau-Noord. De vlammen sloegen uit de woning aan de Hermelijnweide. De brand werd ontdekt door de 74-jarige bewoonster. Het dodelijke slachtoffer, dat op zolder werd aangetroffen, is vermoedelijk haar zoon.

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

[NK Allround] Verweij wint 5km, Kramer gediskwalificeerd

Koen Verweij kan na een sterke vijf kilometer in het Olympisch Stadion in Amsterdam de Nederlandse allroundtitel niet meer ontgaan. De TVM-rijder klokte 6.35,16 maar was hiermee niet de snelste man van de dag.

Dat was Sven Kramer die 6.32,29 klokte, maar eindigde met de verboden kickfinish. Hierdoor werd Kramer uit de uitslag geschrapt en ging de dagzege naar Verweij. Tweede werd Arjen van der Kieft die een knappe 6.42,46 neerzette, voor Renz Rotteveel die een fractie langzamer was. Hij klopte in een rechtstreeks gevecht Douwe de Vries die ook uit de uitslag gehaald is vanwege het buiten zijn baan komen en het raken van de blokjes.

In het klassement heeft Verweij voor de 1500 meter een voorsprong van ruim vijf seconden op Rotteveel en Wouter Olde Heuvel die gaan strijden om de tweede positie. Lucas van Alphen staat ruim hierachter op de vierde positie.

Uitslag

# Schaatser Tijd
1 Koen Verweij 6:35.16
2 Arjen van der Kieft 6:42.46
3 Renz Rotteveel 6:42.62
4 Christijn Groeneveld 6:44.74
5 Wouter Olde Heuvel 6:45.92
6 Thom van Beek 6:49.43
7 Frank Hermans 6:52.28
8 Jorjan Jorritsma 6:54.58
9 Ted-Jan Bloemen 6:55.99
10 Jos de Vos 6:56.27


Klassement

# Schaatser Punten Verschil 1500 meter
1 Koen Verweij 75.876 -
2 Renz Rotteveel 77.662 5,36
3 Wouter Olde Heuvel 77.742 5,60
4 Lucas van Alphen 78.649 8,32
5 Frank Hermans 79.108 9,70
6 Jorjan Jorritsma 79.288 10,24
7 Thom van Beek 79.363 10,47
8 Ted-Jan Bloemen 79.429 10,66
9 Rhian Ket 79.682 11,42
10 Christijn Groeneveld 79.694 11,46

Uitslag PEC Zwolle - N.E.C Nijmegen

Om 18.45 uur begon in de Eredivisie de wedstrijd tussen PEC Zwolle en NEC Nijmegen. De doelpuntrijke wedstrijd kende geen winnaar, het werd 3-3. Hieronder vind je de karakteristieken van deze wedstrijd.

PEC Zwolle

3 - 3

N.E.C. Nijmegen

 6' Fernandez
 35' Klich
 57' Broerse
   43' Rieks 
 46' Higdon 
 69' Rieks 
 
 Gele kaart: , v. Eijden, Stefánik, (N.E.C. Nijmegen)
 
Stadion: IJsseldelta Stadion, Zwolle
Toeschouwers: 12.100
Arbiter: Higler
 
Opstelling:   Opstelling:
Boer
v. Polen
v.d Werff
Broerse
v. Hintum
Klich
Saymak (Gravenbeek/90)
Drost
Karagounis (Narsingh/56)
Fernandez (Benson/71)
  Johnsson
Vermijl
v. Eijden
Nielsen
Conboy
Stefánik
Rieks
Koolwijk
Jahanbakhsh
Higdon
Foor (Jantscher/65)

'Zoutzuur' ter verdediging gebruikt bij overval

Bij een woningoverval in Den Haag heeft een bewoner zich zaterdag met een chemische stof verdedigd tegen de overvallers. De politie vermoedt dat het om zoutzuur gaat. Een van de indringers raakte gewond.

De woning aan De Bullstraat werd rond 16.20 uur door drie mannen overvallen. Ze gingen er vandoor toen de bewoner kwam aanzetten met een chemische stof. Twee van hen konden later worden aangehouden.

De politie is nog op zoek naar de derde indringer. Het gaat om een negroïde man tussen de 25 en 30 jaar.

Blu-ray: Gravity

Zonder twijfel een van de mooiste films van het afgelopen jaar: Gravity. De manier waarop regisseur Alfonso Cuáron de ruimte neerzet is letterlijk adembenemend. Dat in combinatie met een verbluffende soundtrack zorgt geheel terecht voor tien Oscarnominaties, waaronder voor beste film. Maar is het nieuwe werk van de Children of Men-regisseur thuis net zo indrukwekkend als in de bioscoop?

Het moet gezegd worden, de mooiste film van het afgelopen jaar heeft een blu-ray-release om trots op te zijn. Dezelfde visuele pracht komt ook in de menu's naar voren en met ruim drie uur bonusmateriaal ben je nog wel even zoet ermee. Het heeft misschien niet dezelfde impact als de bioscoop, maar met een grote televisie en gesloten gordijnen kom je al een heel eind. Gravity is een film die je gezien moet hebben, ook al vind je het verhaal te simpel, de manier waarop het verhaal verteld wordt is iets dat je nog nooit gezien hebt in een film.

Hoes 'gestenigd' tijdens machtsoverdracht

De Raad van Elf van carnavalsvereniging De Tempeleers van Maastricht heeft zaterdagmiddag burgemeester Onno Hoes "gestenigd" wegens diens vreemdgaan eind vorig jaar. Dat gebeurde conform de Bijbelse uitspraak: Hij die zonder zonde is, werpe de eerste steen. Ook deken Mathieu Hanneman van Maastricht wierp (papieren nep-)stenen naar Hoes.

Hoes moest er wel om lachen. Maar niet zo hard als zijn man Albert Verlinde, die de geworpen stenen wist te ontwijken.

Het carnavaleske incident speelde zich af tijdens de machtsoverdracht in het stadhuis van Maastricht, waarbij de burgemeester de sleutel van het stadhuis overhandigde aan Prins Henri I van de Tempeleers. Traditioneel nemen de Tempeleers tijdens de machtsoverdracht de autoriteiten op de hak. Dat gebeurde dit jaar door 'otoriteitentoeker' Norbert Frijns.

Frijns zei dat de laatste drie maanden in Maastricht over niets anders is gesproken dan over Hoes. Toch bleek toeker Frijns mild voor Hoes. Nadat hij het vertrek van alle wethouders na de verkiezingen had voorspeld, zei hij dat Hoes mag blijven. "Als je in een week tijd een aanval op je man, twee gestrekte benen van PowNews en Patty Brard overleeft, dan krijgen ze je de komende jaren met geen tien paarden weg."

Hoes'gestenigd' tijdens machtsoverdracht
Hoes'gestenigd' tijdens machtsoverdracht (Foto: ANP)

Fietser (26) overleden na aanrijding met trein

Een 26-jarige inwoner van het Brabantse Nuland is zaterdagmiddag in zijn woonplaats overleden na een aanrijding met een trein. Dat meldt de politie. De man stak over bij een bewaakte spoorwegovergang en kwam daar in aanraking met de trein. Hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

Het ongeluk vond rond 16.30 uur plaats aan de Kerkstraat. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar het ongeval. Getuigen wordt opgeroepen zich te melden. Zij kunnen dan eventueel ook in contact worden gebracht met slachtofferhulp.

AzG mag in Birma blijven

Artsen zonder Grenzen (AzG) mag in Birma blijven. Dat is de uitkomst van onderhandelingen tussen de regering van het land en de hulporganisatie zaterdag. De gesprekken gaan nog door, maar voorlopig heeft AzG toestemming om overal in het land, met uitzondering van de deelstaat Rakhine, werkzaamheden te verrichten.

In een verklaring laat AzG weten blij te zijn met de uitkomst van de onderhandelingen, maar de organisatie blijft zich zorgen maken over de tienduizenden mensen in Rakhine die dringend behoefte hebben aan hulp.

Rakhine wordt geteisterd door sektarisch geweld tussen boeddhistische Birmezen en de islamitische Rohingya's. AzG moest vrijdag de deelstaat verlaten, omdat de organisatie volgens de Birmese regering niet opereert op een transparante manier. Ook zou AzG Rohingya's inhuren.

De regering uitte bovendien kritiek op de berichtgeving van AzG over een aanval in Rakhine vorige maand. Volgens AzG werden meer dan veertig Rohingya's gedood, maar de Birmese beweert dat er slechts één boeddhistische politieagent om het leven kwam.

De Rohingya's zijn een islamitische bevolkingsgroep die oorspronkelijk uit Bangladesh komt maar al generaties in Birma woont. Birma ziet hen echter nog steeds als illegale vreemdelingen en de overwegend boeddhistische bevolking heeft geweld tegen de Rohingya's de afgelopen jaren niet geschuwd. Bij gevechten zijn het afgelopen jaar enkele honderden Rohingya's omgekomen. Zo'n tachtig procent van de Rohingya's woont in het noorden van Rakhine.

Derde testdag Bahrein (1/3/2014)

Felipe Massa heeft verrassend de snelste tijd gereden op de derde testdag in Bahrein. De Braziliaan snelde met zijn Williams naar een tijd van 1.33,258 waarmee hij zelfs sneller was dan de tijd die Mercedes vorige week klokte.

Achter Massa, die tot 99 ronden kwam, zette Nico Rosberg de tweede tijd neer. De Duitser had met zijn Mercedes twee tienden van een seconde meer nodig. Twee seconden hierachter werd Ferrari-rijder Kimi Räikkönen derde, voor de McLaren van Kevin Magnussen.

Adrian Sutil reed met zijn Sauber slechts een rondje, nadat hij in de installatieronde al rokend binnenkwam. Regerend wereldkampioen Sebastian Vettel verging het nog veel minder. In zijn eerste poging kwam hij door elektrische problemen niet verder dan een half rondje en even later kwam de Red Bull zelfs de pitsstraat niet uit. Ook Lotus kende problemen, waardoor de teller op 33 ronden bleef steken.

Uitslag

Pos. Coureur Team Tijd Ronden
1 F. Massa Williams 1:33.258 99
2 N. Rosberg Mercedes 1:33.484 103
3 K. Raikkonen Ferrari 1:35.426 87
4 K. Magnussen McLaren 1:35.894 88
5 D. Kvyat Toro Rosso 1:36.113 81
6 N. Hulkenberg Force India 1:36.205 115
7 J. Bianchi Marussia 1:37.087 78
8 M. Ericsson Caterham 1:38.083 117
9 R. Grosjean Lotus 1:42.166 33
10 A. Sutil Sauber geen tijd 1
11 S. Vettel Red Bull geen tijd  

'Aanpak uitkeringsfraude raakt onschuldigen'

Door de nieuwe wet die uitkeringsfraude moet aanpakken, worden onschuldige mensen gedupeerd. Dat stelt RTL Nieuws zaterdag op basis van eigen onderzoek. De boete die mensen krijgen als zij door een eigen fout een te hoge uitkering ontvangen, kan volgens RTL Nieuws leiden tot schrijnende gevallen.

Uitkeringsinstanties zien sinds begin vorig jaar strenger toe op mensen met een uitkering. Wie door een eigen fout te veel geld ontvangt, komt als fraudeur in het systeem te staan. Het te veel uitgekeerde bedrag moet vervolgens worden terugbetaald, maar er volgt ook een boete ter hoogte van datzelfde bedrag.

De boete kan oplopen tot tienduizenden euro's als mensen een aantal jaar, zonder dat zij daarvan wisten, te veel geld hebben ontvangen. Mensen die een boete hebben gehad, komen in de meeste gemeenten niet in aanmerking voor schuldsanering en blijven hun verdere leven met een schuld zitten.

De gemeenten willen dan ook van de nieuwe wet af. Volgens hen wordt nu te weinig rekening gehouden met specifieke omstandigheden van uitkeringsgerechtigden. Bovendien vinden ze dat echte fraudeurs niet worden afgeschrikt door een boete.

[NK Allround] Nauta kruipt dichterbij op 3 kilometer

Yvonne Nauta heeft bij het Nederlands kampioenschap allround in het Olympisch Stadion goede zaken gedaan door de drie kilometer op haar naam te zetten. De Friezin klokte op de Coolste Baan een tijd van 4.14,00 en schoof hiermee op naar plaats twee in het klassement.

Het programma in Amsterdam bestond vandaag uit twee delen. In de middag reden de eerste vrouwen al hun rit, terwijl in de avond de toppers aan bod kwamen. Diane Valkenburg zette met 4.17,47 een goede tijd op de klokken, want onder meer Linda de Vries en Jorien Voorhuis konden hier niet aan tippen. In de slotrit was het alleen Nauta die hier nog onderdoor kon duiken en een fraaie tijd neer wist te zetten.

In het klassement heeft Voorhuis nog altijd de leiding, maar Nauta is flink dichterbij gekropen. Ze heeft voor de 1500 meter een achterstand van 1,05 seconden op haar teamgenote. Annouk van der Weijden is met een achterstand van 1,06 seconden derde. Marije Joling en Valkenburg staan iets verder weg op de plaatsen vier en vijf.

Uitslag

# Schaatser Tijd
1 Yvonne Nauta 4:14.00
2 Diane Valkenburg 4:17.47
3 Irene Schouten 4:18.34
4 Linda de Vries 4:18.54
5 Annouk van der Weijden 4:19.37
6 Jorien Voorhuis 4:19.60
7 Marije Joling 4:20.77
8 Pien Keulstra 4:22.76
9 Carlijn Achtereekte 4:23.92
10 Reina Anema 4:26.28


Klassement

# Schaatser Punten Verschil 1500 meter
1 Jorien Voorhuis 83.756 -
2 Yvonne Nauta 84.103 1,05
3 Annouk van der Weijden 84.108 1,06
4 Marije Joling 84.261 1,52
5 Diane Valkenburg 84.391 1,91
6 Linda de Vries 84.640 2,66
7 Irene Schouten 84.736 2,94
8 Carlijn Achtereekte 84.976 3,66
9 Pien Keulstra 85.853 6,30
10 Reina Anema 86.260 7,52

[PL] Chelsea steviger aan kop, Arsenal gaat onderuit

Chelsea staat steviger aan de leiding in de Engelse Premier League. De ploeg won zaterdag de Londense derby tegen Fulham met 3-1. Arsenal ging ondertussen met 1-0 onderuit bij Stoke City. Chelsea staat nu op 63 punten uit 28 duels, Arsenal heeft vier punten minder en is tweede. Manchester City en Liverpool kunnen de Gunners bijhalen.

Op Craven Cottage bleef het een helft lang doelpuntloos. Vervolgens ging het echter mis voor Fulham, want André Schürrle scoorde een hattrick voor Chelsea. John Heitinga kopte de tegengoal raak voor de thuisploeg maar meer zat er niet in.

Arsenal kwam niet door het verdedigende spel van Stoke City heen. De Londenaren gaven een kwartier voor tijd bovendien een strafschop weg toen Laurent Koscielny hands maakte. Jonathan Walters zorgde er vanaf de stip voor dat Stoke er met de volle winst vandoor ging.

Everton won met 1-0 van West Ham United. De ploeg uit Liverpool had die zege aan Romelo Lukaku te danken. de Belgische Chelsea-huurling scoorde negen minuten voor tijd.

Newcastle United won met 4-1 bij Hull City. Moussa Sissoko en Loïc Rémy zorgden voor 2-0 voor de bezoekers, maar Curtis Davies beperkte de schade voor Hull vlak na rust. Sissoko zorgde vervolgens voor de 3-1 en in blessuretijd pikte ook Vurnon Anita zijn doelpuntje nog mee.

Newcastle-trainer Alan Pardew liet ook nog van zich spreken. Hij kreeg rood nadat hij Hull-speler David Meyler buiten de lijnen een kopstoot had gegeven.

Federer verslaat Berdych in finale Dubai

Roger Federer heeft zaterdag het ATP-toernooi van Dubai gewonnen. De Zwitser was met 3-6, 6-4 en 6-3 Tomas Berdych uit Tsjechië de baas. Voor Federer is het zijn eerste toernooizege sinds vorig jaar juni in Halle. Hij heeft nu in veertien opeenvolgende jaren tenminste een toernooi op zijn naam geschreven.

Federer was middels een knappe zege op Novak Djokovic de finale ingekomen en ook tegen Berdych begon hij sterk. De Zwitserse nummer acht van de wereld pakte de eerste break en kwam op 2-1 voor. Berdych brak echter meteen terug en herhaalde dat kunstje even later zodat hij op een 5-2 voorsprong kwam. Die gaf hij niet meer uit handen en even later was de setwinst een feit.

In de tweede set kwam Berdych weer een break voor. Nu was het Federers beurt om de achterstand meteen ongedaan te maken. Met een break in de tiende game trok hij de stand vervolgens weer gelijk. In de derde set had Federer aan één break voldoende om zijn 78e toernooizege te boeken.

Micky

Mijn vrouw werkte in de thuiszorg. Als ze dat wilde zou ze een boek kunnen schrijven over haar ervaringen. Het is weer een grote afknapper voor ons, hier in dit kikkerlandje, maar dat doet ze niet. Ik moet het met de restjes doen, met de dingen die doordringen tot ons gezin, Ze is veel te discreet om de andere verhalen te vertellen. Dus het blijft bij Micky, want die kwam bij ons binnen. 

Zakopalova proeft weer eens zoet der toernooizege

Klara Zakopalova heeft voor het eerst sinds 2005 weer eens een WTA-toernooi gewonnen. De 32-jarige Tsjechische (3) pakte zaterdag de titel in Florianopolis door de Spaanse Garbine Muguruza (2) te verslaan: 4-6, 7-5 en 6-0.

Met de zege nam Zakopalova revanche voor de nederlaag in januari in de eindstrijd van Hobart tegen Muguruza. De mondiale nummer 32 boekte eindelijk weer een succes na zes opeenvolgende nederlagen in WTA-finales.

Zakopalova won in 2005 de toernooien van Rosmalen en Portoroz. De zege in Florianopolis was de derde toernooiwinst uit haar loopbaan.

[Bundesliga] Dortmund veel te sterk voor Verbeeks Nürnberg

Borussia Dortmund heeft zaterdag een simpele 3-0 thuiszege geboekt op het FC Nürnberg van trainer Gertjan Verbeek. In het Signal Iduna Park werd het krachtsverschil pas na rust in de score uitgedrukt via Mats Hummels, Robert Lewandowski en Henrikh Mkhitaryan. Het was aan Nürnberg-doelman Raphael Schäfer te danken dat de score niet verder opliep.

Dortmund is nu de nieuwe nummer twee op de ranglijst. Het passeerde Bayer Leverkusen dat thuis met 1-0 verloor van FSV Mainz. Eric Maxim Choupo-Moting scoorde in de 37e minuut de enige goal.

Bayern München kan zijn voorsprong op de nummer twee nu uitbreiden naar twintig punten. Dan moet de titelverdediger zaterdagavond wel winnen van Schalke 04.

Het Mirko Slomka-effect bij Hamburger SV lijkt alweer uitgewerkt. Het degradatieduel tegen Werder Bremen werd door HSV met 1-0 verloren. Zlatko Junuzovic scoorde de enige goal van de wedstrijd. Bij HSV viel Rafael van der Vaart na rust in, bij Werder kreeg Eljero Elia elf minuten speeltijd.

Hekkensluiter Eintracht Braunschweig pakte tegen Borussia Mönchengladbach een belangrijk punt: 1-1. Rafael zette de bezoekers op voorsprong en Gladbach had meer uit de wedstrijd kunnen halen. Doelman Marc-André ter Stegen ging vlak na rust echter opzichtig in de fout. hij verkeek zich op een terugspeelbal en was zo verantwoordelijk voor de gelijkmaker.

FC Augsburg en Hannover 96 speelden met 1-1 gelijk. Mame Biram Diouf scoorde namens Hannover, oud-AZ'er Ragnar Klavan bracht Augsburg weer langszij.

Valverde zegeviert in Ronde van Murcia

Alejandro Valverde heeft de Ronde van Murcia op zijn naam geschreven. De Spanjaard van Movistar kwam zaterdag in de eendaagse koers na 190 kilometer solo over de meet in Lorca. De Portugees Tiago Machado eindigde op drie seconden als tweede, gevolgd door Davide Rebellin uit Italië. In de toptien finishten liefst zeven Spanjaarden.

De Ronde van Murcia was lange tijd een etappekoers, maar werd vorig jaar ingekort tot een eendaagse. Valverde is in de openingsfase van het wielerseizoen uitstekend op dreef. De Spanjaard won vorige week ook al de Ruta del Sol.

[NK Sprint] M.Mulder scherpt baanrecord aan

Michel Mulder heeft tijdens het Nederlands kampioenschap sprint zijn eigen baanrecord op de 500 meter aangescherpt. Tijdens de tweede omloop in het Olympisch Stadion in Amsterdam kwam de olympisch kampioen op de kortste sprintafstand tot een tijd van 35,44 seconden.

In het klassement heeft Mulder voor de afsluitende 1000 meter een voorsprong van slechts 0,78 seconden op Kjeld Nuis die op de tweede 500 meter knap vierde werd in 35,81 seconden. De schaatser uit de stal van Jac Orie moest teamgenot Jan Smeekens (35,74) en Mulders teamgenoot Hein Otterspeer (35.76) wel voor zich dulden. Door deze tijd maakt ook Otterspeer nog een kans om de sprinttitel te veroveren, want hij staat in het klassement derde, vlak achter Nuis.

Uitslag

# Schaatser Tijd
1 Michel Mulder 35.44
2 Jan Smeekens 35.74
3 Hein Otterspeer 35.76
4 Kjeld Nuis 35.81
5 Jesper Hospes 36.23
5 Pim Schipper 36.23
7 Mark Tuitert 36.35
8 Stefan Groothuis 36.44
9 Sjoerd de Vries 36.56
10 Lieuwe Mulder 36.92


Klassement

# Schaatser Punten Verschil 1000 meter
1 Michel Mulder 106.955 -
2 Kjeld Nuis 107.335 0,76
3 Hein Otterspeer 107.415 0,92
4 Jan Smeekens 107.925 1,94
5 Pim Schipper 108.505 3,10
6 Jesper Hospes 108.830 3,75
7 Stefan Groothuis 109.240 4,57
8 Mark Tuitert 109.385 4,86
9 Sjoerd de Vries 109.680 5,45
10 Aron Romeijn 109.835 5,76

Democratie hindert invoering sharia in Den Haag

Een tiental jonge hypermoslims hebben er moeite mee om van Den Haag een shariastad maken. De groep haatvlasbaardjes beweert dat democratie en verkiezingen strijdig zijn met de wetten van de islam en daarom haram. De haatvlasbaardjes concentreren zich vooral in de Transvaal en Schilderswijk, bericht omroep West.

Leidsman Abu Uthman licht in zijn column 'Mijn stempas gaat daar democratie hoort; in het vuur' op de ware religie toe waarom de sharia in zijn ogen veel effectiever is dan democratie. Ook het feit dat de onreine en ongelovige Willem-Alexander de burgemeester benoemt is iets wat de islamietjes zwaar tegen de lange tenen stoot.

Moslim Ahmed el Hadoui van de Islam Democraten is door de langteenmoslims bedreigd vriendelijk verzocht om zijn kandidatuur voor de komende gemeenteverkiezingen in te trekken en zich zo een 'ware moslim' te tonen. Ahmed el Hadoui van de Islam Democraten heeft daar niet zoveel zin in en zegt: 'het is hun goed recht de verkiezingen te boycotten, zoals ik het recht heb om me verkiesbaar te stellen'.

[NK Sprint] Boer wint ook tweede 500 meter

Margot Boer heeft in het Olympisch Stadion in Amsterdam op het Nederlands kampioenschap sprint ook de tweede 500 meter op haar naam geschreven. De bronzen medaillewinnares van Sochi was in 39,00 seconden een fractie langzamer dan gisteren.

Met deze tijd deed Boer echter wel goede zaken in het algemeen klassement, want nummer twee Lotte van Beek gaf in een rechtstreeks duel 36 honderdsten toe en moet op de afsluitende 1000 meter iets meer dan een seconde goedmaken. Nummer drie in het klassement Ireen Wüst reed met 40,12 seconden de zevende tijd en moet op de afsluitende afstand ruim drie seconden goedmaken op Boer. Nummer drie op deze afstand was Laurine van Riessen in 39,76 seconden.

Uitslag

# Schaatser Tijd
1 Margot Boer 39.00
2 Lotte van Beek 39.36
3 Laurine van Riessen 39.76
4 Thijsje Oenema 39.85
5 Rosa Pater 39.96
6 Floor van den Brandt 40.02
7 Ireen Wüst 40.12
8 Janine Smit 40.28
9 Annette Gerritsen 40.31
10 Mayon Kuipers 40.35


Klassement

# Schaatser Punten Verschil 1000 meter
1 Margot Boer 117.095 -
2 Lotte van Beek 117.650 1,11
3 Ireen Wüst 118.680 3,17
4 Thijsje Oenema 119.335 4,48
5 Laurine van Riessen 119.475 4,76
6 Anice Das 120.115 6,04
7 Floor van den Brandt 120.255 6,32
8 Marrit Leenstra 120.290 6,39
9 Manon Kamminga 120.545 6,90
10 Letitia de Jong 120.580 6,97
10 Janine Smit 120.580 6,97

Zet thee in tien seconden

Dan Pearce, indie-ontwikkelaar ie werkt aan 10 Second Ninja, laat zien hoe lastig het is om thee te zetten in die specifieke tijd. De video duurt wat langer dan tien seconden.

In het spel ben je 's werelds eerste ninja. Nazi-robots uit de ruimte proberen de wereld over te nemen en als snelle ninja ga je alle mechanische vijanden in elk leven slopen in tien seconden of minder.

10 Second Ninja komt 5 maart uit voor pc en Mac via Steam en Get Games voor € 7,99. Als je pre-order krijg je op Get Games 25% korting, waardoor het € 5,99 kost. Kun je daarvan toch weer een pakje thee kopen.

Samsom zet zich af tegen PVV en VVD Den Haag

PvdA-leider Diederik Samsom heeft zich zaterdag tijdens een verkiezingsbijeenkomst van zijn partij in Den Haag afgezet tegen de PVV en de VVD in die stad. Omdat gemeenten steeds meer verantwoordelijk worden voor zorg, werk en wonen, doet het er volgens Samsom meer dan ooit toe wie de keuzes in de gemeente maakt.

De PvdA wil de stad "socialer" maken, zorgen dat iedereen erbij hoort en "voorkomen dat het hier rechtsaf gaat, met de PVV of de VVD". Volgens Samsom is het alternatief dat Hagenaars kiezen voor "een stad van verdeeldheid waarin mensen op hun afkomst of geloof beoordeeld worden" of voor een partij "die liever de belasting op dure huizen verlaagt dan het geld aan zorg, onderwijs en sociale voorzieningen te besteden".

De PVV doet op 19 maart alleen in Den Haag en in Almere mee aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Samsom zet zich af tegen PVV en VVD Den Haag
Samsom (Foto: ANP)

Rutte: situatie op de Krim zorgelijk

De situatie op de Krim is 'zorgelijk'. Dat heeft premier Mark Rutte (VVD) zaterdag gezegd tijdens de aftrap van de VVD-campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam. De situatie wordt volgens de premier 'nauwgezet' gevolgd.

Rutte vindt het belangrijk dat nu 'heel nauw' wordt opgetrokken met bondgenoten als Duitsland, Engeland en Amerika, maar ook in NAVO-verband. Volgens de premier is het zaak om 'op een verstandige manier te proberen de situatie niet te laten escaleren'.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken wil het bij de woorden van Rutte laten. Een woordvoerder laat weten dat minister Frans Timmermans (PvdA) achter de uitspraken van de premier staat.

De Russische president Vladimir Poetin heeft zaterdag toestemming aan de Federatieraad, het Russische hogerhuis, gevraagd om het leger in te zetten in Oekraïne. In zijn verzoek spreekt Poetin niet over de Krim, maar over 'het grondgebied van Oekraïne'. Dat betekent dat het leger wellicht ook in andere delen van het land wil ingrijpen.

De Amerikaanse president Barack Obama waarschuwde vrijdag nog voor een Russische interventie in Oekraïne. Hij drong er bij Moskou op aan de onafhankelijkheid en de territoriale integriteit van Oekraïne te respecteren. "De Verenigde Staten scharen zich achter het standpunt van de internationale gemeenschap dat er een prijs moet worden betaald voor een interventie in Oekraïne." Wat Obama daar precies mee bedoelde legde hij verder niet uit.

'Optreden Rusland daad van agressie'

Oekraïne bestempelt de opstelling van Rusland als een daad van directe agressie jegens de soevereiniteit van het land. Dat staat in een verklaring van interim-president Oleksandr Toertsjinov op de website van het parlement. Zondagochtend komt het parlement van het land bijeen.

De interim-president en parlementsvoorzitter had zaterdag een telefonisch onderhoud met de Amerikaanse minister van buitenlandse zaken John Kerry. Ze bespraken de gebeurtenissen op de Krim en de Russische 'pogingen tot militaire agressie', zo staat in de verklaring.

Toertsjinov zegt te rekenen op de hulp van de 'strategische partners' van het land. Kerry zou gezegd hebben dat de Verenigde Staten 'altijd aan de zijde van de belangen van soevereine staten heeft gestaan en zal staan'.

De Russische president Vladimir Poetin kreeg zaterdagmiddag toestemming van het hogerhuis van het parlement om het Russische leger naar Oekraïne te sturen. Zijn verzoek werd unaniem goedgekeurd.

De Amerikaanse president Barack Obama waarschuwde Rusland vrijdagavond al voor de gevolgen van militair ingrijpen in Oekraïne.

Stannard wint Omloop het Nieuwsblad

In een regenachtige Omloop het Nieuwsblad heeft Ian Stannard de overwinning naar zich toe getrokken. De Brit die voor Team Sky rijdt wist samen met Greg van Avermaet in de finale vooruit te blijven. Hij klopte de Belg verrassend in een sprint bij de meet.

De 200 kilometer lange Omloop het Nieuwsblad geldt traditioneel als de start van het West-Europese wielerseizoen. Niki Terpstra en Lars Boom reden in de finale lange enige tijd in de aanval, maar Boom werd na een lekke band gedwongen tot achtervolgen. Terpstra deed lang goed mee, maar miste de slag op vijftien kilometer van de meet, toen Stannard en van Avermaet in de winnende aanval vertrokken. Hij werd wel de beste Nederlander met een finish op de vijfde plaats.

Thor Hushovd kende een minder gelukkige middag. De Noor kwam ongelukkig ten val en had last van zijn schouder nadat hij door een renner van de Poolse formatie CCC Polkowice onderuit werd gereden. Hushovd, die in 2009 de Omloop won, moest de strijd staken en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Pro-Russische demonstraties in Oekraïne

In grote steden in het oosten en zuiden van Oekraïne zijn pro-Russische demonstraties uitgebroken. In Rusland heeft president Vladimir Poetin ondertussen van de Federatieraad om toestemming gekregen om het leger in te zetten in Oekraïne.

Op het gemeentehuis van Charkov hesen betogers de Russische vlag. Het gebouw werd bewaakt door aanhangers van de Oekraïense regering. Zij werden in elkaar geslagen en bleven na de demonstratie bloedend achter. Op een verdieping van het gebouw werd de Russische vlag door een gebroken ruit naar buiten gestoken.

Volgens Oekraïense media zouden ook in Donetsk en Odessa pro-Russische protesten plaatshebben. In alle drie de steden woont een grote Russischtalige gemeenschap.

Gitaar Douwe Bob is gevonden

De gitaar van Douwe Bob is weer terecht. Hij vergat het instrument donderdag na een taxirit door Amsterdam uit de kofferbak te halen. Omdat de singer-songwriter de naam van de taxicentrale niet wist riep hij zijn fans op uit te kijken naar de gitaar en loofde hij een beloning van duizend euro uit voor de vinder. Zaterdag was het raak.

"Het is ongelofelijk maar waar: ik krijg vanavond m'n gitaar terug", jubelde Douwe Bob zaterdagmiddag via Twitter. "Zo blij!" Het gaat om een Gibson J-50 uit 1948. "Ik ben echt verliefd op deze gitaar dus heb er veel voor over om haar terug te krijgen", schreef de winnaar van het tv-programma De Beste Singer-songwriter van Nederland eerder op zijn website.

Adviseur VN-chef maant tot kalmte in Oekraïne

Robert Serry, adviseur van secretaris-generaal Ban Ki-moon van de Verenigde Naties voor Oekraïne, heeft zaterdag in een verklaring opgeroepen tot kalmte op de Krim. Hij dringt er bij alle partijen op aan om terughoudendheid te betrachten om te voorkomen dat 'de reeds gespannen situatie verder uit de hand loopt'.

Serry, voormalig ambassadeur voor Nederland in Oekraïne, verwees nog eens naar het overleg van de VN-Veiligheidsraad van vrijdagavond. De VN zijn volgens Serry van mening dat de eenheid en de territoriale integriteit van Oekraïne niet in twijfel mag worden getrokken. Hij roept op tot een dialoog tussen alle partijen.

Serry reist naar Genève, waar hij zondag verslag uitbrengt bij Ban Ki-moon.

Clasie: "12 punten onnodig ingeleverd"

Jordy Clasie wil zondag met Feyenoord het verschil met koploper Ajax terugbrengen tot zes punten. Het gat is volgens Clasie onnodig groot geworden. Clasie (22) en Feyenoord staan na 25 wedstrijden negen punten achter lijstaanvoerder Ajax.

Bij een nederlaag in De Kuip kunnen de Rotterdammers een landstitel op hun buik schrijven. De ploeg van trainer Ronald Koeman is alleen gebaat bij overwinning in De Klassieker. Vorige week leek Feyenoord bij FC Twente op weg naar een overwinning. In de vijfde minuut van de blessuretijd kwamen de Tukkers toch nog op 2-2. Dat leidde tot de nodige frustatie in Rotterdam-Zuid, vooral omdat arbiter Serdar Gözübüyük en diens assistenten ondanks een buitenspelsituatie van Luc Castaignos het doelpunt van Cuco Martina goedkeurde.

In de eerste helft voelde Feyenoord zich benadeeld toen Lex Immers door FC Twente-doelman Nick Marsman naar de grond werd gelopen in het strafschopgebied. Gözübüyük erkende na afloop dat hij Marsman rood had moeten geven en Feyenoord een strafschop.

Het gelijkspel betekende dat het verschil met Ajax weer twee punten op liep in aanloop naar De Klassieker. Het gat betekent volgens Clasie niet dat de rivaal uit Amsterdam veel beter presteert. "Althans, zo voelt dat in elk geval niet. We hebben onnodig veel punten verspeeld, doodzonde", aldus de Haarlemmer tegen het Algemeen Dagblad.

"We hebben er twaalf volkomen onnodig ingeleverd. Ik weet wel, het werkt niet zo: maar tel die punten nou eens op bij ons totaal. Dan ziet de ranglijst er wel even anders uit", besluit Clasie, die met Oranje volgende week in actie komt tegen Frankrijk. Het Nederlands elftal treedt woensdag aan in Parijs.

Huntelaar: "Stap van Ajax naar Europese top is te groot"

Klaas-Jan Huntelaar is al jarenlang een belangrijke kracht bij Schalke 04, maar in de absolute top heeft de 30-jarige spits het vooralsnog niet gered. Na een succesvol en doelpuntrijk verblijf bij Ajax besloot Real Madrid in te grijpen, en Huntelaar naar de Spaanse hoofdstad te lokken.

Ofschoon hij in Madrid een acceptabel doelpuntengemiddelde kon overleggen, moest hij al na een half jaar het veld ruimen. Ook een huurperiode bij AC Milan bood geen soelaas. Achteraf stelt Huntelaar dat de stap van Ajax naar Real Madrid simpelweg te groot was. "Vanuit de Nederlandse top naar de wereldtop, daar hoort eigenlijk nog een station tussen", zo liet hij het Algemeen Dagblad optekenen.

Ten tijde van Huntelaars periode bij De Koninklijke vond er een wisseling van de wacht plaats bij die club. De terugkeer van Florentino Pérez luidde een nieuwe periode van grote transfers in, en er kwam in de persoon van Manuel Pellegrini een nieuwe trainer voor de groep te staan.

"In mijn tijd bij Madrid werd na een halfjaar opeens alles anders; de staf, de organisatie en de spelersgroep. Als je dan van Ajax komt, vanuit de Eredivisie, heb je niet zoveel status", blikt Huntelaar terug. "Dat maakt het heel moeilijk om dan alsnog te slagen."

De ervaren aanvaller raadt de nieuwe generatie van toptalenten bij Ajax aan om een andere route te bewandelen. Zij kunnen in zijn optiek beter de weg volgen die Luis Suárez genomen heeft. "Hij zit nu bij Liverpool. Dat past perfect."

Details Short Peace bekendgemaakt

Er zijn meer details over één van de films van Short Peace: Ranko Tsukigime’s Longest Day is bekendgemaakt. De game bevat vier films en een videogame, mocht je je afvragen waarom dit een game is.

De film Combustible is geregisseerd door Katsuhiro Otomo, bekend van Steamboy en Akira. Het speelt zich af in de stad Edo in de achttiende eeuw. Owaka is de dochter van een koopman is al sinds haar jeugd verliefd op Matsukichi. De uiteenlopende sociale klasseverschillen maken hun liefde onmogelijk. In haar wanhoop doet Owaka iets dat de hele stad overspoelt in een dodelijke inferno.

Naast vier films krijgt Ranko Tsukigime’s Longest Day een game gemaakt door Suda51. De game laat je door allerlei epeleptisch, kleurvolle levels terwijl je vele vijanden neer moet maaien. Je enige pauzes zijn de ingame animaties die je unlocked door je acties.

Short Peace: Ranko Tsukigime’s Longest Day komt deze lente uit voor PlayStation 3.

Releasedatum JoJo's Bizarre Adventure bekend

Namco Bandai heeft de releasedatum van JoJo’s Bizarre Adventure: All-Star Battle bekendgemaakt. Het spel komt 25 april uit in Europa. Er zijn pre-orderbonussen in de vorm van twee gratis DLC-personages in het vechtspel.

De eerste personage is Yoshikage Kira uit het vierde hoofdstuk uit de manga. Hij was een verkoper die eigenlijk een rustig leven wil leiden. Maar de tegenstrijdigheden vallen meteen op in het verhaal: als je zo rustig wil leven, waarom draag je dan een opvallend paars pak en erger nog, is hij een seriemoordenaar?

De tweede personage komt ook uit het Diamond is Unbreakable-hoofdstuk, net als Kira. Shigekiyo Yangu is ook een opvallend type. Een totaal onnadenkend type, die in de manga Kira aanvalt, niet wetende dat het een seriemoordenaar is. En dat alleen maar omdat Kira zijn boterham afpakte...

JoJo’s Bizarre Adventure: All-Star Battle komt uit voor PlayStation 3. Een eerste impressie is hier te lezen.

JoJo’s Bizarre Adventure: All-Star Battle

JoJo’s Bizarre Adventure: All-Star Battle

JoJo’s Bizarre Adventure: All-Star Battle

Rusland neemt strategische plaatsen Krim in

Rusland heeft zaterdag tal van strategische plaatsen op het schiereiland de Krim ingenomen. Dit meldden zaterdag de nieuwe machthebbers in de Oekraïense hoofdstad Kiev.

Russische militairen overmeesterden onder meer de luchthaven van de hoofdstad van de Krim, Simferopol, een basis van de grenswacht in Sebastopol en een antiraketbasis van de Oekraïense strijdkrachten in Jevparoija in het westen van de Krim.

De autoriteiten in Kiev hebben laten weten dat hun strijdkrachten in opperste staat van paraatheid zijn gebracht. De Krim is een overwegend etnisch Russisch autonoom deel van Oekraïne. De anti-Russische krachten die een week geleden in Kiev de pro-Russische president Viktor Janoekovitsj verdreven, worden door veel Russisch sprekende Oekraïeners gezien als extremistische coupplegers.

Rusland neemt strategische plaatsen Krim in
Eenzame soldaat (Foto: ANP)

Toivonen: "Goed gespeeld in Nederland"

Ola Toivonen kent een uitstekende start bij Stade Rennes na zijn overstap van PSV. De Zweed heeft in vijf competitiewedstrijden vier keer gescoord. Toivonen (27) heeft zich bij de huidige nummer dertien van de Ligue 1 razendsnel ontwikkeld tot een bepalende speler.

De aanvallende middenvelder verliet PSV in januari voor Stade Rennes. In Eindhoven was Toivonen niet meer verzekerd van een basisplaats bij trainer Phillip Cocu. De 35-voudig international van Zweden speelde sinds 2009 voor PSV en groeide in het Philips Stadion uit tot aanvoerder van de ploeg. Toivonen was echter ook geregeld het middelpunt van controverses. Medespelers en fans raakten uitgekeken op de Zweed, dit seizoen nog in veertien duels actief voor PSV en één keer trefzeker.

Norwich City leek Toivonen vorig jaar zomer weg te halen uit Eindhoven, maar nadat de clubs tot een akkoord besloot de aanvallende middenvelder toch af te zien van een overstap naar de Premier League-club. Omdat hij ook geen nieuwe verbintenis bij PSV wilde tekenen, stuurden de Brabanders alsnog aan op een wintertransfer.

Stade Rennes was bereid om Toivonen en PSV van elkaar te verlossen. Bij de Franse club is hij inmiddels op dreef geraakt. In vijf competitieduels wist vier Toivonen vier keer te scoren. De voormalig PSV'er vond tegen Olympique Lyon (2-0), Montpellier (2-2, twee keer) en AS Nantes (0-3) het net.

"Als je terugkijkt op mijn periode bij PSV, heb ik ruim vier jaar goed gespeeld in Nederland", zegt Toivonen in gesprek met Franceinfo. "Alleen in de laatste maanden was er een probleem. We waren het met het contract niet eens over een paar punten. Nu ben ik hier, dit is een nieuwe start van mijn carrière. Ik ben vooral blij om hier te zijn", besluit de winteraanwinst van Rennes, die in 139 Eredivisie-wedstrijden zestig keer scoorde voor PSV.

Amy Pieters wint vrouwenkoers Omloop Het Nieuwsblad

De Nederlandse wielrenster Amy Pieters heeft zaterdag de Omloop Het Nieuwsblad voor vrouwen gewonnen. Na een kleine 127 kilometer kwam de renster van Giant-Shimano voor Emma Jonhansson (Orica-AIS) en de Britse Elizabeth Armitstead (Boels-Dolmans) over de streep in Gent.

Pieters is de vijfde Nederlandse winnares in negen edities van de Omloop Het Nieuwsblad. Suzanne de Goede (2006 en 2009), Kirsten Wild (2008) en Loes Gunnewijk (2012) gingen haar voor. Johansson won de koers in 2010 en 2011. In 2008 was ze al een derde en ook vorig jaar mocht ze op de laagste trede van het podium plaatsnemen.

[upd] Russen mogen ingrijpen op Krim

De Russische president Vladimir Poetin heeft zaterdag toestemming aan de Doema gevraagd om het Russische leger in te zetten op de Krim. Volgens Poetin is dit nodig om de etnische Russen in het gebied en het personeel van de marinebasis in Sebastopol te beschermen.

Eerder zaterdag zei de voorzitter van de Doema, Valentina Matvijenko, dat Rusland extra militairen naar de Krim moet sturen om de lokale bevolking te beschermen tegen de autoriteiten in Oekraïne. De premier van de Krim, Sergej Aksjonov, vroeg het buurland zaterdag om hulp.

Update 15.53 uur:
Rusland mag "uitgebreide maatregelen" nemen om de veiligheid van Russische burgers in Oekraïne te beschermen. Dat bepaalde de Russische Raad van de Federatie (Eerste Kamer) nadat president Vladimir Poetin toestemming had gevraagd tot militair ingrijpen.

De Russische burgers en militair personeel op het Oekraïense schiereiland de Krim mogen daardoor met militaire middelen worden beschermd, meldde persbureau Interfax. Het Russische parlement riep zaterdag de president al op om actie te ondernemen om de inwoners van het Oekraïense schiereiland Krim te beschermen.

Op het schiereiland werken militairen van de Russische Zwartezee Vloot uit Sebastopol al samen met de lokale veiligheidsdiensten. De meeste bewoners van de Krim zijn etnische Russen.

Realistisch diertjes verzorgen in Zoo Tycoon

Uitgever Microsoft Studios en ontwikkelstudio Frontier wilden dat Zoo Tycoon niet alleen een game werd, maar ook dat spelers over de verantwoordelijkheden zouden leren van het onderhouden van een dierentuin.

De ontwikkelaars hebben de ‘Association of Zoos and Aquariums’ (AZA) om advies gevraagd van de experts over dierengedrag, wat dieren nodig hebben en hoe er voor ze gezorgd moet worden in echte dierentuinen. Onderstaande dagboekvideo gaat in op alles wat nodig was om een zo echt mogelijke dierentuinervaring te creëren, en bevat commentaar over de creatie van de game van David Braben, de oprichter en CEO van Frontier Developments. Daarnaast geeft de video inzicht in dierverzorging en dierentuin management door experts van Seattle’s Woodland Park Zoo.

Zoo Tycoon is al uit voor Xbox 360 en Xbox One.

Eerste bots van Transformers Universe voorgesteld

Jagex onthult de eerste twee bots voor de binnenkort te verschijnen Transformers Universe. De Autobot Meltdown en de Decepticon Duststorm crashen op onze planeet en luiden daarmee een nieuwe oorlog in de Transformers-franchise in.

Transformers Universe is een MOTA, een Massively Online Tactical Action-game. Jagex werkt met Hasbro samen om de nieuwe robots te ontwikkelen voor het spel. Het moet in de zomer uitkomen.

Schöne niet fit voor De Klassieker, Serero wel

Lasse Schöne zal De Klassieker aan zich voorbij moeten laten gaan. De Ajacied heeft te veel last van een enkelblessure en moet daarom verstek laten gaan voor de wedstrijd tegen Feyenoord in de Kuip. Thulani Serero is wel op tijd hersteld van een blessure en zit wel bij de wedstrijdselectie van Ajax.

Frank de Boer maakte zijn wedstrijdselectie van achttien spelers vandaag bekend. In de selectie die de trainer van Ajax heeft opgesteld zijn ook Viktor Fischer en Nicolai Boilesen opvallende afwezigen. De twee Denen hebben tevens te kampen met blessures waardoor zij niet beschikbaar zijn.

De terugkeer van Serero in de selectie gaat ten koste van de plaats van Mike van der Hoorn, die afgelopen donderdag in de wedstrijd tegen Red Bull Salzburg nog een basisplaats kreeg. De verdediger zal deze wedstrijd echter vanaf de tribune moeten toekijken.

De wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax wordt morgen om 14.30 uur gespeeld. Ajax kan met een overwinning in deze wedstrijd een gat van twaalf punten slaan met de Rotterdammers.

Veelpleger jat geld bij carnaval

Tijdens een carnavalsfeest in een café in Breda heeft een 27-jarige man vrijdagavond een greep in de kassa gedaan. Hij ging er vandoor met alle bankbiljetten, een buit van enkele honderden euro's. De man, een bekende van de politie, is gearresteerd op verdenking van diefstal. Dat meldt de politie zaterdag.

De inwoner van Breda sloeg rond 20.15 uur zijn slag in een café aan de Reigerstraat. Tijdens de carnavalsdrukte deed hij op een onbewaakt moment een greep in de kassa. Daarna sloeg hij op de vlucht.

Dankzij bewakingsbeelden kon al snel het signalement van de man worden verspreid onder alle agenten in Breda. Hij had een opvallend kapsel en specifieke kenmerken aan zijn kleding. Een uur later werd hij aangehouden. De politie laat weten dat de man 'in het belang van het onderzoek' vastzit op het bureau.

EOD haalt explosief uit café in Amsterdam

Een explosief dat zaterdagmiddag bij een café in Amsterdam naar binnen was gegooid, is door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) verwijderd. Dat meldt de politie. Om wat voor explosief het gaat wil een woordvoerder niet zeggen.

De woningen boven het café aan het Van der Helstplein in de wijk De Pijp en naastgelegen winkels zijn enige tijd ontruimd geweest. Nadat de EOD het explosief had onderzocht en meegenomen konden bewoners en personeel terugkeren.

Het café was op het moment dat het explosief naar binnen werd gegooid, gesloten. Niemand is gewond geraakt. De politie doet na het vertrek van de EOD nog forensisch onderzoek in het café. Over de dader is niets bekend.

Minder files door zachte winter

Het zachte winterweer heeft ervoor gezorgd dat de filezwaarte vorige maand veertien procent lager lag dan in februari 2013. Dat meldt de ANWB zaterdag. De filezwaarte wordt berekend door de lengte en de duur van de files met elkaar te vermenigvuldigen.

Automobilisten kregen vorig jaar in februari meerdere malen te maken met extreme spitsen vanwege gladheid door sneeuw en ijzel. Dit jaar zijn problemen uitgebleven doordat er nauwelijks sprake was van winterse omstandigheden.

Vooral in de ochtend en overdag was het minder druk op de weg. Alleen in Amsterdam nam de ochtendspits met 24 procent toe. De avondspitsen bleven wel gelijk aan die van vorig jaar.

De drukste spits was de avondspits van dinsdag 11 februari. Regen en ongelukken veroorzaakten toen 279 kilometer file. De grootste knelpunten in de afgelopen maand waren de A8 richting Amsterdam tijdens de ochtendspits en de A1 richting Amersfoort in de avondspits.

FC Groningen-spits Texeira definitief naar Dallas

Aanvaller David Texeira verruilt FC Groningen definitief voor FC Dallas. Dat meldden de Groningers zaterdag. Een week geleden bereikten beide clubs al overeenstemming. Inmiddels heeft de 22-jarige Uruguayaan ook een akkoord bereikt met Dallas en is een werkvergunning geregeld.

De 22-jarige Uruguayaan speelde sinds hij in 2011 werd overgenomen van Defensor Sporting tweeënhalf seizoen voor Groningen. In 68 duels scoorde hij vijftien keer. Het nieuwe MLS-seizoen start over een week. De afgelopen twee jaargangen plaatste Dallas zich niet voor de play-offs.

Ex-Gitmo'er voor Britse rechter

Een voormalige gevangene van de Amerikaanse gevangenis Guantanamo Bay is zaterdag voorgeleid in Londen. Hij wordt verdacht van het aanzetten tot terrorisme in Syrië. De man, de Britse Pakistaan Moazzam Begg, ontkent dat hij mensen heeft opgeleid in trainingskampen en dat hij terrorisme heeft gefinancierd.

Begg zat tussen 2002 en 2005 vast in Guantanamo. Hij was volgens het Pentagon een vijandige strijder en een lid van Al-Qaida. Toen hij in 2005 na bemiddeling van de Britse regering werd vrijgelaten, waarschuwden het Pentagon, de CIA en de FBI dat Begg nog steeds een terreurdreiging kon vormen.

Na zijn vrijlating werd Begg directeur van de islamitische organisatie Cage, die zich inzet voor mensen die in Guantanamo en elders gevangen zitten door de Amerikaanse strijd tegen terrorisme.

Begg werd dinsdag in Birmingham opgepakt.

Deze maand 704 Irakezen dood door terreur

In februari zijn in Irak 704 mensen om het leven gekomen bij geweld. Dat hebben de Verenigde Naties zaterdag bekendgemaakt. In het cijfer is het aantal omgekomen opstandelingen en mensen die bij geweld in de westelijke provincie Anbar omkwamen niet meegenomen.

In januari lag het aantal slachtoffers iets hoger. Toen vonden 733 mensen de dood. De geweldsgolf lijkt echter verre van voorbij. Vooral de hoofdstad Bagdad werd zwaar getroffen: in de stad kwamen 239 mensen om het leven.

Taliban houdt pauze

De Pakistaanse Taliban legt voor een maand de wapens neer in een poging tot een vredesakkoord met de regering in Islamabad te komen. Dat heeft woordvoerder van de Taliban Shahidullah Shahid gezegd. Alle Taliban-eenheden hebben opdracht gekregen zich te houden aan het staakt-het-vuren.

Pakistan heeft de afgelopen dagen luchtaanvallen uitgevoerd op schuilplaatsen van de opstandelingen in het noordwesten van het land. De aanvallen werden uitgevoerd nadat de onderhandelingen met de Taliban stuk waren gelopen. Aanleiding daarvoor was de moord op 23 Pakistaanse militairen.

De Pakistaanse Taliban probeert al jaren de regering omver te werpen en de sharia in het land in te voeren. Bij deze strijd zijn de afgelopen jaren al tienduizenden mensen omgekomen.

Skiër Guay wint afdaling Kvitfjell

Erik Guay heeft op de Olympiabakken in het Noorse Kvitfjell de tweede afdaling van het weekeinde op zijn naam geschreven. De Canadese oud-wereldkampioen was één van de eerste favorieten en wist die rol waar te maken.

Achter Guay ging de tweede plek naar Johan Clarey. De Fransman was lang de beste, maar moest uiteindelijk het hoofd buigen voor de Canadees, die 0,35 seconden sneller was. De derde plek ging naar olympisch kampioen Matthias Mayer, die een dag eerder de finish niet haalde. De Oostenrijker gaf 0,57 seconden toe op Guay.

Aksel Lund Svindal, leider in de World Cup op de afdaling, pakte de zesde plek. Hij moest deze wel delen met de Zwitser Silvan Zurbriggen, die daarmee voor het eerst in twee jaar de beste tien haalde in de World Cup.

Vliegdekschepen zijn niet veilig in Battlefield

Eind maart komt de nieuwe Battlefield 4-dlc uit met een focus op watergevechten. Ook brengt Naval Strike, zoals de dlc heet, een nieuwe gamemode: Carrier Assault. Deze gamemodus is gebaseerd op Titan Mode uit Battlefield 2142.

Naval Strike voegt ook nog nieuwe maps, gadgets, wapens én een hovercraft toe. In Lost Islands vecht je rond een neergestort passagiersvliegtuig. Wave Breaker brengt een haven om je tegenstanders het leven in zuur te maken. Nansha Strike zal de grootste zee-map in Battlefield ooit zijn, waar de nadruk vooral ligt op boten en vliegtuigen. Als laatste krijg je Operation Mortar, waar een resort aan een klif de hoofdrol speelt.

In Carrier Assault zullen spelers via een aantal objectives het vijandige vliegdekschip aanvallen. In Battlefield 2142 was er al Titan Mode, waar de nieuwe modus op is gebaseerd.

Zoals gebruikelijk krijgen Premium-leden twee weken eerder toegang tot de dlc.

BF4 Naval Strike

BF4 Naval Strike

BF4 Naval Strike

BF4 Naval Strike

'Victor Reinier is soms lompe hork'

Angela Schijf en Victor Reinier botsen regelmatig. "Wij zijn compleet andere personen en lopen zeker niet de deur bij elkaar plat", zegt de actrice zaterdag in De Telegraaf over haar Flikken Maastricht-collega. "Ik voel me wel heel erg thuis bij hem."

"Victor kan een ontzettende hork zijn en ik soms heel onaardig", gaat Schijf verder. De twee komen er wel altijd weer uit. "Ik vind hem erg grappig. Maar ik zou niet met Victor samen kunnen leven."

Een nieuwe reeks Flikken Maastricht begint over twee weken. De TROS-politieserie is toe aan zijn achtste seizoen.

Verslagenheid na helikopterongeluk Duitsland

Na een ongeluk met een reddingshelikopter in Duitsland, waarbij vrijdagavond drie mensen om het leven kwamen, heerst grote verslagenheid bij de DRF Luftrettung. "We zijn totaal verbijsterd", aldus DRF-woordvoerster Petra Hentschel. Het toestel stortte in de Oostzee. Drie bemanningsleden vonden de dood, een overleefde de crash.

"Het waren niet alleen collega's, maar het waren vooral vrienden. De hele organisatie is diep geschokt", aldus Hentschel. Volgens haar was de helikopter goed onderhouden en waren er geen technische gebreken. "We hopen dat het onderzoek naar het ongeval snel duidelijkheid schept."

Het toestel was vrijdag opgestegen van het eiland Rügen, in het oosten van Duitsland, voor een oefening. Een arts zou aan een lier uit de helikopter worden neergelaten. Toen de heli voor de derde keer aangevlogen kwam stortte het toestel plots neer. Een schip van de kustwacht kon twee slachtoffers snel uit het water halen.

Het wrak van de helikopter wordt zaterdag geborgen.

Doema dringt bij Poetin aan op ingrijpen Krim

Leden van de Doema, het Russische parlement, hebben er zaterdag bij president Vladimir Poetin op aangedrongen maatregelen te nemen om de situatie op de Krim te stabiliseren en de Russen op het schiereiland te beschermen. Eerder beschuldigde Oekraïne de Russen van een 'militaire invasie en een bezetting'.

Voorzitter van de Doema, Valentina Matvijenko, zei dat Rusland extra militairen naar de Krim moet sturen om te helpen de lokale bevolking te beschermen tegen de autoriteiten in Oekraïne. De premier van de Krim, Sergej Aksinov, vroeg Rusland zaterdag om hulp.

Sinds vrijdag bezetten onbekende militairen belangrijke vliegvelden op de Krim. Ook wordt gepatrouilleerd bij het regionale parlement en op andere plekken die van strategisch belang zijn. Volgens de regering in Kiev gaat het om Russische militairen.

Acteurs VS zetten zich schrap voor Razzies

Acteurs en regisseurs in de Verenigde Staten kijken waarschijnlijk niet reikhalzend uit naar zaterdagavond. Dan worden de Razzie Awards, de negatieve tegenhanger van de Oscars, voor de 34ste keer uitgereikt in Hollywood.

De komedie Grown Ups 2 met acteur Adam Sandler maakt met acht nominaties in verschillende categorieën de meeste kans op een Golden Raspberry voor slechtste filmprestatie van het jaar. Het gezamenlijke optreden van vader Will en zoon Jaden Smith in het futuristische After Earth viel ook niet in de smaak bij de jury. De film is zes keer genomineerd, net als A Madea Christmas en Movie 43.

Bekende acteurs als Johnny Depp, Ashton Kutcher en Sylvester Stallone maken kans op een Gouden Framboos voor slechtste acteur. De jury vindt de prestaties van Stallone in zelfs drie films onder de maat: Bullet to the Head, Escape Plan en Grudge Match. Onder anderen Halle Berry en Naomi Watts maken kans op een framboos voor slechtste actrice.

Vorig jaar werd The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 uitgeroepen tot slechtste film. De fantasyfilm was de grote 'winnaar' met zeven Golden Raspberry Awards. Acteurs en regisseurs halen de antiprijs maar zelden op.

Acteurs VS zetten zich schrap voor'razzies'

Acteurs VS zetten zich schrap voor Razzies (Foto: ANP)

Saymak als vervanger Ziyech bij Jong Oranje

Mustafa Saymak is zaterdag door bondscoach Albert Stuivenberg opgeroepen voor Jong Oranje. De middenvelder van PEC Zwolle vervangt zijn sc Heerenveen-collega Hakim Ziyech. Die liep vrijdag in het uitduel tegen Heracles Almelo een hoofdblessure op en kan woensdag niet met Jong Oranje oefenen tegen Israël.

Voor de 21-jarige Saymak is het zijn eerste oproep voor Jong Oranje. Hij is de vierde debutant in de selectie van Stuivenberg. Ook Terell Ondaan, Doke Schmidt en Mike te Wierik voegden zich voor het eerst bij het team. De oefenwedstrijd tegen Jong Israël wordt woensdag afgewerkt in Velsen. De aftrap in het stadion van Telstar is om 18.30 uur.

DeGeneres kan dansen niet laten bij Oscars

Ellen DeGeneres gaat ook tijdens de Oscaruitreiking met de voetjes van de vloer. De 56-jarige comédienne, die in elke aflevering van haar talkshow een dansje maakt, presenteert de prijzenregen zondagavond. Onder andere Happy-zanger Pharrell Williams treedt op tijdens de ceremonie. "Ik ga dansen als een gek, of hij het nou leuk vindt of niet", zegt DeGeneres.

De comédienne presenteerde de uitreiking van de filmprijzen ook in 2007 en stond niet direct te trappelen om het weer te doen. "Het is de mooiste klus ter wereld, maar het is ook heel erg moeilijk", zegt de zenuwachtige DeGeneres. "Het is live te zien over de hele wereld, voor een miljard mensen voor de buis en zoveel belangrijke personen die zoveel grote dingen hebben gedaan in de zaal."

DeGeneres hoopt vooral dat mensen zich niet gaan vervelen tijdens de show die zes uur duurt. "Ik hoop dat als ik afsluit, mensen roepen: nog een uur!"

Ellen DeGeneres laat over zich heenlopen (Novum)

Les Garçons et Guillaume, à Table wint vijf Césars

Les Garçons et Guillaume, à Table! is vrijdagavond in Parijs de grote winnaar geworden bij de uitreiking van de Césars. De tienmaal genomineerde komedie van en met Guillaume Gaillenne won in de categorieën beste film, acteur, debuutfilm, bewerkte scenario en montage. De Césars worden alom gezien als de belangrijkste Franse filmprijzen.

Sandrine Kiberlain won de César voor beste actrice voor haar rol in de komedie 9 Mois Ferme. Die film won ook de prijs voor beste originele scenario. Niels Arestrup kreeg de prijs voor zijn bijrol in de komedie Quai d'Orsay, Adèle Haenel voor haar bijrol in het drama Suzanne.

Roman Polanski werd verkozen tot beste regisseur voor Venus in Fur, zijn vierde in zijn carrière. De in Parijs opgegroeide filmmaker keerde met het Frans en Duits gesproken drama voor het eerst sinds jaren weer eens terug naar zijn moedertaal.

De prijzen voor beste jonge acteertalenten gingen naar twee films die handelen over homoseksualiteit. Pierre Deladonchamps won de César voor zijn rol in L'Inconnu du Lac. Adèle Eaxrchopoulos won voor haar rol in La Vie d'Adèle

De 29-jarige actrice Scarlett Johansson kreeg uit handen van regisseur Quentin Tarantino de ere-César voor haar gehele oeuvre. Vorig jaar ging de prijs naar de Amerikaanse acteur Kevin Costner.

De Césars werden voor de 39e maal uitgereikt. Traditiegetrouw vond de ceremonie plaats in het Théâtre du Châtelet in de Franse hoofdstad. De Oscars worden in de nacht van zondag op maandag uitgereikt in Los Angeles.

C?sars (Franse filmprijzen)

IFAB verbiedt teksten op shirts voetballers

Voetbalspelregelcommissie IFAB verbiedt alle teksten op onderkleding van spelers. Dat heeft die organisatie, waarin de FIFA en de voetbalbonden van Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland zitting hebben, zaterdag bekendgemaakt. Veel spelers laten na het maken van een goal een ondershirt met een boodschap erop zien. Vanaf volgend seizoen mag dat niet meer.

De scheidsrechter hoeft geen straf te geven voor het tonen van een tekst op een t-shirt. Straffen daarvoor worden door tuchtcommissies uitgedeeld. Op vragen waarom ook positieve teksten niet meer mogen reageerden Jérôme Valcke, de secretaris-generaal van de FIFA, laconiek. "Het is niet altijd duidelijk wat een tekst betekent, zeker als die in een andere taal geschreven is. Het is makkelijker om nee te zeggen dan steeds uit te moeten zoeken wat wel en niet mag."

Wel beseffen de IFAB-leden dat spelers altijd wel een manier vinden om een boodschap naar buiten te brengen. Guerilla-marketing, zoals Nicklas Bendtner die tijdens het laatste EK een door een gokbedrijf gesponsorde onderbroek toonde, wordt op deze manier wel om zeep geholpen.

Hoofddoeken voor vrouwen worden nu definitief goedgekeurd. Vanuit Canada kwamen echter verzoeken van mannen om ook hun haar te mogen bedekken. Voor Sikhs is dat belangrijk. Daarom mogen mannen binnenkort ook speciale, goedgekeurde hoofdbedekking dragen.

Het gebruik van videobeelden door scheidsrechters blijft verboden. Alleen doellijntechnologie is toegestaan bevestigde de IFAB nog maar eens. Testen met een tijdstraf en doorwisselen in het amateurvoetbal worden voortgezet.

Productie China op laagste stand in 8 maanden

De groei van de industriële productie in China is in februari afgezwakt tot het laagste niveau in 8 maanden. Dat blijkt uit zaterdag gepubliceerde cijfers van de Chinese Federatie van Logistiek en Inkoop.

De index die de ontwikkeling van de Chinese productie weergeeft, daalde van 50,5 in januari tot 50,2 in februari. Een stand van 50 of meer duidt op groei, daaronder op krimp.

De cijfers onderstrepen de uitdaging waar de Chinese overheid voor staat. Aan de ene kant moeten de beleidsmakers maatregelen nemen om de economische groei te stimuleren, anderzijds moeten ze voorkomen dat er teveel kredieten worden verstrekt en er overcapaciteit ontstaat in het Chinese bedrijfsleven.

Productie China op laagste stand in 8 maanden
China. (Foto: ANP)

VS willen Nederlandse bemiddelaar in Oekraïne

De Verenigde Staten willen dat met spoed bemiddelaars worden ingezet om een uitweg uit de crisis in Oekraïne te vinden. De Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties Samantha Power noemde daarbij voormalig ambassadeur voor Nederland in Oekraïne Robert Serry.

De bemiddelaars moeten worden gezien als onafhankelijk en geloofwaardig, zei Power vrijdagavond tegen verslaggevers. Serry was de eerste Nederlandse ambassadeur in Oekraïne. De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa heeft volgens Power ook deskundigen die vertrouwen genieten en kunnen worden ingezet.

De Britse VN-ambassadeur Mark Lyall Grant zei later dat zo'n bemiddelingspoging geen zegen van de VN-Veiligheidsraad nodig heeft. Rusland heeft in die raad een veto en zou een bemiddelingspoging kunnen tegenhouden als instemming van de Veiligheidsraad vereist zou zijn. De Russische VN-ambassadeur Vitali Tsjoerkin zei tegenstander te zijn van 'opgedrongen bemiddeling'.

Serry is sinds 2007 Midden-Oostengezant van de Verenigde Naties. Hij treedt onder meer op als adviseur en vertegenwoordiger van VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon. Een woordvoerder van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken kon zaterdag niet direct reageren op het voorstel van de VS.

Asscher: discriminerend bedrijf krijgt geen opdracht

Bedrijven waarvan is bewezen dat ze hebben gediscrimineerd moeten voor straf geen opdrachten van de overheid meer krijgen. "Dan wordt het voelbaar in de portemonnee", zei minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher (PvdA) voor de camera van de Moslim Omroep.

Asscher wees erop dat de overheid voor veel bedrijven een belangrijke opdrachtgever is. "Ik vind dat de overheid geen contracten moet aangaan met bedrijven waarvan bewezen is dat ze hebben gedisccrimineerd. Dat zal ik ook regelen."

In een verklaring laat zijn ministerie weten dat Asscher gaat onderzoeken of het mogelijk is bedrijven in contractvoorwaarden te laten beloven niet te discrimineren. Als ze dan toch discrimineren, kan het contract worden ontbonden.

De omroep sprak met Asscher naar aanleiding van de zaak rond de 18-jarige moslima Leila Kallal, die voor een stage had gesolliciteerd bij een Roosendaals uitzendbureau. Ze kreeg te horen dat een Nederlands bedrijf 'gewoon mag eisen' dat een werknemer geen hoofddoek draagt. Ze nam een gesprek met het uitzendbureau op en stapte hiermee naar dagblad Spits. In de krant zei ze dat ze niet van plan was om de hoofddoek te dragen, maar zich toch gediscrimineerd voelde.

De moslima deed aangifte, en kreeg toen steun van Asscher. Hij schreef dat ze er goed aan heeft gedaan om aangifte van discriminatie te doen. Ook noemde hij het moedig dat de studente de weigering openbaar maakte. Volgens de Moslim Omroep gebeurt het vaker dat vrouwen om hun hoofddoek worden geweigerd.

Belastingaangifte wordt nog makkelijker

Nederlanders hoeven dit jaar bij hun belastingaangifte weer minder gegevens zelf op te zoeken. De fiscus vult behalve onder meer het inkomen en de WOZ-waarde voortaan ook eventuele premies voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen in. Sinds zaterdag kunnen Nederlanders een vooraf ingevulde aangifte van inkomstenbelasting indienen.

Belastingbetalers hebben massaal gewacht met aangifte doen tot zaterdag, meldde de Consumentenbond vrijdag. De meeste aangiftes komen volgens een woordvoerder van de Belastingdienst echter pas de laatste twee weken van maart binnen. Wie voor 1 april zijn aangifte doet, krijgt in de meeste gevallen voor 1 juli een aanslag binnen.

Nederlanders kunnen dit jaar ook op hun tablet aangifte doen. De app is alleen te gebruiken voor aangiftes die de fiscus al vooraf correct heeft ingevuld. Als tweehonderdduizend mensen de app hebben gebruikt, is het maximum van de proef bereikt.

De laatste jaren gebruiken steeds meer belastingbetalers een vooraf ingevuld aangifteformulier. De fiscus ontvangt de persoonlijke gegevens van onder meer werkgevers, banken en scholen.

Twitch Plays Pokemon is nu Pokemaster!

Het is ongelofelijk! Veel mensen dachten dat het nooit zo lukken, maar in iets  meer dan 16 dagen is het internetfenomeen dan eindelijk tot een einde gekomen. Vannacht is de Elite 4 en Blue verslagen en dat maakt zo’n 35 miljoen kijkers samen met Red nu officieel Pokemonleague master.

Hiermee komt een einde aan dit fenomeen. Maar niet getreurd! Lord Helix en Bird Jezus hebben nu genoeg tijd om hun nieuwe evangelie te gaan verkondingen. De Tourdata worden binnenkort bekendgemaakt.

 Het einde

Voor wie het laatste gevecht gemist heeft.

Kon je er niet genoeg van krijgen, dan kan je altijd nog napraten op het forum. En wie er nog niet genoeg van heeft is er goed nieuws: Morgen rond 1 uur ’s middags begint ronde 2!

Gazprom dreigt einde vriendenprijs Oekraïne

De Russische energiegigant Gazprom dreigt de speciale vriendenprijzen voor Oekraïne op te schorten. Oekraïne krijgt volgens een woordvoerder van het staatsbedrijf Gazprom heel goedkoop gas van Rusland, maar moet die vriendenprijs dan wel betalen. En dat gebeurt niet, zei de woordvoerder zaterdag.

Oekraïne is volgens hem al voor meer dan 1,1 miljard euro achter met het betalen van gasrekeningen. De overeenkomsten die in december over de gasleveringen zijn gesloten, gaan ervan uit dat Oekraïne op tijd betaalt, waarschuwde de woordvoerder volgens persbureau RIA-Novosti.

De afgelopen week afgezette president Viktor Janoekovitsj bereikte eind vorig jaar een akkoord met het Kremlin over de levering van gas tegen gereduceerde prijzen en over het verschaffen van ruim 11 miljard euro aan noodkredieten voor het vrijwel bankroete Oekraïne.

Monsterfiles richting Franse Alpen

Richting de Franse Alpen staan zaterdag monsterfiles. Ook Nederlanders die op wintersportvakantie zijn vertrokken zijn daarin verzeild geraakt, zegt een woordvoerder van de ANWB. Niet alleen in de zomer kent Frankrijk een zwarte zaterdag. Deze zaterdag staat in het land ook bekend als zwarte zaterdag.

De grootste problemen zijn er op de A43 tussen Lyon en Chambéry. "Daar staat verspreid over verschillende stukken zo'n vijftig kilometer file", zegt de woordvoerder. "Een vakantieganger heeft ons laten weten dat hij al tweeënhalf uur stil staat."

Ook op de Fernpassroute tussen Duitsland en Oostenrijk staat veel verkeer vast. "Op de B179 heb je een tunnel bij Fussen, daar staat het aardig stil."

Op de A23 voor de Gotthardtunnel in Zwitserland staan geen extreem lange files. Maar binnen Zwitserland ligt wel sneeuw op de snelwegen. "Normaal krijgen ze dat er daar wel snel vanaf, maar deze keer is dat niet gelukt. Dat geeft in het binnenland veel extra vertraging", zegt de woordvoerder. Doorgaans houden Duitsland en Frankrijk op zwarte zaterdag tot ongeveer 16.00 uur last van files. "Maar het blijft niet al die tijd net zo erg als nu."

[foto] Bajesbabe laat zich niet naaien

In juli 2010 werd de aantrekkelijke Meagan Simmons opgepakt voor roekeloos rijgedrag. Er werd een 'mugshot' van haar genomen en uiteindelijk kreeg ze een jaar voorwaardelijke celstraf.

De arrestatiefoto van de destijds 24-jarige Simmons werd vrijwel direct een meme op internet. Al snel stond ze bekend als 'de aantrekkelijke veroordeelde' en werden er ettelijke honderden plaatjes gemaakt:
Attractive Convict-meme
"Wanted... in 50 states", "I'd like her cell number", "Guilty... of taking my breath away", "Miss... Demeanor", "I guess it's true, looks do kill" en vele andere bijschriften volgden.

Hoewel de in Florida woonachtige moeder van vier kindertjes destijds aangaf gecharmeerd te zijn door de aandacht en zelfs een eventueel aanbod om in de Playboy te staan, niet zou afwijzen, is ze na ruim drie jaar van gedachten veranderd.

De internetsite InstantCheckmate.com gebruikt haar foto namelijk om grof geld te verdienen en Meagan vindt dat ze recht heeft op dat geld. Dat probeert ze nu via de rechter af te dwingen.

Omdat 'mugshots' gewoon publiekelijk beschikbaar zijn, is het echter verre van zeker of ze de rechtszaak gaat winnen.

[Foto] [Historie] Willem van Hanegem

Ook dit jaar zullen we regelmatig in het begin van de maand de fotoarchieven in duiken voor mooie foto's van bijzondere sportgebeurtenissen uit het verleden. Afgelopen maand werd Willem van Hanegem zeventig jaar. De verjaardag van het Feyenoord-icoon ging niet onopgemerkt voorbij. Deze mijlpaal voor Van Hanegem is ook de reden om hier in beeld stil te staan bij zijn imposante carrière.

Pornoster Bobbi Eden wil over tien jaar rentenieren

Als het aan Bobbi Eden ligt ziet haar leven er over tien jaar totaal anders uit. "Ik hoop over tien jaar zoveel geld te hebben dat ik kan rentenieren. Dan begin ik een hobbywinkel", schetst de 34-jarige Nederlandse pornoster zaterdag in het AD.

Kinderen krijgen met man en collega Mark ziet ze ook zitten. "Als we kinderen krijgen, zullen we ze beetje bij beetje vertellen wat we doen", zegt Eden. "En dan zullen ze er wel mee om weten te gaan. Ik zie het aan mijn neven van 18 en 20. Die zijn trots op me. Maar die hoeven me niet bezig te zien."

Aanval op ministerie op de Krim

Gewapende mannen uit Kiev hebben zaterdag in de hoofdstad van de Krim, Simferopol, een aanval gedaan op het regionale ministerie van Binnenlandse Zaken. Ze hebben geprobeerd het pand over te nemen en er zijn gewonden gevallen, volgens een verklaring van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken.

De aanval is afgeslagen door zelfsverdedigingmilities uit de Krim, aldus het ministerie. Dat verklaart "uiterst bezorgd te zijn". Het toont volgens Moskou "dat belangrijke politieke kringen in Kiev de Krim willen destabiliseren".

Aanval op ministerie op de Krim
Aanval op ministerie op de Krim (Foto: ANP)

[Eredivisie] Preview speelronde 26

Vanavond is alweer de start van speelronde 26 in de Eredivisie. Komend weekend staat De Klassieker weer op het programma, dus het spreekt voor zich dat we vooruit gaan kijken op dit duel.

Bij Feyenoord lijkt het na het gelijkspel tegen FC Twente (2-2) nog steeds te rommelen. Graziano Pellè ging na de late gelijkmaker door het lint en richtte vernielingen aan. Trainer Ronald Koeman tapte uit een ander vaatje en bekritiseerde openlijk de leiding.


Frank de Boer en Ronald Koeman in hun jonge jaren (Foto: PRO SHOTS / Stanley Gontha)

In Amsterdam gaat het er een stuk rustiger aan toe. De Amsterdammers staan fier op kop, hebben liefst zes punten voorsprong op nummer twee FC Twente en laten wekelijks degelijk voetbal zien. De kans is bovendien zeer groot dat de landstitel weer wordt geprolongeerd, aangezien de concurrentie elk weekend punten laat liggen.

De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax, die tot nu toe 57 keer werd gespeeld, kent een aantal opvallende uitslagen. Zo wonnen de Rotterdammers de allereerste editie op 11 november 1956 met 7-3. Ook de 9-5 (1960/1961) en de 9-4 (1964/1965) zijn voor de ploeg uit Rotterdam-Zuid cijfers, die in het oog springen.


Joris Mathijsen (r) probeert de bal voor Bojan Krkic weg te kapen (Foto: PRO SHOTS / Stanley Gontha)

Toch kunnen niet alleen de Rotterdammers flink scoren. In het seizoen 1975/1976 scoorde Ajax maar liefst zes keer. In 1981/1982 pakte de uitslag nog hoger uit voor de hoofdstedelingen: 8-2. Vorig seizoen bleef De Klassieker in elk geval in evenwicht. Voor rust scoorden beide ploegen één keer en deden dat na rust nog een keer.

Onderlinge resultaten sinds het seizoen 2000/2001:

Feyenoord vs. Ajax
6 Winst 16
7 Gelijk 7
37 Aantal gemaakte doelpunten 65

Naast De Klassieker worden uiteraard nog veel meer wedstrijden gespeeld. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Noordelijke derby tussen FC Groningen en sc Cambuur Leeuwarden? Daarnaast gaat FC Twente op bezoek bij FC Utrecht, neemt ADO Den Haag het op tegen NAC Breda en moet Heracles Almelo zien af te rekenen met sc Heerenveen. Hoe dit af gaat lopen, lees je in de komende dagen op deze website.

Welke wedstrijd/programma wordt waar en wanneer uitgezonden?

Aanvang Wedstrijd/programma Zender
28 feb om 20.00 uur Heracles Almelo - sc Heerenveen FOX Sports 1
28 feb om 20.30 uur Voetbal International RTL7
28 feb om 22.55 uur NOS Studio Sport: Eredivisie Nederland 2
1 mrt om 18.45 uur PEC Zwolle - N.E.C. Nijmegen FOX Sports 1
1 mrt om 19.45 uur Go Ahead Eagles - PSV FOX Sports 3
1 mrt om 19.45 uur ADO Den Haag - NAC Breda FOX Sports 5
1 mrt om 20.45 uur Vitesse - Roda JC Kerkrade FOX Sports 1
1 mrt om 22.30 uur NOS Studio Sport: Eredivisie Nederland 1
2 mrt om 12.30 uur FC Utrecht - FC Twente FOX Sports 1
2 mrt om 14.30 uur Feyenoord - Ajax FOX Sports 1
2 mrt om 14.30 uur FC Groningen - SC Cambuur FOX Sports 3
2 mrt om 16.30 uur AZ - RKC Waalwijk FOX Sports 1
2 mrt om 19.00 uur NOS Studio Sport: Eredivisie Nederland 1
2 mrt om 20.00 uur 90 Minuten FOX Sports 1
2 mrt om 22.15 uur 90 Minuten FOX Sports 1
2 mrt om 22.15 uur NOS Studio Voetbal Nederland 1

Greipel aan de start van Milaan-Sanremo

André Greipel zal later deze maand aan de start verschijnen van Milaan-Sanremo. Nadat de organisatie van de wielerkoers besloot de beklimming van de Pompeiana uit het parcours te schrappen, besloot de Duitse sprinter om mee te doen.

"Nu de Pompeiana niet langer in het parcours van Milaan-Sanremo zit, heb ik besloten deel te nemen. Omdat ook Le Manie er dit jaar niet bij is, is er meer kans voor sprinters," zo liet Greipel weten.

De klim is uit het parcours gehaald omdat het wegdek in de afdeling door slecht weer teveel afgesleten is. Daardoor is het te gevaarlijk geworden voor de renners.

Hiddink bevestigt terugkeer bij Oranje

Guus Hiddink (67) keert na het WK terug als bondscoach van het Nederlands elftal. De ervaren trainer neemt drie oud-internationals als assistenten mee. Hiddink volgt na het WK in Brazilië Louis van Gaal op in Zeist.

De Achterhoeker was tussen 1994 en 1998 ook al bondscoach van het Nederlands elftal. In 1996 haalde hij op Euro 96 in Engeland de kwartfinale en in 1998 strandde Hiddink met Oranje in de halve finale van het WK in Frankrijk tegen Brazilië.

Daarna zat volgden periodes bij Real Madrid, Real Betis, Zuid-Korea, PSV, Australië, Rusland, Chelsea, Turkije en FC Anzhi. Hiddink gaat na zestien jaar weer aan de slag bij de KNVB. De ervaren coach moet het Nederlands elftal naar het EK in 2016 leiden en zijn opvolger begeleiden op weg naar het WK in 2018.

Hiddink neemt de rol van manager op zich. "Ik ben bezig met de KNVB om het team dat ik rond me wil hebben te formeren", zegt de oud-speler van onder meer PSV en De Graafschap in het radioprogramma Met het oog op morgen. "Dat proces heeft nog een aantal dagen, weken nodig."

"Ik vind dat uit dit Oranje nog veel meer uit te halen is. We zeggen allemaal dat het niveau van de Eredivisie in vergelijking met het buitenland niet al te hoog is. Dat wil niet zeggen dat je daar niets mee moet doen. Je moet proberen die jonge jongens naar een hoger niveau te krijgen."

Danny Blind blijft aan als assistent-bondscoach. De oud-Ajacied is op dit moment ook de rechterhand van Van Gaal. Blind is de grootste kandidaat om Hiddink op te volgen na het EK in 2016. De technische staf wordt nog aangevuld met drie oud-internationals.

Ruud van Nistelrooij, Giovanni van Bronckhorst en Jaap Stam voegen zich zo goed als zeker bij 'team-Hiddink'. "We zijn bezig om een mooie staf te formeren. Die jongens zullen veel gaan doen, maar ik zal er zeker scherp op zitten. Het is niet zo dat ik het bondscoachschap freewheelend ga doen. Ik wil het goed doen, anders stap ik er ook niet in", aldus Hiddink.

Horeca gaat op de fles

Kroegbazen, hoteliers en restauranthouders hebben het moeilijk, en dat is terug te zien in het aantal faillissementen. Vorig jaar zijn 450 horecazaken in Nederland failliet gegaan, oftewel één à twee per dag. Dat is twee keer zo veel als bij het begin van de crisis in 2008. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Vooral cafés zitten in zwaar weer. Mensen die vroeger een keer in de week naar de kroeg gingen, gaan nu misschien een keer in de 2 weken of nog minder. De exploitanten voelen dat in hun portemonnee. Cafés zien de omzet al bijna 2 jaar onafgebroken dalen. Cafetaria's en restaurants daarentegen hebben 'de grootste kaalslag al gehad, ze zijn stabiel op een laag niveau', zegt hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen van het CBS.

Van Gaal: "Vermeer beste keeper in profielschets"

Kenneth Vermeer mag nog voorzichtig hopen op een WK-ticket. De tweede keeper van Ajax past het beste in de profielschets van bondscoach Louis van Gaal. Vermeer (28) was tot eind september vorig jaar eerste keeper bij Ajax.

Daarnaast was hij ook vaak één van de drie keepers bij het Nederlands elftal. Na een moeizame periode in Amsterdam verloor Vermeer zijn plek onder de lat. Trainer Frank de Boer koos voor Jasper Cillessen als zijn vervanger.

Cillessen verdreef Vermeer naar de bank en greep daarna ook zijn kans bij Oranje. De eerste keeper van Ajax was de laatste drie interlands een basiskracht bij het Nederlands elftal. Vermeer kwam vier keer uit voor Jong Ajax en zit bij de hoofdmacht in de Eredvisie op de bank. In de KNVB Beker-wedstrijden krijgt hij wel speeltijd.

Van Gaal besloot de Amsterdammer ondanks zijn bijrol in Amsterdam een positief signaal af te geven. Vermeer behoorde tot de voorselectie voor de oefeninterland tegen Frankrijk. De 23-koppige definitieve selectie haalde de keeper het niet. Van Gaal kiest voor Cillessen, Michel Vorm en Jeroen Zoet. Vermeer viel net als Tim Krul en Maarten Stekelenburg af.

De bondscoach wilde Vermeer prikkelen. "Dat heb ik gedaan, om duidelijk te maken dat hij nog steeds in beeld is", zei Van Gaal op een persconferentie. "In mijn ogen is hij de keeper die het beste in onze profielschets past. Maar hij speelt niet zo vaak en dat is een probleem."

In de achttien interlands sinds Van Gaal Bert van Marwijk opvolgde (in augustus 2012) kreeg Vorm het vaakst een basisplaats. De keeper van Swansea stond vijf keer vanaf de aftrap onder de lat. Stekelenburg en Cillessen vier keer, Vermeer drie keer en Krul was twee keer basisspeler.

[foto] Tsjechoslowakije bestaat nog

Het land werd opgeknipt in 1993, maar de Amerikaanse nieuwszender MSNBC legt zich daar niet zomaar bij neer.

Op een kaartje over de opstand in Oekraïne is het land namelijk netjes ingetekend. In de uitzending werd de situatie nog eens uitgelegd voordat Obama zijn speech over de crisis zou afsteken.

De jaren negentig lijken kortom weer helemaal hip, nu ook de Koude Oorlog definitief weer van stal is gehaald en de Russen zich steeds meer als Sovjets gaan gedragen.

Een oplettende kijker, Alberto Riva, fotografeerde de topografische fuck-up en zette het direct op Twitter.

Dimitrov verschalkt Murray in Acapulco

De Bulgaarse tennisser Grigor Dimitrov heeft vrijdag in Acapulco voor een stunt gezorgd. De nummer vier van de plaatsingslijst verraste in de halve eindstrijd Andy Murray (2). De Schot won wel de eerste set, maar ging daarna in twee tiebreaks onderuit: 6-4, 6-7 (5) en 6-7 (3).

In de eindstrijd in de Mexicaanse badplaats treft Dimitrov Kevin Anderson. De Zuid-Afrikaan (5) riep de ongeplaatste Aleksandr Dolgopolov een halt toe: 6-1, 5-7 en 6-4. Voor Anderson is het zijn tweede finale op rij. Vorige week verloor hij de eindstrijd in Delray Beach.

Guardini houdt Bos van tweede ritzege af

Andrea Guardini heeft een stokje gestoken voor Theo Bos' tweede ritzege in de Ronde van Langkawi. De Italiaanse wielrenner van Astana zegevierde in de derde rit van de Maleisische koers met finish in Kuala Lumpur. Bos, die vrijdag de tweede etappe op zijn naam had geschreven, kwam als tweede over de streep.

Duber Quintero (Colombia) blijft de leider in het algemeen klassement. De Ier Matthew Brammeier (Synergy Baku) volgt op negentien seconden. Belkin-renner Bos staat op 1.21 minuten op de vijfde plaats en is daarmee de beste Nederlander.

Zondag staat de enige bergrit in de Ronde van Langkawi op het programma. Na ruim 110 kilometer ligt de finish dan in Genting Highlands. De Ronde van Langkawi duurt nog tot en met volgende week zaterdag.

FOK!sport foto-onderschrift week 9

Elke maandag beginnen we de week hier op FOK!sport met een nieuwe ronde van het FOK!sport foto-onderschrift. Bij een leuke, bijzondere of grappige foto zijn we opzoek naar een goed onderschrift. De winnaar van deze week maken we volgende week bekend.

De winnaar van vorige week (volgens de FOK!sport redactie) was HeCameFromStyx met het volgende onderschrift: "kijk die enorme berg Nederlandse medailles!!"

De opgave van deze week:

Martin Fourcade kijkt verbaasd achterom vlak voor hij wil gaan schieten tijdens de 15 kilometer biatlon. Wat gebeurt er achter hem? (PRO SHOTS/Bildbyran)
Martin Fourcade kijkt verbaasd achterom vlak voor hij wil gaan schieten tijdens de 15 kilometer biatlon. Wat gebeurt er achter hem? (PRO SHOTS/Bildbyran)

Obama waarschuwt Rusland

De Amerikaanse president Barack Obama waarschuwde vrijdagavond (lokale tijd) Rusland: de Russen moeten van Oekraïne afblijven voor er een 'gevaarlijke situatie' ontstaat die de Russen 'duur zal komen te staan.'

"Elke schending van de soevereiniteit en territoriale integriteit van Oekraïne zou diep destabiliserend werken," stelde de president. Hoewel Obama het alleen had over 'meldingen' van Russische activiteit op de Krim, zijn de VS overtuigd van Russische militaire bemoeienis.

Minister van Defensie Chuck Hagel gaf aan niet specifiek op de situatie in te willen gaan, maar zei wel dat 'dit een bijzonder gevaarlijke situatie kan worden als [de Russen] op deze provocatieve manier doorgaan.'

Obama was duidelijk somber en voegde aan zijn statement toe: "Slechts dagen nadat de wereld naar Rusland kwam voor de Olympische Spelen, zou [buitenlandse interventie] de veroordeling van landen wereldwijd veroorzaken. De VS zullen er samen met de internationale gemeenschap voor zorgen dat welke militaire interventie in Oekraïne ook de Russen duur zal komen te staan."

De Koude Oorlog lijkt hiermee kortom officieel nieuw leven ingeblazen te zijn, zeker nu Russische troepen inderdaad de Krim zijn binnengedrongen en dit niet langer door Rusland wordt ontkend. Meer volgt.

Bommelding bij door Schippers geopend homotoernooi

Kort nadat minister van Sport Edith Schippers (VVD) zaterdagochtend in Moskou een homovoetbaltoernooi had geopend, werd de sporthal ontruimd vanwege een bommelding. Dat gebeurde enkele minuten nadat de minister het toernooi had verlaten, zegt haar woordvoerder.

De organisatie van de Russian Open Games, ook wel Gay Olympics genoemd, ondervindt volgens de woordvoerder veel tegenwerking. De openingsceremonie was eerder al verplaatst vanwege een bommelding. Sporthallen zeggen op het laatste moment onder druk van de Russische overheid contracten op en bij een basketbaltoernooi werd een rookbom gegooid. Volgens The Moscow Times zijn hotels door agenten gewaarschuwd dat ze geen deelnemers van het homotoernooi mogen huisvesten.

"De gebeurtenissen dezer dagen laten zien dat homoseksuelen in Rusland het niet gemakkelijk hebben", schrijft Schippers in een verklaring. "Ik ben onder de indruk van de moed van de organisatie om deze games te houden. Nederland steunt hen." Bij de opening van het voetbaltoernooi verrichte Schippers de aftrap met oud-internationals Aron Winter en Marc van Hintum.

Het toernooi van de LGTB Sport Federation begon vrijdag en eindigt zaterdag. Een paar honderd sporters uit vooral Rusland, maar ook Duitsland, Frankrijk en Canada doen mee.

Rusland heeft vorig jaar een veelbekritiseerde antihomowet ingevoerd. In tegenstelling tot veel andere landen stuurde Nederland toch een zware delegatie naar de Olympische Winterspelen die in het land werden gehouden. Dat Schippers de opening van de Russian Open Games bijwoonde, wordt door sommigen gezien als goedmakertje richting de homogemeenschap.

'Carnavalskraker moet dom en stompzinnig zijn'

Carnaval begint officieel op zondag, maar het feest is in veel kroegen in met name het zuiden van het land vrijdag al losgebarsten. Duizenden liefhebbers hossen er in prachtige kostuums op los, genietend van de beste carnavalshits. Maar waar moet een echte kraker eigenlijk aan voldoen?

"Een echte carnavalskraker moet volgens mij een beetje dom zijn", zegt Frans van der Meer, die met zijn creatie Ferry van de Zaande een van de carnavalshits van het jaar te pakken heeft, tegen Novum Nieuws. "Het moet over iets stompzinnigs gaan en de tekst moet bij voorkeur dubbelzinnig zijn. Je moet er op kunnen hossen en het refrein makkelijk kunnen meelallen."

Het nummer De Gròzzie van Mèn Buurvrouw (Derin, Deruit) van Ferry van de Zaande & Veul Gère werd afgelopen week door 3FM uitgeroepen tot carnavalshit van het jaar. Volgens Van der Meer heeft het lied alle ingrediënten van een echte kraker. "Het heeft een intro dat in je hoofd blijft zitten, er zit een verhaaltje in, je kunt het refrein meelallen en de tekst is dubbelzinnig", somt hij op. In het nummer wordt gezongen over de grote garage van de buurvrouw en een grote wagen die erin mag worden geparkeerd.

Willem van Schijndel van De Deurzakkers is van mening dat een goeie kreet van belang is voor een carnavalshit. "Gecombineerd met een lekker ritme." Het thema hoeft volgens Van Schijndel niet per se actueel te zijn. "Dan moet het precies in de roos zijn en da's lastig. Wij hebben dit jaar het nummer Houdoe, dat we al een tijdje hadden liggen", aldus Van Schijndel, die een tijdje uit de running was omdat hij werd getroffen door prostaatkanker. "Omdat ik ziek was, hadden we geen tijd om een nieuw lied te maken."

Niet alleen 3FM heeft een lijstje gemaakt met de beste carnavalshits, ook door Omroep Brabant en Radio NL worden hitlijsten bijgehouden. De Carnaval Top 40 maakte afgelopen week bekend dat Sjeng Oan de Geng van De Nachroave de grootste carnavalshit is in de bijna vijftigjarige geschiedenis van de Top 40. André van Duin is de meest succesvolle artiest met maar liefst tien hits, waaronder Pizzalied, Willempie en Nederland, Die heeft de Bal.

Bill Clinton omgeven door hoeren

De Amerikaanse oud-president Bill Clinton is weer eens de sigaar. Hij is namelijk gefotografeerd met twee hoeren aan zijn zijde. Dat schrijft TMZ.

Clinton bezocht samen met andere bekendheden als Martin Scorsese en Robert De Niro het goededoelengala Unite4Humanity in het beruchte Bunny Ranch-hoerenhuis in Nevada.

De blondine gaat door het leven onder de naam Barbie Girl, de brunette aan Clintons linkerzijde -toevalligerwijs ook de haarkleur van Miss Lewinsky- heet Ava Adora en volgens haar biografie op een hoerenverhuurwebsite 'weet ze zowel mannen als vrouwen te plezieren.'

In 2012 werd Clinton in Monaco ook al gespot met dames van lichte zeden aan zijn zijde. Toen betroffen het twee porno-actrices. Naar verluidt ontkent Clinton met welk van de vrouwen ook seksuele relaties gehad te hebben.

Koersexplosie Tesla 619 procent

Expansieplannen, de belofte om betere accu’s te gaan ontwikkelen en gunstige berichten van consumentenorganisaties. Met die ingrediënten is de waarde van de Amerikaanse producent van elektrische sportauto’s Tesla Motors in het afgelopen jaar omhooggeschoten tot meer dan de helft van die van autogigant General Motors. Dat blijkt zaterdag uit berekeningen van persbureau Bloomberg.

In 12 maanden explodeerde de koers van het bedrijf met liefst 619 procent, iets wat door geen enkele andere wereldwijde autoproducent is geëvenaard in zeker 20 jaar. Ook de vervijftienvoudiging van de koers sinds de beursgang in juni 2010 heeft alle andere beursintroducties van Amerikaanse bedrijven het nakijken gegeven sinds 2006.

De marktwaarde van Tesla is gestegen tot 31 miljard dollar (23 miljard euro), meer dan de helft van de waarde van’s werelds grootste autofabrikant GM.

Koersexplosie Tesla van 619 procent
Koersexplosie Tesla van 619 procent (Foto: ANP)

Iran: geen kernwapens door geloof

Iran heeft geen kernwapens omdat het de productie van zulke wapens uit principe afwijst en niet omdat verdragen dit verhinderen. Dat zei de Iraanse president Hassan Rouhani zaterdag.

Als Iran massadestructiewapens had gewild, was het volgens de president gemakkelijker geweest om chemische of biologische wapens te maken. Rouhani zei dit tegenover medewerkers van het Iraanse ministerie van defensie.

Het Iraanse geloof en de toewijding van het land aan ethische principes voorkomen volgens de president dat het land een kernbom maakt. In een religieus decreet verbood de Iraanse geestelijk leider Ayatollah Ali Khameini eerder al de productie of het gebruik van nucleaire wapens. Het bezitten van zulke wapens is volgens hem een zonde.

Het westen vreest dat Iran nucleaire wapens wil ontwikkelen. Iran ontkent steeds dat het plannen daartoe heeft.

Eerste beelden Path of Exile: Sacrifice of the Vaal

Grinding Gear Games maakte bij de release van Path of Exile in oktober de belofte om elke vier maanden een grote update uit te brengen voor de game. Ze houden zich nu aan hun woord: Path of Exile: Sacrifice of the Vaal komt 5 maart als gratis update.

De update belooft nieuwe PVP-opties, eindbazen, items en leagues. Om de aanstaande release te vieren, heeft Grinding Gear Games ook een trailer vrijgegeven. Deze is hieronder te bekijken.

Proxy voor The Pirate Bay niet meer nodig

Als je The Pirate Bay wilde bezoeken had je tot voor kort een van de vele proxies of omwegen nodig, omdat Ziggo, XS4ALL en KPN door een digibete rechter op last van stichting Brein werden gedwongen directe toegang tot de torrentzoekmachine te blokkeren. In een hoger beroep van Ziggo en XS4ALL draaide een iets slimmere rechter dit gelukkig terug waardoor bij die providers de populaire site ook weer zonder omwegen bereikbaar werd.

Brein moest ruim drie ton aan juridische kosten aftikken en op basis daarvan wachten ze het hoger beroep van KPN niet af, maar hebben met de staart tussen de benen afgesproken met KPN dat deze de blokkade ook mag opheffen. Brein gaat ondertussen in cassatie tegen de uitspraak in de zaak tegen Ziggo en XS4ALL in de hoop wederom een digibete rechter te treffen die in hun verhaaltjes trapt.

Sinds gisteren is the Pirate Bay derhalve ook voor klanten van KPN weer op de normale wijze bereikbaar. Uitleg over hoe je torrents kunt gebruiken vind je overigens hier


Uitlegje

WK allround in Thialf uitverkocht

De schaatsers en schaatssters wacht later deze maand een vol Thialf bij de wereldkampioenschappen allround in Heerenveen. Alle kaarten voor het evenement, dat op 22 en 23 maart wordt gehouden, zijn uitverkocht. Dat maakte de schaatsbond KNSB zaterdag bekend. De bond schrijft de succesvolle kaartverkoop toe aan de grote medailleoogst van de Nederlanders bij de Olympische Spelen in Sochi.

Met de WK allround wordt het seizoen afgesloten. Op 14,15 en 16 maart staat in Thialf ook de finale van de wereldbeker op het programma. Hier zijn nog wel kaarten voor.

WK allround in Thialf uitverkocht
WK allround in Thialf uitverkocht (Foto: ANP)

Baanrenner Haak vijfde bij tijdrit op WK

Baanwielrenner Hugo Haak is vrijdag (lokale tijd) op de wereldkampioenschappen in het Colombiaanse Cali als vijfde geëindigd op de tijdrit van één kilometer. De Nederlander legde die afstand af in 1.01,076 en bleef daarmee zo'n halve seconde verwijderd van het podium.

De Franse titelverdediger François Pervis veroverde in 59,385 zijn tweede gouden medaille van het toernooi, voor de Duitser Joachim Eilers (59,984) en Simon van Velthooven uit Nieuw-Zeeland (1.00,518). Pervis werd donderdag al wereldkampioen op het onderdeel keirin.

Tim Veldt staat na drie van de zes onderdelen derde op het omnium. De Amstelvener begon sterk met een tweede plaats op de vliegende ronde van 250 meter en consolideerde vervolgens op twee duuronderdelen. Op de puntenkoers won hij de laatste twee van twaalf sprints, goed voor de negende plek, en in de afvalkoers werd hij achtste.

Veldt heeft na drie onderdelen negentien punten. De Fransman Thomas Boudat leidt met twaalfounten, voor de Rus Viktor Manakov met vijftien punten.

Joanna Rowsell heeft bij de dames de individuele achtervolging gewonnen. De Britse won voor titelverdediger Sarah Hammer (VS) en Amy Cure (Aus). Het thuispubliek kon een feestje vieren nadat Edwin Ávila de puntenkoers op zijn naam schreef. Hij wist in totaal drie keer een ronde voorsprong te pakken. De nummer twee was de Nieuw-Zeelander Thomas Scully en het brons ging naar Eloy Teruel uit Spanje. 

Bij de dames zijn de eerste ronden van het sprinttoernooi verreden. Landgenoten Shanne Braspennincx en Elis Ligtlee verloren al in de eerste ronde. Zaterdag wordt het sprinttoernooi bij de vrouwen afgesloten. De heren rijden hun laatste tweee onderdelen van het omnium. Verder rijden de dames nog de puntenkoers. 

'Al 80 verzorgingstehuizen gaan dicht'

Bij tachtig verzorgingstehuizen is al aangekondigd dat ze gaan sluiten. Zeker dertien verzorgingstehuizen zijn al dicht, concludeert de NOS zaterdag uit een inventarisatie.

De komende vijf jaar verdwijnen naar verwachting achthonderd van de tweeduizend verpleeg- en verzorgingstehuizen. Alleen mensen die zware zorg nodig hebben kunnen straks nog terecht in een verpleeghuis. Anderen moeten langer thuis blijven wonen.

Hierdoor zijn er voor veel verzorgingstehuizen te weinig patiënten om open te blijven en worden ze dus gesloten. De bewoners moeten dan verhuizen naar een ander verzorgingstehuis of weer zelfstandig gaan wonen met een thuiszorgpakket. Dit leidt volgens de NOS tot veel onrust onder ouderen. De bewoners hebben vaak weinig familie en een laag inkomen en voelen zich onveiliger als ze niet in een vertrouwde omgeving wonen.

Ouderenombudsman Jan Romme zegt tegen de NOS veel telefoontjes te krijgen. Vooral van kinderen die zich grote zorgen maken over hoe het verder moet met hun moeder of vader. In Zwanenburg, waar verzorgingstehuis Eigen Haard wordt gesloten, ketenen enkele ouderen zich zaterdag bij een protest vast aan een brug. Ze willen zo uitbeelden dat ze oud willen worden op de plek waar ze zijn geboren en getogen.

Vlaamse The Broken Circle Breakdown wint César

The Broken Circle Breakdown van de Vlaamse regisseur Felix Van Groeningen heeft vrijdagavond in Parijs de César voor beste buitenlandse film gewonnen. Het liefdesdrama versloeg hiermee grote Hollywoodfilms als Gravity, Blue Jasmine, Django Unchained en het favoriet geachte La Grande Bellezza.

De Césars, de belangrijkste filmprijzen van Frankrijk, worden officieus ook vaak de Franse Oscars genoemd. De prijzen werden voor de 39e maal uitgereikt, traditiegetrouw in het Théâtre du Châtelet in de Franse hoofdstad. De Oscars worden in de nacht van zondag op maandag uitgereikt in Los Angeles.

C?sars (Franse filmprijzen)

Timmermans: Oekraïne nog lang geen EU-lid

De Europese Unie moet Oekraïne niet nu opeens een lidmaatschap van de unie in het vooruitzicht stellen. Dat zegt minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken zaterdag in een interview met NRC Handelsblad.

Het is volgens hem voorlopig niet aan de orde dat Oekraïne toetreedt tot de EU. "De komende dertig jaar zeker niet", aldus de PvdA-bewindsman. De EU wil Oekraïne via een zogeheten partnerschap een bijzondere band met de unie geven, maar geen volwaardig lidmaatschap.

Volgens Timmermans is er voor de EU geen enkele aanleiding om van die lijn af te wijken, ook niet na alle recente politieke veranderingen in het land.

Timmermans: Oekraïne nog lang geen EU-lid
Timmermans: "Nog 30 jaar wachten." (Foto: ANP)

Zuid-Korea: reguliere reünies met Noord-Korea

Zuid-Korea wil burgers die familie hebben wonen in Noord-Korea op reguliere basis herenigen met hun naasten. De Zuid-Koreaanse president Park Geun-hye heeft het buurland zaterdag opgeroepen de familiereünies geregeld op de kalender te plaatsen. "Ook Noord-Korea heeft gescheiden families, ik geloof dat ook dat land hun pijn en lijdensweg moet verlichten", zei Park.

De laatste serie familiereünies vond eind februari plaats. Ten noorden van de grens werden honderden familieleden voor het eerst sinds de Koreaanse oorlog (1950-1953) met elkaar herenigd. Het was voor het eerst sinds 2010 dat de reünies door het noorden weer eens werden toegestaan. "Deze oude Koreanen hebben niet veel tijd meer. Een reünie zou voor hen geen speciale gebeurtenis meer moeten zijn", aldus Park.

Zuid-Korea: reguliere reünies met Noord-Korea
Koreanen op reünie. (Foto: ANP)

Barst in dam in VS

Er zit een enorme barst van bijna 20 meter in een stuwdam in het noordwesten van de VS. Water wordt afgevloeid om de druk op de damwand te verlichten, meldde de omroep NBC zaterdag.

De barst in de Wanapumdam in de rivier de Columbia, ten zuidoosten van Seattle, is donderdag door duikers ontdekt. Het is nu de bedoeling dat het waterpeil achter de dam ongeveer een meter per dag zakt.

De autoriteiten gaan ervan uit dat de barst geen onmiddellijk gevaar oplevert en deskundigen zijn naar de afgelegen dam getogen om te bepalen wat er verder moet gebeuren. De Nationale Meteorologische Dienst heeft wel geadviseerd dit weekeinde stroomafwaarts goed op te letten dat er geen overstromingen komen als gevolg van het extra water.

'Neparts trok jarenlang spoor van ellende'

Een man uit Huissen die zichzelf arts noemt blijkt al jaren een spoor van ellende te trekken zonder dat de inspectie ingreep. Dat concludeert De Telegraaf uit diverse getuigenissen van ex-patiënten en ex-medewerkers.

Justitie heeft in samenwerking met de Inspectie voor de Gezondheidszorg een onderzoek geopend naar het Medisch Center Sanit van de arts en zijn vrouw, bleek vrijdag. De Telegraaf schreef toen dat de man een gezonde 65-jarige vrouw uit Arnhem had wijsgemaakt dat ze aan borstkanker leed.

De arts, Fred B., stuurde de vrouw naar China voor een ingreep waarbij 'kankerwerende matjes' in haar borsten werden ingebracht. Ook voerde hij enkele operaties uit aan haar hals en liet hij haar drankjes drinken. Voor dit alles bracht de arts 150 duizend euro in rekening. De man bleek echter geen bevoegdheid als arts te hebben. In de borsten van de vrouw bleek bovendien niks ingebracht.

Nu blijkt volgens de krant dat de arts meer mensen heeft uitgebuit en dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg lange tijd ondanks meldingen niet ingreep. Ex-werknemers van B. zeggen in de krant vorig jaar al bij de inspectie te hebben gemeld dat hun baas zich onterecht uitgeeft voor arts. "Maar ik heb nooit iets teruggehoord van de inspectie. Als eerder was opgetreden, dan was deze vrouw nooit onnodig geopereerd", zegt een van hen.

Een weduwe zegt in de krant dat ze ruim 170 duizend euro betaalde voor enkele chemokuren in Bangkok voor haar man, een leukemiepatiënt die door echte artsen al was opgegeven. Maar B. stelde dat hij nog te redden was. "We grepen deze laatste strohalm met beide handen aan."

Een deel van de behandeling moest de weduwe contant betalen. Toen de neparts voorstelde haar man nog een chemokuur te laten ondergaan van vijftigduizend euro, uitte de vrouw haar twijfels omdat hij er alleen maar zieker van werd. De neparts zou haar toen hebben toegebeten dat ze uit was op de erfenis en hem zo snel mogelijk dood wenste.

Een voormalig stagiaire zegt in de krant dat medewerkers in wellnescentra van de arts instructies kregen om goedkope crème uit Thailand in dure merkpotjes te stoppen. Ook hoorden ze dat Thaise masseuses in de wellnescentra mannelijke klanten een 'happy ending' moesten aanbieden. Toen stagiaires dit aan B. meldden, zouden ze een scheldkanonnade over zich heen hebben gekregen.

B. kreeg eerder bekendheid als adviseur van toenmalig Vitesse-voorzitter Karel Aalbers. De neparts zou de architect zijn geweest van een lawine aan financiële problemen waar de club mee kampte. In 2006 zou B. al zijn opgevallen toen hij bij honderd kinderen op de basisschool van zijn kinderen hoofdluizen constateerde en een middeltje aanbood om die te bestrijden. De schooldirecteur belde de GGD, die bij slechts twintig kinderen hoofdluizen zag. Een deel van die kinderen was door B. juist luisvrij verklaard.

Brink's naar rechter voor bewapenen geldlopers

Waardetransporteur Brink's sleept de staat voor de rechter om zijn geldlopers te kunnen bewapenen. Na meerdere overvallen op geldtransporten en gelddepots deed het bedrijf in mei vorig jaar een oproep om bewapening toe te staan, maar het ministerie van Veiligheid en Justitie weigert ontheffing te verlenen omdat het vindt dat het geweldsmonopolie bij de staat moet liggen. Daarom zien de staat en Brinks elkaar dinsdag voor de rechter, schrijft het AD zaterdag.

Brink's wordt in de zaak bijgestaan door advocate Annet van Rooij, maar zij wil volgens de krant net als het bedrijf nog niet op de zaak ingaan.In Frankrijk en België zijn geldtransporteurs al bewapend. Dat zou voor criminelen een reden kunnen zijn om liever in Nederland toe te slaan.

Eerder was er al een soortgelijk tussen Nederlandse zeetransporteurs en de staat. De zeetransporteurs kampen met aanvallen van piraten en willen daarom bewapende beveiligers op hun schepen inzetten, maar de staat wil dat niet toestaan. Daarom werden uiteindelijk bewapende mariniers meegestuurd.

'Zeehondencrèche wil naar Lauwersoog'

De zeehondencrèche in Pieterburen wil verhuizen naar het 20 kilometer verderop gelegen Lauwersoog. Oud-staatssecretaris Henk Bleker, de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht, zegt zaterdag in Trouw die wens te proeven bij de staf van de zeehondenopvang.

De komende week praat de zeehondencrèche met de burgemeester en wethouders van De Marne, waar Lauwersoog onder valt. Het is niet de eerste keer dat de opvang verhuisplannen heeft. In 2007 kondigde toenmalig directeur Lenie 't Hart een verhuizing naar Delfzijl aan. Uiteindelijk bleef de opvang toch in Pieterburen.

In Pieterburen kreeg de crèche volgens Trouw nooit subsidie. In Lauwersoog zou de opvang daar mogelijk wel op kunnen rekenen. In de haven worden miljoenen geïnvesteerd. Een zeehondencrèche en educatief centrum zou een toeristische trekpleister zijn.

De afgelopen weken kwam het tot een conflict tussen ' t Hart, die de opvang oprichtte, en de zeehondencrèche. Onder de nieuwe directeur, Niek Kuizenga, is de opvang volgens haar te veel een attractiepark geworden

't Hart trad in 2012 terug als directeur van de zeehondencrèche, maar oefende nog wel invloed uit op het beleid. Het personeel van de crèche ging eerder deze maand in staking omdat ze door willen gaan met hun eigen beleid, waarin de crèche zeehonden eerder terugzet in de natuur.

De raad van toezicht, die het oude beleid verdedigde, is eerder deze maand opgestapt. 't Hart maakte vrijdag bekend dat ze wil dat de naar haar vernoemde zeehondencrèche zijn naam wijzigt. Ze wil dat haar naam niet meer aan de opvang verbonden is.

Carnaval barst weer los

De traditionele aftrap van het Limburgse carnaval wordt zaterdag in Venlo gegeven. Om 11.00 uur begint in de Limburgse plaats de 23e Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Vanuit heel Limburg en daarbuiten zullen carnavalsvierders naar Venlo afreizen. De organisatie van het evenement verwacht een kleine 30.000 bezoekers in de stad.

De carnavalsvierders in Venlo kunnen bij zeven verschillende podia genieten van een gevarieerd programma vol muziek en kleinkunst. De festiviteiten op de Oude Markt zullen door regionale omroep L1 live uitgezonden worden.

Alcoholbeleid
Voor het eerst is carnaval voor 16- en 17-jarigen een ware beproeving. Zij mogen immers per 1 januari geen alcohol meer drinken.

In Nijmegen zijn de optochtlopers dan ook de wacht aangezegd door burgemeester Hubert Bruls (CDA). De Nijmeegse burgervader heeft de gehele optocht namelijk drooggelegd. Deelnemers mogen geen druppeltje alcohol nuttigen, iets dat toch zeer tegen de carnavalstraditie indruist.

Burgemeesters in een boel andere steden zijn gelukkig een stuk pragmatischer. Zo heeft burgemeester Antoin Scholten (VVD) van Venlo aangegeven dat controleren in de verklede mensenmassa 'gekkenwerk' is. "Waar begin je in een mensenmassa waar tienduizenden mensen opeengepakt staan? Bovendien is iedereen verkleed of geschminkt," zegt Scholten. Hij lijkt dus een oogje toe te knijpen als minderjarigen een pilje drinken. Ook in plaatsen als Geleen, Sittard en Maastricht zal niet streng gecontroleerd worden. De controleurs zijn er wel, maar zullen het vaak bij een waarschuwing laten.

Zakopalova en Muguruza in finale Florianopolis

De finale van het WTA-toernooi in Florianopolis gaat tussen de Tsjechische Klara Zakopalova en Garbine Muguruza uit Spanje. De als derde geplaatste Zakopalova verraste Carla Suarez Navarro (1) met 6-3, 3-6 en 6-2. Muguruza, de nummer twee van de plaatsingslijst, versloeg de Kazachse Yaroslava Shvedova met 6-2 en 6-3.

Suarez Navarro was in de tweede ronde op het Braziliaanse hardcourt nog te sterk voor Kiki Bertens, maar moest vrijdag na bijna twee uur tennis haar meerdere erkennen in Zakopalova. De 32-jarige Tsjechische stond twee keer eerder tegenover Muguruza.

De laatste ontmoeting, in de finale in Hobart in januari, leverde een zege op voor de Spaanse, die daarmee haar eerste toernooizege boekte. Zakopalova, die in 2012 in Seoul wel aan het langste eind trok, jaagt op de derde titel in haar loopbaan.

'Unieke generatie' gehuldigd in Olympisch Stadion

De olympische medaillewinnaars zijn vrijdag na de eerste dag van het NK allround en het NK sprint gehuldigd. Voormalig topschaatser Ard Schenk sprak de sporters toe in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Volgens de drievoudig olympisch kampioen van 1972 is de huidige generatie 'uniek'. "Jullie hebben elkaar gestuwd tot ongekende hoogte", liet hij weten.

De schaatsers die brons veroverden betraden als eerste via de marathonpoort het stadion. De winnaars van olympisch goud waren als laatste aan de beurt. Fakkeldragers vormden een erehaag en vuurwerk zette de huldiging nog iets meer luister bij.

Alle medaillewinnaars kregen een krans, voordat ze gezamenlijk een laatste ereronde reden. Tijdens die ereronde werden beelden getoond van het succes in Sochi, waar Nederland een recordaantal van 24 medailles won. Jorrit Bergsma, die de beste was op de 10.000 meter, moest als enige verstek laten gaan.

De zestien medaillewinnaars moesten de afgelopen dagen al meerdere huldigingen afwerken. Maandag was de traditionele 'Welkom Thuis' voor alle olympiërs in Assen en de medaillewinnaars meldden zich dinsdag bij premier Mark Rutte en koning Willem-Alexander.

'Schumacher nooit meer de oude'

Michael Schumacher zal nooit meer volledig herstellen van de hersenschade die hij opliep bij zijn ongeluk. Dat stellen verschillende neurochirurgen. "Een volledig herstel is onwaarschijnlijk", zei dokter Tipu Aziz, professor neurochirurgie aan de universiteit van Oxford.

Schumacher liep eind vorig jaar zwaar hersenletsel op zijn een skiongeluk. De 45-jarige Duitser wordt sindsdien in de universiteitskliniek van Grenoble in een kunstmatige coma gehouden. Eind vorige maand meldden de artsen dat ze pogingen gingen doen om de zevenvoudig wereldkampioen in de Formule 1 weer bij te laten komen.

Aziz liet weten dat dokters elke paar dagen proberen om iemand uit een coma te halen. "Als je geen positieve signalen begint te krijgen, wordt het zeer zorgelijk", aldus de dokter. "Het feit dat hij nog niet ontwaakt is, duidt er op dat het letsel extreem ernstig is en dat een volledig herstel onwaarschijnlijk is."

Dokter Colin Shief, neurochirurg bij het nationaal ziekenhuis voor neurologie en neurochirurgie in Londen, denkt ook dat oud-coureur nooit meer de oude wordt. "Als Schumacher überhaupt ooit uit de coma komt, zal hij aanzienlijke handicaps hebben."

Waluigi niet speelbaar in de nieuwe Super Smash Bros.

Onlangs hadden wij gemeld dat Diddy Kong terugkeert naar Super Smash Bros., maar helaas voor de fans van Waluigi zal hij niet speelbaar zijn. Wel keert hij terug als een Assist Trophy maar niets meer.

Game director Masahiro Sakurai heeft een screenshot gepost op Miiverse en daarbij zei hij: 'En nog een keer keert Waluigi terug als Assist Trophy, wat betekent dat hij niet speelbaar is. Dat je het goed probeert wilt niet zeggen dat je meedoet met het gevecht'.

Super Smash Bros. staat gepland in 2014 en komt uit voor Nintendo 3DS en Wii U.

Waluigi

Vijf gametips voor de maand maart

De winter loopt ten einde en we gaan over naar de lente. Dit betekent in Nederland over het algemeen veel regen, wat ideaal weer is om lekker thuis te gamen. Gelukkig maar, want maart heeft een flinke lijst aan releases klaarstaan. Om jullie een beetje te helpen in jullie keuze heeft de crew van FOK!games er weer een paar uitgezocht die volgens ons zeker de moeite waard zijn.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.