Drugs en wapens ingenomen langs A4

De politie heeft vrijdag bij een controle op de beruchte parkeerplaats Den Ruygen Hoek opnieuw drugs en wapens in beslag genomen. Vijf personen zijn aangehouden. Agenten mogen sinds december op de parkeerplaats preventief fouilleren en auto's doorzoeken. Eerder deze maand werden ook al wapens aangetroffen.

Op de parkeerplaats ter hoogte van Haarlemmermeer controleerde de politie in totaal 73 voertuigen. Daarbij werden twee messen, veertien kilo henneptoppen, 120 kilo qat, meer dan 6500 euro aan contant geld en twee auto's in beslag genomen.

Het geld werd gevonden bij een automobilist die tankte zonder te betalen. Zijn auto had valse kentekenplaten. De man kon niet goed verklaren waar het geld vandaan kwam en zit nu vast op verdenking van witwassen.

Eerder deze maand werd bij een controle op de parkeerplaats een geladen vuurwapen aangetroffen. In januari werden onder meer illegaal zwaar vuurwerk, een stiletto, een ploertendoder, diverse knuppels, zes messen en een handgranaat in beslag genomen. Ook werden drie personen aangehouden op verdenking van mensenhandel.