[Bundesliga] Augsburg bederft debuut Rehhagel

Otto Rehhagel heeft een vervelend debuut beleefd als trainer van Hertha BSC. De 73-jarige König Otto zag zijn ploeg met 3-0 verliezen van FC Augsburg, dat wordt gecoacht door de Nederlander Jos Luhukay. Hertha komt door de nederlaag onder de degradatiestreep terecht. Augsburg stijgt twee plaatsen en staat nu vijftiende.

Torsten Oehrl was met doelpunten in de 61e en 63e minuut de grote man bij Augsburg. Invaller Marcel Ndjeng maakte er in blessuretijd 3-0 van. Bij de thuisploeg stonden aanvoerder Paul Verhaegh en Gibril Sankoh in de basis. Lorenzo Davids bleef de hele wedstrijd op de bank.

Khalid Boulahrouz beleefde met VfB Stuttgart een uitstekende middag. De verdediger won met zijn ploeg met 4-1 van hekkensluiter SC Freiburg. Zelf nam de Nederlander het derde doelpunt voor zijn rekening. Stuttgart staat achtste in de Bundesliga.

Bayer Leverkusen steeg van de zesde naar de vijfde plaats. De Champions Leaguedeelnemer won de Rheinderby tegen FC Köln met 2-0. Lars Bender maakte in Keulen beide doelpunten.

Augsburg bederft debuut Rehhagel (Foto: Novum)