Timmermans gaat PvdA niet leiden

Oud-staatssecretaris en Tweede Kamerlid Frans Timmermans stelt zich niet kandidaat voor het partijleiderschap van de PvdA vanwege zijn rol bij het aftreden van Cohen. Dat zegt hij zaterdag in een interview in NRC Handelsblad. Hij zou niets liever doen dan zich kandideren, maar spreekt van een 'grauwsluier' over zijn kandidatuur.

Een kritische e-mail van Timmermans aan de fractie over de koers van de partij kwam vorige week op straat te liggen. De mail was een reactie op een dubbelinterview van de inmiddels afgetreden partijleider Job Cohen en partijvoorzitter Hans Spekman in dagblad Trouw. "Als degene die de mail heeft gelekt zich voor dinsdag bekendmaakt doe ik het misschien alsnog", zegt Timmermans nu over een eventuele sollicitatie.

Nadat Cohen maandag bekendmaakte dat hij zich terugtrekt uit de landelijke politiek hebben drie fractieleden zich gemeld om de partij te leiden tot de eerstvolgende Kamerverkiezingen. Het gaat om Martijn van Dam, Ronald Plasterk en Diederik Samsom.

De leden van de PvdA praten zaterdagochtend in Utrecht over het vertrek van Cohen als partijleider. Tijdens deze politieke ledenraad kunnen leden afscheid nemen en hun hart luchten over de ontstane situatie. Ook Spekman en leden van de Tweede Kamerfractie zijn bij de bijeenkomst in de Jaarbeurs.


Timmermans gaat PvdA niet leiden (Foto: Novum)