Mugabe opent aanval op homo's en buitenlanders

De Zimbabwaanse dictator Robert Mugabe heeft de viering van zijn 88e verjaardag zaterdag aangegrepen voor een nieuwe aanval op homoseksuelen en buitenlanders. Hij deed dat tijdens een bijeenkomst in een sportstadion in de oostelijke stad Mutare.

De Britse premier David Cameron, die onlangs pleitte voor respect voor de rechten van homoseksuelen in Zimbabwe, verdient volgens Mugabe een plek in de hel. Non-gouvernementele organisaties zoals Human Rights Watch en Amnesty International zouden Zimbabwe volgens Mugabe willen destabiliseren met "idiote ideeën".

Cameron zei vorig jaar tijdens een internationale conferentie dat landen die Britse hulp ontvangen, de rechten van homoseksuelen dienen te respecteren. Zimbabwe was in het verleden een kolonie van Groot-Brittannië.

Mugabe is al staatshoofd van Zimbabwe sinds 1980, toen het land onafhankelijk werd. De president hield in het verleden vele tirades tegen homoseksuelen, politieke tegenstanders en buitenlanders. Met name de Britten moeten het steevast ontgelden.

Jarige Mugabe opent nieuwe aanval op homo's
Jarige Mugabe opent nieuwe aanval op homo's (Foto: ANP)