Clubs willen niet met FIFA in gesprek

De Europese voetbalclubs verenigd in de European Club Association willen voorlopig niet met wereldvoetbalbond FIFA om tafel. De reden hiervoor is dat de FIFA in de ogen van de clubs te weinig doet om het aantal interlands tot een voor hen aanvaadbaar niveau terug te brengen. Voor 5 maart stond een gesprek gepland.

"Met de UEFA zijn we goed in gesprek, maar het overleg met de FIFA verloopt teleurstellend. Voorlopig staken we de gesprekken," zei ECA-woordvoerder Marc Schmidgall in The Guardian. Bij de organisatie zijn 201 clubs aangesloten, waaronder de Nederlandse teams Ajax, AZ, PSV, Feyenoord, sc Heerenveen, FC Utrecht en FC Twente.

De ECA wil het liefst het aantal interlands terugbrengen tot zes per kalenderjaar, toernooien uitgezonderd. Hierbij worden met name de oefenwedstrijden in juli en augustus genoemd als te schrappen duels. Daarnaast wil de ECA dat de FIFA zich verzekert om zo de salrissen uit te kunnen betalen van spelers die geblesseerd raken als ze met het nationale team onderweg zijn.