[Premier League] Koploper City wint eenvoudig van Blackburn

Manchester City heeft zaterdag een eenvoudige zege geboekt in de Premier League. De koploper was voor eigen publiek met 3-0 te sterk voor Blackburn Rovers. Mario Balotelli opende de score na een halfuur. In de tweede helft nam City verder afstand via Sergio Aguero en Edin Dzeko. Nigel de Jong speelde negentig minuten mee bij de thuisploeg.

De Citizens komen door de zege op 63 punten, vijf meer dan naaste achtervolger Manchester United. De stadgenoot gaat zondag op bezoek bij Norwich City. Ook de topper tussen Arsenal en Tottenham Hotspur staat dan op het programma.

Werder Bremen ging in de Bundesliga verrassend met 1-0 onderuit tegen FC Nürnberg. Alexander Esswein maakte in de 65e minuut het enige doelpunt voor de bezoekers. Bremen blijft steken op de zesde plaats met 36 punten, Nürnberg staat tiende met 28 punten.

Koploper City wint eenvoudig van Blackburn (Foto: Novum)