Toivonen blij met absentie Guidetti

Ola Toivonen denkt dat PSV een goede kans maakt om Feyenoord te verslaan, nu topschuttter John Guidetti bij de opponent ontbreekt vanwege een schorsing. De middenvelder annex aanvaller ziet Guidetti als een van de belangrijkste schakels aan Rotterdamse zijde.

"Het is absoluut een voordeel voor ons dat Guidetti niet meedoet. Hij heeft de afgelopen maanden aan de lopende band gescoord", zei hij tegen De Telegraaf. PSV blunderde afgelopen weekend met een 3-0 nederlaag tegen FC Groningen, maar Toivonen ziet dat niet als reden om minder voor de dag te komen tegen Feyenoord. Hij beseft echter wel dat de Eindhovenaren niet meer, zoals vorig seizoen, met 10-0 zullen winnen.

"Het wordt ditmaal een heel andere wedstrijd natuurlijk. Feyenoord speelt nu veel beter. Maar bij ons is het vertrouwen ook groot. Afgezien van het echec in Groningen zijn we goed in vorm." Feyenoord kan PSV bij een overwinning op één punt naderen. PSV-trainer Fred Rutten waakt dan ook voor onderschatting. "Ik geloof niet dat Feyenoord afhankelijk is van één speler (Guidetti, red.). Dat zijn wij ook niet", aldus de oefenmeester. "Aan het begin van het seizoen heb ik al gezegd dat Feyenoord niet uitgevlakt moet worden."