Sony patent onthult biometrische PS3 controller en handheld

Tijdens de E3 van 2009 kondigde Nintendo de Vitality Sensor aan voor de Wii. Deze accessoire zou onder andere meten hoe nerveus de speler is en deze informatie dan in-game verwerken. Aangezien er geen consistente resultaten behaald werden met de Vitality Sensor is de ontwikkeling ervan stopgezet. Wellicht dat Sony deze techniek nu nieuw leven in gaat blazen.

Uit patentaanvragen van Sony is namelijk op te maken dat zij mogelijk plannen hebben voor een zogeheten biometrische PS3-controller en handheld die lijkt op de PlayStation Vita.

 Sony biometrisch patent1 (geschaalde kopie)Sony biometrisch patent2 (geschaalde kopie)

De patenten tonen ook het design voor een biometrische Dualshock 3 en Playstation Move controller.

Sony biometrisch patent3 (geschaalde kopie) Sony biometrisch patent4 (geschaalde kopie)

De informatie die gemeten zal worden is de hartslag, spierspanning en de mate van zweterigheid. Sony heeft een aantal mogelijkheden waarop deze informatie gebruikt kan worden opgenomen in de patentaanvragen, zo zouden onder andere wapens onnauwkeuriger kunnen worden na mate de speler meer gestresst raakt, zou de speler zich aan de hand van spierspanning schrap kunnen zetten voor een aanval, zou het gamepersonage meer kunnen gaan zweten als de speler dat ook doet of zou de moeilijkheid van de game aangepast kunnen worden aan de hand van het stressniveau van de speler.