Renault: "Onduidelijkheid over terugkeer Kubica"

Lotus Renault GP tast nog steeds in het duister over of Robert Kubica volgend jaar in de Formule 1 terug zal kunnen keren of dat er een vervanger voor de Pool gezocht zal moeten worden. Dat zou Romain Grosjean moeten zijn die in Abu Dhabi en in Brazilië een vrijdagtraining mag rijden.

"Het moeten onze opties afgaan en wachten ondertussen nog steeds op Robert die naar ons toe moet komen en aan moet geven dat hij weer kan testen. De laatste informatie die ik heb is dat we om tafel moeten gaan zitten om te bespreken hoe wij zijn comeback aan moeten pakken, omdat hij in de komende dagen nog niet aan de toegezegde zaken zal kunnen voldoen. In de komende weken misschien wel, maar nu niet," zei teambaas Eric Boullier.

De Fransman geeft aan dat alles er klaar voor is om Kubica een test te geven, maar dat hijzelf aan moet geven of hij er klaar voor is of niet. Tot die tijd kan er geen duidelijk besluit over zijn terugkeer worden genomen, maar moeten er wel opties bekeken worden voor het geval dat de Pool niet terug kan keren.