Twente-speler Douglas officieel Nederlander

FC Twente-speler Douglas is genaturaliseerd tot Nederlander. De in Brazilië geboren en getogen verdediger ontving woensdag op het stadhuis van Enschede uit handen van burgemeester Peter den Oudsten het bewijs van Nederlanderschap. Hij kan nu een Nederlands paspoort aanvragen.

Douglas hoopt zo snel mogelijk zijn opwachting te maken in Oranje. Volgens de reglementen van de FIFA kan dat pas vanaf volgende zomer, omdat hij dan vijf jaar in Nederland woont. Samen met de KNVB gaat hij echter een poging wagen om dispensatie te krijgen van de wereldvoetbalbond, zodat hij bij het komende EK al beschikbaar is.

"Dat wil ik proberen en ik hoop dat er dispensatie wordt verleend", meldt hij op de website van Twente. "Het was twee jaar geleden bij het WK al een droom om ooit deel uit te mogen maken van het Nederlands elftal, die droom heb ik nog steeds."

Douglas werd in 2007 door Twente weggeplukt bij het Braziliaanse Joinville. De 23-jarige voetballer is getrouwd met een Nederlandse, met wie hij een dochtertje heeft.