Arie Boomsma is cynisch over de liefde

Arie Boomsma is veranderd door de breuk met zijn ex-verloofde Kieu. "Ik ben cynischer geworden over de liefde", bekent de presentator in het AD.

Boomsma zag vorig jaar na veertien jaar zijn relatie stranden. "Wat ik had was de ideale situatie. Als dat blijkbaar niet werkt, wat werkt dan wel? Ik kan me op dit moment niet voorstellen dat ik met een andere vrouw een leven kan delen zoals ik dat toen deed met haar."

De presentator is na de breuk naar eigen zeggen 'diep gegaan'. "Feesten tot 10.30 uur, veel drinken en nergens nee tegen zeggen. Meestal ben ik nogal rigide. Nu wilde ik eens impulsiever zijn dan gebruikelijk. Ik heb zelfs weer een beetje gedate."

De 37-jarige presentator is sinds augustus vorig jaar vrijgezel. "De meisjes die ik heb ontmoet, hebben allemaal wel één leuke eigenschap, maar niemand heeft het allemaal." Boomsma vindt daten best lastig. "Omdat het voor mij niet meer zo onbevangen is. Op de derde date wil ik het vaak al benoemen. Gaat het iets worden tussen ons? Dat zit nu eenmaal in mij."