Vacansoleil nog niet zeker van WorldTour

Vacansoleil-DCM is vooralsnog niet zeker van een hernieuwde ProTeam-licentie. De Nederlandse ploeg zit niet bij de acht ploegen die al wel verzekerd is van een nieuwe licentie. Daarbij zit onder andere wel Rabobank.

Naast Rabobank zijn ook Astana, BMC Racing Team, Garmin-Cervélo, Lampre-ISD, Liquigas-Cannondale, Movistar Team en Sky ProCycling al verzekerd van deelname aan alle grote koersen van volgend jaar.

Normaal gesproken had Vacansoleil ook al een licentie moeten krijgen, maar de UCI heeft besloten dat de formatie alsnog voor de licentiecommissie moet verschijnen. Dat betekend dat de ploeg aan minstens één van de criteriavan de UCI niet heeft voldaan. Ook RadioShack-Nissan- Trek moet zich om die reden verantwoorden voor die commissie.

De nieuwe ploegen (GreenEdge en Lotto) en de ploegen die een nieuwe licentie willen (Saxo Bank, Omega Pharma-Quick Step en Katusha) moesten sowieso voor de commissie verschijnen. Ook aspirant-promovendi (Geox - TMC, FDJ en Team Europcar) en ProTeam die niet in de top-15 van de sportieve ranking zijn geëindigd (Ag2r en Euskaltel-Euskadi) worden extra onder de loep genomen.