Lürsen verheugd met filmprijs voor Het Geheim

Regisseur Joram Lürsen is blij verrast met de filmprijs van het Chicago International Children's Film Festival. Zijn familiefilm Het Geheim met Theo Maassen werd afgelopen zondag door de kinderjury gekozen als beste film. "Het Geheim wint de ene na de andere publieksprijs, maar het is toch iedere keer bijzonder", zegt Lürsen tegen Novum Nieuws.

Het Geheim is vaker in de prijzen gevallen en won onder meer de juryprijs op het Internationale kinderfilmfestival van Montréal en de publieksprijs op het kinderfilmfestival Buster in Kopenhagen."Het is ontzettend leuk dat de film het ook in een ander continent zo goed doet."

De 48-jarige regisseur was niet aanwezig bij de prijsuitreiking, daarvoor had hij het te druk. Hij legt momenteel de laatste hand aan de kinderfilm Dolfje Weerwolfje. Die film, gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Paul van Loon, gaat op 30 november in première.

Naast Het Geheim werden drie Nederlandse documentaires bekroond op het kinderfilmfestival. Maartje Bakker kreeg van de kinderjury de prijs voor beste documentaire voor haar film Dik. Catherine van Campen sleepte de tweede prijs in de wacht voor haar documentaire Anne Vliegt. Annelies Kruk won de Liv Ullmann Peace Prize voor Een Jurk voor Anuschka.

Ook vorig jaar werd een Nederlandse productie hoog gewaardeerd. Regisseuse Ineke Houtman won toen de tweede prijs van de volwassenenjury voor haar film De Indiaan. Het Chicago International Children's Film Festival is het grootste filmfestival voor kinderen van Noord-Amerika. Op het festival waren tien Nederlandse films te zien. Het festival vond van 21 oktober tot 30 oktober plaats.


Lürsen verheugd met filmprijs voor Het Geheim (Foto: Novum)