FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 22 januari 2011

Broer Ben Saunders wint Popstars

Gisteren mocht Ben Saunders zich al de winnaar van het programma The Voice of Holland noemen. Zijn broer Dean Saunders is vandaag als winnaar uit de bus gekomen van de talentenjacht Popstars op SBS6.

Hij kreeg na de uitslag zijn eerste single You And I Both uitgereikt. Een geëmotioneerde Dean zei: "Ik hou van iedereen. En iedereen bedankt voor het stemmen".

Ben kon niet op tijd in de studio zijn om de overwinning van zijn broer te vieren. "Hij is onderweg en in heb al tien sms'jes van hem gehad. We gaan straks samen een feestje vieren", aldus Dean.

Van Velde ontvangt trainersdiploma

Gerard van Velde is de eerste oud-schaatser die een verkorte cursus tot coach afgerond heeft. De oud olympisch kampioen op de 1.000 meter ontving vandaag uit handen van de directeur sport van de KNSB Arie Koops het trainersdiploma 4.

De KNSB wil door het aanbieden van de verkorte cursus oud-kampioenen zoals Jan Bos, Marianne Timmer, Erben Wennemars, Cees Juffermans en Karen Venhuizen ook aan de cursus te binden. "Op deze manier hopen we deze boegbeelden te kunnen behouden voor de sport, omdat ze heel waardevol zijn. We hopen dat zij hun kennis overdragen, ook op de KNSB," zei Koops.

Brinkman: Hoofddoekverbod in provinciehuis

Hero Brinkman, PVV-lijsttrekker voor de Provinciale Statenverkiezingen in Noord-Holland, wil het provinciehuis tot verboden terrein voor hoofddoekjes verklaren. Daarmee gaat hij verder dan het PVV-verkiezingsprogramma.

In dat verkiezingsprogramma spreekt de PVV zich enkel uit tegen het dragen van hoofddoekjes door ambtenaren en bestuurders: die zouden het 'goede voorbeeld' moeten geven. Brinkman gaat in een interview met Het Parool echter een stap verder en zegt dat als het aan hem ligt, ook bezoekers met een hoofddoekje het Noord-Hollandse provinciehuis niet inkomen.

 Paviljoen Welgelegen, provinciehuis Noord-Holland (foto: Robert Smit)"Voor ons staat het hoofddoekje symbool voor de onderdrukking van de vrouw. Symbolen zijn belangrijk", aldus de lijsttrekker voor de verkiezingen die op 2 maart plaatshebben.

Voor officieel bezoek wil Brinkman geen uitzonderingen maken. Op de vraag of hij als Statenlid de met hoofddoek getooide stadsdeelvoorzitter van Amsterdam Oost, Fatima Elatik, in het provinciehuis zou ontvangen, antwoordt hij afwijzend. "Ik ga met iedereen praten, maar ze komt het provinciehuis niet in. We zullen ergens anders moeten afspreken."

De Ruyter maakt piratenschip onschadelijk

Een Nederlands marineschip heeft vrijdag in de Arabische Zee opgetreden tegen een piratenschip. Hierbij werd met precisievuur een boot die gebruikt wordt bij piraterij onschadelijk gemaakt. Dat meldt het Ministerie van Defensie zaterdag.

De piraten werden opgemerkt toen ze op 40 kilometer afstand van het fregat Hr. Ms. De Ruyter voeren. Vanwege de mogelijke aanwezigheid van gijzelaars was het niet mogelijk om het moederschip te overmeesteren. Door een scherpschutter werd het motorblok van een skiff kapotgeschoten. Met de opgelopen schade zouden deze piraten niet meer met hun huidige materieel schepen kunnen enteren, zo maakte een woordvoerder van het ministerie bekend.

Uitslag Feyenoord - De Graafschap

Om kwart voor negen begon de competitiewedstrijd van Feyenoord thuis tegen De Graafschap. Hieronder vind je de uitslag.

Feyenoord

0 - 1

De Graafschap


   88' Broekhof
 
 Gele kaart: , Rose, Wormgoor, (De Graafschap)
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 41.000
Arbiter: v. Sichem
 
Opstelling:   Opstelling:
Mulder
Swerts
De Vrij
Vlaar
De Cler
Bruins
Wijnaldum
El Ahmadi
Simon
v.Beukering (Castaignos/64)
Cabral
  Waterman
Wormgoor
J.Buijs
Broekhof
Fränkel
Rose
Meijer
Hersi (R. Sebens/65)
Jungschläger
Poepon (Overgoor/89)
De Ridder (Bargas/77)

'Zuid-Sudan voorbeeld voor BelgiŽ'

Belgische politici moeten een voorbeeld nemen aan het Afrikaanse Sudan, waar het zuiden zich succesvol afsplitste van het noorden. Dat stelde voorzitter Bruno Valkeniers van de separatistische partij Vlaams Belang zaterdag tijdens zijn nieuwjaarstoespraak.

Zuid-Sudan heeft vorige week via een referendum 'zijn onafhankelijkheid verworven en afgerekend met de agressiviteit van de islam', aldus Valkeniers. Bij de verkiezingen afgelopen juni in België stemde de Vlaming volgens hem 'overduidelijk tegen de rotte Belgische constructie'.

Valkeniers laakte het uitblijven van een regering die de knoop doorhakt en kiest voor een onafhankelijk Vlaanderen, Wallonië en een tweetalige stadsregio Brussel. De politici praten al 223 dagen via 'preformateurs, informateurs, olijke duo's, bemiddelaars, verduidelijkers en triumviraten' over de vraag hoe 'men die gammele ruïne overeind kan houden.' Hij verwees daarmee naar alle personen die door koning Albert II werden ingeschakeld bij de tot nu toe vruchteloze pogingen België te hervormen en een kabinet te vormen.

Ammann springt het verst in Zakopane

Simon Ammann heeft vandaag de wereldbekerwedstrijd skispringen in Zakopane gewonnen. De Zwitserse viervoudig olympisch kampioen sprong respectievelijk 135,5 en 129 meter ver wat hem een puntentotaal opleverde van 276,3.

Thomas Morgenstern eindigde met 268,9 punten als tweede, de Noor Tom Hilde werd derde (267,1 punten). Adam Malysz, die gisteren won, kwam vandaag niet verder dan de zesde plaats.

Na 16 van de 26 wedstrijden gaat Morgenstern nog altijd aan de leiding in de strijd om de wereldbeker. Hij heeft 1348 punten. Ammann steeg naar de tweede plaats en heeft nu 903 punten.

Jaliens naar Wisla Krakow

Kew Jaliens vertrekt per direct naar het Poolse Wisla Krakow. Onder voorbehoud van de medische keuring tekent hij een contract voor 2,5 jaar.

Bij AZ had Jaliens, die sinds 2004 in Alkmaar speelde, nog een contract tot medio 2012. In Krakau komt Jaliens technisch directeur Stan Valckx en trainer Robert Maaskant tegen en wordt hij herenigd met oud-AZ-speler Nourdin Boukhari.

“Ik ben heel blij met dit contract voor tweeënhalf jaar bij Wisla Krakow. Zeker op mijn leeftijd is dit een mooie kans op een interessant slot van mijn carrière. Het is een uitdaging voor mij en mijn familie. Via Stan Valckx en Robert Maaskant ben ik enthousiast geraakt over Wisla. Daarnaast zit het Poolse voetbal in de lift. Over twee jaar vindt het EK er plaats, dus er zijn of komen veel nieuwe stadions. De ambitie van Wisla spreekt me aan. Ze spelen elk jaar om de prijzen. Ik wil daar kampioen worden," aldus Jaliens op de website van AZ.

Uitslagen Eredivisie (22/01/2011)

Om kwart voor acht begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Willem II

1 - 0

Vitesse

 26' Janga
 
 
 Gele kaart: Pereira, v.d. Heijden, (Willem II),
 
Stadion: Koning Willem II Stadion, Tilburg
Toeschouwers: 11.600
Arbiter: V. Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Verhulst
Lampi
Biemans
Swinkels
Pereira
Gravenbeek
Halilovic
Lasnik (Levchenko/81)
v.d.Heijden
Hakola (V. Zaanen/75)
Janga (Hutten/88)
  Room
Yasuda
v.d.Struijk
Rajkovic
Büttner
Riverola
López
Matic
Stevanovic (Snijders/63)
Pedersen (V.Ginkel/33)
Aissati


N.E.C. Nijmegen

2 - 2

NAC Breda

 39' Vleminckx
 79' Goossens
   77' Gudelj
 90+5' v.d. Pluijm
 
 Gele kaart: Nuytinck, (N.E.C. Nijmegen), Fehér, (NAC Breda)
 
Stadion: De Goffert, Nijmegen
Toeschouwers: 12.150
Arbiter: Wiedemeijer
 
Opstelling:   Opstelling:
Cillessen
Will
Nuytinck
Zomer
Amieux
Chatelle
Sibum
Goossens
Davids (Otten/88)
Schöne
Vleminckx
  Ten Rouwelaar
Janse
Koenders
Loran
Fehér (Bayram/79)
Luijckx
Gorter (v.d. Pluim/87)
Schilder
Kolkka (Gudelj/64)
Idabdelhay
Lurling

Ziekenhuis Amersfoort evacueert patiŽnten

De locatie Amersfoort Lichtenberg van het Meander Medisch Centrum evacueert zaterdagavond ruim 170 patiënten. Het ziekenhuis kan de veiligheid van de patiënten niet garanderen vanwege problemen met de elektriciteit, aldus het hospitaal.

Vrijdag was er brand in een transformatorhuis. Dit ging gepaard met een stroomstoring, die ook zaterdag nog gevolgen heeft. Volgens een woordvoerster van het ziekenhuis gaat het om in totaal 172 patiënten die het betreffende ziekenhuis verlaten. De verwachting is dat het vervoeren rond 21.30 uur gaat beginnen.

Van de 172 mensen gaan er 34 naar huis; 138 patiënten gaan naar andere ziekenhuizen in onder meer Zeist, Nieuwegein, Utrecht en Hilversum en andere locaties van het Meander Medisch Centrum, zoals de locatie Amersfoort Elisabeth en de locatie in Baarn. 12 van de patiënten komen van de intensieve zorgafdelingen.

"Dit is een ingrijpende maatregel, die het ziekenhuis niet lichtvaardig neemt", aldus het ziekenhuis. "Het ziekenhuis ziet zich genoodzaakt om uit voorzorg tot deze evacuatie over te gaan. Anders kan het ziekenhuis de veiligheid van patiënten en de continuïteit van de zorg niet garanderen."

Ziekenhuis Amersfoort evacueert patiënten
Ziekenhuis Amersfoort evacueert patiënten (Foto: ANP)

Bleker wil onderzoek landbouwprijzen

Staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) pleit voor meer onderzoek naar de oorzaken van extreme prijsschommelingen op de voedselmarkten. Hij zei dat zaterdag na afloop van een conferentie van landbouwministers in Berlijn.

De extreme schommelingen leiden steeds meer tot politieke onrust en voedselrellen en ze bedreigen de zekerheid van voedselproductie, aldus Bleker. Hij pleitte in de conferentie voor een betere 'monitoring' van de wereldwijde handel in grondstoffen voor voedsel en de spelers op de markten.

Directeur-generaal Pascal Lamy van de Wereldhandelsorganisatie (WTO) zei bij de conferentie dat vrije handel niet de oorzaak is van dit probleem maar de oplossing. Grote landen als Rusland en Frankrijk zouden tijdens de besloten bijeenkomst gepleit hebben voor interventie als de prijzen te snel dalen.

Bleker wil onderzoek landbouwprijzen
Bleker wil onderzoek landbouwprijzen (Foto: ANP)

'Cd-keys voor PS3'

Volgens een 'zeer betrouwbare bron' komt Sony binnenkort met cd-keys voor PlayStation 3 games. Nadat de beveiliging van het zwarte beest helemaal is opengebroken lijkt een unieke code bij elke game om je spel te spelen de enige oplossing tegen piraterij op de PlayStation 3. Vooral omdat de beveiliging van het paradepaardje van Sony niet softwarematig geupgrade kan worden.

De PC gebruikt al sinds jaar en dag een zogenaamde cd-key als beveiliging. Nu zou Sony dus hetzelfde plan hebben voor de PS3. Hoe de uitwerking precies zou zijn is nog niet bekend. Binnenkort al je games gekoppeld aan je Playstation Network Account?

Dekker: "Gebruikte alleen doping bij Rabobank"

Thomas Dekker heeft naar eigen zeggen alleen in zijn periode bij de Rabobank-wielerploeg doping gebruikt. De Noord-Hollander besloot toen hij in 2008 bij het Belgische Silence-Lotto tekende de prestatiebevorderende middelen te laten liggen, zo meldt hij aan AD Sportwereld.

"Op het moment dat je dat spul gebruikt, denk je dat het erbij hoort. Je bent je ook niet bewust van de risico’s die je neemt. Dan ben je de realiteit een beetje kwijt," zei Dekker die voor zijn dopinggebruik twee jaar geschorst werd. Hij werd betrapt op de epo-variant dynepo. Dit werd pas in 2009 vlak voor de Tour de France ontdekt, toen de monsters van eind 2007 opnieuw gecontroleerd waren.

Aanleiding voor Dekker om het stoppen met het gebruik van epo was het missen van de Tour van 2008 en het afketsen van de overgang naar Garmin. "Achteraf was Jonathan Vaughters (de manager van Garmin, red.) de eerste die in de gaten had ‘hé, dit kan niet.' Dat was voor mij een soort wake up-call. Toen heb ik voor mezelf al een keuze gemaakt en ben ik een andere weg ingeslagen. Ik heb getekend bij Lotto en nooit meer iets gebruikt."

Dekker zocht zijn heil in epo nadat hij een tegenslag te verwerken had gekregen. Het exacte begin vermeldt hij niet. "De wielerwereld is een hypocriete wereld. Iedereen weet dat doping er is, wielrennen wordt ermee geassocieerd. Je hoeft het ook niet te zoeken," zei de renner die tot 1 juli geschorst is en nu hard werkt aan een comeback. "Ik moet het besef hebben dat het nu moet gebeuren en dat het straks te laat is. Dit is mijn laatste kans."

Het terugkeren gaat voor Dekker niet eenvoudig, omdat hij nadat hij geschorst werd zich uitgeleefd heeft. Dekker wist dat feesten niet de oplossing was en zocht hulp bij jeugdvriend Martijn Berkhout die samen met zijn broer Eelco Sport Entertainment Group runt. Zij lieten hem inzien dat het zo niet langer kon. "Bezinning is dat ik voor mezelf ook wel weet dat ik terug moet naar de basis. Dat trainen en rusten het allerbelangrijkste is."

[WK] Groothuis: "Toernooi begint van voren af aan"

Stefan Groothuis nam vandaag de leiding bij het wereldkampioenschap sprint. De Nederlandse schaatser besefte ondanks zijn zege op de 1.000 meter dat de titel nog ver weg is. "Eigenlijk beginnen we zondag weer van voren af aan", zei Groothuis, die daarmee doelde op zijn kleine voorsprong op achtervolgers Lee Kyou-hyuk (0,05), Shani Davis (0,13) en Mo Tae-bum (0,18).

Groothuis zette een tijd neer van 1.08,97. Daarna kwamen Lee Kyou-hyuk (1.09,65) en Davis (1.09,14) pas de baan op. Groothuis: "Ik had geen idee wat mijn tijd waard was. Voor hetzelfde geld hadden Lee en Davis 1.08,5 gereden en dan lag ik weer een halve seconde achter. Ik ben er heel blij mee dat ik deze 1.000 meter heb gewonnen."

Uitslag Heracles Almelo - AZ

Vanavond stond in de Eredivisie om 18:45 uur de wedstrijd tussen Heracles Almelo en AZ op het programma. Hieronder vind je de uitslag van dat duel.

Heracles Almelo

0 - 0

AZ

 
 Gele kaart: Douglas (Heracles Almelo), Marcellis (AZ)
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 8.456
Arbiter: Braamhaar
 
Opstelling:   Opstelling:
Pasveer
Breukers
Maertens
Van der Linden
Looms
Quansah
Overtoom
Fledderus
Douglas
Armenteros
Everton (Vejinovic/69)
  Romero
Marcellis
Moisander
Moreno
Klavan
Elm
Falkenburg (Ortíz/37)
Schaars
Gudmundsson (Benschop/67)
Sigthórsson
Martens (Van der Velden/78)

CDA pleit voor verlagen abortusgrens

Het CDA wil de abortusgrens verlagen. Die ligt momenteel op 24 weken maar als het aan de christendemocraten ligt wordt deze teruggebracht naar 22 weken. Dat laat Tweede Kamerlid Margreeth Smilde weten in het radioprogramma De Andere Wereld. Ze gaat de kwestie aankaarten bij minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Edith Schippers (VVD).

Smilde wijst erop dat er twee weken moet zitten tussen het moment waarop een foetus levensvatbaar is en het moment dat er nog abortus gepleegd mag worden. Omdat sinds kort kinderen die na 24 weken zwangerschap geboren worden in leven kunnen worden gehouden, moet de abortusgrens ook teruggebracht worden, vindt Smilde.

ChristenUnie-Kamerlid Esmé Wiegman is het met Smilde eens. Ook zij vindt het vreemd dat de grens van levensvatbaarheid en de abortusgrens samenvallen, laat zij in De Andere Wereld weten.

Gert van Dijk van artsenfederatie KNMG is tegen het plan van het CDA. Hij stelt dat vrouwen zo onvoldoende tijd krijgen om een afgewogen beslissing te nemen. "Nu krijgen vrouwen bij 20 weken een echo. Als blijkt dat het kind een afwijking heeft, dan duurt het vaak een tijdje voordat duidelijk is wat er precies met het kind aan de hand is." Hij vreest dat vrouwen onder tijdsdruk onzorgvuldige beslissingen gaan nemen.

De PVV pleit al langer voor verlaging van de abortusgrens. De partij van Wilders wil deze nog verder naar beneden, van 24 naar 14 weken, aldus Esmé Wiegman Kamerlid van de ChristenUnie in een interview met Trouw.


CDA pleit voor verlagen abortusgrens (Foto: Novum)

Reina onder de indruk van prestaties ploeggenoten

Liverpool-doelman Pepe Reina won vandaag met zijn ploeggenoten van Wolverhampton Wanderers (0-3). De Spanjaard is tevreden.

"We handelden een beetje uit wraakgevoelens en daarom denk ik dat de jongens vandaag een geweldige mentaliteit hebben laten zien. We hebben tot het einde gevochten en we verdienen de punten", zo meldt de Spaanse doelman tegenover de Engelse pers.

"Dit duel was duidelijk, want we realiseerden ons dat geen enkele wedstrijd makkelijk is. Vooral de uitwedstrijden wilden we een stuk beter spelen, met veel meer kracht en vandaag hebben we een paar mooie dingen gezien", zo vervolgt Reina, die nog geen duidelijke mening over de aanpak van coach Kenny Dalglish heeft.

"Hij is nog maar net aan het bewind, we kunnen het nog niet over de veranderingen hebben. We hebben meer tijd nodig om daar een oordeel over te hebben. Hij heeft ons duidelijk gemaakt dat hij ons vertrouwt en dat wij vertrouwen in onszelf moeten hebben. Dan behalen we resultaten."

Lefevere: "Wil Fidea overkopen om Stybar te krijgen"

Quick Step-baas Patrick Lefevere is veel aan gelegen om Zdenek Stybar voor zijn formatie te laten rijden. De Belg is zelfs bereid om de huidige ploeg van de wereldkampioen veldrijden, Telenet-Fidea, op te kopen.

Lefevere is al enkele maanden bezig om Stybar naar zich toe te trekken, maar stuit bij zijn pogingen op Telenet-manager Van Kasteren, die Stybar niet wil laten gaan.

"Ik wil zijn ploeg gerust overkopen, en als continentaal team onder onze vleugels laten vliegen, met behoud van naam," zei Lefevere in het Gazet van Antwerpen. "Maar ik kreeg geen concreet antwoord. Ofwel komen we de komende weken tot een overeenkomst met Van Kasteren, ofwel bekomt Stybar zijn vrijheid via juridische weg."

FOK!film

Na jaren van verzoeken van users is hij er dan eindelijk. FOK! presenteert een eigen filmsite: FOK!film. Voortaan kun je daar terecht voor het laatste filmnieuws, de nieuwste trailers en recensies van dvd's, blu-ray's en de nieuwste bioscoopfilms. Alle filmrecensies kun je voortaan daar vinden. Op de Frontpage verschijnen alleen nog maar de bekendere titels.

Dus ben je helemaal gek van films en wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste filmnieuws dan moet je FOK!film bij je favorieten zetten

Ook onrust in Algerije

De Algerijnse oproerpolitie heeft zaterdag een protestmars van honderden mensen opgebroken. De demonstranten willen de regering onder druk zetten om een wet terug te draaien die openbare samenscholingen verbiedt. De situatie vertoont gelijkenis met de onrust in buurland Tunesië.

De politie gebruikte wapenknuppels en schilden om de demonstranten tegen te houden die het hoofdkantoor van de democratische oppositiepartij RCD - die de protestmars in Algiers had georganiseerd - wilden verlaten. Zeker 42 mensen raakten gewond.

Sommige demonstranten zwaaiden met Tunesische vlaggen, een verwijzing naar de protesten in Tunesië die leidden tot de vlucht van de president naar Saudi-Arabië op 14 januari.

In 2002 werd in Algerije een wet van kracht die openbare samenscholingen verbiedt, een wet die vooral was bedoeld voor islamitische militanten die tien jaar eerder een bloedige burgeroorlog in het land ontketenden.

Weer tegenslag voor Pride and Prejudice and Zombies

Het zit niet mee met de productie van de film Pride and Prejudice and Zombies. Waar enige tijd terug de eerste regiekeuze David O. Russell de benen nam, is nu ook de second director Mike White vertrokken. Naar eigen zeggen heeft hij deze keuze genomen omdat hij te druk bezig is met een nieuw project voor televisiezender HBO, waar hij niet onderuit kan komen. Ook is hij 'teleurgesteld dat hij niet mee kan werken, maar het kan qua tijd nu eenmaal niet anders'. Lionsgate staat nu voor de zware taak om weer een nieuwe regisseur te vinden.

Op dit moment is nog zeer weinig bekend over de film. Wat wel vast staat is dat Natalie Portman de film zal produceren. Het verhaal van de film zal ook grotendeels worden zoals is geschreven in het boek. Elizabeth Bennet zoekt de liefde van haar leven in de bekende, 19e-eeuwse setting in Groot-Brittannië. Het zoete verhaal slaat om als blijkt dat ze er alleen voor staat als de zombies alles en iedereen vernietigen. Mr. Darcy treedt op als reddende engel, maar is hij de ware voor Bennet?

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Jane Austen en Seth Grahame-Smith. Laatstgenoemde heeft er een handje van om bekende verhalen en vertellingen te pakken en hieraan zombies, ninja's of zeemonsters toe te voegen. Andere boeken hem zijn Abraham Lincoln, Vampire Hunter en Sense and Sensibility and Sea Monsters, maar ook verschillende handboeken zoals How To Survive A Horror Movie (met voorwoord van Wes Craven) en The Spider-Man Handbook.


Pride and Prejudice and Zombies

WikiLeaks-documentaire in de maak

Je had het misschien wel een beetje kunnen verwachten, producenten in Hollywood zijn druk bezig om het verhaal van de omstreden website WikiLeaks te verfilmen.

Er is op dit moment al een biopic over Julian Assange, oprichter van de website, welke nog in een vroeg stadium is bij HBO. Ook Universal Pictures is bezig met een documentaire.

Wanneer we het verhaal over de site op het witte doek kunnen zien is nog niet bekend.

Harry Potter-actrice aangevallen

De actrice Afshan Azad uit de film Harry Potter was in mei 2010 aangevallen door haar broer. Dit had hij gedaan nadat hij erachter was gekomen dat zijn zus een afspraakje had met een niet-Moslim. Afshan speelde de rol van Padma Patil, een klasgenoot van Harry Potter.

Voor dit delict moet de broer, Ashraf Azad, zes maanden brommen in een Britse gevangenis. Afshan had een brief naar de rechtbank gestuurd waarin ze vraagt om vrijspraak in de zaak omdat ze hem al heeft vergeven. De rechter gaf hier geen gehoor aan.

De vader van Afshan zou haar eerder ook al met de dood bedreigd hebben. 

Ex-gouverneur SiciliŽ achter tralies

De voormalige gouverneur van de Italiaanse regio Sicilië, Salvatore Cuffaro, verdwijnt definitief zeven jaar achter de tralies wegens medeplichtigheid aan misdaden van de maffia. Zaterdag bepaalde het hoogste hof van beroep in Italië dat Cuffaro in het verleden terecht is veroordeeld.

Cuffaro heeft als topbestuurder van Sicilië vertrouwelijke informatie over lopende onderzoeken van Justitie tegen de georganiseerde misdaad doorgespeeld aan criminelen. De politicus legde zijn ambt neer na een veroordeling in zijn strafzaak in 2008. Hij bleef zijn zetel in de Senaat wel bezetten namens een partij die zich in het verleden afsplitste van de Italiaanse christendemocraten.

Cuffaro heeft de aanklachten altijd ontkend. Italiaanse media meldden zaterdag dat Cuffaro heeft laten weten dat hij zich zal melden bij de autoriteiten om zijn gevangenisstraf uit te zitten.

Telltale werkt aan Walking Dead-game?

Ontwikkelaar Telltale, die we kennen van de episodes van Sam & Max en het recente Back To The Future, werkt momenteel aan vijf nieuwe projecten. De onthulling van deze projecten zal op 17 februari plaatsvinden tijdens een evenement in San Francisco. De geruchtenmolen is voor één van deze projecten al gaan draaien.

Telltale geeft namelijk aan dat één van de projecten gebaseerd is op een fenomeen uit de televisie- en comic-wereld. De voornaamste mogelijkheid die bij velen in de gedachten opkomt, is The Walking Dead. Deze comic-serie was vanaf oktober vorig jaar te zien in de VS en zal een langer, tweede seizoen krijgen. We zullen moeten wachten tot 17 februari voor de bevestiging of ontkrachting.

De serie The Walking Dead

Pastoor hoopt op aanbiedingen andere ploegen

Alex Pastoor laat voorlopig nog in het midden waar zijn toekomst als trainer ligt. Op dit moment zwaait hij de scepter over de selectie van Excelsior, maar hoopt intussen ook op interesse van andere ploegen.

Pastoor is overigens in dienst van Feyenoord, dat hem aan satellietclub Excelsior heeft uitgeleend. "Ik ben erg ambitieus en ben benieuwd of er clubs zijn die het in mij zien zitten," aldus de oefenmeester. "Ik heb volgende week een gesprek met Feyenoord. Dan presenteren ze hun plannen voor de toekomst. Of niet en dat kan ook."

Pastoor baalt overigens van de wijze waarop Feyenoord het samenwerkingsverband met Excelsior invult. Mocht de club uit Rotterdam-Zuid er in slagen om Martin van Geel op korte termijn als technisch directeur aan te trekken, dan gaan er zeer waarschijnlijk dingen veranderen. "Ik neem aan dat hij dan ook een mening heeft over mijn functioneren en de samenwerking."

Uitslagen Topklasse zaterdagamateurs

Vandaag werd de achttiende speelronde in de Topklasse bij de zaterdagamateurs afgewerkt. Rijnsburgse Boys profiteerde optimaal van puntverlies van koploper Spakenburg en staat nu eerste. Spakenburg bleef bij Barendrecht op 0-0 steken. Rijnsburgse Boys kende op eigen veld geen genade met CSV Apeldoorn. Het werd liefst 8-2 voor de Uien, die nu een punt voorsprong hebben op Spakenburg en ook nog een wedstrijd moeten inhalen. Bij rust was het nog 1-1, maar in de tweede helft sloeg Rijnsburgse Boys toe. Invaller Martijn Gootjes maakte liefst vier treffers.

Opvallend waren de goede resultaten die de staartploegen boekten. FC Lisse verpletterde SC Genemuiden. Het werd 5-0 in Lisse. Sparta Nijkerk zorgde voor een stunt door op bezoek bij landskampioen IJsselmeervogels met 0-1 te winnen. Pijnlijk voor de Rooien, die de tweede thuiswedstrijd op rij verloren. Ook ARC pakte drie punten. Het won thuis van Katwijk.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
ARC Katwijk 2-0
Barendrecht Spakenburg 0-0
Flevo Boys Emmeloord Harkemase Boys 1-3
HHC Hardenberg Excelsior '31 0-2
Hoek Capelle 1-1
FC Lisse SC Genemuiden 5-0
Rijnsburgse Boys CSV Apeldoorn 8-2
IJsselmeervogels Sparta Nijkerk 0-1


Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Rijnsburgse Boys 17 11 5 1 38 46-18
2 Spakenburg 18 11 4 3 37 48-24
3 IJsselmeervogels 17 10 3 4 33 29-19
4 Harkemase Boys 17 8 3 6 27 30-24
5 Katwijk 17 8 3 6 27 24-19
6 HHC Hardenberg 18 8 3 7 27 29-15
7 Capelle 17 7 4 6 25 22-17
8 SC Genemuiden 18 7 3 8 24 26-37
9 Excelsior '31 17 6 5 6 23 23-26
10 Flevo Boys E. 17 5 6 6 21 23-28
11 Barendrecht 18 5 6 7 21 14-22
12 CSV Apeldoorn 17 4 5 8 17 20-40
13 FC Lisse 18 4 5 9 17 23-30
14 Hoek 18 4 5 9 17 12-22
15 Sparta Nijkerk 18 4 5 9 17 16-29
16 ARC 18 3 5 10 14 17-32

Stam: "Ik droeg Emanuelson voor bij AC Milan"

Eerder vandaag maakten we bekend dat Urby Emanuelson naar AC Milan vertrekt. Jaap Stam is verantwoordelijk voor het opstarten van de gesprekken. De voormalig speler van onder meer Manchester United tipte de ploeg uit Milaan.

"Ik was vorige maand met Ajax mee naar Italië voor de Champions League-wedstrijd tegen AC Milan en daar had ik ook een etentje met het bestuur van die club," liet Stam aan Eredivisie Live weten. "Ze vertelden me dat ze een speler voor op de linkerflank zochten en toen heb ik Urby Emanuelson voorgedragen."

Stam denkt dat Emanuelson het helemaal gaat maken in de Serie A. "In Italië spelen clubs haast niet met drie spitsen en dus heb je als back geen vaste buitenspeler," is zijn verklaring. "Emanuelson kan daar heel goed tot zijn recht komen omdat hij veel ruimte krijgt om mee te voetballen. Hij is heel technisch, heeft snelheid en scoort regelmatig. Dus hij gaat het ongetwijfeld heel goed doen bij AC Milan."

Timmer erelid KNSB

Marianne Timmer is vanmiddag benoemd tot erelid van de KNSB. Na afloop van de eerste dag van het WK sprint in Heerenveen nam de drievoudig olympisch kampioene afscheid van het publiek. Eind december maakte Timmer bekend met schaatsen te stoppen.

"Afscheid nemen doet zeer, en van een topschaatsster nog veel meer. Je bent een prachtige kampioene, een icoon. Daarom krijg je de hoogste onderscheiding," aldus de voorzitter van de Nederlandse schaatsbond, Doekle Terpstra, tegenover Timmer.

Timmer schaatste ook nog een afscheidsrondje in Thialf waar verschillende oud-schaatsers zoals Rintje Ritsma, Gerard van Velde, Yvonne van Gennip en Erben Wennemars met haar meereden.

Man gooit mes naar politie

Een 45-jarige man heeft zaterdagochtend in het Gelderse Hernen een mes naar een agent gegooid. Eerder had hij zijn 76-jarige moeder mishandeld en bedreigd. De man is aangehouden, meldt de politie.

De moeder van de agressieve man had de politie gebeld nadat zij belaagd werd door haar zoon. Toen agenten bij de woning arriveerden, ging de man door het lint. Hij gooide een mes, dat rakelings langs een agent suisde. Met behulp van pepperspray is de agressieveling in de boeien geslagen.

De man bleek al eerder in behandeling te zijn geweest voor zijn gedrag. Hem wordt opnieuw een hulptraject aangeboden. Ook krijgt hij een proces-verbaal.

Foto Blackbeard uit Pirates 4 onthuld

Walt Disney Pictures heeft een foto vrijgegeven van Blackbeard uit het vierde deel van Pirates of the Caribbean. Het deel kreeg eerder al de titel On Stranger Tides. Blackbeard wordt gespeeld door Ian McShane (bekend van Death Race). Zijn dochter zal gespeeld worden door Penélope Cruz.

In On Stranger Tides zal Captain Jack Sparrow een mysterieuze vrouw ontmoeten, die hij ooit eerder heeft ontmoet. Jack valt meteen voor haar, maar al snel blijkt dat haar bedoelingen niet helemaal zuiver zijn. Ze dwingt hem namelijk om aan boord te gaan van het schip van Blackbeard om de geheimzinnige 'Fontein van de Eeuwige Jeugd' te vinden. Een spannend avontuur begint en hij weet niet wie hij meer moet vrezen: Blackbeard of de mysterieuze vrouw.

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides verschijnt 19 mei in de Nederlandse bioscopen.


Foto Blackbeard uit Pirates 4 onthuld (foto: Walt Disney)

Internazionale opnieuw zonder Sneijder

Internazionale kan ook dit weekend nog geen beroep doen op Wesley Sneijder. De middenvelder van de Italiaanse ploeg kampt al enige tijd met fysieke problemen en is daardoor niet in staat om met de selectie uit Milaan mee te trainen.

Bij afwezigheid van Sneijder won Internazionale wel zijn laatste vier wedstrijden en vond zodoende weer aansluiting met de Italiaanse top. Het verschil met koploper én stadsgenoot AC Milan bedraagt namelijk nog zes punten, waar Internazionale nog een wedstrijd tegoed heeft.

Vastgelopen schip vlotgetrokken

Het schip dat zaterdagochtend vastliep bij Zutphen is rond 16.30 uur vlotgetrokken. Dat meldt Rijkswaterstaat. Het schip raakte naar alle waarschijnlijkheid niet beschadigd.

Door nog onbekende oorzaak liep het vaartuig op de IJssel vast op een ondergelopen weiland. Rond 15.30 uur werd voor de eerste keer gepoogd het schip weg te krijgen, maar toen brak het touw. Een uur later lukte het wel.

Doden bij brand in Russisch winkelcentrum

Twee mensen zijn zaterdag om het leven gekomen bij een enorme brand in een Russisch winkelcentrum. Zeker acht mensen raakten gewond. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt.

De lichamen van een man en een vrouw werden gevonden in een winkelcentrum in de Centraal-Russische stad Ufa, zei Vasili Chisamoetdinov, woordvoerder van het ministerie voor Noodsituaties.

Het vuur ontstond tijdens werkzaamheden aan het pand en sloeg vervolgens razendsnel over naar andere verdiepingen van het gebouw. Bezoekers werden geëvacueerd en gewonden naar het ziekenhuis gebracht, aldus Chisamoetdinov.

Ook Jemenieten willen van president af

Duizenden Jemenieten hebben zaterdag het aftreden van hun president geëist. Studenten, activisten en aanhangers van de oppositie kwamen bijeen in de Universiteit van Sanaa om leuzen tegen president Ali Abdullah Saleh te scanderen.

Het lijkt de eerste echte demonstratie te zijn tegen het al 32 jaar durende bewind van Saleh, iets wat in het verleden maar heel weinig mensen aandurfden. De demonstranten lieten zich duidelijk inspireren door de recentelijke vlucht van de Tunesische president Zine El Abidine Ben Ali. "Oh Ali, ga toch naar je vriend Ben Ali toe", zong de menigte.

De politie schoot met traangas op de demonstranten, die onder meer boos zijn vanwege voorgestelde grondwetswijzigingen waardoor de president voor het leven aan kan blijven.


Ook Jemenieten willen van president af (Foto: Novum)

[Premier League] Hattrick Van Persie velt Wigan

Robin van Persie heeft Arsenal eigenhandig aan de zevende thuiszege van het seizoen geholpen. De Rotterdammer nam in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Wigan Athletic alle doelpunten voor zijn rekening. Enige smetje op de middag voor Van Persie was een gemiste penalty in de tweede helft.

Arsenal komt ondanks de zege niet dichterbij koploper Manchester United, dat zelf ook geen fout maakte. De thuiswedstrijd tegen Birmingham City werd door de ploeg van Sir Alex Ferguson met maar liefst 5-0 gewonnen. Grote man bij de Mancunians was Dimitar Berbatov, die net als Van Persie drie doelpunten voor zijn rekening nam.

[WK] Groothuis slaat dubbelslag

Stefan Groothuis heeft op het WK sprint in Heerenveen een dubbelslag geslagen op de 1.000 meter. De Nederlander won de afstand en greep ook de leiding in het klassement.

Kjeld Nuis was de eerste Nederlander die in actie kwam. Hij reed een goede tijd van 1.09,88 en maakte dankzij die tijd een hoop plaatsen goed in het klassement. Tae-Bum Mo was de eerste van de toppers die in actie kwam. De nummer twee van de 500 meter reed een goede tijd van 1.09,38. Jan Smeekens kon na een teleurstellende eerste afstand ook nu geen indruk maken. Hij kwam slechts tot 1.11,31. Stefan Groothuis reed een tijd van 1.08,97, waarmee hij de snelste tijd tot dan toe noteerde en Mo passeerde in het klassement.

Twee ritten na Groothuis kwam Shani Davis en Khou-Hyuk Lee in actie. Beide kwamen echter niet aan de tijd van Groothuis. Davis reed met 1.09,14 de tweede tijd, Lee kwam niet verder dan de vierde tijd met 1.09,65. Hierdoor ging Groothuis ook de Koreaan voorbij en naar de leiding van het klassement.

In dat klassement heeft Groothuis nu een voorsprong van vijfhonderdste op Lee voor de 500 meter van morgen. Davis volgt op dertienhonderdste.

 Uitslag 1.000 meter:

# Naam Land Tijd
1 Stefan Groothuis Nederland 1.08,97
2 Shani Davis Verenigde Staten 1.09,14
3 Tae-Bum Mo Zuid-Korea 1.09,38
4 Kyou-Hyuk Lee Zuid-Korea 1.09,65
5 Kjeld Nuis Nederland 1.09,88
11 Jan Bos Nederland 1.10,49
22 Jan Smeekens Nederland 1.11,31

Tussenklassement na de 1.000 meter:

# Naam Land Punten Achterstand op 500m.
1 Stefan Groothuis Nederland 69,695  
2 Kyou-Hyuk Lee Zuid-Korea 69.745 0,05
3 Shani Davis Verenigde Staten 69.820 0,13
4 Tae-Bum Mo Zuid-Korea 69.880 0,19
5 Kjeld Nuis Nederland 70.420 0,73
12 Jan Bos Nederland 70.955 1,26
15 Jan Smeekens Nederland 71.365 1,67

Messi, Milan en Monica

Nick, van Simon, heeft sinds afgelopen zondag een dochter, van Kirsten. De kersverse ouders noemen haar Nikki, een combinatie van hun eigen voornamen. Sommige mensen vinden dat een leuke vondst, anderen kan het niets schelen en weer anderen noemen het zelfs zielig voor het kind. Ik vind het een schitterende naam. Niet zozeer omdat Nikki een mooie naam zou zijn, maar de gedachte erachter is leuk. Originele, grappige, opvallende namen, dat vind ik mooi. Zo’n afgezaagde top-10-naam als Sem, Sophie, Lieke of Thomas, dat zou je je kind pas echt niet aan moeten doen.

[Bundesliga] Robben scoort voor winnend Bayern

Bayern München heeft de competitiewedstrijd tegen FC Kaiserslautern ruim gewonnen; 5-1. Arjen Robben was verantwoordelijk voor de openingstreffer. Bayern-spits Mario Gomez scoorde maar liefst driemaal.

Voor rust was Robben de absolute smaakmaker aan de kant van Bayern. Voor het eerst dit seizoen kreeg onze landgenoot, die langdurig geblesseerd was, een basisplaats van trainer Louis van Gaal. Vanaf minuut één was hij een grote plaag voor de verdediging van Kaiserslautern. Pas op slag van rust resulteerde dit in een doelpunt. Op aangeven van Thomas Müller scoorde Robben zijn eerste officiële doelpunt sinds de WK-wedstrijd tegen Uruguay.

Na rust denderde Bayern stevig door. Nadat Jan Moravek namens Kaiserslautern de aansluitingstreffer scoorde, wist Mario Gomez met een loepzuivere hattrick zijn ploeg op 4-1 te zetten. In de blessuretijd bepaalde Müller de eindstand; 5-1.

Der Rekordmeister liep door de overwinning twee punten in op Borussia Dortmund, dat zelf met 1-1 gelijkspeelde tegen VfB Stuttgart. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt veertien punten in het voordeel van Dortmund.

Samenvattingen Jupiler League

Gisteren stonden er in de Jupiler League acht wedstrijden op het programma. Net als in de voorgaande periode publiceert FOK!sport de samenvattingen van deze wedstrijden, die je hieronder kunt terugvinden.

RBC Roosendaal - FC Volendam

FC Dordrecht - Fortuna Sittard

MVV - Go Ahead Eagles

FC Emmen - Sparta Rotterdam

FC Den Bosch - BV Veendam

FC Zwolle - AGOVV

FC Eindhoven - Telstar

Almere City FC - RKC Waalwijk

[WK] Boer realistisch na matige 1.000m

Margot Boer werd eerder vandaag nog tweede op de 500 meter bij het WK sprint in Heerenveen. Op de 1.000 meter stelde ze echter in een onderling duel met Christine Nesbitt flink teleur.

"Ik moet morgen een nog betere 500 meter rijden om zicht te houden op het podium", aldus Boer die met een tijd van 1.17,47 2,5 seconden moest toegeven op Nesbitt.

In haar rit tegen de Canadese ging Boer hard van start. "Ik wilde te snel en na een flinke misser op de kruising reed ik de hele race achter de feiten aan. Dit is gewoon jammer, maar Nesbitt rijdt ook wel erg hard. Zonde dat ik zoveel verspeeld heb op de rest".

Hoeness: "Van Gaal is Van Gaal"

De preses van Bayern München, Uli Hoeness, heeft de werkwijze van zijn trainer Louis van Gaal opnieuw openlijk bekritiseerd. Hij vindt dat de Nederlandse oefenmeester met verrassende keuzes komt en altijd de moeilijke weg wil bewandelen.

"Van Gaal is Van Gaal, dat zegt hij zelf ook altijd," zei Hoeness in de Süddeutsche Zeitung. Hij heeft er moeite mee dat Van Gaal na de winterstop voor een andere keeper kiest. De onervaren Thomas Kraft krijgt de voorkeur boven routinier Hans Jörg Butt. "Zo'n besluit neemt hij volledig op eigen houtje. Van Gaal zit vol met verrassingen, steeds weer. De vraag is waarom we dingen altijd op de moeilijke manier moeten doen."

Gratis rijles in ruil voor seks op achterbank

Voor vrouwen en homo's is het nu mogelijk om gratis rijlessen te nemen. Ze moeten dan echter niet te beroerd zijn om na de rijles een ritje te maken op de achterbank. Bij www.rijbewijs-goedkoopste-in-natura.nl is het mogelijk in natura te betalen.

Hoewel men met seks kan betalen, gaat het hier verder net als bij een normale rijschool. Via de rijschool vragen de instructeurs gewoon examen aan als de kandidate zo ver is. Het enige betaalmiddel is hier geen geld maar seks.

"Ergens achteraf in de auto of op een andere plaats", antwoordt 'Patrick' op de vraag waar er wordt afgerekend. Patrick, de man achter dit geweldige initiatief, zegt dat het voor homo's en mooie vrouwen al ruim zeven jaar mogelijk is om zo rijlessen te nemen. "Onze organisatie had eigenlijk niet eens mogen bestaan. Maar ja, er zijn ontzettend veel mensen in ons land die niet de financiële middelen hebben om rijlessen te kunnen betalen. Die betalen dus anders, met seks."

Potentiële klanten zijn er in overvloed. Op internet wemelt het van de smeekbedes van jonge vrouwen die graag het felbegeerde roze pasje willen halen, maar dit niet kunnen betalen. "Rijinstructeurs, ik zou heel graag mijn rijbewijs willen halen, maar de financiële kant laat het niet toe. Zou iemand me kunnen helpen?"

De Dienst Nationale Recherche als Verkeershandhaving van het Openbaar Ministerie staan dergelijke praktijken oogluikend toe. Ze kunnen de rijscholen niets maken zolang de rijinstructeurs de bevoegdheid hebben om les te mogen geven en de dames niet worden gedwongen. Het CBR noemt het echter 'een vreemde manier van werken'. De rijscholen zelf hebben nog nooit gehoord van collega's waar het mogelijk is in natura te betalen.

Hearts meldt zich in Schotse titelstrijd

De titelstrijd in Schotland zal dit seizoen mogelijk niet tussen de twee ploegen uit Glasgow gaan. Heart of Midlothian won vanmiddag met 1-0 van Glasgow Rangers en naderde de ploeg daardoor tot nog maar twee punten. Celtic, koploper in Schotland heeft slechts vier punten meer dan Hearts.

Ryan Stevenson werd matchwinnaar door een kwartier voor tijd namens Hearts de winnende treffer te scoren. Glasgow Rangers, dat vorige week topscorer Kenny Miller naar het Turkse Bursaspor zag vertrekken, kon hier niets meer tegen in brenge en zag daardoor Hearts naderen tot op twee punten.

Zowel Glasgow Rangers als Celtic hebben nog een wedstrijd tegoed. Hearts is echter de laatste tijd in goede doen. In de laatste tien wedstrijden pakte de ploeg maar liefst 28 punten.

Van Calker zeventiende in Winterberg

Piloot Edwin van Calker en remmer Sybren Jansma zijn bij wereldbekerwedstrijden bobsleeën in Winterberg als zeventiende geëindigd. In Duitsland was het duo twee seconden langzamer dan het winnende Russische duo Alexandr Zubkov en Aleksey Voevoda.

Van Calker en Jansma maakten vorige week in Igls met een zestiende plaats hun rentree in de wereldbeker. Het Nederlandse duo kwam na het debacle van Vancouver waarin Van Calker weigerde met met de viermansbob op de olympische baan naar beneden te gaan bijna een jaar niet in actie op het hoogste niveau.

SP: PVV-standpunt Sahar schandalig

Het standpunt dat de PVV heeft ingenomen met betrekking tot de 14-jarige Sahar, namelijk dat zij moet worden teruggestuurd naar Afghanistan, is schandalig. SP-leider Emile Roemer zei dat zaterdag tijdens een partijbijeenkomst. Wilders zit volgens Roemer 'vast in zijn ideologie'.

"De PVV heeft aan de hele geschiedenis van Sahar geen boodschap. Hoewel drie kwart van Sahars leven zich in Nederland heeft afgespeeld, wil Wilders dat Sahar alsnog een enkeltje Afghanistan krijgt. Dat vind ik echt te grof voor woorden", zo zei Roemer.

Minister van Immigratie en Asiel Gerd Leers wil Sahar en haar familie uitzetten, omdat zij niet in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning. De minister heeft zijn besluit echter niet goed gemotiveerd volgens de rechtbank in Den Bosch, waardoor van uitzetting nu geen sprake kan zijn. De PVV riep de minister daarop op om het besluit beter te motiveren, zodat de familie alsnog kan worden uitgezet én zodat het asielbeleid niet ondermijnd wordt.

"Ik vind het een hele grove schande dat de PVV met zo veel fanatisme volledig Nederlandse jonge meiden, zoals Sahar, de Afghaanse boerka in wil jagen", aldus Roemer die van mening is dat Wilders vanwege zijn ideologie de waarde van een individu niet meer ziet.

HRT trekt Hollywood-designer aan

Hispania Racing heeft om het team een nieuwe uitstraling te geven een Hollywood-ontwerper ingeschakeld. De Spaanse renstal heeft Daniel Simon, die bekend staat om zijn futuristische auto-ontwerpen en recentelijk werkte aan de film TRON, gevraagd om met verfrissende ontwerpen te komen.

Simon heeft er zin in omdat hem geen strobreed in de weg wordt gelegd. Hij hoopt dat hij HRT de uitstraling kan geven die het nodig heeft om in de toekomst te kunnen profiteren van het betere imago.

VI Oranje keert terug in 2012

De speciale Oranje-versie van het praatprogramma Voetbal International (VI) keert in 2012 terug tijdens het EK in Polen en Oekraïne. Dit heeft RTL 7-baas Peter Lubbers zaterdag laten weten.

"VI Oranje was enorm leuk en een geweldig succes. Nederland moet zich officieel nog wel plaatsen, maar ik voorzie geen hobbels op de weg. Zodra de kwalificatie officieel is, kunnen wij een planning gaan maken", aldus Lubbers.

De tv-maker denkt opnieuw aan een programma vol gasten, humor en muziek: "In die sfeer willen we rond het EK ook een programma maken. Dat zijn we zeker van plan. In dezelfde opzet, afgewisseld met beelden en doelpunten van de wedstrijden. De NOS zal alles uitzenden, terwijl wij een sublicentie kopen om zo het recht te hebben om beelden te laten zien. Binnenkort gaan we daartoe concrete stappen zetten."


VI Oranje keert terug in 2012 voor het EK in Polen en Oekraïne

Paus: Niet iedereen heeft het recht te trouwen

Paus Benedictus XVI heeft zijn priesters opgeroepen om mensen die willen trouwen beter advies te geven om ervoor te zorgen dat huwelijken niet stranden. Daarnaast heeft niet iedereen automatisch het recht om te trouwen, aldus de paus.

Benedictus deed zijn uitspraken zaterdag tijdens zijn jaarlijkse toespraak voor de Rota, de Vaticaanse rechtbank die beslist over de nietigverklaring van huwelijken. In een nietigverklaring stelt de kerk dat een huwelijk nooit heeft plaatsgevonden.

Benedictus erkende dat de problemen die tot een nietigverklaring leiden niet altijd op voorhand kunnen worden herkend, maar hij zei dat beter advies een 'vicieuze cirkel' van ongeldige huwelijken kan helpen voorkomen.

Hij drukte de priesters op het hart niet te snel tot nietigverklaringen over te gaan. Vorig jaar zei hij dat de rechtbank meer moest doen om ervoor te zorgen dat stellen bij elkaar blijven.

Volgens de paus vereist het recht om voor de kerk te trouwen dat de bruid en bruidegom er alles voor doen om te zorgen dat het een eerlijk en authentiek huwelijk wordt. "Niemand kan het recht om te trouwen claimen", zei de paus. Hij zei dat wel eens vergeten wordt dat het huwelijk ook een diepe pastorale toewijding vereist.


Paus: Niet iedereen heeft het recht te trouwen (Foto: Novum)

Rafael Nadal uit de kleren voor Armani

In navolging van David Beckham en Cristiano Ronaldo heeft nu ook Rafael Nadal voor kledingmerk Armani geposeerd. De Spaanse tennisser werd voor de nieuwste campagne gefotografeerd in een onderbroek.

Armani vond in de 24-jarige sportman een nieuw model, vanwege zijn opvallende verschijning. "Hij kiest altijd interessante kleding uit voor op de tennisbaan", zegt Roberta Armani, het nichtje van oprichter Giorgio, volgens de Britse Daily Mail. "Hij draagt veel kleur. Nadal is niet alleen een geweldige sporter, maar ook een artiest."

Nadals foto's maken deel uit van de voorjaarscampagne, waarin ook actrice Megan Fox is te zien. Volgens Forbes Magazine verdiende de tennisser afgelopen jaar al 21 miljoen met sponsordeals.

[Premier League] Liverpool boekt broodnodige overwinning

Manager Kenny Dalglish heeft na zijn terugkeer bij Liverpool eindelijk de eerste overwinning te pakken. Aan de hand van de uitblinkende Raul Meireles werd met 3-0 gewonnen bij Wolverhampton Wanderers. Meireles gaf de assist voor de openingstreffer van Fernando Torres en nam zelf op schitterende wijze de tweede goal voor zijn rekening. Torres maakte er in de slotfase ook nog 3-0 van.

Door de zege stijgt Liverpool van de dertiende naar de tiende positie. Wolverhampton blijft voorlaatste, maar kan naar de laatste plaats zakken als West Ham United later op de middag wint bij Everton.

Vooral de treffer van Meireles was van ongekende schoonheid. De 27-jarige Portugees twijfelde niet toen de bal uit het strafschopgebied van de Wolves werd weggewerkt en volleerde de bal in een keer in de bovenhoek.

In de eerste helft had hij ook al een belangrijk aandeel in de treffer van Torres. Meireles werd goed in de diepte aangespeeld en legde vervolgens de bal breed op de Spanjaard, die eenvoudig in het lege doel kon schuiven. In de blessuretijd scoorde Torres ook nog 3-0.

Dalglish was nog zonder overwinning, sinds hij op 8 januari de ontslagen Roy Hodgson opvolgde. Er werd verloren van Manchester United en Blackpool en gelijkgespeeld tegen stadsgenoot Everton.

Teller Apple op 10 miljard app-downloads

Technologieconcern Apple heeft een mijlpaal bereikt van 10 miljard verkochte apps. De Amerikaanse aanbieder van applicaties voor de smartphone meldt dat zaterdag op de website van de eigen 'App Store'.

Apple laat hiermee nog eens zien dat het marktleider is op het gebied van apps. In de App Store zijn ruim 300.000 verschillende applicaties te downloaden voor de iPhone en meer dan 40.000 voor de iPad.

De concurrent die het dichtst bij Apple in de buurt komt qua downloads van apps, is het Amerikaanse bedrijf GetJar. In juni 2010 stond de teller van GetJar op 1 miljard downloads.

[WK] Nesbitt verpulvert concurrentie

Christine Nesbitt heeft op het Wereldkampioenschap sprint in Heerenveen een grote stap gezet naar de wereldtitel. De Canadese was op de 1.000 meter oppermachtig en won met grote voorsprong.

Jenny Wolf, de winnares van de 500 meter, reed een voor haar doen goede 1.000 meter en kwam tot tijd van 1.17,36. De eerste rit die er voor het klassement toe deed was de twaalfde rit tussen Margot Boer en Christine Nesbitt. De Canadese reed zeer sterk en kwam tot een geweldige tijd van 1.15,01, wat zelfs een nieuw baanrecord betekende. Het oude baanrecord stond met 1.15,34 sinds december 2007 op naam van Anni Friesinger. Boer stelde teleur en 1.17,47, waarmee ze zelfs Jenny Wolf voor moest laten gaan. Laurine van Riessen herstelde zich enigszins van haar matige 500 meter en kwam tot 1.17,23.

Annette Gerritsen reed wel een goede 1.000 meter. Ze klopte met 1.16,89 Heather Richardson, de Amerikaanse reed 1.17,46. In de laatste rit kwam Ireen Wüst in actie. Ze reed met de 1.16,49 tweede tijd, maar toch nog steeds anderhalve seconde achter Nesbitt.

In het klassement heeft Nesbitt nu een straatlengte voorsprong. Jenny Wolf is dankzij een knappe 1.000 meter nu tweede, Annette Gerritsen bezet de derde plaats. Boer zakte naar de vijfde plaats. Wüst steeg naar de zevende plek en blijft daarmee Van Riessen net voor.

Uitslag 1.000 meter:

# Naam Land Tijd
1 Christine Nesbitt Canada 1.15,01 BR
2 Ireen Wüst Nederland 1.16,49
3 Annette Gerritsen Nederland 1.16,89
4 Laurine van Riessen Nederland 1.17,23
5 Jenny Wolf Duitsland 1.17,36
8 Margot Boer Nederland 1.17,47

 Klassement na 1.000 meter:

# Naam Land Punten Achterstand op 500m.
1 Christine Nesbitt Canada 76.075  
2 Jenny Wolf Duitsland 76.890 0,82
3 Annette Gerritsen Nederland 76,975 0,90
4 Nao Kodaira Japan 76,980 0,91
5 Margot Boer Nederland 77.015 0,94
7 Ireen Wüst Nederland 77.325 1,25
8 Laurine van Riessen Nederland 77.545 1,47

Modern Warfare 3 in ontwikkeling bij Infinity ward

In een recent artikel van de LA Times staat dat Activision de ontwikkeling van Call Of Duty: Modern Warfare 3 in handen heeft gelegd van Sledgehammer Games en Infinity Ward. Ondanks dat de game nog niet is aangekondigd is hij op schema wat betreft de ontwikkeling en verwacht Activision de game in november op de markt te hebben.

De bronnen bij de LA times hebben aangegeven dat Sledgehammer Games en Infinity Ward beide aan gelijke porties van de singleplayer werken. Hiernaast bevestigen ze ook het gerucht dat Raven Software aan de multiplayer werkt. Raven Software heeft ook de mappen ontwikkeld voor de Black Ops DLC die 1 februari onder de naam "First Strike" uitkomt.

Infinity Ward, de ontwikkelaar van de eerste Modern Warfare game, heeft vorig jaar een groot deel van haar personeel verloren. Modern Warfare 3 zal dus gemaakt worden door een ander team dan de voorgaande delen. Of dit een positieve invloed zal hebben op de game zal de tijd uitwijzen.

Nintendo vs. Capcom een mogelijkheid

Tijdens de diverse 3DS-events over de hele wereld afgelopen week, zag website Cubed3 de kans om een paar vragen te stellen aan Yoshinori Ono. Ono, de ontwikkelaar van de Street Fighter-serie, geeft aan wel interesse te hebben in een Nintendo vs. Capcom-game.

In een interview over de game Street Fighter IV 3DS werd er gevraagd of het misschien een idee was om Nintendo characters toe te voegen om de game zo aantrekkelijker te maken. In plaats van de vraag af te wimpelen, reageerde Ono erg enthousiast over dit idee. Hij gaf aan dat het idee gepitcht moet worden bij Nintendo en Masahiro Sakurai, ontwikkelaar van de Smash Bros-serie.

Capcom heeft al vaker tegenover karakters uit andere licenties gestaan. Denk bijvoorbeeld aan Marvel vs. Capcom, SNK vs. Capcom, Tatsunoko vs. Capcom en de binnenkort uit te komen Street Fighter x Tekken. Of we hier binnenkort Super Street Fighter Bros. Brawl aan toe kunnen voegen is nog maar de vraag.

Dief op begraafplaats in Leeuwarden aangehouden

Een 37-jarige man is vrijdagavond op een begraafplaats in Leeuwarden opgepakt. Hij probeerde spullen te stelen bij graven. Dat meldt de politie.

Een alerte agent hoorde rond 20.00 uur iemand op Huizumer begraafplaats. Hij trof de man aan die zei dat hij het graf van een familielid zocht. In de fietstassen van de man trof de agent echter inbrekerstuig aan. De verdachte werd opgepakt en naar het bureau gebracht. In Leeuwarden worden volgens de politie de laatste tijd vaker diefstallen gepleegd op begraafplaatsen.

Winkels verdienen veel aan 3DS

Een vertegenwoordiger van een winkelketen in Engeland heeft gezegd dat de prijs van een Nintendo 3DS 173 pond is. Dit betekent dat de winkels, alleen in Engeland, 46 pond of meer winst maken per 3DS, aangezien de laagste prijs voor een 3DS in Engeland 219 pond is.

Dit is een winst van 27%. Dit valt binnen de normen die in Engeland gesteld zijn. Nintendo heeft gezegd dat de winkels zelf mogen bepalen voor hoeveel ze de handheld verkopen.

Friends-acteurs delen zelfde vriendin

Matthew Perry en Matt LeBlanc moeten dezelfde vrouw delen. De vriendin van LeBlanc gaat namelijk de minnares van Perry spelen in de nieuwe serie Mr. Sunshine. LeBlanc en de 35-jarige Andrea Anders leerden elkaar kennen op de set van Joey.

In de spin-off van Friends speelden Anders en LeBlanc ook elkaars geliefden, voordat de echte vonk oversloeg. De twee onthulden in 2006 een stel te zijn, vlak nadat LeBlanc de scheiding van zijn vrouw Melissa McKnight aankondigde. In de nieuwe serie Episodes speelt het stel opnieuw geliefden, meldt de Amerikaanse zender Showtime.

Perry en LeBlanc speelden jarenlang de rollen van Chandler Bing en Joey Tribbiani in Friends. De populaire serie stopte in 2004. Mr. Sunshine wordt in de Verenigde Staten vanaf 9 februari uitgezonden.


Eerlijk delen! (Foto: Novum)

Schip vastgelopen op weiland bij Zutphen

Op de IJssel bij Zutphen is zaterdagochtend een leeg vrachtschip vastgelopen op een ondergelopen weiland. Door nog onbekende oorzaak draaide het schip 180 graden, waardoor het strandde op land dat door de hoge waterstand onder water was komen te staan.

Volgens een woordvoerder van Rijkswaterstaat is het volstrekt onduidelijk hoe het incident heeft kunnen gebeuren. "Het zou kunnen dat het te maken heeft met het hoogwater, maar dat is gissen. Er wordt een onderzoek ingesteld."

De scheepvaart in de IJssel heeft voorlopig geen hinder van het vastgelopen schip. Zaterdagmiddag probeert een ander schip het gestrande vrachtschip los te trekken.

Theater: Schudden - Noorderzon

Emiel de Jong en Noël van Santen ontmoetten elkaar op de toneelschool op de middelbare school. Samen hebben ze in 1994 meegedaan aan het Groninger Studenten Cabaret Festival en Cameretten met de naam Schudden voor Gebruik. Op beide festivals werden er prijzen in de wacht gesleept. Een jaar na de festivals zijn ze beter bekend onder de huidige naam Schudden. Na het veelgeprezen programma Ruis zijn ze nu terug in de theaters met Noorderzon, een tragikomisch programma.

Doden bij vuurgevecht op voetbalveld in Guatemala

Bij een vuurgevecht tussen rivaliserende bendes op een voetbalveld in een buitenwijk van Guatemala-Stad zijn zeker vier mensen om het leven gekomen. Dertien mensen raakten gewond.

De aanvallers openden het vuur op een rivaliserende bende die naar de voetbalwedstrijd keek. Onder de gewonden bevinden zich een 10-jarig meisje en een aantal van de spelers.

Bendegeweld komt geregeld voor in de buitenwijken van Guatemala-Stad.

Maken in plaats van slopen in Red Faction Armageddon

Red Faction is een third person shooter die bekend staat om zijn vernietigbare omgevingen. Ongeveer elk man-made onderdeel in de wereld is te slopen en daar is de game ook voor geprijsd door de pers en het publiek. In het aankomende nieuwe deel, Red Faction Armageddon, is het ook mogelijk om je omgevingen weer heel te maken. Altijd handig als er een brug onder je voeten kapot geschoten wordt.

[WK] Lee wint 500m, Groothuis derde

Kyou-Hyuk Lee heeft bij het wereldkampioenschap sprint in Heerenveen de 500 meter op zijn naam geschreven. Lee reed met 34,92 als enige onder de 35 seconden. Stefan Groothuis was de beste Nederlander. Zijn tijd van 35,21 was goed voor de derde plaats.

Kjeld Nuis moest het in de dertiende rit opnemen tegen Roman Krech uit Kazachstan. Nuis was Krech de baas en kwam in een tijd van 35.48 over de finish, een persoonlijk record en bovendien de snelste tijd tot dan. Poutala en Schwarz beten zich in de rit erna stuk op de tijd van de Nederlander. Jan Bos was de volgende Nederlander op het ijs en had Joon Mun als tegenstander. De Zuid-Koreaan won de rit in 35,42, Bos kwam tot 35,71.

Tae-Bum Mo was de eerste die onder de tijd van Nuis dook. De Zuid-Koreaan kwam tot 35,19. Stefan Groothuis en Shani Davis kruisden de degens met elkaar in de zeventiende rit. Het was een boeiende race en Groothuis was met 35,21 iets sneller dan Davis die 35,25 reed.

Drievoudig wereldkampioen Kyou-Hyuk Lee trof in de negentiende rit de Duitser Nico Ihle. Lee dook met 34,92 onder de 35 seconden en liet daarmee zien dat hij als 34-jarige nog niet is afgeschreven voor een nieuwe wereldtitel. In de eennalaatste rit kwam Jan Smeekens op het ijs voor zijn rit tegen de Canadees Gregg. De twee openden matig. Gregg won uiteindelijk in 35,53, Smeekens viel met 35,71 tegen.

Releasedatum in gelekte L.A. Noire trailer

De tweede trailer van L.A. Noire is zojuist op internet verschenen. De trailer zou officieel pas maandag verschijnen, maar het lijkt erop dat we twee dagen eerder mogen genieten van verse beelden. De meest interessante informatie uit de tweede trailer is voor velen de releasedatum, welke dan ook gegeven wordt.

17 mei, dat zal de dag zijn waarop PS3- en Xbox 360-eigenaren aan de slag mogen gaan met L.A. Noire. De trailer geeft tevens meer inzicht in het verhaal van L.A. Noire, welke lijkt te draaien om een seriemoordenaar die systematisch vrouwen omlegt. Hieronder is de trailer te bekijken. Wellicht dat deze later vandaag van internet zal verdwijnen.

Update: de trailer is inmiddels niet meer beschikbaar. Dit betekent dat gamers moeten wachten tot maandag om de trailer te zien.

[AO] Nadal naar vierde ronde

Rafael Nadal heeft de vierde ronde bereikt van de Australian Open. De Spaanse nummer één van de wereld ontdeed zich in drie sets van de in eigen land spelende Bernard Tomic: 6-2 7-5 6-3.

De 18-jarige Tomic liet Nadal vooral in de tweede set zweten. De hoop van het Australische tennispubliek kwam met 4-0 voor, maar de man van Mallorca knokte zich terug. Tomic was de laatst overgebleven Australiër in het enkelspel.

Voor Marcos Baghdatis is het toernooi in Melbourne voorbij. De Cyprioot, nummer 21 van de plaatsingslijst, moest in de vierde set met een pijnlijke vinger opgeven tegen Jurgen Melzer. De als elfde geplaatste Oostenrijker leidde met 6-7 (5) 6-2 6-1 4-3.

[Upd] Emanuelson vertrekt naar AC Milan

Urby Emanuelson vertrekt mogelijk deze maand nog naar AC Milan. Emanuelson gaat nog deze week een contract tekenen bij Milan. Volgens Voetbal International speelt de verdediger na de zomer voor de huidige koploper van de Italiaanse Serie A.

Milan hoopt zelfs nog deze maand te kunnen beschikken over de speler van Ajax. Een delegatie van Milan reist volgende week af naar Amsterdam om met de clubleiding van Ajax te onderhandelen over de transfer.

Het contract van Emanuelson loopt komende zomer af. Wil Ajax nog wat geld aan hem verdienen, dan moet de club de linksback nog deze maand verkopen. Emanuelson maakte in 2004 zijn debuut voor Ajax.

Update:

De 24-jarige Emanuelson zet zijn loopbaan voort bij AC Milan. De linksback van de Amsterdammers heeft een contract voor drie jaar in Italië getekend en vertrekt komende zomer naar Milan. Ook bestaat er nog de kans dat Emanuelson deze maand nog vertrekt.

Op 18-jarige leeftijd debuteerde de back in de hoofdmacht van Ajax. Momenteel zijn beide clubs nog in onderhandeling over een directe overgang van Emanuelson. 

Inbreker De Bilt vlucht met politieauto

Vannacht heeft een inbreker in De Bilt kans gezien om aan de politie te ontkomen door een politieauto te stelen. Agenten zagen twee mannen rijden op een scooter zonder kentekenplaat en een flatscreen onder hun arm. Hierop probeerden de dienders de mannen klem te rijden op de Berekuil.

De twee mannen ontsprongen de dans echter. De agenten gaven de moed niet op en deden bij de Veemarkthallen opnieuw een poging. Dit resulteerde in een vechtpartij tussen de agenten en de mannen, waarbij één van de mannen in de politieauto sprong en ermee wegreed. De agenten hebben een kogelregen afgevuurd op de auto, maar de man reed gewoon door.

Inmiddels hadden de dienders hun collega's gealarmeerd, waarna er een klopjacht op de betreffende politieauto ontstond. Ter hoogte van de Aartsbisschop Romerostraat werden de banden van de auto lekgeschoten. Hierna hebben de agenten de verdachte kunnen aanhouden. De tweede inbreker kon ontkomen doordat zijn vriend in de politieauto wegreed en is nog voortvluchtig.

[WB] Cuche slaat dubbelslag op Hahnenkamm

Bij de wereldbekerwedstrijden in het Oostenrijkse Kitzbühel heeft de Zwitser Didier Cuche de afdaling op zijn naam geschreven Cuche bleef met een tijd van 1.57,72 de Amerikaan Bode Miller bijna een seconde voor. De Fransman Adrien Theaux werd op de Streif-piste derde.

Het was niet voor het eerst dat Cuche won op de Hahnenkamm. In 1998 vierde hij er zijn eerste grote succes in de wereldbeker toen hij ook de afdaling won. Vandaag won hij voor de vierde maal de afdaling in Kitzbühel en daarmee evenaart hij het record van de Oostenrijker Franz Klammer, die de afdalingsklassieker ook vier keer winnend wist af te sluiten.

Dankzij zijn overwinning heeft Cuche ook de leiding in het klassement op de afdaling genomen.

Gesprekken met Iran lopen op niets uit

De gesprekken tussen zes wereldmachten en Iran om het land te bewegen zijn uraniumverrijkingsprogramma stop te zetten zijn op niets uitgelopen. Dat maakte de Europees commissaris voor Buitenlandse Aangelegenheden Catherine Ashton zaterdag bekend. De partijen hebben ook geen nieuwe overlegdatum vastgesteld.

Het tweedaagse overleg liep spaak omdat Iran als voorwaarde voor onderhandelingen eist dat de sancties worden opgeheven die de VN-Veiligheidsraad heeft ingesteld vanwege de Iraanse weigering om te stoppen met verrijking van uranium. Iran wilde ook de erkenning van de zes wereldmachten - de vijf permanente leden van de Veiligheidsraad en Duitsland - dat het land het recht heeft om uranium te verrijken.

Die voorwaarden zijn echter onacceptabel voor de gesprekspartners van Iran, aldus Ashton.

Het verrijkingsprogramma baart internationaal zorgen omdat het ingezet kan worden voor de productie van kernwapens. Iran houdt vol dat de verrijking alleen bedoeld is om energie op te wekken.

[WK] Wolf wint 500m, Boer gedeeld tweede

Jenny Wolf heeft de eerste afstand van het WK sprint, de 500 meter ,op haar naam geschreven. De Duitse zegevierde in een tijd van 38,21. Margot Boer en Nao Kodaira werden gedeeltelijk tweede.

Ireen Wüst was de eerste Nederlandse op het ijs. Zij moest het opnemen tegen de Italiaanse Chiara Simionato. De rijdster van TVM klopte haar opponente net en kwam in 39,08 over de finish, haar snelste tijd dit seizoen. Laurine van Riessen had in de dertiende rit de Amerikaanse Heather Richardson als tegenstandster. Van Riessen opende zeer sterk maar moest de ritzege toch aan de Amerikaanse laten door een zwakke laatste 100 meter en ze kwam in 38,93 over de streep.

Nao Kodaira en Margot Boer moesten het tegen elkaar opnemen in de rit erna. De schaatsster van Team Liga opende sterk met 10,64. Beide schaatssters legden elkaar in het vervolg geen duimbreed toe en kwamen allebei in 38,28 over de finish. Annette Gerritsen en Jenny Wolf vormden het laatste paar. Gerritsen gaf weinig toe op Wolf die in 38,21 won. Gerritsen kwam mede door een matige laatste bocht tot 38,53.

Later vandaag volgt de 1.000 meter.

Familie Mulisch aanwezig bij premiŤre Aanslag

Bij de première van de toneelbewerking van het boek De Aanslag van Harry Mulisch volgende week donderdag zijn de naaste familieleden van de overleden schrijver aanwezig. Ook woont een aantal leden van de Herenclub, de vriendenclub van Mulisch, de première bij.

Dat heeft producent Bos Theaterproducties vrijdag gemeld. Op de premièreavond wordt ook gevierd dat hoofdrolspeler Victor Löw 25 jaar in het vak zit. Hij maakte zijn debuut in 1986 bij de Haagse Comedie.

De Aanslag verhaalt over de jarenlange gevolgen van een aanslag in de Tweede Wereldoorlog, gepleegd door het verzet. Van de roman van Mulisch werd wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Het is voor het eerst dat het boek voor het theater is bewerkt. De verfilming van de roman won in 1987 een Oscar voor beste niet-Engelstalige speelfilm.

Familie Mulisch aanwezig bij première Aanslag
Familie Mulisch aanwezig bij première Aanslag (Foto: ANP)

[Upd] Zilver voor Sauerbreij op slalom

Nicolien Sauerbreij heeft bij het wereldkampioenschap snowboarden in het Spaanse La Molina de finaleronde op de parallelslalom bereikt. Sauerbreij ging als achtste door. Zus Marieke werd uitgeschakeld. Zij slaagde er niet in om zich bij de beste zestien te scharen.

Gisteren werd de eerste run van de kwalificaties afgewerkt. Door de harde wind werd de tweede run vandaag pas gehouden. Aan het eind van de ochtend is de finaleronde.

Update 12:20 uur

Nicolien Sauerbreij heeft zich bij de parallelslalom voor de kwartfinales geplaatst. Ze moet het daarin nu gaan opnemen tegen de Russin Jekaterina Toedegesjeva.

Update 12:35 uur

Sauerbreij heeft zich voor de halve finales op de parallelslalom geplaatst. De Nederlandse was in de kwartfinales Jekaterina Toedegesjevs de baas. De Russin had haar eerder dit WK op de reuzenslalom nog verslagen in de achtste finales.

Update 12:55 uur

Nicolien Sauerbreij heeft de finale op de parallelslalom bereikt. De Nederlandse was in de halve eindstrijd Heida Neururer, de wereldkampioen van 2007, na twee runs met slechts 0,01 seconden de baas.

Update 13:10 uur

Nicolien Sauerbreij is er bij het WK snowboarden in La Molina niet in geslaagd de wereldtitel op de parallelslalom te pakken. In de finale moest Sauerbreij haar meerdere erkennen in de Noorse Hilde Katrin Engeli. Het verschil na twee runs bedroeg uiteindelijk 0,92 seconden.

Bovenmenselijk tactisch in Crysis 2 MP trailer

De fenomenale graphics van de Crysis 2 zijn ondanks de naam allesbehalve om te huilen. Ook in de multiplayer van de supersoldaat-shooter is het een genot om naar te kijken. In de nieuwe trailer zien we niet alleen goede graphics, maar ook hoe de gameplay in elkaar zit als je met nanosuits werkt.

Deze pakken hebben namelijk een aantal mogelijkheden, zoals onzichtbaar worden, je pantser versterken, of je kracht vergroten. Hoe dat zich in de multiplayer uit, zie je in de onderstaande trailer genaamd 'Invaders must die' - hoewel deze audiotrack toch iets beter bij Duke Nukem past.

Over een paar dagen, op de 25ste, komt er een multiplayer demo exclusief voor Xbox 360 uit. De shooter moet 25 maart uitgebracht worden.

Vrouw (43) verzint ontvoering

Een 43-jarige vrouw uit Heerenveen heeft verzonnen dat zij is ontvoerd en aangerand. Uit onderzoek en gesprekken met de vrouw bleek haar verhaal niet te kloppen, meldt de politie.

De vrouw schakelde woensdag de politie in nadat zij door een onbekende man naar zijn auto zou zijn gelokt. Eenmaal bij de auto drukte de man haar het voertuig in, verklaarde de vrouw.

Uit aanvullend onderzoek en verhoor van de vrouw bleek dat de ontvoering een verzinsel is. Het is nog onduidelijk waarom de vrouw het verhaal opzette.

Van Beukering: "Ik wil mijn gram niet halen"

Jhon van Beukering staat dit weekend voor het eerst in de basis bij Feyenoord, dat het in De Kuip opneemt tegen De Graafschap. De spits krijgt veel kritiek op het feit dat hij volgens de meesten wat aan de te dikke kant is. Van Beukering zelf heeft er geen moeite mee en gaat met humor met de situatie om.

Toen Ajax-fans woensdagavond zongen of hij zijn tieten wilde laten zien, liet hij bij het aantrekken van het wedstrijdshirt uitgebreid zijn bovenlichaam zien.

"Iedereen mag een mening hebben", zegt Van Beukering in het Algemeen Dagblad. "Ik wil mijn gram niet halen na alle kritiek, ik wil drie punten pakken. De trainer vertelde mij donderdag dat ik een basisplaats krijg tegen De Graafschap. Daar ben ik ontzettend blij mee. Nee, ik ben er ook niet door verrast. Ik kan een bal vasthouden, ik denk dat de trainer dat denkt nodig te hebben tegen De Graafschap."

[AO] Wassen als laatste Nederlander klaar

Rogier Wassen is als laatste Nederlander uitgeschakeld tijdens de Australian Open. In Melbourne verloor de dubbelspeler in de tweede ronde van het mannendubbel met zijn tot Duitse genaturaliseerde partner Dustin Brown van het Australische koppel Colin Ebelthite en Adam Feeney.

De Australiers wonnen de eerste set met 6-3, waarna Wassen en Brown hetzelfde deden in set twee. De derde set moest de beslissing geven, welke in het nadeel van Wassen uitviel; 6-2. Nadat Robin Haase, Aranxta Rus en Thiemo de Bakker in het enkelspel en Michaëlla Krajicek in het vrouwendubbel waren uitegeschakeld, was Wassen nog de laatste overgebleven Nederlander in het toernooi.

Achter de schermen van LittleBigPlanet 2

LittleBigPlanet 2 is al lang en breed uit, en hoewel we op de redactie al door de game aan het spelen zijn, wil het niet zeggen dat ze bij ontwikkelaar Media Molecule stilzitten. De kracht van LBP2 zit natuurlijk in de creativiteit van de spelers. Plus wat hulp van de ontwikkelaar zelf.

In een filmpje dat kort voordat de game goud werd (klaar voor productie) gemaakt is, laten ze zien waar al die knappe koppen hun fantasie en inspiratie vandaan halen. Zoals een koffiekeukentje dat volgeplakt is met fanart. Of een OMG-cat-applicatie die telt hoeveel bugs de game op dat moment had.


Ook hebben ze binnenkort een speciale Prius-actie, genaamd LittleBigPrius, waarbij je in een -jawel- Prius kan plaatsnemen. Met de top-down rij-game (want racen kun je het niet echt noemen) kun je onderdelen unlocken om je eigen Prius-level te bouwen. LittleBigPrius komt binnenkort uit, met uiteraard flinke prijzen. Je nieuw gebouwde Prius-level kan zomaar een 46 inch Sony Bravia opleveren, bijvoorbeeld.

[AO] Publiekslieveling Stosur uitgeschakeld

Het is Samantha Stosur niet gelukt om zich te plaatsen voor de vierde ronde van de Australian Open. De Australische hoop voor de titel was niet opgewassen tegen Petra Kvitova. De Tsjechische won in twee sets: 7-6 (5) en 6-3.

Kvitova maakte het verschil met een groot aantal winners. Ze sloeg er 41, terwijl Stosur slechts twaalf winners maakte. In de eerste set ging het desondanks lang gelijk op. Het draaide uit op een tiebreak. Daarin pakte steeds een Stosur een voorsprong, maar ging Kvitova toch met de setwinst aan de haal.

In de tweede set liet Stosur bij 2-2 op de service van Kvitova drie breekpunten onbenut. De volgende game sloeg Kvitova wel toe en kwam ze op 4-2. Die voorsprong stond ze niet meer af.

Het verlies van Stosur is een grote teleurstelling voor de Australische fans, die de nummer vijf van de plaatsingslijst als een outsider voor de titel zagen. Stosur lijkt echter gebukt te gaan onder de hoge verwachtingen. Ze kwam op het toernooi nooit verder dan de vierde ronde.


Samantha Stosur uitgeschakeld (Foto: Novum)

'Brand en Cruise in jarentachtigmusical'

Russell Brand gaat wellicht meespelen in de verfilming van de rockmusical Rock of Ages. In de musical komen vele rockhits uit de jaren tachtig voorbij. Tom Cruise en Mary J. Blige hebben al voor de film getekend en ook Taylor Swift wordt genoemd, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

Brand zou de rol van Lonnie spelen, de bedrijfsleider van nachtclub The Bourbon en de verteller van het verhaal. Dit is overigens de rol waarvoor tot nu toe Seth Rogen favoriet leek. Eigenaar van The Bourbon is Dennis, een rol waar Alec Baldwin voor gevraagd is.

Als Brand en Baldwin inderdaad tekenen, betekent dit dat ze samen het zwoele I Can't Fight This Feeling Anymore van REO Speedwagen mogen zingen. Cruise speelt de rol van ruige rocker Stacee Jax. Zijn pièce de réstistance wordt het Bon Jovi-nummer Wanted Dead or Alive.

Adam Shankman voert de regie. Hij en Brand werkten eerder samen aan Bedtime Stories. De productie gaat in mei van start.


Russel Brand in jarentachtigmusical (Foto: Novum)

Minardi: "Op vrijdag rookies testen"

Giancarlo Minardi zou het liefst zien dat de Formule 1-teams de eerste vrije training op de vrijdag gaan gebruiken om rookies ervaring op te laten doen. De Italiaan runde zelf een team vanaf 1985 tot begin 2001. Daarna kwam deze in handen van Paul Stoddart en sinds 2005 is het Scuderia Toro Rosso, nadat Red Bull de aandelen verworven had.

Minardi bleef in al die jaren een achterhoedeteam in de Formule 1 en had het altijd lastig om het budget rond te krijgen. Toch wist Minardi en later Stoddart zich te bekommeren om talenten en hen de kans te geven om ervaring op het hoogste niveau op te doen. Onder meer Giancarlo Fisichella, Jarno Trulli, Fernando Alonso en Mark Webber wisten zich zo in de kijker van een groter team te rijden.

Hij vindt dat de jonge rijders die nu aangetrokken worden het lastig hebben om op niveau te komen. "De jongens die de Formule 1 nu betreden, zijn daar vaak nog niet helemaal klaar voor." Daarom pleit hij om een vrijdagtraining voor de talenten beschikbaar te stellen. "Dat is immers ook hoe toppers als Sebastian Vettel en Robert Kubica zijn doorgebroken. Ik begrijp best dat een coureur die op vrijdag wil uitkomen dan alsnog geld moet neerleggen, maar het gaat niet over de tien á vijftien miljoen die je voor een racezitje nodig hebt."

Minardi hoopt dat de jonge rijders zo ondanks het testverbod genoeg ervaring opdoen. "Niemand is er namelijk bij gebaat als een onervaren coureur achter het stuur kruipt, ook al is het een talent. Kijk bijvoorbeeld maar naar Nico Hülkenberg. Hij had het vorig jaar niet altijd even makkelijk en dat heeft Williams punten en dus ook geld gekost, waardoor ze nu moeten terugvallen op een coureur die veel geld meeneemt. Dit had echter voorkomen kunnen worden als er de laatste jaren op vrijdag tijd was geweest om rookies te laten testen."

De teams moeten de jongelingen de kans geven om te groeien. "We zijn namelijk op een punt aanbeland waar topcoureurs als Michael Schumacher, Rubens Barrichello en Mark Webber hun pensioen naderen, maar het is moeilijk om een geschikte opvolger te vinden als er niet getest mag worden."

Man zonder rijbewijs ramt politieauto's

Een 23-jarige automobilist zonder rijbewijs heeft vrijdagmiddag in zijn woonplaats Drunen (Noord-Brabant) twee politieauto's in de prak gereden. Dat meldde de politie.

Agenten zagen de man, van wie zij wisten dat hij geen rijbewijs had, rijden op de A59. De verdachte negeerde een stopteken. Bij de achtervolging ramde hij een politieauto die als versperring op de weg was gezet. De tweede politieauto raakte beschadigd bij het klemrijden van de verdachte op de Duinweg in Drunen. Beide voertuigen moesten worden weggetakeld. Niemand raakte gewond.

Man zonder rijbewijs ramt politieauto's
Man zonder rijbewijs ramt politieauto's (Foto: ANP)

RIVM wil af van term 'Mexicaanse griep'

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) wil af van de term 'Mexicaanse griep’, die sinds de komst van de griepepidemie in het land weer veelvuldig opduikt in de media.

Het gebruik van de term suggereert dat er een groot gevaar voor de volksgezondheid is, terwijl er in werkelijkheid sprake is van een gewone seizoensgriep, zei een woordvoerder van het RIVM zaterdag naar aanleiding van een bericht hierover in dagblad Trouw.

RIVM wil af van term'Mexicaanse griep'
RIVM wil af van term'Mexicaanse griep' (Foto: ANP)

[WB] Riesch blijft Manusco, Vonn voor op afdaling

Maria Riesch heeft vanmorgen bij wereldbekerwedstrijden in Cortina d'Ampezzo de afdaling op haar naam geschreven. De Duitse skiester bleef Julia Manusco en Lindsey Vonn respectievelijk 0,91 en 1,00 seconden voor.

Het was voor de olympisch kampioene op de slalom en de combinatie haar derde wereldbekerwinst op de afdaling van dit seizoen.

Vonn, gisteren winnares van de wereldbekerwedstrijd op de Super G, ging vanmorgen nog bijna onderuit in haar poging om de tijd van Riesch te verbeteren. Meer dan de derde plaats zat er voor Vonn uiteindelijk niet in. Ze behield echter wel de leiding in de strijd om de wereldbeker op de afdaling.

Mido tekent bij Zamalek en wil daar afsluiten

Mido heeft maar weer eens een nieuwe club gevonden. De Egyptenaar keert terug bij zijn oude club Zamalek. Mido begon daar ook zijn loopbaan als speler. De spits wil daar naar eigen zeggen ook afsluiten.

Mido keerder afgelopen zomer terug bij Ajax, maar dat werd geen succes. Nadat Martin Jol ontslagen werd zette ook de spits zelf een punt achter zijn verblijf in Amsterdam. Mido zag het niet zitten om onder Frank de Boer te spelen.

"Ik wil mijn carrière hier afsluiten," aldus Mido op de website van wereldvoetbalbond FIFA. "Ik ben hier om prijzen te winnen met Zamalek." Mido trainde de afgelopen weken nog mee met Middlesbrough, maar kiest dus voor Zamalek.

Onbemande Japanse raket op weg naar ISS

Japan heeft een onbemande raket gelanceerd richting het internationale ruimtestation ISS. De vlucht vanaf een afgelegen Japans eiland heeft 6 ton eten, water, kleding en apparatuur aan boord. De Kounotori2 - Kounotori is Japans voor ooievaar - moet donderdag aankomen bij ISS.

De vrachtraket wordt na het lossen in het ruimtestation volgeladen met afval en afgestoten. Het voertuig zal dan in de dampkring van de aarde terechtkomen en daar verbranden.

Japan heeft nog nooit bemande vluchten uitgevoerd. Japanse astronauten worden door de Amerikanen, en in mei, door de Russen vervoerd. De onbemande vrachtvluchten van Japan worden echter steeds belangrijker, omdat de Verenigde Staten zijn spaceshuttles uit de roulatie heeft genomen. Daardoor zijn er minder vrachtvoertuigen beschikbaar.

'Bouterse ook na veroordeling in drugscircuit'

Desi Bouterse is ook na zijn veroordeling in Nederland in 1999 betrokken gebleven in het internationale drugscircuit. Dat schrijft NRC Handelsblad zaterdag op basis van uitgelekte Amerikaanse diplomatieke stukken.

De huidige president van Suriname zou onder meer banden hebben gehad met drugsbaron Shaheed 'Roger' Kahn uit buurland Guyana. Volgens diverse inlichtingenbronnen uit 2006 kreeg Bouterse via Kahn de middelen om zijn inkomen aan te vullen met drugshandel. De twee zouden elkaar meerdere keren hebben ontmoet in Suriname en Guyana, ondanks een internationaal opsporingsbevel.

Kahn en Bouterse smokkelden volgens de stukken onder meer wapens voor de Colombiaanse rebellenbeweging FARC in ruil voor drugs. Ook zouden ze betrokken zijn bij verschillende moorden en geplande moorden in eigen land, waarbij huurmoordenaars werden gebruikt.

Kahn werd in 2006 gearresteerd. Hij zit inmiddels een celstraf van dertig jaar uit in de Verenigde Staten. Bouterse, die vorig jaar tot president werd gekozen, werd in 1999 veroordeeld tot elf jaar cel voor cocaïnesmokkel.


'Bouterse ook na veroordeling in drugscircuit' (Foto: Novum)

Mortal Kombat krijgt releasedatum

Warner Bros. Studios heeft ons eindelijk laten weten wanneer we aan de slag kunnen met Mortal Kombat. De game zal vanaf 18 april in de UK te verkrijgen zijn, en de rest van Europa zal ongetwijfeld niet achterblijven.

De game heeft nu ook een vernieuwde box-art gekregen, welke hieronder te bekijken is. Ook krijgen we vandaag een video te zien waarin Mileena haar vechtstijl toont. Mortal Kombat verschijnt voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

David Bowie naar Rock Band 3

De hoeveelheid aan nummers in Rock Band 3 blijft maar stijgen. Harmonix heeft gisteren bekendgemaakt dat we vanaf volgende week mogen genieten van enkele nummers van David Bowie. De volgende nummers zijn vanaf 25 januari te downloaden voor de Xbox 360, PlayStation 3 en Nintendo Wii.

* Blue Jean
* Fame
* Modern Love
* Young Americans
* Ziggy Stardust

De nummers zullen individueel te downloaden zijn voor $1,99/£,99/€1,49/160 MSP/200 Wii Points. Wil je de pro-upgrade van de nummers? Dan zal je per nummer $0,99/£0,59/€0,79/80 MSP/100 Wii Points extra moeten betalen. Koop je in één keer het gehele pakket? Dan krijg je korting en betaal je $8,49/£4,30/€6,59/680 MSP/850 Wii Points.

 

Vrouw onwel in pashokje C&A en sterft

De ultieme vrouwenhobby is een 41-jarige vrouw uit Sint-Eloois-Vijve fataal geworden. De Belgische stierf in het pashokje van de C&A in haar woonplaats.

Petra Kerkhove was dinsdagmiddag met haar echtgenoot naar de kledingboer gegaan. Omdat haar man niet wilde wachten tot ze eindelijk klaar was met passen, bleef hij in de auto zitten. De vrouw raakte echter onwel in het pashokje.

Kerkhove ging op het bankje in het hokje zitten, maar omdat het nogal lang duurde, sloeg een andere vrouw alarm. De winkel belde 112 waarna de vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis. Op de afdeling Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis van Waregem is ze uiteindelijk overleden. Zij wordt maandag begraven.

[NBA] Bryant loodst Lakers naar winst

In de NBA heeft Los Angeles Lakers de uitwedstrijd tegen Denver Nuggets gewonnen. De Lakers wonnen met 107-97.

Halverwege de wedstrijd stonden de twee ploegen nog min of meer op gelijke hoogte, maar toen maakte Kobe Bryant het verschil. De shooting guard maakte in het derde kwart 14 van zijn in totaal 18 punten.

Boston Celtcis won met 110-86 van Utah Jazz. De dragende spelers bij Boston waren Kevin Garnett (21 punten), Paul Pierce en Rajon Rondo (20 punten).

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
New Jersey Detroit 89-74
Orlando Toronto 112-72
Atlanta New Orleans 59-100
Boston Utah 110-86
Cleveland Milwaukee 88-102
Washington Phoenix 91-109
Memphis Houston 115-110
San Antonio New York 101-92
Denver LA Lakers 97-107
Golden State Sacramento 119-112 wnv

Ultieme vrijheid

Afgelopen zomer was ik op vakantie in Blanes, Oost-Spanje. Zo Hollands als wij zijn, hadden wij de fietsen meegenomen. Op een avond dat mijn zoon niet uit mocht, ben ik met hem een rondje gaan fietsen. We kwamen een groepje jongelui tegen; stinkend en ongeschoren, in het gezelschap van een vieze vuilnishond en een paar flessen met chemisch spul. Zonder etiket, sterk ruikend. Mijn zoon vroeg waar ze vandaan kwamen en wat ze gingen doen. Ze kwamen uit Milaan, met een paar rugzakken trekkend door Spanje, dan naar Frankrijk en weer terug naar Milaan. Gastvrij als ze waren, boden ze een slok drank aan. Ik heb geweigerd, en mijn zoon laten weigeren.

3,7 miljoen kijkers voor The Voice

The Voice of Holland heeft gisteren 3,7 miljoen kijkers weten te boeien. Dat blijkt uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Dat zijn een miljoen meer kijkers dan naar de reguliere shows.

Gisteren won Ben Saunders de finale. Tussen The Voice en de uitslag was er De TV Kantine die 3 miljoen kijkers trok. Overigens waren tijdens de uitslag ruim 500.000 kijkers afgehaakt. Dat Saunders pas om twaalf uur won heeft daar ongetwijfeld mee te maken. Ben Saunders krijgt een platencontract.

'Ajax vindt vraagprijs L. de Jong veel te hoog'

Ajax wilde graag Luuk de Jong halen als nieuwe spits. De aanvaller van FC Twente is echter te duur. Dat meldt NUSport. Naast De Jong was al duidelijk dat ook Ricky van Wolfswinkel en Bas Dost op het lijstje staan van de Amsterdammers. Eén van de drie moet komen als Luis Suárez Amsterdam gaat verlaten.

Ajax zou via-via bij FC Twente hebben geïnformeerd naar de vraagprijs voor De Jong. Toen de clubleiding het bedrag hoorde wat Twente wil ontvangen, haakten de Amsterdammers gelijk af. De club vindt dat de landskampioen veel te veel vraagt voor haar spits.

Bij Ajax staat momenteel de broer van Luuk, Siem de Jong in de spits. Die gaf onlangs aan graag met Luuk in één team te willen spelen. "Hij is een ideale spits voor Ajax en voor mij om achter hem te spelen," aldus Siem de Jong

Man rukt op damesportemonnees

De politie van Singapore heeft een 46-jarige dief opgepakt die de afgelopen maand vier portemonnees van vrouwen heeft gestolen. Het was hem echter niet om het geld te doen. Luo Shun Qing wordt namelijk opgewonden van de geur van damesportemonnees.

Luo bekende woensdag schuldig te zijn aan de diefstal van vier portemonnees, nota bene een maand na zijn vrijlating uit de gevangenis. De directeur bekende tevens dat hij sinds zijn zevende al opgewonden raakt van vrouwenspullen. Als kind rook hij voornamelijk aan de slipjes van zijn zus en andere attributen.

Al snel raakte hij verslingerd aan damesportemonnees. Toen hij ouder werd, jatte hij de portemonnees, waarna hij rukte op de hierin aanwezige foto's. Sinds zijn eerste arrestatie in 1987 is Luo meerdere keren opgepakt voor diefstal.

[AO] Youzhny en Tsonga uitgeschakeld in Melbourne

Michail Youzhny is zaterdag verrassend uitgeschakeld in de derde ronde van de Australian Open. De als tiende geplaatste Rus verloor in vier sets van Milos Raonic: 6-4 7-5 4-6 6-4. De Canadees is slechts de nummer 152 van de wereldranglijst.

Raonic kon zijn geluk niet op. "Het is fantastisch om een topspeler te verslaan op een grandslam. Zeker omdat je drie sets moet winnen en ze de kans hebben om terug te komen."

Met Jo-Wilfried Tsonga strandde ook de nummer dertien van de plaatsingslijst in de derde ronde. De Franse finalist van 2008 stond tegen Aleksandr Dolgopolov uit Oekraïne met 2-1 in sets voor, maar zakte ver weg: 3-6 6-3 3-6 6-1 6-1. Tsonga weet zijn nederlaag aan vermoeidheid. "Ik ben maanden geblesseerd geweest. Elke dag probeer ik terug te komen aan de top, maar ik ben nog niet constant genoeg."

Joezjni en Tsonga uitgeschakeld in Melbourne
Youzhny en Tsonga uitgeschakeld in Melbourne (Foto: ANP)

'Meerderheid CU-stemmers tegen politiemissie'

Een meerderheid van de ChristenUnie-achterban ziet de nieuwe politietrainingsmissie naar Noord-Afghanistan niet zitten. Dat blijkt uit een onderzoek van het Nederlands Dagblad onder ruim 1850 lezers die op de partij stemmen.

Twee derde zegt de voorgenomen nieuwe missie geen goed plan te vinden. De meeste CU'ers hebben weinig vertrouwen dat Nederland concrete resultaten kan boeken in de provincie Kunduz. Volgens hen is het beter om agenten uit buurlanden de opleiding van hun Afghaanse collega's te laten verzorgen. De cultuur van de Nederlandse politie wijkt te veel af van die in Afghanistan menen zij.

Een kleinere groep vindt dat Nederland de afgelopen jaren al voldoende heeft bijgedragen aan Afghanistan. Van de 31,5 procent van de ChristenUnie-stemmers die de missie wel ziet zitten, vindt de grootste groep dat de internationale verantwoordelijkheid van Nederland de belangrijkste reden om door te gaan.

De fractie van de ChristenUnie raadpleegt zaterdag tijdens de jaarlijkse Vriendendag in Den Haag zo'n tweehonderd mensen uit de achterban over de politietrainingsmissie. Nu een royale meerderheid weinig tot niets ziet in het voorstel van het kabinet, kan het voor de Tweede Kamerfractie lastiger worden in te stemmen met het kabinetsvoorstel.


'Meerderheid CU-stemmers tegen politiemissie' (Foto: Novum)

Tien PVV-kandidaten wonen buiten kiesprovincie

De PVV heeft tien kandidaten ingeschreven voor de provinciale statenverkiezingen die niet wonen in de provincie waar ze zich verkiesbaar stellen. Dat schrijft de Volkskrant op basis van gegevens van de hoofdstembureaus. Als de PVV'ers gekozen worden, moeten ze verplicht verhuizen. Daar hebben de kandidaten voor getekend.

Ook de ouderenpartij 50Plus van Jan Nagel heeft kandidaten buiten de kiesprovincie wonen. Eerder speelde het bij de LPF. Het lijkt te gaan om een verschijnsel van nieuwe partijen en kan erop duiden dat de partijen moeite hebben om geschikte kandidaten te vinden in de provincies.

Bij PvdA en CDA komt het incidenteel voor dat kandidaten buiten de provincie wonen, laten de 'oude' partijen weten.

Dagzege Ventoso in Tour Down Under

De vijfde etappe van de Tour Down Under is gewonnen door Francisco Ventoso. Michael Matthews, het Australische sprinttalent van Rabobank, slaagde er net niet in zijn tweede ritzege te pakken en kwam als de nummer twee over de finish.

Matthew Goss kwam als de nummer drie over de streep en de renner van HTC-Columbia wist daardoor niet genoeg bonificatieseconden te pakken om de leiderstrui over te nemen van Cameron Meyer.

'Smartphones gevaar op de weg'

Het gebruik van smartphones in het verkeer is levensgevaarlijk. Daarvoor waarschuwt minister van Verkeer en Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD) zaterdag in het AD. Automobilisten, fietsers en voetgangers zijn steeds vaker zo afgeleid door het gebruik van internet, Twitter of e-mail onderweg dat er ongelukken door ontstaan.

Schultz van Haegen waarschuwt voor het gebruik van smartphones als de iPhone en Blackberry in het verkeer. "Laat je niet afleiden, niet op de fiets, in de auto of lopend", zegt ze in de krant. "Een sms'je of tweet kan wel even wachten en is geen ongeluk waard."

Volgens het Ministerie van Verkeer en Infrastructuur is een verbod op de telefoontjes in het verkeer onhaalbaar. Het is te moeilijk om te bewijzen dat een smartphone de oorzaak van een ongeval is geweest. Voorlichting moet weggebruikers op hun gedrag wijzen.

[AO] Clijsters door

Kim Clijsters heeft zich voor de volgende ronde bij de Australian Open geplaatst. De nummer drie van de plaatsingslijst was in de derde ronde Alizé Cornet met 7-6 en 6-3 de baas.

Clijsters had het lastig tegen Cornet, die er genoegen in schepte elke kanonskogel net zo hard terug te slaan. In de eerste set maakte de Française een break achterstand goed en in het tweede bedrijf werkte ze twee wedstrijdpunten weg. Clijsters had echter steeds weer het laatste woord.

[AO] SŲderling en Zvonareva verder in Melbourne

Robin Söderling heeft de derde ronde in de Australian Open gewonnen. De als vierde geplaatste Zweedse tennisser versloeg de Tsjech Jan Hernych in drie sets (6-3, 6-1, 6-4). In de vierde ronde zal Söderling het opnemen tegen de winnaar van de wedstrijd tussen Alexandr Dolgopolov en Jo-Wilfried Tsonga.

Bij de vrouwen heeft Vera Zvonareva de vierde ronde bereikt. De als tweede geplaatste Russische versloeg in twee sets Lucie Safarova (3-6, 6-7). In de volgende ronde zal Zvonareva spelen tegen Anastasia Pavlyuchenkova of Iveta Benesova.

Söderling en Zvonareva verder in Melbourne
Söderling en Zvonareva verder in Melbourne (Foto: ANP)

KPN heeft aparte vip-klantenservice

KPN-klanten met een belangrijke positie en BN'ers hebben een aparte vip-klantenservice. De groep kan ook met particuliere vragen over de telefoon- en internetaansluiting terecht bij een speciaal telefoonnummer, schrijft de Volkskrant zaterdag.

Volgens een woordvoerder van KPN gaat het om mensen voor wie het vanwege hun functie noodzakelijk is dat ze een persoonlijk aanspreekpunt hebben bij het bedrijf. KPN bepaalt zelf wie er tot de categorie behoren. Verschillende bekende Nederlanders zouden gebruikmaken van de vip-desk van KPN.

Topman Ad Scheepbouwer voerde de service in 2001 in. Hij keek het af bij het Belgische Belgacom, dat al langer een dergelijke vipbehandeling heeft.

Bart Combee, directeur van de Consumentenbond, reageert verbaasd over het bestaan van de speciale klantenservice. "Het komt mij nogal merkwaardig voor. Het betekent dus dat de ene klant niet de andere klant is bij het bedrijf. Dat hoort natuurlijk helemaal niet."


KPN heeft aparte vip-klantenservice (Foto: Novum)

Militairen helpen bij rampbestrijding

Bij rampen of terreuraanslagen waarbij chemisch, biologisch, nucleair of radiologisch gevaar dreigt staat vanaf medio 2012 het leger klaar. Komende week wordt begonnen met de training van twee gespecialiseerde compagnieën voor bestrijding van rampen, schrijft De Telegraaf zaterdag.

De militairen moeten overal in Nederland binnen twee uur kunnen zijn om de bron van het gevaar vast te stellen en de besmetting zo veel mogelijk aan te pakken.

De compagnieën kunnen ingezet worden bij calamiteiten zoals de brand in chemiebedrijf Chemie-Pack onlangs in Moerdijk. Daarbij trok een mogelijk gevaarlijke rookwolk over het land. De militairen hebben specialistische kennis waarbij ze onder meer de baan van een gifwolk goed in kaart kunnen brengen.

Ga Beyond Black Mesa met deze fanfilm

Al eerder zijn er fantrailers en fanfilms gemaakt die zich afspelen in het Half-Life universum of gebruik maken van elementen hieruit. Een bekend voorbeeld is What's In The Box uit Nederland. Sinds vandaag kan een nieuwe fanfilm zich scharen tussen deze massa.

Het is echter geen simpel filmwerk wat deze korte film laat zien. Met een professionele camera en een budget van $1200,- leveren deze mannen en vrouw een zeer nette prestatie. Naast de mooie actie komen we ook een paar oude bekenden tegen, zoals Adrian Shephard, de held van de spin-off "Half-Life: Opposing Force".

De Half-Life games staan zelf ook bekend om de mooie beelden en de scherpe actie. Als Gordon Freeman ga jij de Combine, een buitenaards volk dat een groot deel van de mensen op aarde tot hun slaven heeft gemaakt, te lijf met verschillende soorten wapens. Het laatste deel in de serie is in 2007 uitgekomen en fans wachten met smart op de aankondiging van het volgende deel. Deze fans mogen deze film als pleister op de wond beschouwen.

KakŠ: "Real moet dit jaar prijzen winnen"

Real Madrid kan volgens Kaká niet nog een jaar zonder prijzen. Dat liet de Braziliaan vandaag weten. "We moeten iets winnen", oordeelde de 28-jarige middenvelder van de Koninklijke. Real Madrid wist al meer dan twee jaar geen beslag te leggen op zilverwerk.

Ook naar zijn eigen prestaties kijkt Kaká met een scherp oog. "Ik ben kritisch op mezelf en ik weet dat ik niet mijn beste voetbal laat zien." De aanvallende middenvelder, die onlangs terugkeerde na blessureleed, hoopt echter snel op verbetering. "Ik mis gewoon nog vertrouwen op het veld."

De Braziliaan houdt zich niet bezig met een mogelijk vertrek van Jos­é Mourinho. "Hij is erg duidelijk tegen ons geweest. Hij zei: 'Vandaag ben ik jullie trainer en vechten we voor overwinningen. Aan het eind van het seizoen zien we wel wat er gebeurt'.", aldus Kaká.

Dat de Portugees weinig gebruik maakt van Karim Benzema nu Gonzalo Higuain geblesseerd is, vindt Kaká niet vreemd. Hij verwacht net als zijn trainer meer van zijn Franse teamgenoot. "Hij kan een belangrijke speler zijn voor deze club, maar dat hangt af van hemzelf."


Kaká: "Real moet dit jaar prijzen winnen" (Foto: Novum)

Boek: Pieter Jouke en Michiel Peereboom - Koning van de Kist

Laten we het even over het onvermijdelijke hebben. Nee, niet dat we Ben Saunders de komende dagen constant op tv zullen zien en horen, maar over het leggen van het loodje, het hoekje omgaan of onder de groene zoden gaan liggen. De enige zekerheid van het leven; de dood. Ooit wel eens over nagedacht? Vast wel. Heel vrolijke gedachten zullen dit waarschijnlijk niet geweest zijn, tenzij je in de veronderstelling bent dat er na je overlijden een kerel in een jurk op je staat te wachten, of een stel maagden. Hoe het ook zij, dat de dood niet alleen maar over lijken gaat bewijzen grappenmakers Pieter Jouke en Michiel Peereboom met hun overpeinzingen in Koning van de Kist.

 

Koning van de Kist

Linkdump Zaterdag

Elke dag krijgen wij vele submits binnen, sommige zijn toppertjes en andere halen een eigen post net niet. Maar om ook die submits te kunnen plaatsen vind je nu een verse linkdump. Met deze keer:

Wij willen jullie bedanken voor de vele submits, maar kan jij het veel beter? Gooi jouw bijdrage maar in onze submit.

The wordpad effect

Als je in wordpad een *.bmp bestand opslaat dan gaat er iets mis. En iemand is daar mee aan het experimenteren geslagen en de effecten zijn erg leuk.

Mocht je nieuwsgierig zijn hoe het precies werkt dan kun je dat hier, hier en hier lezen. En mocht je zelf wat leuke dingen hebben gemaakt na het lezen van dit blogje dan mag je je kunstwerken natuurlijk altijd in de reacties gooien

Met dank aan vogelkooi voor de submit.

Nederlander langer vast voor moord op Britse

De Engelse politie heeft tot zaterdagavond laat de tijd gekregen om de 32-jarige Nederlander die is opgepakt voor de moord op een 25-jarige vrouw in Groot-Brittannië te ondervragen. Dat meldden Engelse media vrijdagavond.

De politie had een rechtbank gevraagd de man langer vast te mogen houden. De man, een buurman van het slachtoffer, zou donderdag zijn opgepakt op 1,5 kilometer afstand van zijn woning in Bristol. Eerder had de politie al toestemming gekregen de man ook vrijdagochtend nog te mogen ondervragen. Vrijdagmiddag kreeg de politie van de rechtbank groen licht voor nog een extra dag.

Het slachtoffer is gewurgd, maar volgens de politie niet misbruikt. Vrijdag dook echter het bericht op dat op de borsten, buik en broek van de vrouw DNA-sporen zouden zijn gevonden, wat er mogelijk toch op wijst dat het slachtoffer is misbruikt. De politie heeft dit bericht vooralsnog niet willen bevestigen.

Het bevroren lichaam van de 25-jarige Britse vrouw werd op eerste kerstdag gevonden op enkele kilometers afstand van haar woning. Ze was sinds 17 december vermist nadat ze met collega's van het architectenbureau waar ze werkte een kerstborrel had gedronken. Vermoedelijk heeft ze daarna haar woning nog wel bereikt.

De politie heeft overigens nog niet bekendgemaakt wie de opgepakte verdachte is en spreekt slechts van een 32-jarige man, maar vlak na de arrestatie heeft de politie een inval gedaan in de flatwoning van de Nederlander. De man staat volgens Britse media met zijn vriendin ingeschreven in de woning. Volgens buren was de relatie van de Nederlander met zijn vriendin sinds kort echter voorbij.

Tunesische premier verlaat politiek

De Tunesische premier Mohamed Ghannouchi verlaat de politiek direct na de verkiezingen, die 'op een zo kort mogelijke termijn' zullen plaatsvinden. Dat maakte hij vrijdag bekend.

Demonstranten roepen al dagen om het vertrek van degenen die verbonden waren aan de voormalige regering geleid door de verdreven president Zine El Abidine Ben Ali. Ghannouchi was een bondgenoot van Ben Ali en heeft moeite om onder de nieuwe meerpartijenregering de rust in het land te herstellen.


Tunesische premier verlaat politiek (Foto: Novum)

Jan Smits single voor dochter platina

Niemand Zo Trots Als Wij, het nummer dat Jan Smit voor zijn pasgeboren dochter Emma schreef, is platina. De 25-jarige Volendammer kreeg de bijbehorende plaat vrijdagochtend. "Ons geluk kan niet op", jubelde Jan via Twitter.

De platina status houdt in dat een single ruim tweehonderdduizend keer is verkocht. "Een geweldige prestatie in deze tijd, waarin de verkoop van fysiek product steeds meer onder druk staat", reageert Smits management.

Niemand Zo Trots Als Wij verscheen begin deze maand. Binnen een week was Jans liefdesverklaring voor zijn dochter al goed voor goud. De zanger verkoopt vooral fysieke singles omdat Niemand Zo Trots Als Wij deel uitmaakt van een drieluik met livenummers en nooit eerder uitgebrachte liedjes.

Smit kreeg vrijdag te horen dat Niemand Zo Trots Als Wij op de eerste plek van de Single Top 100 binnenkwam. De Volendammer scoort zijn dertiende nummer 1-hit met het nummer. Hij werd op 17 november voor het eerst vader van dochter Emma.


Jan Smit (Foto: Novum)

Rode Kruis: nog 4 miljoen Pakistani dakloos

Zes maanden na de grote overstromingen in Pakistan zijn nog steeds 4 miljoen mensen dakloos, meldde het Rode Kruis vrijdag. De dakloze Pakistani verkeren volgens de hulporganisatie in een wanhopige situatie.

Veel gezinnen die de vluchtelingenkampen verlaten, ontdekken dat hun huizen niet langer bewoonbaar zijn. "Het gruwelijke van deze ramp is dat miljoenen mensen door het water zijn verdreven. Na maanden van miserabele leefomstandigheden, merken ze dat hun huis is verwoest", zei Rode Kruis-coördinator Gocha Guchashvili.

De rampzalige regenbuien troffen vorige zomer 21 miljoen mensen en verwoestten 1,7 miljoen huizen. Het Rode Kruis vroeg bijna 100 miljoen euro aan hulp, waarvan het 59 procent kreeg overgemaakt.

Rode Kruis: nog 4 miljoen Pakistani dakloos
Rode Kruis: nog 4 miljoen Pakistani dakloos (Foto: ANP)

Xander betreurt afwezigheid zieke Caro

Xander de Buisonjé vindt het erg jammer dat Caro Emerald niet kan optreden tijdens Vrienden van Amstel Live. De 29-jarige zangeres moet het muziekevenement laten schieten, omdat er onlangs een poliep werd aangetroffen op één van haar stembanden.

"Het is echt waanzinnig sneu", zegt De Buisonjé vrijdag in Metro over de afwezigheid van Emerald. De gastheer van het evenement vindt het 'een enorm verlies'. "We waren juist zo blij dat er sinds vorig jaar meer vrouwen meededen. Gelukkig hebben we Laura Jansen en Within Temptation nog."

Vrienden van Amstel Live heeft geen andere artiest aangetrokken voor Emerald, omdat ze volgens de Buisonjé 'onvervangbaar' is. "Wel hebben we de show zodanig aangepast dat die niet minder lang wordt."

Vrienden van Amstel Live gaat vrijdagavond van start in de Rotterdamse Ahoy en duurt tot volgende week zaterdag. Emerald moest afhaken voor het evenement, vanwege een poliep die haar in ieder geval tot en met mei uit de roulatie houdt.


Xander betreurt afwezigheid zieke Caro (Foto: Novum)

Nog 400 Brazilianen vermist na overstromingen

Nog zo'n 400 mensen worden vermist na de modderstromen en landverschuivingen die in Brazilië al aan 767 mensen het leven hebben gekost. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt.

Het dodental als gevolg van de modderstromen, die werden veroorzaakt door zware regenval, loopt op nu reddingsteams geïsoleerde gebieden bereiken en meer slachtoffers aantreffen. Veel wegen en bruggen in de regio zijn verwoest waardoor het moeilijk is om zwaar materieel in te zetten waarmee de lichamen sneller kunnen worden geborgen.

Het is de dodelijkste natuurramp in Brazilië in veertig jaar. In 1967 kostten overstromingen aan 785 mensen het leven.


Nog 400 Brazilianen vermist na overstromingen (Foto: Novum)

Russische politie vindt acht lijken

De Russische politie heeft vrijdag in een huis in de zuidelijke stad Stavropol de met kogels doorzeefde lichamen gevonden van acht mensen. De lichamen hadden schotwonden in het hoofd en de borstkas. In het huis werden een 18 maanden oud meisje en een 3-jarig jongetje levend aangetroffen.

Wat het motief is voor de gruwelijke moordpartij, is onduidelijk. Familievetes en vetes tussen zakelijke concurrenten lopen in Rusland echter regelmatig uit op geweld. In november werd een man gearresteerd die verdacht werd van de moord op twaalf mensen, onder wie vier kinderen. De slachtoffers zouden een lokale bendeleider boos hebben gemaakt.

Zuid-Korea doodt Somalische piraten

Zuid-Koreaanse commando-eenheden hebben vrijdag, nadat een week eerder een Zuid-Koreaans schip was gekaapt door piraten, bij een reddingsactie acht Somalische piraten gedood en vijf verwond. De volledige bemanning van het schip hebben zij kunnen redden, hoewel de kapitein van het schip lichtgewond raakte.

Vorige week werd langs de Afrikaanse kust het Zuid-Koreaanse vervoersschip de Samho Jewelry door Somalische piraten gekaapt. Piraten zijn in die regio zeer actief. Bij hun acties worden doorgaans de waardevolle spullen aan en in het schip buitgemaakt en de bemanning gevangengenomen om die vervolgens voor losgeld weer vrij te laten.

Er patrouilleren wel marineschepen van verschillende landen in de regio, maar als het schip eenmaal in handen van piraten is, durft men vaak geen aanval meer in te zetten omdat de levens van de bemanningsleden dan gevaar lopen. Zuid-Korea besloot echter wel de aanval in te zetten en kondigde een dag na de kaping al aan dat ze niet van plan waren de actie van de criminelen te pikken.

De reddingsactie van de commando's verliep vrijwel vlekkeloos en werd ondersteund door de al aanwezige Amerikaanse marine. Of andere landen nu ook van plan zijn om voor een actiegerichtere aanpak te gaan is nog niet duidelijk.

'Eastwood regisseert Beyoncť in A Star is Born'

Clint Eastwood en Beyoncé Knowles slaan mogelijk de handen ineen voor een remake van de film A Star is Born. Eastwood is van plan het romantische drama te regisseren, Knowles ziet de hoofdrol wel zitten. Dat vertelt een woordvoerder van filmstudio Warner Bros aan de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Eastwood is volgens de woordvoerder met Warner Bros in gesprek over een remake van de filmklassieker uit 1937. Beyoncé onderhandelt over de hoofdrol. Wanneer de film over de romance van een Hollywoodactrice en een oudere acteur op het witte doek moet verschijnen, is nog niet bekend.

Janet Gaynor en Fredric March speelden in 1937 de hoofdrollen in A Star is Born. De eerste remake volgde in 1954, toen namen Judy Garland en James Mason de grootste rollen voor hun rekening. In 1976 volgde nog een remake, ditmaal met Barbra Streisand en Kris Kristofferson in de hoofdrollen. Eastwood schitterde als acteur onder meer in de Dirty Harry-trilogie. De laatste jaren richt hij zich meer op het regisseren, zo maakte hij in 2009 de film Invictus over het wereldkampioenschap van het Zuid-Afrikaanse rugbyteam. Knowles is vooral bekend als zangeres, maar maakte in 2002 haar filmdebuut in de komedie Austin Powers in Goldmember. Vier jaar later scoorde ze haar eerste grote rol in de filmmusical Dreamgirls.


Liam Neeson speelt jedi in Star Wars-cartoon

Liam Neeson doet zijn bekende personage jedi Qui-Gon Jinn uit de dood herrijzen. De Ierse acteur spreekt de stem in van de jedi-mentor in de animatieserie Star Wars: The Clone Wars, schrijft het Amerikaanse entertainmentblad Entertainment Weekly.

In de sciencefictionfilm Star Wars: Episode I ? The Phantom Menace werd Qui-Gon door de kwade Darth Maul met een lichtzwaard doorboord. In de animatieserie keert hij in goede Star Wars-traditie terug als spook om zijn leerling Anakin Skywalker van wijze raad te voorzien.

Het is niet de eerste keer dat bekende Hollywoodnamen hun stem aan The Clone Wars verlenen. Zo waren in de vorige seizoenen van de tv-serie onder anderen Jon Favreau, Ron Perlman en Seth Green te horen. Neeson heeft het stemmenwerk voor de eerste paar afleveringen al opgenomen. Deze verschijnen deze en volgende maand op de Amerikaanse televisie.


Liam Neeson (Foto: Novum)

Winnaar Voice of Holland bekend

Ben Saunders heeft vrijdagavond The Voice of Holland gewonnen. Saunders was al vanaf de auditie favoriet.

In de finale versloeg hij Pearl, Kim en Leonie. Saunders wint een platencontract. Ben was al die maanden een opvallende verschijning. Hij zit onder de tatoeages en piercings. Verder heeft hij gouden tanden. Morgen staat zijn broer Dean in de finale van Popstars.

Doe mee aan de poll: Kijk jij talentenjachten op tv?

Laatste reviews en specials
review
Wo Long: Fallen Dynasty
special
Random Pics van de Dag #892
review
WWE 2K23
special
Random Pics van de Dag #891
special
Random Pics van de Dag #890
review
Simpele superheldenpret met Shazam! Fury of the Gods
©FOK.nl e.a.