SP: PVV-standpunt Sahar schandalig

Het standpunt dat de PVV heeft ingenomen met betrekking tot de 14-jarige Sahar, namelijk dat zij moet worden teruggestuurd naar Afghanistan, is schandalig. SP-leider Emile Roemer zei dat zaterdag tijdens een partijbijeenkomst. Wilders zit volgens Roemer 'vast in zijn ideologie'.

"De PVV heeft aan de hele geschiedenis van Sahar geen boodschap. Hoewel drie kwart van Sahars leven zich in Nederland heeft afgespeeld, wil Wilders dat Sahar alsnog een enkeltje Afghanistan krijgt. Dat vind ik echt te grof voor woorden", zo zei Roemer.

Minister van Immigratie en Asiel Gerd Leers wil Sahar en haar familie uitzetten, omdat zij niet in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning. De minister heeft zijn besluit echter niet goed gemotiveerd volgens de rechtbank in Den Bosch, waardoor van uitzetting nu geen sprake kan zijn. De PVV riep de minister daarop op om het besluit beter te motiveren, zodat de familie alsnog kan worden uitgezet én zodat het asielbeleid niet ondermijnd wordt.

"Ik vind het een hele grove schande dat de PVV met zo veel fanatisme volledig Nederlandse jonge meiden, zoals Sahar, de Afghaanse boerka in wil jagen", aldus Roemer die van mening is dat Wilders vanwege zijn ideologie de waarde van een individu niet meer ziet.