Verdonk probeert kinderen om te kopen

Er is wederom een opmerkelijk verkiezingsspotje opgedoken van Trots op Nederland-lijsttrekker Rita Verdonk. Dit keer deed ze een oproep aan kinderen op het SchoolTV Weekjournaal, dat vrijdag ook uitgezonden werd door De Wereld Draait Door.

In het filmpje probeert Verdonk de jeudige kijkertjes als het ware om te kopen: "Waarom moeten papa en mama op Trots op Nederland stemmen? Stel papa en mama verdienen 100 euro, dan moeten ze nu 50 euro belasting betalen, maar bij TON hoeven ze nog maar 25 euro te betalen. Dan blijft er 75 euro over om natuurlijk van te leven, maar ook leuke dingen van te doen."

"Dan kunnen ze bijvoorbeeld een Wii kopen voor jullie! Of dan kun je een keer extra naar de Efteling. Hartstikke leuk, dus zeg het even tegen papa en mama: Papa, mama, gewoon Trots op Nederland stemmen!", zo gaat Verdonk verder.

Het is niet de eerste keer dat Verdonk in het nieuws komt om een verkiezingsspotje. Eerder werd een ander TON-filmpje, dat geproduceerd werd door tv-maker Willibrord Frequin, een regelrechte hit op internet. Het is te hopen voor Verdonk dat de filmpjes effect gaan hebben, want TON staat al maanden op nul zetels in verschillende peilingen.


Daarom Trots stemmen!