AZ zet Kieftenbeld in de wachtkamer

De transfer van Go Ahead Eagles naar AZ leek al beklonken voor Maikel Kieftenbeld. De clubs waren er al uit en ook was de middenvelder zelf rond met zijn nieuwe club. Nu moet hij toch wachten op een transfer naar Alkmaar.

De transfer van Kieftenbeld naar AZ is op losse schroeven komen te staan. De club uit Alkmaar moet namelijk eerst spelers verkopen voordat er spelers kunnen worden aangetrokken. Twee andere clubs hebben zich inmiddels al gemeld bij de Eagels om Kieftenbeld over te nemen

"We moeten inderdaad nog afwachten", zegt Marc Overmars, bestuurslid technische zaken bij Go Ahead tegenover de Stentor. "Door de veranderingen bij AZ hebben de nieuwe mensen bedenktijd gekregen." Reeds werd bekend dat de begroting van AZ omlaag gaat van veertig miljoen euro, naar 25 miljoen euro.

Go Ahead Eagles en Kieftenbeld wachten voorlopig nog even af. Mocht AZ afzien van de transfer dan wil dat niet zeggen dat de 19-jarige middenelder in Deventer blijft. Heracles Almelo en FC Groningen zouden ook interesse hebben in Kieftenbeld.

"Ik zeg niet welke clubs het zijn, maar het klopt dat er meer interesse is. Toch hopen we ook dat het contract met AZ door gaat. Vooral voor Maikel. AZ is een prima club voor hem om door te kunnen groeien. Gertjan Verbeek lijkt me ook een prima trainer voor hem. Iedereen weet hoe het met Demy de Zeeuw is gegaan. Dat heeft AZ ook geen windeieren gelegd. Maikel staat er nu hetzelfde voor. Hij is echt een speler die zich vast kan klampen aan een hoger niveau. Ik denk niet dat een eredivisieclub een groot risico neemt om Maikel aan te trekken", aldus Overmars.