Boek: Het uur van de engelen

Als op de achterkant van een boek staat hoe goed het wel niet is, is dit in mijn ogen vaak niet zo. Achterop Het Uur van de Engelen van Danielle Trussoni staat zelfs dat er volgend jaar een film van uitkomt met Will Smith in de hoofdrol. Een heel veel hogere lat kan je dus niet opgelegd krijgen als schrijver zijnde. Aan mij de taak om uit te zoeken of dit boek echt zo goed is.


Als twaalfjarig meisje ging Evangeline het klooster in. Elf jaar later weet ze dat engelen bestaan, maar heeft ze geen idee over wat voor een kracht ze beschikken. Een eeuwenoude strijd tussen engelen en angelologen staat op het punt om uit te breken en Evangeline is de spil van deze strijd. Hierbij krijgt ze de hulp van haar oma, mede-nonnen en andere angelologen.

Naast het directe verhaal van Evangeline zelf is er ook een belangrijk deel besteed aan het verhaal van één van de nonnen en de oma van Evangeline. In dit deel van het verhaal ga je terug in de tijd en kom je heel veel te weten over de achtergrond van dit boek. Hier valt ook goed terug te lezen hoeveel de schrijfster uit heeft moeten zoeken om alles kloppend te maken met de echte historie.

Ik zal de kwaliteit van dit boek maar meteen verklappen: het is gewoon megagoed geschreven. Alles is echt tot in de puntjes uitgewerkt. Zelfs historische feiten kloppen perfect en je zou  de feiten zonder problemen kunnen geloven. Hier en daar lijken sommige dingen te ver te gaan maar dat wordt verderop in het boek dan weer compleet uitgelegd.

Trussoni heeft echt een perfecte mix kunnen vinden van goddelijke, aardse, theologische en psychologische elementen. De spanning is continu om te snijden en je zult geen moment verveeld raken bij het lezen van dit boek. Ik moet zeggen dat ik regelmatig echt moeite had om het boek weg te kunnen leggen, en het laatste 1/3de deel heb ik in één keer uit moeten lezen omdat het zo verschrikkelijk spannend was. Dit is een zeldzaam goed boek en zou van mij wel meer dan vijf sterren mogen krijgen.