UFC Undisputed 2010 doet het minder goed

UFC Undisputed 2010 is een minder groot succes dan zijn voorganger. Dit beweren analisten van Lazard Capital Markets volgens de zakelijke website Gamasutra. De verkoop van de nieuwe vechtgame loopt volgens de analisten niet zo'n vaart als uitgever THQ had verwacht.

De online winkelketen Amazon probeert UFC Undisputed 2010 wanhopig aan de man te krijgen. Amazon liet de prijs in de Verenigde Staten met twintig dollar zakken. De kans dat winkelketens meer exemplaren van de game inkopen, daalt dan ook met de dag.

Lazard Capital Markets verwacht dat THQ in de periode van april tot en met juni een omzet van 193 miljoen dollar zal draaien. Dat is tien miljoen dollar onder de verwachte 203 miljoen dollar.

Het tegenvallende succes ligt volgens de analisten niet aan de reputatie van de UFC Undisputed-games, maar aan de concurrentie. Op dit moment scoort Rockstar Games enorm met Red Dead Redemption. Vorig jaar ging het beter met de vecht-game, toen werden er wereldwijd 3,5 miljoen exemplaren van UFC Undisputed 2009 verkocht.

'UFC Undisputed 2010' doet het minder goed
UFC Undisputed 2010 doet het minder goed (Foto: Novum)

Submitter:  Bron: Novum