3FM populairder geworden bij FOK!kers

Steeds meer FOK!kers luisteren het meeste naar Radio 3FM. Dat blijkt uit de FP-poll waar tot nu toe bijna 6000 mensen op stemden. Bijna 25 procent stemt regelmatig af op de publieke popzender. Op de tweede plek staan de FOK!kers die nooit naar de radio luisteren. Ruim dertien procent gaf dat antwoord.

Vorig jaar stond 3FM ook al op 1 onder FOK!kers. 538 stond toen tweede met ruim dertien procent van de stemmen, maar de commerciŽle zender staat nu derde met ruim twaalf procent van de stemmen. Opmerkelijk is dat Classic FM vorig jaar derde stond met bijna tien procent van de stemmen, maar nu nog slechts 0,4 procent van de stemmen krijgt. Arrow Classic Rock, dat binnenkort uit de ether moet, doet het beter en staat nu vierde met bijna negen procent van de stemmen.

De cijfers staan haaks op de landelijke luistercijfers die gisteren bekend werden. Daarin scoort Radio 2 het beste met een marktaandeel van bijna dertien procent. Van de FOK!kers luistert slechts twee procent het meeste naar Radio 2.

In de luistercijfers†haalt 3FM een marktaandeel van acht procent, maar op FOK! scoort de publieke popzender dus veel beter. Van de nieuwszenders kiezen FOK!kers toch het liefste voor Radio 1, al is het verschil met het commerciŽle BNR Nieuwsradio maar 0,3 procent.

Glazen Huis Giel

Steeds meer FOK!kers luisteren naar 3FM.