Wintersporters stranden door slaaptrein

Ongeveer 450 wintersporters dreigden dit weekend te stranden door financiële problemen bij de Bergland Expres uit Utrecht, het bedrijf dat een slaaptrein exploiteerde.

Andere vakantievervoerders brengen de vakantiegangers met bussen en andere treinen naar huis, zo heeft directeur Jan Engelse van Euroholidays een bericht in het AD bevestigd.

Bergland Expres vroeg donderdag surseance van betaling, aan waardoor zijn treinen niet meer rijden. De gedupeerde toeristen worden zaterdagavond met andere treinen en bussen naar huis gebracht, zodat ze volgens Engelse in principe zondag in Nederland arriveren, zoals oorspronkelijk gepland.

De reizigers hebben voor het alternatieve vervoer enkele tientallen euro's extra moeten betalen. Vakantiegangers die op het punt van afreizen staan naar de skigebieden, kunnen op de website van Bergland Expres lezen hoe ze alsnog hun bestemming kunnen bereiken. Het bedrijf stelt op de website niet verantwoordelijk te zijn voor extra reiskosten. Het is niet duidelijk of de vervoerder is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden.