[IJshockey] Tilburg neemt voorsprong

Ook in Tilburg wist de favoriet een voorsprong in de play-offserie te nemen. De Tilburg Trappers wonnen van de Nijmegen Devils met 2-0. Doug Stienstra en Daryl Bat waren de doelpuntenmakers. Goalie Billy Thompson van de Trappers pakte als gevolg een shut-out.

Ook deze wedstrijd begon rommelig, een kenmerk van veel play-offwedstrijden vanwege de hoge inzet, emotie en zenuwen. De Trappers domineerden delen va nde wedstrijd, maar verzuimde echt afstand te nemen. Ook Nijmegen kreeg kansen, maar wist niet te scoren waardoor een stuntje er niet in zat. "Als je niet scoort kun je niet winnen," zei coach Frank Gentges dan ook na de wedstrijd. "Toch hebben we goed gespeeld. Tilburg is een team met veel kwaliteit, en we hebben het ze behoorlijk lastig gemaakt. De overwinning was echter verdiend.". Larry Suarez van de Trappers was het daarmee eens: "Wij hadden bijna zestig schoten op doel, zij 24. Daar zaten echter wel een paar goede kansen tussen."

Tilburg begon explosief aan de wedstrijd en zette Nijmegen vroeg vast. Dit leidde al snel tot de treffer van Doug Stienstra, die weer op de eerste lijn speelde. Hij kon van dichtbij de Nijmeegse doelman Ackers, die een zeer goede wedstrijd speelde, verschalken. Vervolgens nam Nijmegen het initiatief over. Dit leverde een paar kansjes op die door Thompson onschakelijk werden gemaakt. Dit patroon zette zich door in de tweede periode, waarbij Nijmegen vooral halverwege deze periode een goede kans had om gelijk te komen. Zij wisten echter niet te scoren in hun lange vijf tegen drie overtalsituatie. De powerplay van de Tilburg Trappers was ook niet bepaald indrukwekkend deze avond, maar een vijf tegen drie situatie was aan hen wel besteed. Daryl Bat scoorde op aangeven van Peter van Biezen de belangrijke tweede treffer, een voorsprong die in de derde periode niet meer in gevaar kwam.