Hushovd wint Omloop het Nieuwsblad

Stefan (sportfreak)
Thor Hushovd is de winnaar geworden van de 64e Omloop het Nieuwsblad, tot vorig jaar bekend onder de naam Omloop het Volk.

Vlak voor de eerste beklimming ontstond er een kopgroep van vier Belgen en een Fransman. Zij kregen een maximale voorsprong van zeven minuten. Deze voorsprong liep snel terug toen er vier renners, waaronder Maarten Tjallingii, in de achtervolging gingen. Toen zij echter een gesloten spoorwegovergang negeerden werden ze uit koers genomen. Rabobank nam daarna direct het initiatief in het peloton ging er met maar liefst vier man vandoor.

De vier werden later wel weer ingelopen, maar gevolg was wel dat het peloton een stuk kleiner was geworden. Toen met nog veertig kilometer te gaan de vier vluchters werden gegrepen kwam Rabo-renner Sebastian Langeveld samen de Duitser Heinrich Haussler aan kop. De maximale voorsprong werd een minuut, maar Rabobank wilde niet op Langeveld gokken, in de wetenschap dat hij een sprint tegen Haussler waarschijnlijk kansloos zou zijn.

De twee werden in de slotkilometer bijgehaald, waarna er gesprint werd voor de overwinning. Deze werd ontsierd door verschillende valpartijen van onder meer Langeveld en Pozzato. De sprint werd vervolgens met overmacht gewonnen door Thor Hushovd.