Agent slaat tienermeisje in elkaar

Een aanklacht in de Verenigde Staten tegen een politieagent wegens geweldpleging tegen een tienermeisje, heeft in the land of the free voor nogal wat opschudding gezorgd. Dit komt door één van de bewijsstukken: een bewakingsvideo van de politiecel.

Op de video die gisteren is vrijgegeven is te zien, hoe plaatsvervangend hoofdagent van King County, Washington, Paul Schene, een jong meisje in een cel opsluit. Ze was opgepakt op verdenking van autodiefstal. Net voor hij de deur dicht gooit, schopt het meisje één van haar schoenen de gang op. De agent moet dit hebben gezien als een aanval; hij stormt de deur in, sleept het meisje naar de andere kant van de cel en beukt haar hoofd tegen de muur.

Vervolgens wordt ze op de grond gegooid, nog een paar keer hard geslagen en geboeid. De agent trekt haar aan haar haren omhoog, en leidt haar de cel uit. Eergisteren stond de agent terecht. Aanklager Daniel Satterberg noemde zijn gedrag "erger dan 'gewoon' politioneel machtsmisbruik", en noemt het "crimineel en misdadig". De agent pleit overigens onschuldig.

Het filmpje in kwestie: