'Hitler vluchtte naar de Zuidpool'

Hitler heeft geen zelfmoord gepleegd in zijn bunker die in het hart van Berlijn stond, maar hij is aan het eind van de oorlog met een onderzeeboot gevlucht naar de Zuidpool.  Daar zou, diep verborgen in het ijs, een tweede Berchtesgaden gebouwd zijn waar Hitler nog enkele jaren als vluchteling heeft geleefd. Dit is de theorie van polaire onderzoekers die is gebaseerd op een waargebeurde expeditie in 1939. Expeditieleden trokken naar het ijskoude zuiden en zetten voet op de Zuidpool.

De wetenschappers Colin Summerhayes en Peter Beeching veronderstellen dat de leden op deze expeditie de opdracht hadden om een tweede 'adelaarsnest' te bouwen voor hun Führer. Een argument die hun theorie lijkt te staven, is de mysterieuze verdwijning van twee U-boten, in mei 1945. Een aantal maanden later, in augustus, doken de boten weer op in de Argentijnse havenplaats Mar del Plata. Het is onbekend waar de boten al die tijd gebleven waren. De vraag is of ze niet eerder terug konden omdat het ijs te dik was.

De twee vervolgen hun theorie over Hitler met een verhaal over een andere mysterieuze operatie, van de Amerikanen, 'Operatie Highjump'. Bij deze maritieme manoeuvre werden dertien schepen op een uiterst geheime missie gestuurd om ‘zich tegen de Russen te wapenen’. De operatie zou dus ook plaats hebben kunnen vinden om Hitler te lokaliseren, het eindigt namelijk met een opmerkelijke atoombomtest in 1958, uitgevoerd door de Amerikanen, zo besluiten de twee hun verhaal. Er werden op de Zuidpool ten zuiden van Kaapstad drie atoombommen tot ontploffing gebracht.

Dat was, als het aan Summerhayes en Beeching ligt, het definitieve einde van de overgebleven nazi’s. Hitler en andere vluchtelingen zouden met de atoombommen bestookt zijn in hun tweede 'adelaarsnest'. Dit alles zou blijken uit militaire documenten die lang geheim zijn gebleven.

Met dank aan Pjet voor de submit