Afscheid van Gerrit van der Valk

Onder grote belangstelling zal er vandaag afscheid worden genomen van Gerrit van der Valk. Allereerst zal dit gebeuren tijdens een uitvaartmis in de parochiekerk Heilig Hart te Vught, de plaats waar vader Martien van der Valk Gerrits eerste restaurant opende. Vervolgens zal hij bijgezet worden in het familiegraf in Nuland.

De afscheidsmis in Vught zal vandaag om half twaalf beginnen. In de kerk is plaats gemaakt voor ongeveer duizend familieleden en genodigden. Naast de kerk is een tent opgezet waarin de dienst via videoverbinding te volgen is. Na de mis is er de mogelijkheid tot condoleance in Hotel Vught. De bijzetting in het familiegraf te Nuland, zal vanmiddag in besloten kring plaatsvinden.

Gerrit van der Valk heeft eraan bijgedragen dat het familieconcern zo groot kon worden. Het bedrijf heeft wereldwijd inmiddels tientallen motels geopend. Gerrit verbleef met zijn vrouw Toos sinds enkele jaren in Marbella aan de Spaanse Costa del Sol, waar hij zijn tachtigste verjaardag nog vierde. Op 20 januari 2009 is hij daar overleden.