Van der Garde: "Op naar Nürburgring"

Maar liefst zeven weken 'vakantie' kende de World Series by Renault, maar komend weekend gaat het laatste deel van het seizoen van start. Giedo van der Garde gaat proberen zijn voorsprong te vergroten na de zomerstop.

Op de Duitse Nürburgring zal onze landgenoot aantreden na een lange tijd van stilte, maar Van der Garde heeft absoluut niet stil gezeten. In tegendeel: "Ik heb zeker niet stilgezeten. Ik heb een weekje vakantie gehad, maar ik ben ook een week in Finland geweest, waar ik samen met McLaren-coureur Heikki Kovalainen heb getraind. Dat was een indrukwekkende ervaring. Ze hebben in Finland een prachtig trainingscomplex, waar ze je helemaal kunnen doorlichten en kijken naar je fysieke gesteldheid. Aan de hand daarvan maken ze een trainingsprogramma wat dan speciaal op jou is afgesteld en waarmee je je eventuele zwakke punten goed kunt verbeteren."

De autocoureur van P1 Motorsport vertelde ook nog: "Vervolgens hebben we getest in Engeland, waar we een beetje werden tegengewerkt door het weer. Ondanks dat heeft het team wel het nodige kunnen proberen en hebben we weer aardig wat nuttige informatie verzameld. Het zou ons moeten helpen voor de race op de Nürburgring, een mooi circuit met een technische eerste sector. Dit circuit zou ons goed moeten liggen, waardoor we flink wat punten kunnen scoren. Daar ligt de prioriteit."