Marianne Thieme 'doet' het met ex-jager

Voorvechtster van dierenrechten en leider van de Partij voor de Dieren Marianne Thieme heeft een relatie met een boer die een jachtakte bezit. Bovendien heeft boer Jaap Korteweg in het verleden gejaagd, zo schrijft De Telegraaf vandaag.

Volgens Thieme betreft het echter ''oud nieuws'', hetgeen klopt want eind vorig jaar berichtte FOK! er ook al over.  Haar vriend is een ex-jager, zo zegt Thieme. Verder vindt ze het ''weinig relevant'' voor haar politieke positie. ''Ik denk dat elke jager die zijn geweer aan de wilgen hangt, geweldig nieuws is. Dit land zou veel meer ex-jagers moeten hebben''.

Dat Korteweg nog een jachtlicentie heeft, is volgens haar de normaalste zaak van de wereld. ''Iedere grondeigenaar heeft jachtrechten. Mijn vriend maakt daar geen gebruik van en het jachtrecht garandeert dat niemand anders daar kan jagen.'' Thieme wijst er op dat haar vriend een biologische akkerbouwer is. ''Hij legt zich toe op de productie van honderd procent plantaardige vleesvervangers. Ik ben daar trots op.”

'Oud nieuws'