Hamilton: "Geen onnodige risico's nemen"

McLaren-coureur Lewis Hamilton wil dit seizoen niet koste wat het kost een Grand Prix winnen als dit voor zijn positie in het kampioenschap noodzakelijk is. De Brit zegt geleerd te hebben van vorig seizoen toen hij in gewonnen positie het kampioenschap verspeelde door in China in de grindbak van de pitstraat te eindigen.

Hamilton staat aan de leiding van het kampioenschap en richt zich op het pakken van zoveel mogelijk punten. "Laat ik duidelijk stellen: ik wil altijd winnen. Iedere race weer. Maar ik heb geleerd van het verleden. Soms is het helemaal zo gek nog niet om je met minder tevreden te stellen," aldus Hamilton op zijn website.

"Mijn doel is kampioen worden, dat is vast geen verrassing. Wat je dan ten koste van alles moet voorkomen is dat je in de vangrails eindigt of een te optimistische inhaalactie doordrukt." In Valencia eindigde de McLaren-coureur achter de Ferrari van Massa. "Hoewel ik een direct gevecht met Massa verloor, kon ik opnieuw mijn voorsprong in het WK vergroten. Mentaal ben ik sterk genoeg om zo de titel veilig te stellen."

In een interview met The Times geeft Hamilton aan onder de indruk te zijn van de Ferrari's. "Die Ferrari's zijn bloody quick. In Valencia was ik samen met Massa superieur. We zetten iedereen op flinke achterstand. Toch reed hij van mij weg en ik kon er niets tegen beginnen. Terwijl ik de ballen uit mijn broek reed."

Hamilton is tevreden over de snelheid van de McLaren, maar denkt dat het nog sneller kan. "Er zijn een paar vlakken waarop we ons absoluut kunnen verbeteren. Dat vertel ik het team ook keer op keer. We mogen niet verslappen. Er wordt aan gewerkt, maar de vraag blijft wanneer het in orde is. Misschien pas in 2009."

Hamilton wil echter dit jaar geen onnodige risico's meer nemen. "Er komt wel weer een andere mogelijkheid waarbij ik punten kan terugwinnen. Vorig jaar zou dit in mijn nadeel werken, maar dat is verleden tijd en het zal niet opnieuw gebeuren, denk ik."