Arrestaties bij aanvang Heestersconcert

Icoon MuziekDe politie heeft vanavond bij theater De Flint in Amersfoort en omgeving zeven mensen aangehouden. Onder hen zijn zeker drie jongeren die de demonstranten voor het theater met eieren bekogelden. De demonstranten protesteren tegen het optreden van de 104-jarige Johan Heesters in zijn geboortestad, omdat hij carriŤre maakte in nazi-Duitsland.

Ongeveer vijftig demonstranten, evenzoveel journalisten en fotografen en tientallen agenten†hadden zich†rondom theater De Flint verzameld. Ze hebben spandoeken en fakkels bij zich. Op een van de spandoeken staat 'Mijn grootvader was ook in Dachau'. Johan Heesters (104) treedt op in zijn geboortestad Amersfoort.

Het concert was overigens een groot succes, Bij het begin van zijn concert kreeg hij een ovationeel applaus. Er klonk gejuich in de zaal. Alle bezoekers zijn uitgebreid gecontroleerd voordat ze theater De Flint binnen mochten. Ze moesten onder meer door detectiepoortjes en moesten zich legitimeren. Ook in de zaal zijn uitgebreide veiligheidsmaatregelen genomen. In de foyer was de stemming goed en†bij de Heesters-stand werd goed verkocht.