Politieagente beroofd in politiepost

Onze zuiderburen worden steeds brutaler. Zo hebben ze een agente van de Brusselse spoorwegpolitie vrijdagnacht overvallen, nota bene terwijl ze zich veilig achtte in de politiepost. De poort van het gebouw kon echter niet volledig worden afgesloten, waarop twee overvallers de garage van het gebouwtje wisten binnen te dringen.

Eenmaal binnen, zetten ze de agente een mes op haar keel, opdat haar niets restte dan haar handtas af te geven. Deze was met tweeduizend euro goed gevuld, omdat ze gisterochtend haar huur wilde betalen. De vrouw is met de schrik vrijgekomen.

Haar collega's zijn gisteren in staking gegaan, om zo de slechte staat van de politiegebouwtjes aan de kaak te stellen. "Wij hebben vandaag gestaakt om onze steun te betuigen aan onze collega", verklaart Steven Meert van de Belgische vakbond ACV. "Maar we willen ook de onveilige situatie aankaarten. Al in mei vorig jaar hebben we de overheid gewezen op de slechte staat van de poort, maar we hebben nog geen reactie gekregen. Anderhalve maand geleden konden vandalen binnendringen in de verkeerspost van Oudergem. Daar beschadigden ze alle dienstvoertuigen. De poort is nog altijd niet hersteld. Die onveilige situatie kan toch niet blijven duren?"