FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 7 januari 2008

[upd] Geen parlementair overleg met Antillen

Icoon Politiek De Staten van de Nederlandse Antillen hebben vanochtend een motie aangenomen waarin de Nederlandse politicus Hero Brinkman (PVV) de toegang tot de Staten wordt ontzegd.

Brinkman wordt verweten dat hij het Antilliaanse volk heeft beledigd door veelvuldig de Nederlandse Antillen en Aruba ''een corrupt boevennest'' te noemen. Antilliaanse politici eisten zijn excuses. Nu Brinkman dat weigert hebben ze hem de toegang tot het gebouw van het Antilliaanse parlement ontzegd.

Brinkman maakt onderdeel uit van de delegatie van Nederlandse parlementariŽrs die in het kader van het Parlementair Overleg Koninkrijksrelaties (POK) de Antillen en Aruba bezoeken.

Update 23.55 uur
Delegatieleider Willibrord van Beek heeft in reactie op het besluit van de Antilliaanse Staten laten weten het Parlementair Overleg Koninkrijksrelaties (POK) op CuraÁao af te zeggen.

Volgens Van Beek heeft de rest van de Tweede Kamerdelegatie al lang laten weten niet achter de omstreden uitspraken van PVV'er Brinkman te staan. Maar Van Beek wijst erop dat Brinkman deeluitmaakt van de officiŽle Tweede Kamerdelegatie.

Het kan volgens het VVD-Kamerlid niet zo zijn dat de Antilliaanse Staten gaan bepalen wie er namens de Tweede Kamer aan het overleg mag deelnemen.

Op de agenda van de parlementaire delegaties van de Nederlandse Antillen, Aruba en Nederland stonden diverse politieke en financiŽle onderwerpen.


Van Beek

"Iraanse provocaties in de Perzische Golf"

Icoon BuitenlandsDe Verenigde Staten hebben vandaag fel uitgehaald naar Iran vanwege een maritieme 'provocatie' in de Perzische Golf, vlakbij de Straat van Hormuz. Het Witte huis riep het regime in Teheran op hun provocaties in het drukbevaren gebied te staken en omschrijft het voorval als een "bijzonder gevaarlijk incident". Vijf motorboten van de Iraanse Revolutionaire Garde hadden zondag drie Amerikaanse marineschepen "getreiterd".

Omstreeks vijf uur 's ochtends, lokale tijd, voeren een Amerikaanse kruiser, een fregat en een destroyer door de waterweg. Plotseling doemden vijf Iraanse motorboten op die recht op de Amerikaanse schepen af stoomden. De Amerikaanse schepen maakten uitwijkende manoeuvres om de schepen te ontwijken, die ook 'onbekende dozen' in het water voor de Amerikaanse schepen dumpten.

Amerikaanse bronnen spreken ook van gewaagde uitspraken die de IraniŽrs via de radio deden. "You will be blown up in a couple of minutes", werd er geschreeuwd. Na enkele waarschuwingen van de Amerikanen en na het bevel om zich te bewapenen voor een mogelijk gevecht, taaiden de Iraanse schepen af. Er vielen geen gewonden en er werd ook niet geschoten.

CNN maakte maandag melding van het incident, dat later door het Pentagon werd bevestigd. "Het had weinig gescheeld of we hadden het vuur geopend. De situatie was zeer bedreigend", aldus een woordvoerder van het Pentagon. Een woordvoerder van het Iraanse ministerie van Buitenlandse Zaken deed de zaak af als een onschuldig voorval.

Een incident in maart 2007 leidde tot grote internationale beroering. Toen pakte de Iraanse marine enkele Britse zeelieden op en hield ze bijna twee weken vast. Destijds ging het om een vermeende schending van de territoriale wateren, wat door de Britten werd tegengesproken.

Al langere tijd lopen de spanningen tussen Iran en de VS op. Washington beschuldigd Iran van steun aan terroristen in Irak en het mogelijk produceren van nucleaire wapens.

Met dank aan Snapcount2 en Persian2008 voor de submit.

[Lakeside] Stompť naar tweede ronde

Co Stompť heeft de tweede ronde van de Lakeside bereikt. Ook Remco van Eijden bereikte de volgende ronde.

Stompť was in Frimley Green met 3-0 te sterk voor Carl Mercer. Tegen de met een wild-card toegelaten Mercer kwam Stompť geen moment in de problemen, in de gehele partij gaf hij slechts twee legs weg. "Ik ben niet tevreden met mijn spel, wel met mijn doubles", aldus Stompť. Van Eijden klopte een andere Nederlander, Mario Robbe, met 3-1.

Uitslagen:

SpelerSpelerUitslag
Co Stompť (6)Carl Mercer3-0
Ted Hankey (7)Steve West3-2
Brian WoodsPaul Hanvidge3-0
Mario RobbeRemco van Eijden1-3

Menchov rijdt Giro in plaats van Vuelta

Denis Menchov rijdt komend seizoen niet de Vuelta, die hij in 2007 won. In plaats daarvan rijdt de Rus komend jaar de Giro.

Dit verklaarde ploegleider Erik Breukink tijdens de presentatie van de ploeg in Ahoy: "Denis gaf aan dat hij met een grote ronde in de benen nog lange tijd goed koerst en soms zelfs beter wordt. Wij denken dat hij de Giro nodig heeft om de Tour goed te kunnen rijden."

Rabobank presenteerde in Ahoy zes nieuwelingen: Tom Leezer, Bauke Mollema, Laurens ten Dam, Bram Tankink, Paul Martens en Michiel Elijzen. Leezer en Mollema komen uit de opleidingsploeg, Ten Dam, Tankink, Martens en Elijzen komen van respectievelijk Unibet.com, Quick Step en Skil-Shimano en Cofidis.

de volledige selectie:
Maurico Alberto Ardila (Col), Jan Boven, Graeme Brown (Aus), Bram de Groot, Marc de Maar, Thomas Dekker, Michiel Elijzen, Theo Eltink, Juan Antonio Flecha (Spa), Rick Flens, Oscar Freire (Spa), Robert Gesink, Matthew Hayman (Aus), Pedro Horrillo (Spa), Dmitri Kozontsjoek (Rus), Sebastiaan Langeveld, Tom Leezer, Gerben LŲwik, Paul Martens (Dui), Denis Menchov (Rus), Koos Moerenhout, Bauke Mollema, Grischa Niermann (Dui), Joost Posthuma, Kai Reus, Bram Tankink, Laurens ten Dam, William Walker (Aus) en Pieter Weening.

KLM-toestel maakt voorzorgslanding in Johannesburg

Icoon VervoerEen Boeing 747-400 van KLM die onderweg was van Johannesburg in Zuid-Afrika naar Amsterdam heeft vanochtend vroeg een voorzorgslanding gemaakt. De bemanning voelde wat vibratie. Toen zagen ze dat er een vlam uit de motor kwam. Het toestel was toen al een uur onderweg. De piloten besloten vervolgens om terug te gaan op drie motoren.

De 410 passagiers zijn volgens de KLM niet in gevaar geweest. Er was ook geen paniek.

De Boeing heeft vier motoren en kan in noodgevallen op twee motoren verder vliegen. De motor wordt in Zuid-Afrika vervangen. De defecte motor wordt vervolgens naar Nederland gevlogen en hier onderzocht.

Met dank aan voor de submit.

Vrouw betaalt met 1000 euro biljet

Icoon OpmerkelijkIn het Duitse Waiblingen wist een vrouw wel op een hele aparte manier te betalen. Ze heeft betaald met een vals biljet van 1000 euro. Enkele minuten later kwam de vrouw terug naar de winkel met een doos chocolaatjes om de goedgelovige verkoopster hartelijk te bedanken.

De vrouw heeft cosmetische producten ter waarde van 200 euro ‘gekocht’. Eenmaal gearriveerd bij de kassa, besloot ze met een biljet van 1000 euro te betalen. De verkoopster dacht dat het een echt biljet was en gaf vervolgens 800 euro terug. Zoals de meeste snuggere mensen wel weten, bestaat er helemaal geen biljet van 1000 euro.

Het biljet bevatte ook afbeeldingen van naakte vrouwen. De koelbloedige oplichtster keerde na een paar minuten terug naar de winkel om de doos met chocolaatjes aan de verkoopster te overhandigen. Ze wilde op die manier de verkoopster bedanken voor de ‘nuttige informatie’. De politie is nu op zoek naar de oplichtster.

Met dank aan ASSpirine voor de submit.

Amsterdam denkt aan nieuw stadion

De gemeeente Amsterdam wil een nieuw stadion bouwen dat 80.000 zitplaatsen moet hebben. Het nieuwe stadion moet voor 2018 opgeleverd worden.

De bedoeling is dat het stadion gebouwd gaat worden tussen Amsterdam en Almere. Een gedeelte van het IJmeer zal daardoor een stuk droog gelegd moeten worden. Waarschijnlijk gaat het hele project 60 tot 80 miljoen euro kosten.

"Als we een serieuze gooi willen doen naar het WK voetbal van 2018 of de Olympische Spelen van 2028, dan moeten we over een stadion beschikken dat voor zulke evenementen geschikt is", aldus de Amsterdamse wethouder van sport Carolien Gehrels, die met het nieuws naar buiten kwam.

Gehrels gaat door:"De Amsterdam Arena is een mooi onderkomen, maar heeft te weinig capaciteit. Laatst wilden we ons kandidaat stellen om, na 1998, opnieuw de Champions League-finale in de Arena te houden. De UEFA liet dat niet toe, omdat die het stadion te klein vond"

Het nieuwe stadion in Amsterdam past volledig in de lijn die de stad heeft ingezet. In de toekomst wil het namelijk meer sportevenementen gaan organiseren. Zo is er een samenwerking met de Nederlandse atletiekunie om het EK atletiek van 2014 of 2016 in het Olympisch Stadion te organiseren.

Of Ajax ook een onderkomen krijgt in het nieuwe stadion is nog maar de vraag. Maarten Fontein, algemeen directeur van de Amsterdamse club, liet weten nog niets van deze plannen te hebben vernomen: "Dit verhaal over een nieuw stadion lijkt mij echt een fabeltje. Het is ook de eerste keer dat ik over deze plannen hoor. Ik zou zeggen, er staat nu toch al een mooi stadion in Amsterdam, onze eigen Arena?" Overigens moet hier nog wel bij verteld worden dat Gehrels nog niet gesproken heeft met Ajax over de nieuwe plannen.

112-Fotograaf schrikt van geest op foto

Icoon BizarHij heeft er slecht van geslapen, rampen- en ongelukkenfotograaf Tom Louter uit het Brabantse Veghel. De fotograaf die het 112-nieuws achterna reist, maakte zondag foto's van een een brand in Oss bij voormalig Chinees restaurant Padihoeve.

Toen hij 's avonds de foto's bekeek, zag hij op ťťn ervan de schim van een man. ''Ik ken die man niet'', aldus de 29-jarige Louter, die verzekert de foto niet met Photoshop of andere middelen bewerkt te hebben. ''De verschijning’ staat met zijn ogen gesloten tussen het riet. Ik heb op dat moment meerdere foto’s geschoten – er zat telkens zo’n 20 seconden tussen – en op de foto ervoor en ťrna is de geest niet te zien. Het kan ook niemand uit het publiek zijn geweest, want er stond daar gewoon niemand.''

Louter, die ook de website 112Uden-Veghel.nl bestiert, heeft vanmorgen zelfs een paragnost gebeld. Die stond echter met de mond vol tanden.

Fred van Vliet van spiritueel centrum 'De Nieuwe Weg', heeft wel een verklaring. Volgens hem komen geestverschijningen vaak voor. ''De trillingfrequentie van de energie is vaak niet waar te nemen door de mens, maar wel door een camera. Meestal is die energie te zien in 'vervelende' bolletjes op foto's waardoor de foto vaak als verkeerd belicht wordt beschouwd. In dit geval heeft zich echter een entiteit waar laten nemen door een projectie aan te nemen zoals deze de laatste keer was geÔncarneerd.''

Hier vind je de geestfoto.

Snelle update
Louter kan weer rustig gaan slapen. Inmiddels is namelijk duidelijk geworden dat de 'geestverschijning' op de foto een 'in levende lijve' logistiek medewerker betreft van de brandweer in Oss.

Vermoedelijk heeft een wat langere sluitertijd twee beelden in elkaar samengesmolten en dit bizarre beeld opgeleverd.

Met dank aan Calibrero voor de submit.

Prijsvragennieuws week 2

We zijn weer een aantal weken verder en uiteraard zijn er weer een aantal prijsvragen afgelopen. In deze post staan de winnaars van de afgelopen weken.


De winnaars van de Etnies hoodies aangeboden door Premiumtees zijn:

Chiren
e.jongerling
Pixie 1203
Jose 81De winnaars van de Icebreaker Vibrator aangeboden door X-toys zijn:

WhiteAss_NL
Likwits
jeroentjep


Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De prijzen zullen binnen enkele weken naar jullie worden toegestuurd. Heb je niets gewonnen? Hou dan de FOK!frontpage in de gaten want de komende weken geven we weer een aantal leuke prijzen weg! Voor vragen kun je natuurlijk ook e-mailen

Duitse vrouw spoelt echtgenoot door de wc

Een Duitse vrouw heeft wel een heel originele manier gevonden om van haar echtgenoot af te komen. Manlief werd namelijk door de 52-jarige vrouw vermoord en in mootjes gehakt om vervolgens via het toilet in het riool te verdwijnen.

De taxichauffer was drie weken geleden ineens spoorloos verdwenen. De kinderen van het moslimstel kregen tot hun verbazing een eerlijk antwoord van hun moeder toen ze vroegen waar vader uithing. "Die is door de wc gespoeld", luidde haar antwoord.

Hierop besloten de kinderen de politie te waarschuwen. Toen de agenten poolshoogte kwamen nemen, stuitten ze op een zorgvuldig gereinigd huisje. Pas na degelijk speurwerk troffen ze enkele bloedsporen aan. De vrouw besloot de komst van de politie niet af te wachten, en is met de noorderzon vertrokken.

Ondanks dat in het huwelijk het servies geregeld over en weer werd gegooid, zijn de scheidingspapieren nooit aangevraagd. De vrouw zou echter wel eerder pogingen hebben ondernomen haar man te vergiftigen. Ook had ze hem al eens een geweldige klap verkocht met een hamer.

Met dank aan kahaarin voor de submit.

Verloren identiteitsbewijs leidt tot arrestatie

Icoon Domme criminelenEen man uit Breda heeft op een politiebureau in Tilburg aangifte gedaan vanwege het verlies van zijn identiteitsbewijs. De man bleek behalve zijn identiteitsbewijs ook zijn gezonde verstand te hebben verloren: hij moest nog twee maanden celstraf uitzitten.

Bij de aangifte gaf de man zijn naam op. De agenten ontdekten direct dat de persoon die zij voor zich hadden, werd gezocht door justitie. De man is direct aangehouden en vastgezet.

Bollywood

Armand solliciteert met de volgende column:

De liefhebber van Bollywoodfilms komt in december oren en ogen tekort om het aanbod van films, optredens en shows in ons land te volgen. Van de eerste Bollywood-voetbalfilm ‘Goal’ tot aan de musical ‘Bollywood the Show’, Nederland wordt ermee overspoeld. En het publiek wordt steeds breder.
De Hindi-film kreeg in Nederland serieus voet aan de grond toen de prestigieuze Awards van de International Indian Film Academy (IIFA) in 2005 in Amsterdam werden uitgereikt. De IIFA Awards bleken als een katalysator te werken voor het succes van Bollywood in Nederland.

Treinreiziger herkent 'gezochte' man

Icoon OpmerkelijkEen treinreiziger bleek vandaag een bijzonder goed geheugen te hebben. In de trein van Utrecht naar Amsterdam herkende hij een man waarvan het televisieprogramma Opsporing Verzocht drie jaar geleden het signalement gaf.

De oplettende passagier lichtte de conducteur in, die de trein stilzette op station Amsterdam-Amstel.

De spoorwegpolitie rukte uit om de identiteit van de 'verdachte' te controleren, aldus een woordvoerster. Het bleek inderdaad om de persoon uit het opsporingsprogramma te gaan. Met een klein detail had de oplettende treinreiziger echter geen rekening gehouden: de man wordt inmiddels niet meer gezocht.

Jennifer Aniston op zoek naar spermadonor

Jennifer Anistons klokje begint nu echt te tikken. De 38-jarige actrice wil dolgraag een kindje. Naar verluidt zou ze zo wanhopig zijn, dat ze haar hele vriendenkring onder de loep neemt om te kijken of er een geschikte spermadonor tussen zit.

Momenteel is 'Rachel' samen met Jason Lewis, die we allemaal kennen van de tv-serie Sex and the city. Toch zou de actrice met een obsessie voor schaamhaar nog even verder kijken of er elders een geschikte spermadonor opduikt.

"Haar biologische klok begint nu echt te tikken. Daarom is Jennifer de eigenschappen van haar vrienden aan het afwegen om zo tot een beslissing te komen", zo laat een bron weten.

Niet alleen het uiterlijk van de kandidaat is voor Jennifer belangrijk. De ideale spermadonor moet ook een behoorlijke dosis intelligentie en persoonlijkheid kunnen overbrengen op haar baby. Naast haar huidige vlam Lewis, zouden ook ex-vriendjes Paul Sculfor and Vince Vaughn geschikte kandidaten zijn om Jennifer te bevruchten.

CD: Calvin Harris - I Created Disco

Calvin Harris is een veelbelovende jonge (1984) Brit. Met een zestal singles op zijn naam is hij redelijk productief geweest. En niet zonder succes, getuige de hit die hij had met 'The Girls'. Ook heeft hij door Groot BrittanniŽ getoerd met Faithless en is hij de support act van Groove Aramada. Bovendien gaat het gerucht dat hij met Kylie Minogue gaat samenwerken op haar nieuwe album. Dat c.v. is niet misselijk en schept hoge verwachtingen voor dit album.

Calvin Harris – I Created Disco

Dvd-fabriek aangetroffen in Tilburg

Icoon PolitieDe politie heeft in Tilburg een dvd-fabriek blootgelegd. Er werd onderzoek gedaan naar een mogelijke hennepkwekerij maar daarbij werden duizend beschreven dvd's aangetroffen. Er is inmiddels een onderzoek gestart naar de schending van de auteursrechten in samenwerking met Fiod en Stichting Brein.

De dvd's werden vrijdagavond aan de Veldhovenring gevonden. Er werden 'masterboxen' in het pand gemaakt, met daarin tien tot twaalf topfilms. Naast de dvd's werden er ook diverse printers en branders in beslag genomen. De politie nam een kijkje in het pand omdat er een jaar eerder brand was uitgebroken na kortsluiting in een hennepkwekerij.

Davis niet naar WK sprint

Shani Davis heeft zich afgemeld voor het wereldkampioenschap sprint, op 19 en 20 januari in Heerenveen. De Amerikaan twijfelde al enige tijd over deelname. In december liet hij zich nog door geldschieter DSB overhalen aan de start te verschijnen.

De Amerikaan heeft nu echter alsnog besloten niet aan de start te verschijnen. "Die titelstrijd past toch niet in zijn planning”, aldus DSB-directeur Toon Gerbrands. "Hij wil goed presteren op het WK allround en de WK afstanden. Met de WK sprint erbij wordt het gewoon te druk.”

Binnenkort 16 GB opslagruimte voor de PSP

Standaard is de Playstation Portable uitgerust met een memory stick lezer waarin geheugenkaartjes van 1 gigabyte kunnen. Sony gaat echter een geheugenkaart uitbrengen voor de mensen die hier niet genoeg aan hebben. Binnenkort komt er een Pro Duo kaart met 16 gigabyte aan opslagruimte.

Heb je dus aan 1 GB niet genoeg voor al je muziek, foto's en films dan kun je de nieuwe geheugenkaart aanschaffen. Misschien dat je wel even moet sparen voor dit kleine stukje techniek, hij zal namelijk 300 dollar of een goede 200 euro gaan kosten. Vanaf maart ligt hij in de winkels, dus je hebt even tijd om wat opzij te leggen.

[OKT] Valse start voor volleyballers

De Nederlandse volleybalheren zijn het olympisch kwalificatietoernooi in het Turkse Izmir slecht begonnen. De ploeg van bondscoach Peter Blangť ging met 0-3 onderuit tegen ItaliŽ (27-29, 18-25, 10-25).

In het begin van de wedstrijd kon Nederland de Italianen nog aardig bijbenen. Na het verlies van de eerste set zakte de ploeg echter ver terug. Vooral in de derde set werd het gemis van de geblesseerde spelverdeler Dirk-Jan van Gendt duidelijk.

Woensdag is Polen de tweede tegenstander van Oranje, een dag later moet Nederland het opnemen tegen Spanje.

Nederland moet het kwalificatietoernooi winnen om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van aankomende augustus in Peking.

Huis ligt 50 meter te ver voor brandweer

Icoon OpmerkelijkEen huis in Fairbanks (Alaska) is afgelopen donderdag in volledig in de as gelegd. Dit had voorkomen kunnen worden. De brandweer was bijna bij de brand aangekomen, maar maakte rechtsomkeert. Reden: het huis lag vijftig meter buiten hun werkgebied.

De eigenaar wist niet wat hij hoorde. "Het deed pijn toen de sirene uitging en ik die brandweerlui zag omdraaien", aldus eigenaar Ace Colloway. De man betaalde al jaren lang voor een brandverzekering, maar dit had hij nooit verwacht. "Ik was er trots op om hier te wonen, vooral omdat alle mensen hier een goed hart hebben. Nu maak ik dit mee, zo ondankbaar", bekende Colloway.

De brandweerchef betreurt de zaak, maar valt zijn team niets te verwijten. "De spuitgasten hebben juist gehandeld: ze mogen niet buiten hun werkgebied ingrijpen, want de slachtoffers hebben geen belastingen betaald voor die service".

De man heeft nog een klein gelukje. De man zit midden in een scheiding met zijn vrouw en daarom stonden veel meubelen tijdelijk ergens anders.

Met dank aan Asskicker14 voor de submit.

Sem en Sanne populairste voornamen

Icoon BinnenlandsOuders kiezen voor hun pasgeboren kinderen nog altijd het liefst een korte voornaam, met de namen Sem en Sanne op de eerste plaats. Dat blijkt uit de jaarlijkse kindernamen top 20, die de Sociale Verzekeringsbank†vandaag publiceerde.

Jongens die in 2007 werden geboren kregen veelal de roepnaam Sem, Tim, Daan, Ruben of Thomas, terwijl veel meisjes van dat geboortejaar als Sanne, Lotte, Julia, Sophie of Lieke door het leven gaan. De smaak van Nederlandse ouders verandert niet ingrijpend; dezelfde namen prijkten vorig jaar ook bovenin de top 20.

De Sociale Verzeringsbank zorgt voor de uitvoering van de kinderbijslag en registreert daarom alle roepnamen.

Ajax onderuit tegen Stuttgart

Ajax heeft vanmiddag de wedstrijd om de derde plaats tijdens het Mohammed bin Rashid-toernooi verloren van VfB Stuttgart. Vlak voor het einde van de wedstrijd scoorde de Duitse club via Alexander Farnerud.

Ajax speelde nagenoeg de gehele wedstrijd met tien man, omdat Hedwiges Maduro al na zes minuten van het veld werd gestuurd. Hij trok een doorgebroken speler van Stuttgart naar beneden.

Edgar Davids speelde alleen de eerste helft. Aanwinst Kenneth Perez kwam in de 58e minuut als invaller in het veld.

Aantal pintransacties stijgt flink

Icoon FinancieelVoor betalingen wordt steeds vaker de pinpas gebruikt. Vorig jaar werd er ongeveer 1,588 miljard keer met de pinppas betaald. In totaal goed voor ongeveer 70 miljard euro. Dat is een stijging van 9,5 procent ten opzichte van 2006. De Chipknip is met 175 miljoen betalingen 6,4 procent vaker gebruikt dan het voorgaande jaar. Dat blijkt allemaal uit cijfers van Equens, het voormalige InterPay, de producteigenaar van PIN en Chipknip.

Sinds 2002 is de groei niet zo hoog geweest. Currence verwacht dat het aantal transacties nog verder zal stijgen omdat het actief campagne voert om kleine betalingen ook te pinnen. Vooral nu door onderzoek is aangetoond dat pinnen voor de winkelier in de meeste gevallen even goedkoop is als contant.

De supermarkten zorgden in 2007 met 557,8 miljoen pin-transacties voor 35,1 procent van het totaal aantal. Daarna volgen op afstand de benzinestations met 150,2 miljoen transacties (9,5 procent) en de detailhandel mode met 126,3 miljoen (8,9 procent).

Het gemiddeld betaald bedrag met de pinpas daalde in 2007 verder tot 43,75 euro. In 2002 lag het gemiddeld betaalde pinbedrag nog op 47 euro.

Dodental Kenia blijft stijgen

Icoon BuitenlandsHet geweld in Kenia na de presidentsverkiezingen van eind december heeft in totaal zeker duizend levens geŽist, aldus oppositieleider Raila Odinga.

Hij bevestigde†vandaag dat woensdag de onderhandelingen kunnen beginnen om een einde aan het geweld te maken. Er worden nog steeds lijken gevonden. Ooggetuigen repten eerder over duizenden doden.

Liberata Mulamula, het hoofd van de Internationale Conferentie van de Landen rond de Grote Meren in Afrika (Icgk), stelde maandag in een verklaring dat de gewelddadigheden van na de verkiezingen op 'etnische zuiveringen en genocide' leken. Mulamula zei dat er een internationaal onderzoek moet komen naar schendingen van de mensenrechten tijdens de onlusten.

Rode Kruis start inzamelactie
Het Nederlandse Rode Kruis gaat geld inzamelen voor de slachtoffers van het geweld in Kenia. De organisatie heeft daartoe gironummer 7244 geopend, maakte een woordvoerder vandaag bekend.

Volgens het Rode Kruis zijn circa 500.000 Kenianen de dupe van de onlusten. Daarvan zijn circa 10.000 personen op de vlucht geslagen. Zij verblijven nu in kampen, kerken en stadions.

Met het ingezamelde geld wil de liefdadigheidsorganisatie voedsel, schoon drinkwater, medicijnen, sanitaire voorzieningen, dekens en muggennetten kopen.

Nintendo komt met Wiskunde training

Na Brain Training komt er nu Professor Kageyama’s Maths Training: The Hundred Cell Calculation Method op de Nintendo DS. Hiermee kun je je rekenvaardigheid wat opkrikken door middel van rekentesten. Het grootste gedeelte zal bestaan uit de 100 cell rekenmethode. Deze methode bestaat uit een veld van 10x10 hokjes met aan de zijkant en bovenrand getallen die sommen vormen.


De speler zal de keuze hebben uit drie verschillende oefeningen die zullen veranderen wanneer de speler een volgend level bereikt. Aan de hand van de snelheid en nauwkeurigheid zal de speler worden beloond met een bronzen, zilveren of gouden medaille. Verder zal worden bijgehouden op welke dagen de speler heeft getraind en zal hier ook beloningen voor krijgen.Vos toch naar WK veldrijden

Marianne Vos zal eind januari toch aan de start verschijnen van de wereldkampioenschappen veldrijden in het Italiaanse Treviso.

De winnares van de regenboogtrui van 2006 richt zich dit seizoen met het oog op de Olympische Spelen in Peking op de baan. Desalniettemin wil de renster van DSB na haar vierde plaats afgelopen zaterdag bij de NK ook bij het WK starten.

Naast Vos selecteerde bondscoach Johan Lammerts bij de vrouwen Nederlands kampioene Mirjam Melchers, Daphny van den Brand, Saskia Elemans en Reza Hormes-Ravenstijn.

Lars Boom, die gisteren zijn nationale titel prolongeerde, voert de selectie aan bij de mannen. Hij rijdt in ItaliŽ zijn eerste WK bij de elite samen met Richard Groenendaal, Thijs Al, Gerben de Knegt, Wilant van Gils en Maarten Nijland.

MotorStorm krijgt extra track-pack deze week

Er zal aankomende donderdag weer een nieuw track-pack te downloaden zijn voor het spel MotorStorm. Je kunt dan de racebanen Eagle's Nest en Diamondback Speedway in de PSN Store vinden. Dit voor 4.99 euro.

Eagle's Nest zal vooral een beroep doen op je skills bij het sturen aangezien je hier een aantal gemene bochten tegen komt. Diamondback Speedway is zoals de naam al doet vermoeden, gericht op snelheid. Het speelt zich af in de woestijn van Yei Bichei en dus moet je ook op gaan passen voor drijfzand.[FA Cup] Chelsea nu tegen Wigan Athletic

Titelverdediger Chelsea moet het in de vierde ronde opnemen tegen Wigan Athletic. Dat heeft de loting vandaag uitgewezen. Arsenal treft de winnaar van de replay tussen Stoke City en Newcastle United.

Manchester United, voor de 23e keer actief in de vierde ronde, ontvangt op weg naar de laatste zestien Reading of Tottenham Hotspur.

Loting 4e ronde FA Cup (data: 26 en 27 januari)

Arsenal - Stoke City/Newcastle
Coventry - Walsall/Millwall
Oldham - Huddersfield Town
Swindon/Barnet - Fulham/Bristol Rovers
Wigan - Chelsea
Luton/Liverpool - Swansea/Havant & Waterlooville
Southend - Barnsley
Southampton - Norwich/Bury
Man Utd - Tottenham/Reading
Portsmouth - Plymouth
Derby/Sheff Wed - Preston
Watford - Wolves
Peterborough - Charlton/West Brom
Sheff Utd - West Ham/Man City
Mansfield - Middlesbrough
Tranmere/Hereford - Cardiff

Dierenactivisten jagen bedrijf weg uit project

Icoon BinnenlandsProjectbureau Van der Looy uit Weert heeft zich teruggetrokken uit een project nadat medewerkers zijn geÔntimideerd door dierenactivisten. De woede van de dierenvrienden richtte zich op de betrokkenheid van het projectbureau bij de ontwikkeling van laboratoriumpark Science Link, een technologiecentrum in Venraij.

Volgens de dierenactivisten zullen daar dierproeven worden gehouden. Daarom bekladden ze op kerstavond de woningen van managers van Van der Looy. Op de woningen stond de tekst ''stop sciencelink, stop dierproeven'' en verder de afkorting DBF die staat voor Dierenbevrijdingsfront, de Nederlandse tak van het ALF. Het Dierenbevrijdingsfront eiste later in een brief dat het bedrijf zich uit Science Link zou terugtrekken.

Een woordvoerder van de gemeente Venraij zegt het zorgelijk te vinden dat bedrijven wijken na intimidatie. Volgens dagblad De Limburger staat het project nu op wankelen. Van der Looy zou namelijk zestig miljoen euro in het plan investeren.

Science Link moet een geavanceerd laboratorium worden dat onderzoek - inclusief dierproeven - doet in opdracht van bijvoorbeeld grote farmaceutische bedrijven en de voedingsmiddelenindustrie. Het laboratoriumpark zou werk gaan bieden aan vierhonderd mensen.

Via internet roeren de actievoerders zich via de site van de Anti Dierproeven Coalitie. Onder meer in dit bericht.

Vrouwen moeten de pot op kunnen

Icoon OpmerkelijkVrouwen die tijdens een middagje shoppen nodig moeten plassen, krijgen binnenkort de helpende hand. Esther Laseur van Sanoma Uitgevers is een handtekeningenactie begonnen voor openbare wc's voor vrouwen.

"Want mannen hebben hun krullen en plaszuilen, maar voor vrouwen is er niets", aldus Laseur maandag. Met de website ikmoetzonodig.nu wil Laseur dat veranderen. Daar kunnen vrouwen en meelevende mannen een petitie tekenen, die later aan de middenstand en de politiek wordt aangeboden.

Vrouwen die tijdens het winkelen of het bijwonen van een evenement hun blaas willen legen, moeten volgens Laseur nu de kroeg induiken. "Daar moet je wat drinken en dan moet je een halfuur later weer. Of je hebt kinderen bij je die om de haverklap moeten." Ook winkels zijn volgens haar moeilijke plaatsen om te plassen. "Het kan niet altijd of het personeel heeft er geen zin in."


Arie en Silvester over plassen

Warner Brothers kiest voor Blu-ray

Icoon DigitalDe Amerikaanse filmstudio Warner Brothers brengt zijn speelfilms voortaan alleen nog uit op de nieuwe dvd-standaard Blu-ray. Het besluit van Warner is een fikse tegenslag voor Toshiba, het bedrijf achter het rivaliserende HD-DVD-systeem.

Warner bracht tot dusver zijn speelfilms op beide standaarden uit, maar omdat vorig jaar een derde van de Amerikaanse verkoop in het Blu-ray-formaat plaatsvond, wordt nu voor dat systeem gekozen. Warner stopt eind mei met de verkoop van HD-DVD. Vijf andere filmstudio's waaronder Disney en 20th Century Fox kozen eerder al voor Blu-ray. HD-DVD krijgt in Hollywood nu alleen nog steun van Universal en Paramount.

Analisten zien het besluit van Warner als een teken dat Blu-ray de langlopende concurrentiestrijd met HD-DVD aan het winnen is. Blu-ray, ontwikkeld door Sony, en HD-DVD zijn beide opvolgers van de huidige dvd-technologie. Toshiba zei zeer teleurgesteld te zijn door de keuze van Warner. HD-DVD krijgt steun van Microsoft.

Demo The Club morgen ook op XBL

Vanaf morgen kunnen X360-gamers een voorproefje van The Club krijgen. SEGA heeft aangekondigd morgen een demo op Marketplace te hebben. De demo zal hetzelfde level bevatten als de PSN-demo die eind december al uitkwam, alleen kun je nu met de harde politie-agent Renwick spelen in plaats van de Siberische jager Dragov.

The Club is een mix van shooter en race-game, waarbij het einde halen net zo belangrijk is als het aantal punten dat je onderweg verzamelt. Combo's, multipliers en moeilijke schoten zijn de sleutel tot een high score.

Wilde dieren trekken steden BraziliŽ in

Icoon OpmerkelijkSlangen, apen en andere wilde dieren duiken steeds vaker op in steden in BraziliŽ. Vorige week verscheen een 4 meter lange krokodil in het centrum van Rio de Janeiro. Het dier veroorzaakte een grote verkeersopstopping.

Biologe Dťbora Thomaz stelde vandaag in de interneteditie van de Spaanse krant El PaŪs dat de grotere aanwezigheid van wilde dieren in de steden te maken heeft met de klimaatverandering. ''De dieren raken daardoor gedesoriŽnteerd en verlaten steeds vaker hun natuurlijke omgeving om te zoeken naar eten en drinken'', aldus Thomaz.

Grote ophef ontstond er vorige week woensdag in de stad Abaetetuba in de noordelijke deelstaat ParŠ, waar een 9 meter lange en 120 kilo zware wurgslang rondwaarde. De slang bedreigde in Abaetetuba een 7-jarig meisje. Voordat het dier kon toeslaan, hakte een jongen echter met een kapmes de kop van het dier af.

Alienware presenteert nieuwe gamingmonitor

Tijdens de CES heeft Alienware een nieuwe monitor gepresenteerd. Wat bijzonder is aan dit schermpje is dat hij een ronde vormgeving heeft, waardoor naar links en rechts kijken natuurlijker aan moet voelen. In tegenstelling tot de momenteel populaire schermen, maakt dit kleinood gebruik van rear-projection, een techniek die al langer in gebruik is bij televisies. Het scherm heeft een response-tijd van 0,02 milliseconden, waar de meeste TFT-schermen het met 4 milliseconden moeten doen. Het betreft hier slechts een prototype, dus of het Łberhaupt op de markt zal verschijnen is nog maar de vraag. Het concept is in ieder geval indrukwekkend te noemen.

Pak melk wordt fors duurder

Icoon FinancieelDe melkprijs is met terugwerkende kracht per 1 januari fors gestegen ten opzichte van januari 2007. Zuivelconcern Friesland Foods keerde begin vorig jaar aan boeren bijna 30 euro per honderd liter melk uit. Nu is dat bijna 40 euro. Dat zei een zegsman van Friesland Foods vandaag.

In 2007 steeg de melkprijs vooral in het tweede helft van het jaar enorm. Dat kwam onder meer door de toenemende vraag in Azie, het Midden-Oosten en in mindere mate Afrika. Het aanbod bleef daarbij achter door onder andere droogte in zuivellanden als Australie en Nieuw-Zeeland.

De consument gaat in 2008 meer betalen voor melk, karnemelk en kaas. Hoeveel meer durft Friesland Foods niet te voorspellen.

Nederlander jat geld tijdens 'couchsurfen'

Icoon BuitenlandsEen Nederlander heeft afgelopen zaterdag 800 Britse ponden gejat bij een man in Borsbeek, een randgemeente van Antwerpen. De man verbleef daar enkele nachten via couchsurfing.

Couchsurfing is een internetsysteem waarbij mensen hun bank gratis beschikbaar stellen aan toeristen die graag een nachtje willen overnachten. De dief verbleef in totaal twee nachten bij de man en sloeg de laatste nacht toe. "Donderdag en vrijdag waren we nog gezellig aan het stappen in de stad, en zaterdag was hij verdwenen met het geld uit een schuif", aldus de bewoner van het huis in Borsbeek.

Volgens hem heeft de logť gisteren alweer een bank geboekt bij iemand anders. De Vlaming heeft organisatie van de website gevraagd om maatregelen te nemen.

Blatter hekelt benoeming Capello

De voorzitter van de FIFA, Sepp Blatter, heeft gezegd dat hij de aanstelling van de Italiaan Fabio Capello als bondscoach van Engeland een miskleun vindt.

De 71-jarige Zwitser is van mening dat de grote voetballanden altijd moeten kiezen voor een bondscoach van de eigen nationaliteit. "De FA heeft gebroken met een belangrijk principe in het internationale voetbal. Andere toplanden als ItaliŽ, Duitsland, BraziliŽ of ArgentiniŽ heb ik nog nooit met een buitenlandse bondscoach gezien. Het is dan wel vreemd dat juist het moederland van het voetbal opnieuw de ongeschreven wet breekt dat de bondscoach uit eigen land moet komen."

Italiaanse leger ruimt vuilnis op

Icoon BuitenlandsHet Italiaanse leger is vandaag begonnen met het opruimen van bergen vuilnis in de straten van Napels en omgeving.

De regio kampt al twee weken met een enorm vuilnisoverschot. De politie van Napels probeerde een stortterrein te heropenen maar raakte een paar dagen geleden slaags met demonstranten.

De Italiaanse regering komt vandaag in spoedberaad bijeen om een oplossing te zoeken voor het probleem. De vuilverwerkingcentra kampen al sinds de jaren negentig met een te kleine capaciteit en worden tegengewerkt door plaatselijke politici en de Camorra, de Napolitaanse maffia.

Guus Meeuwis past concert aan voor voetbal

Icoon MuziekGuus Meeuwis geeft op 13 juni een concert in het Philips stadion in Eindhoven. Dit valt echter samen met de EK-wedstrijd Nederland-Frankrijk. Zodat zijn fans niets van het voetbal hoeven te missen, zal de wedstrijd tijdens het concert op een groot scherm te zien zijn.

Het concert begint daarom ook al om 19.00 uur. Om 20.30 wordt het concert onderbroken voor het voetbal, waarna Meeuwis na de wedstrijd nog een toegift van een half uur brengt.

Het is niet de eerste keer dat Meeuwis dit doet. In 2006 was hetzelfde al een keer het geval tijdens het WK voetbal. Toen moest Nederland spelen tegen ServiŽ en Montenegro.

Guus Meeuwis geeft dit jaar vier concerten onder de naam 'Groots met een zachte G' in het voetbalstadion van PSV. De andere drie optredens vinden plaats op 12, 14 en 15 juni.


Guus wil niets van het voetbal missen

Jongetje (5) verdrinkt tijdens zwemles

Icoon BinnenlandsEen 5-jarig jongetje is gisteravond omgekomen in een zwembad in het Brabantse Vught. Het kind kreeg zwemles van zijn opa en is daarbij waarschijnlijk verdronken. De doodsoorzaak is echter nog niet bevestigd.

Het jongetje is direct gereanimeerd, maar het mocht niet meer baten. Het jongetje kreeg groepsles van zwemschool Benno Larue. Zijn opa is een gediplomeerd instructeur.

De zwemschool geeft ook zwemles aan kinderen met een beperking, water- of dieptevrees en motorische en gedragsproblemen. Het zwembad ligt op het terrein van een psychiatrische inrichting. Het is nog niet bekend of dit jongetje ook een beperking had.

De politie van Brabant onderzoekt de zaak. Meer informatie konden ze nog niet verstrekken.

Trio rijdt met 17.000 xtc-pillen door A'dam

Icoon MisdaadDe Amsterdamse politie heeft bij een verkeerscontrole drie mannen opgepakt. Het trio reed rond met maar liefst zeventienduizend xtc-pillen, elf wikkels cocaÔne en een gestolen invalidenparkeerkaart. De 25-jarige bestuurder werd aan de kant gezet omdat hij door rood licht reed.

De man bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Daarop werd hij ingerekend. "De man gedroeg zich vreemd en moffelde wat weg, daarom hebben we de auto aan een nadere inspectie onderworpen", aldus de politie. Daar werden de drugs ontdekt. De politie heeft daarom ook de twee 28-jarige passagiers opgepakt.

Mustapha weigert reserverol bij Levante

Het lijkt erop dat Riga Mustapha zijn langste tijd bij Levante heeft gehad. Trainer Giovanni De Biasi liet de 26-jarige aanvaller gisteren buiten zijn selectie voor de wedstrijd tegen Valencia.

Mustapha, oud-speler van Vitesse en Sparta, zou te laat zijn teruggekomen van zijn kerstvakantie. Hij verliet, nadat hij te horen kreeg dat hij niet in de basis zou starten, boos het trainingsveld. "Hij wilde niet op de bank plaatsnemen. Het was een heel duidelijke boodschap", aldus De Biasi.

Turkse en Marokkaanse importbruiden fors gedaald

Icoon BinnenlandsHet aantal Turkse en Marokkaanse Nederlandse mannen dat een bruid uit hun land van herkomst haalt, is tussen 2001 en 2006 sterk gedaald. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag. In 2006 liet ongeveer 25% van de Turkse en Marokkaanse mannen in Nederland die trouwden, hun bruid overkomen uit Turkije of Marokko.

In 2001 liet nog 56% van de Turkse mannen hun bruid overkomen uit het land van herkomst. Bij de Marokkanen lag dat percentage toen op 57.

Het overgrote deel van de Turkse mannen die in 2006 trouwden, koos voor een Turkse bruid uit Nederland (54%) of een uit Turkije (27%). Dat is een daling van 1100 naar 400 importhuwelijken per jaar. Bij de Marokkaanse mannen is een vergelijkbaar beeld zichtbaar. in 2006 trouwde 23% van de Marokkaanse bruidegommen met een bruid uit Marokko (360 huwelijken), tegen 57% in 2001 (1000 huwelijken). Daarbij vond ook voor deze groep vanaf 2004 een sterke stijging plaats van het percentage huwelijken met een partner van dezelfde herkomst uit Nederland.

Als mogelijke reden voor de scherpe daling noemt het CBS de strengere eisen die Nederland sinds 2004 stelt aan dergelijke huwelijken. Zo is de minimumleeftijd van degene die een partner uit het buitenland mag halen, verhoogd van 18 naar 21 jaar en is diens inkomenseis verhoogd. Verder noemt het CBS factoren zoals integratie en de veranderende samenstelling van de allochtone bevolking naar generatie. Zo zullen allochtone jongeren van de tweede generatie liever trouwen met een partner die net als zij in Nederland is opgegroeid, dan met iemand uit het land van hun ouders.

Trouwen met een Nederlandse vrouw doen Nederlandse Turken en Marokkanen nog niet veel. Van de Turkse en Marokkaanse mannen die in 2006 trouwden, deed slechts 10% dat met een autochtone vrouw. Dat komt neer op ongeveer 150 huwelijken per jaar.

Rankings: Haase bijna in top 100

Robin Haase, Nederlands hoogst geklasseerde tennisser, is de top 100 dichter genaderd. Door zijn goede optreden in Chennai steeg de 20-jarige Haase dertien plaatsen naar plaats nummer 103.

In Chennai stuntte Haase door van Marcos Baghdatis, nummer 16 op de mondiale ranglijst, te winnen. Uiteindelijk verloor Haase in de kwartfinale van het toernooi. De hoogste klassering van Haase is de 95e positie in augustus van vorig jaar.

In de top 10 van de mannen is er slechts een verschil. Andy Murray steeg door het winnen van het toernooi van Doha twee plaatsen naar de negende plek en stootte zo Tommy Robredo uit de top 10.

Bij de vrouwen is er niets veranderd in de top 10. Ook MichaŽlla Krajicek bleef op haar plaats, ondanks haar verlies in de eerste ronde van het toernooi van Auckland.

Stand ATP-ranking:

Positie:Naam:Land:Punten:
1R. FedererZWI7.180
2R. NadalSPA5.780
3N. Djokovic SER4.315
4N. DavydenkoRUS2.825
5D. FerrerSPA2.750
6A. RoddickUSA2.530
7F. GonzŠlezCHL2.005
8R. GasquetFRA1.930
9A. MurrayGRB1.830
10D. NalbandianARG1.775
103R. HaaseNED424
161P. WesselsNED261
167R. SluiterNED253

Stand WTA-ranking:

Positie:Naam:Land: Punten:
1J. HeninBEL6.155
2S. KuznetsovaRUS3.725
3J. JankovicSER3.470
4A. IvanovicSER3.461
5M. SharapovaRUS2.956
6A. ChakvetadzeRUS2.935
7S. WilliamsUSA2.802
8V. WilliamsUSA2.470
9D. HantuchovaSLW2.360
10M. BartoliFRA2.191
33M. KrajicekNED864
186E. TamaŽlaNED159

Canadese tieners kookten kat in magnetron

Icoon ShockingIn Canada worden vier tieners ervan beschuldigd tijdens een inbraak een kat te hebben gedood door het beest in een magnetron te stoppen. De politie van Camrose, ten zuidoosten van Edmonton, zeg dat in een huis tweemaal werd ingebroken terwijl de eigenaren een maand op vakantie waren.

Tijdens de tweede inbraak werd de huiskat in de magnetron gestopt en dood gekookt. Een vriend van de familie die voor het huis zorgde, ontdekte de dode kat.

De vier tieners (13 tot 15 jaar) worden beschuldigd van inbraak, diefstal en onwettig doden van een dier. Zij moeten volgende maand voor de rechter verschijnen.

Een lokale politie-inspecteur zegt in 25 jaar diensttijd nog nooit zoiets te hebben meegemaakt.

Heerenveen geeft Alves week vrij


Vanwege de transferperikelen rond zijn persoon hoeft Afonso Alves van zijn club sc Heerenveen voorlopig niet te verschijnen op de training.

De Braziliaan mag nog de hele week in BraziliŽ blijven en ontbreekt zondag dan ook tegen Utrecht.

AZ leek de slag om de centrumspits alsnog te hebben gewonnen. De clubs waren er op hoofdlijnen wel uit, maar een geschil over een extra vergoeding voor de speler heeft roet in het eten gegooid.

In Engelse en Braziliaanse media wordt gezegd dat de 26-jarige aanvaller naar Manchester City verkast.

Munitiekist was schat vossenjacht

Icoon Opmerkelijk Een ingegraven kist met een gps-systeem bracht gisteren in het Zuid-Hollandse dorp Schipluiden de gemoederen in beroering. Een 65-jarige man had de doos opgegraven en dacht dat er munitie in de kist zat.

De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) kwam er aan te pas en ontdekte dat het om een 'verborgen schat' van een vossenjachtspel ging. De politie heeft contact opgenomen met het bedrijf dat de kist had ingegraven, zo meldde zij vanochtend. Door zo'n kist bijvoorbeeld een bepaalde kleur te geven zou het in de toekomst duidelijk kunnen maken dat het een vossenjachtschat is en geen kist met munitie.

Chocolade-oorlog rond Grote Markt Brussel

Icoon Opmerkelijk Rond de Grote Markt in Brussel woedt een felle concurrentiestrijd tussen de traditionele Belgische chocolademakers en nieuwe winkeltjes die zich met 'namaakchocola' en Chinees winkelpersoneel met succes richten op grote groepen Chinese toeristen.

De Brusselse chocolatiers trekken over hun inkomstenderving aan de bel bij het stadsbestuur in Brussel. ''Ze kelderen onze omzet en bezoedelen ons imago met hun namaakchocolade'', klagen de Belgische handelaars. Van de nieuwe winkeltjes zijn er inmiddels een stuk of tien, steeds met Chinees personeel. De eigenaren zouden twee Bulgaarse broers zijn die eerder souvenirs verkochten.

De Brusselse handelaren vrezen een prijzenoorlog en vragen zich hardop af of de 'Chinese' chocola wel aan de Belgische kwaliteitseisen voldoet. Maar veel hulp biedt het stadsbestuur de autochtone handelaren niet. ''Er is een vrijheid van handel, we kunnen het aantal chocoladewinkels niet beperken'', zegt de wethouder van toerisme in de krant Het Laatste Nieuws.

KLM snapt kritiek manager Jan Smit niet

Icoon VervoerDe grote muil die de manager van Jan Smit dit weekend opzette in De Telegraaf over de KLM, is slecht gevallen bij de leiding van onze nationale vliegtuigmaatschappij. Volgens Volendammer Jaap Buys waren Jan, Yolanthe, Buys zelf en diens echtgenote zaterdagavond zonder pardon van een KLM-vlucht uit CuraÁao geschrapt.

Volgens Buys had hij in oktober al vier businessclass tickets geboekt en betaald. Maar volgens hem kregen op de terugreis ''belangrijke zakenrelaties van weet ik veel wie'', voorrang. ''Ik ben ontploft. Ik overweeg nu een schadeclaim. Dit riekt naar vriendjespolitiek.''

Omdat de Volendammers niet mee konden, heeft de directeur van de KLM op de Antillen vervolgens een privťjet geregeld vanaf CuraÁao naar Bonaire zodat Jan en Yolanthe zaterdagavond nog vanaf dat eiland konden vertrekken naar huis. Buys en zijn vrouw vlogen op dezelfde manier een dag later.

De KLM laat vandaag in een reactie weten dat het regelen van de privťjet voor Smit en consorten klopt. ''We hebben ons uit de naad gewerkt om alles goed te regelen'', aldus een verklaring van de luchtvaartmaatschappij.

De reden dat Jan Smit en aanhang van de vlucht werden geschrapt, komt volgens de KLM doordat manager Jaap Buys in eerste instantie een ticket voor de terugreis had geboekt op 10 januari. Het gezelschap moest echter eerder naar huis om dringende werk-redenen en daarom was in latere instantie een eerdere vlucht aangevraagd op zaterdag 5 januari. ''Dat leek allemaal goed te gaan, maar op het laatste moment lukte het toch niet vanaf CuraÁao. We hebben toen privť jets ingezet.'' De KLM voelt zich in het hemd gezet door de protesten van Buys.

Amerikaan kookt vermoorde vrouw

Icoon ShockingDe Amerikaanse politie heeft in de staat Texas dit weekend een 25-jarige man gearresteerd op verdenking van de moord op een jonge vrouw. Christopher Lee McCuin zou haar niet alleen hebben vermoord, maar hij kookte ook haar lichaamsdelen op het gasfornuis.

Tijdens een inval in de woning van de moeder van de verdachte troffen agenten mensenvlees aan in een pan met kokend water. Op de keukentafel stond een bord met mensenvlees waarin een vork stak. Of Christopher daarvan ook al iets had verorberd, is nog onbekend.

Het slachtoffer is de de 21 jarige Jana Shearer, de ex-vriendin van Lee McCuin.


Christopher Lee McCuin


House of the Dead 2 & 3 Return trailer laat snelle actie zien

Lightgun-games lijken aan een comeback bezig te zijn. Na Resident Evil: Umbrella Chronicles en de aankomende Time Crisis 4, komt er binnenkort een klassieker terug in de winkel. Hoewel een klassieker niet de juiste benaming is, aangezien zowel deel twee als drie in ťťn game te koop zullen zijn. Onder de titel "House of the Dead 2 & 3 Return" zul je ťťn van de betere shooters uit de arcadehallen kunnen spelen. Hieronder kun je alvast de trailer van de bundel bekijken.

Levels van Super Smash Bros. Brawl in the picture

Eerder vandaag kwam het spel Super Smash Bros. Brawl al bij FOK!games in het nieuws omdat er enkele nieuwe Japanse commercials van het spel waren verschenen. Daar in Japan wordt het spel nu onder de aandacht gebracht omdat het op 28 januari in de winkelschappen zal gaan verschijnen. Nu zijn er ook enkele nieuwe screenshots van het spel opgedoken waarin je enkele levels kunt bekijken van de Nintendo-beat 'em up.
Nasleep Gerstmann-debacle: reviewer verlaat Gamespot

Net nu het een tijdje rustig was rondom het hele Gerstmann-circus blijkt er alsnog wat nasleep te zijn, Frank Provo, zelf ook al bijna acht jaar reviewer bij Gamespot, verlaat deze site onder andere vanwege het vertrek van Gerstmann.

I believe CNet management let Jeff go for all the wrong reasons. I believe CNet intends to soften the site's tone and push for higher scores to make advertisers happy.

Klare taal van Provo, die daarnaast ook nog zijn medelijden voor de rest van de Gamespot-crew uit, de arme mensen die wel moeten blijven werken om rekeningen te kunnen betalen ondanks de ziel-verpletterende werkomgeving die CNet creŽert.

Gigantische kijkcijfers Boer Zoekt Vrouw

Icoon Televisie Het KRO-programma Boer Zoekt Vrouw heeft gisteravond de hoogste kijkcijfers ooit gehaald. Ruim 3,4 miljoen kijkers stemden af op Nederland 1 voor het datingprogramma. Een zegsvrouw van de KRO noemt de resultaten 'waanzinnig'.

Volgens Stephan Warnik, hoofd drama en amusement bij de KRO, heeft dit succes meerdere redenen: ''Begin januari is de kijkdichtheid altijd hoog. De meeste mensen zijn immers weer terug van vakantie. Ook was er zondag minder concurrentie doordat er geen Nederlands voetbal werd uitgezonden en ook niet het programma Miljoenenjacht bij RTL'', aldus Warnik.

Hij wil verder benadrukken dat de KRO er bewust voor heeft gekozen een flinke tijd te laten zitten tussen de huidige en de vorige reeks van Boer Zoekt Vrouw. ''Op deze manier wacht je tot de belangstelling weer opbloeit. Verder gaan producent Blue Circle en wij heel zorgvuldig om met het programma'', zegt de KRO-man, die het succes 'voor deze tijden ongekend' noemt.

Ook het programma De ReŁnie, aansluitend op Boer Zoekt Vrouw uitgezonden door de KRO op Nederland 1, brak gisteren een kijkcijferrecord met 2,7 miljoen kijkers.

In 2007 kwam, buiten de sportprogramma's om, alleen Het Journaal ťťnmaal boven de 3 miljoen kijkers.

RTV Oost wil live-uitzendingen amateurvoetbal

RTV Oost wil live wedstrijden uitzenden van topclubs in het amateurvoetbal. De regionale omroep denkt aan een wedstrijd per week.

De directeur van RTV Oost, Henny Everts, wil gaan samenwerken met andere regionale omroepen. Op die manier zou bij een wedstrijd waarbij een Overijsselse club in Drenthe uitspeelt Omroep Drenthe de uitzending kunnen maken. Bij de return zendt RTV Oost dan de wedstrijd uit. "We gaan polsen of de andere regionale zenders hier ook belangstelling voor hebben. Het zou mooi zijn als we kunnen samenwerken bij het registreren en uitzenden van de wedstrijden", aldus Everts.

Helft Nederlanders wil af van Antillen

Icoon Enqu�te Het pleidooi van de Partij voor de Vrijheid (PVV) om de staatkundige band tussen Nederland en de Nederlandse Antillen te verbreken krijgt steun van 49 procent van de Nederlanders.

Dat blijkt vanochtend uit een opiniepeiling van Maurice de Hond onder 1500 mensen, in opdracht van de gratis krant DAG.

Eilanden die bij Nederland willen blijven, moeten onder direct Nederlands bestuur komen, vindt 60 procent van de ondervraagden. Een minderheid van 37 procent wil dat de Antillen sowieso binnen het Nederlandse koninkrijk blijven.

Gisteren bleek dat een ander pleidooi van Wilders, om de koningin uit de regering te zetten, kan rekenen op de steun van de helft van de Nederlandse bevolking. In de Tweede Kamer is ook de SP daarvoor, alhoewel het geen speerpunt meer is voor de partij van Marijnissen.

Mrs Robinson is terug

Icoon LiteratuurMrs Robinson is terug. Veertig jaar na het verschijnen van het boek The Graduate ligt het vervolg in de Amerikaanse winkels. Auteur Charles Webb vond, zegt hij in de New York Daily News, eindelijk de inspiratie. Hij moest er wel weer voor beginnen met roken.

De 68-jarige Webb werd naar eigen zeggen gek van mensen die hem veertig jaar lang vroegen hoe het afliep met Mrs Robinson, die student Benjamin verleidt, maar uiteindelijk haar dochter aan hem verliest. "Ik ging er eindelijk eens echt voor zitten, maar de inspiratie kwam pas toen ik weer ging roken. Dat deed ik ook tijdens het schrijven van het eerste boek. Die prijs heb ik ervoor moeten betalen."

Home School speelt in de jaren '70. Benjamin en Elaine vechten met de autoriteiten om hun kinderen thuis te mogen onderwijzen. Wanhopig wendt Benjamin zich tot de vrouw van wie het stel juist was weggevlucht: zijn schoonmoeder, Mrs Robinson.

Trust hoofdsponsor Arden International

Trust is de nieuwe hoofdsponsor van het GP2-team van Arden. Het team en het Nederlandse computerbedrijf hebben een overeenkomst gesloten van drie jaar.

De nieuwe naam van het team van Arden is Trust Team Arden en het zal uitkomen in de Europese en Aziatische GP2-series.

"We zijn erg blij en trots om een partner te worden van Arden International Motorsport. We hebben de GP2 nauwlettend in de gaten gehouden en we geloven dat het een aantrekkelijke klasse is. De GP2 is een zeer competitieve klasse en een prima opstap naar de Formule 1. Het past bij het imago en de ambities van Trust om drie jaar hoofdsponsor te worden van het team van Arden. We zullen de sponsoring gebruiken voor het vergroten van onze naamsbekendheid en het uitbreiden van onze relaties. Ook hopen we dat het de Nederlandse autosport een duwtje in de rug kan geven.We kijken uit naar het eerste seizoen van Trust Team Arden, dat het enige gedeeltelijk Nederlandse team in de GP2 is," aldus de voorman van Trust, Michel Perridon.

Skypen op je PSP nu officieel aangekondigd

Het was al redelijk zeker na dit bericht, maar Sony heeft tijdens de CES officieel aangekondigd dat het mogelijk is om te Skypen met je PSP. Alle Skype-functionaliteiten zijn mogelijk, gratis bellen met andere Skypers, SkypeOut om gewone telefoons te bellen en SkypeIn om telefoontjes van normale bellers te beantwoorden. Er zit echter een addertje onder het gras: Skype werkt alleen met de PSP Slim & Lite.

De reden hiervoor is nog niet bekend, maar het zou met de compatibiliteit van de microfoon of het extra geheugen in de S&L te maken kunnen hebben.
Het is verder nog niet bekend of je in-game zult kunnen Skypen.Demo van Yakuza 3 in PS Store

De opvolger van Ryu Ga Gotoku 2, die buiten Japan nooit is uitgebracht wegens teleurstellende verkoopresultaten van het eerste deel (bij ons beter bekend als Yakuza) wordt in 2008 door SEGA in Japan uitgebracht. Over een eventuele Amerikaanse en Europese release is nog niets bekend, maar wie benieuwd is naar dit derde deel in de serie kan de demo alvast downloaden. Deze staat nu in de Japanse PlayStation Store.

Sony stapt hiermee van haar policy af dat updates alleen op donderdag plaats vinden. Wellicht dat we in de toekomst vaker tussentijdse updates krijgen.

Wau weg bij Willem II

Nuelson Wau mag per direct vertrekken bij Willem II. De Tilburgers hebben de diensten van de 27-jarige speler niet meer nodig.

Wau kreeg deze boodschap op het trainingskamp van Willem II in Portugal. Wau speelt al zijn hele carriŤre bij de Tilburgers. In het seizoen 1999/2000 maakte hij zijn debuut in het betaald voetbal.

Technisch manager Andries Jonker ziet ook graag dat Ken van Mierlo (20) en Jonathan Wilmet (22) bij een andere club ervaring opdoen. De twee beloftes hoeven na de winterstop niet te rekenen op veel speeltijd.

Noors international voor Heerenveen

SC Heerenveen heeft zich per direct versterkt met de 24-jarige Christian Grindheim. De Noorse international is afkomstig van VŚlerenga Oslo en heeft een meerjarig contract getekend.

Grindheim kwam tot nu toe vijftien keer uit voor Noorwegen en kan zowel rechts als centraal op het middenveld uit de voeten. Heerenveen moet 2,5 miljoen euro betalen voor de speler wiens contract nog doorliep tot 2009.

CD: Rolling Stones - Rolled Gold+

Onder de naam "The Decca Gramophone Co. Ltd." ontstond in 1929 de platenmaatschappij die enkele decennia lang ťťn van de groten der aarde was. Ondanks het feit dat ze The Beatles niet wisten te contracteren, vergaarden ze in de jaren zestig toch veel rijkdom met een band die getipt werd door nota bene George Harrison. Vanaf 1963 werden The Rolling Stones het goudhaantje van Decca Records. Het uitmelken van de Stones liep zelfs na de contractbreuk in 1969 door met een aantal compilatie-albums. Manager Allen Klein ging er, na zijn ontslag, vandoor met de rechten van het meeste materiaal van voor 1971. Eťn van de compilaties, die in 1975 werd uitgebracht, was Rolled Gold. Een album dat 50 weken in de album hitlijsten stond in Engeland. Nu, 32 jaar later, verschijnt er een 'new and improved' versie van dit verzamelalbum, Rolled Gold+.

[NHL] Standen per 07-01-2008

Hier zijn de standen zoals die op dit moment zijn in de NHL.

Atlantic Division
TeamWLOTPtsGFGAHomeRoadL 10Strk
New Jersey Devils23153491019712-5-011-10-36-4-0L1
Pittsburgh Penguins231624812011412-8-211-8-08-2-0W6
New York Rangers201754510210413-8-07-9-54-4-2L3
Philadelphia Flyers20154441181108-5-412-10-04-4-2W1
New York Islanders20164449811013-7-27-9-25-3-2L2

Northeast Division
TeamWLOTPtsGFGAHomeRoadL 10Strk
Ottawa Senators271045814811613-6-214-4-26-3-1W2
Montreal Canadiens20138481261177-7-513-6-35-2-3L1
Boston Bruins211644610810811-6-210-10-24-5-1W3
Buffalo Sabres191834112011711-8-18-10-24-4-2L6
Toronto Maple Leafs16188401201368-8-58-10-32-6-2L2

Southeast Division
TeamWLOTPtsGFGAHomeRoadL 10Strk
Carolina Hurricanes211944613414110-8-211-11-24-5-1L1
Atlanta Thrashers212114312414211-10-010-11-16-4-0W1
Florida Panthers19203411041159-9-210-11-15-4-1L1
Washington Capitals17205391171318-10-19-10-45-2-3W1
Tampa Bay Lightning152253512114412-8-23-14-31-7-2L7

Central Division
TeamWLOTPtsGFGAHomeRoadL 10Strk
Detroit Red Wings3283671519017-3-115-5-28-2-0W3
St. Louis Blues2014545979912-7-38-7-24-3-3W1
Columbus Blue Jackets191764410510213-6-46-11-25-5-0L1
Nashville Predators201824211211712-7-18-11-16-4-0W3
Chicago Blackhawks191934111812212-10-17-9-24-5-1L5

Northwest Division
TeamWLOTPtsGFGAHomeRoadL 10Strk
Calgary Flames221475112912610-7-612-7-17-1-2W5
Vancouver Canucks23144501089312-6-211-8-26-3-1W1
Minnesota Wild231624811011414-7-09-9-26-4-0L1
Colorado Avalanche221634711911816-6-06-10-35-3-2W1
Edmonton Oilers18214401111319-11-19-10-33-5-2W1

Pacific Division
TeamWLOTPtsGFGAHomeRoadL 10Strk
San Jose Sharks2312652105947-9-416-3-26-2-2W1
Dallas Stars231645012611312-7-211-9-25-5-0L4
Anaheim Ducks211764810711712-6-49-11-26-2-2L1
Phoenix Coyotes21181431061078-10-113-8-07-2-1W4
Los Angeles Kings15262321231439-14-16-12-13-7-0L2

[NFL] Uitslagen Wildcard games

Dat Eli Manning het kan bewees hij gisteren maar weer eens. Waar hij in het reguliere seizoen veel interceptions gooide wist hij die te vermijden tegen de Tampa Bay Buccaneers.

Uitslagen:

Final1234T
NY Giants (11-6-0) ę0143724
Tampa Bay Buccaneers (9-8-0)700714

Final1234T
Tennessee Titans (10-7-0)33006
San Diego Chargers (12-5-0) ę0010717

Final1234T
Washington Redskins (9-8-0)0001414
Seattle Seahawks (11-6-0) ę7332235

Final1234T
Jacksonville Jaguars (12-5-0) ę7147331
Pittsburgh Steelers (10-7-0)7031929

Wedstrijden komend weekend:

Zaterdag 12 januari
Seattle Seahawks@Green bay Packers
Jacksonville Jaguars@New England Patriots

Zondag 13 januari
San Diego Chargers@Indianapolis Colts
New York Giants @Dallas Cowboys

12-jarige jongen knuppelt peuter dood

Icoon MisdaadEen 12-jarige jongen heeft in de Amerikaanse staat Florida een meisje van 17 maanden met een honkbalknuppel doodgeslagen. Waarschijnlijk verloor de jongen zijn geduld omdat de peuter huilde terwijl hij televisie aan het kijken was. Dat heeft de Amerikaanse nieuwszender CNN vandaag gemeld.

Het agressieve ventje werd zaterdag na het incident in de plaats Lauderhill door de politie opgepakt en is gisteren aangeklaagd voor moord. De jongen heeft inmiddels de moord toegegeven. Hij zegt dat hij kwaad was geworden door het gehuil van het meisje.

De zaak lijkt erg veel op die van Lionel Tate, die in 1999 als 12-jarige een 6-jarig meisje de dood in joeg doordat hij worstelwedstrijden nadeed die hij op tv had gezien. In 2001 kreeg hij als minderjarige te horen dat hij levenslang achter de tralies moet zitten. Na drie jaar kwam de jongen weer vrij.

Ferrari presenteert F2008

Gisteren presenteerde Ferrari haar 2008-bolide in de Ferrari-fabriek in Maranello. De F2008, intern 659 genoemd, is een compleet nieuw ontworpen bolide die is afgestemd op de 2008-reglementen.

Ferrari heeft veel tijd en energie gestoken in de ontwikkeling van de bolide. De aandacht was met name gericht op het begrijpen en verbeteren van de zwakke punten van de F2007; het snelheidstekort op circuits met snelle bochten en de betrouwbaarheid. Naast deze verbeterpunten heeft het uiteraard rekening gehouden met de nieuwe regelgeving voor versnellingsbak, standaard ECU en elektronische hulpmiddelen.

Uiterlijk doet de Ferrari veel denken aan de F2007. Alleen de nieuwe neus, die wel iets wegheeft van een Toyota-neus van afgelopen seizoen, en de hogere cockpitranden doen vermoeden dat het een compleet nieuwe bolide is. Desondanks heeft het team veel tijd gestoken in het opnieuw ontwerpen van de aerodynamica alsmede de wielophangingen. Daarnaast is de bolide ook beter afgestemd op de wensen van beide coureurs; Felipe Massa en Kimi Raikkonen.

Ferrari heeft reeds aangegeven dat er tot het eerste GP weekend in AustraliŽ volop doorontwikkeld wordt. Dit zou inhouden dat de bolide tegen die tijd kan verschillen met de foto’s die wij kunnen tonen.Laatste zeereis Queen Elizabeth 2

Icoon VervoerEen van de beroemdste cruiseschepen ter wereld, de Queen Elizabeth 2, is uitgevaren voor haar laatste wereldreis. Het 293 meter lange en 32 meter brede vaartuig, vernoemd naar de huidige Britse koningin, wordt omgetoverd in een luxueuze hotelboot.

De QE2, zoals het schip ook wordt genoemd, verliet gisteravond de haven van de Britse stad Southampton. Op de kade werd een groot vuurwerk afgestoken, meldden Britse media. Zusterschip Queen Victoria vertrok op hetzelfde moment voor haar eerste wereldreis. Beide megaschepen varen gezamenlijk over de Atlantische Oceaan naar New York.

De Amerikaanse cruisemaatschappij Carnival verkocht de QE2 vorig jaar november voor omgerekend 67 miljoen euro aan investeringsmaatschappij Istithmar uit Dubai. Na afloop van de rondreis in april wordt het schip gerenoveerd en zal het een nieuwe bestemming krijgen als vijfsterren hotel bij Palm Jumeirah, een van de kunstmatig aangelegde palmeilanden voor de kust van Dubai.


Queen Elizabeth 2

Negende titel op rij Venhuizen

Voor de negende maal op rij is Karen Venhuizen nationaal kampioene kunstrijden geworden. Zowel bij het korte programma als de vrije kŁr was Venhuizen verreweg de beste.

Met een persoonlijk record van 126,12 punten bleef ze de 15-jarige Eva Lim bijna 26 punten voor. Jacqueline Voll pakte met 89,20 punten het brons.

De titel bij de heren ging met 77,63 punten naar Christian Gijtenbeek, de enige deelnemer aan het NK bij de mannen.

Timmer blij met mijlpaal

Marianne Timmer werd gisteren voor de tiende maal in haar loopbaan Nederlands kampioene sprint. Ze was blij met die mijlpaal, minder te spreken was ze over haar optreden.

"Jarenlang was ik de enige topper op de sprint. Nu komt de rest dichterbij. Er is een grote groep die aansluiting heeft gekregen. Ik ben nog steeds heel constant, maar die andere meiden worden beter. Ik zie dat als een positieve ontwikkeling,” aldus Timmer die in de aanloop naar het toernooi ziek werd en een blessure aan de lies opliep. Hierdoor moest ze antibiotica nemen. "Echt goed voor je lichaam zo vlak voor een toernooi is dat natuurlijk niet. Het is ook altijd maar de vraag of je op tijd bent hersteld. Gelukkig heb ik nu nog twee weken voor de WK. Dat moet voldoende zijn.”

Uitslagen Schotland speelronde 22

Afgelopen weekend werd er weer een speelronde afgewerkt in de Schotse competitie. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
Glasgow RangersDundee United2-0
HeartsKilmarnock1-1
St. MirrenHibernian2-1
Inverness CTGretna3-0
FalkirekAberdeen0-0
MotherwellCelticAfg

Stand

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Glasgow Rangers1944+29
2Celtic2043+34
3Motherwell2035+5
4Aberdeen2233-1
5Dundee United2232+2
6Falkirk2232-1
7Inverness CT2231-4
8Hibernian2128+1
9Kilmarnock2222-9
10St. Mirren2022-18
11Hearts2221-8
12Gretna2010-30

Topscorers:

#NaamClubAantal doelpunten
1McDonaldCeltic13
2Vennegoor of H.Celtic9
=HuntDundee United9
4RobsonDundee United8
=VelickaHearts8

Programma volgende speelronde:

DatumThuisUit
08/1St. MirrenGlasgow Rangers
16/1GretnaGlasgow Rangers
19/1CelticKilmarnock
19/1Dundee UnitedAberdeen
19/1GretnaFalkirk
19/1HeartsHibernian
19/1St. MirrenMotherwell
20/1Inverness CTGlasgow Rangers

Ik ben een goed doel

Je overgebleven salaris hoeft dus ook al niet meer naar een Orgaanstichting naar keuze die het jaarsalaris van de directeur met deze giften bekostigt. En op lokale schaal zijn buurtvoorzieningen natuurlijk een leuk idee, maar het volk dat op pannaveldjes afkomt gedraagt zich nou meestal niet echt om over naar huis te schrijven. Als je dat zo allemaal tegen elkaar afweegt, zie ik, op mijzelf na, geen enkel goed doel dat je door overdaad nog niet uitgegeven geld ťcht goed zou kunnen gebruiken.

Aruba sleept Nederland voor rechter

Icoon AlgemeenAruba ziet een gang naar de rechter als 'welhaast onvermijdelijk', omdat Nederland het eiland een geclaimd bedrag van miljoenen euro's nog niet heeft betaald. Dat staat in een brief die de Arubaanse minister van Justitie Rudy Croes aan zijn collega's in Nederland en de Nederlandse Antillen heeft gestuurd.

De relatie tussen Aruba en Nederland is ijzig door het conflict over wie welk deel krijgt van de opbrengst van het Plant Hotel op het eiland waar nu het Marriott-hotel is gehuisvest. Nederland verkocht de aandelen om Arubaanse schulden te gelde te maken. Aruba claimt minstens 150 miljoen euro uit de rest van de verkoop, maar Nederland wil ongeveer de helft daarvan geven.

Kingdom Hearts: Birth by Sleep toont zich in screenshots

Kingdom Hearts: Birth by Sleep zal het begin vertellen van de Kingdom Hearts saga. Je gaat in deze prequel ook niet met Sora op pad maar met drie nieuwe helden. Deze zijn alle drie leerlingen van de Keyblade en gaan opzoek naar hun verdwenen meester. Veel informatie over deze nieuwe Kingdom Hearts voor de PSP is er nog niet maar er zijn wel een aantal nieuwe screenshots verschenen.


Bekende gezichten in Final Fantasy Dissidia screens

Naast Final Fantasy VII: Crisis Core komt er nog een Final Fantasy spel naar de PSP, namelijk Final Fantasy: Dissidia. In tegenstelling tot andere Final Fantasy spellen gaat het hier niet om een RPG maar om een vechtspel. Er zijn een aantal verse screenshots van dit spel verschenen. De echte fans zullen zeker bekende gezichten op deze screenshots tegenkomen.


Final Fantasy: Dissidia zal een nieuwe fighter worden van Sqaure-Enix op de PSP. In deze game gaan personages van verschillende Final Fantasy games elkaar te lijf. Het spel zal niet spelen zoals je dat gewend bent van one-on-one fighter. Zo zal het een geheel eigen vechtsysteem kennen en kan er gebruik worden gemaakt van de omgevingen. Ook de camera zal niet op een vast punt staan en kan tijdens het vechten worden bijgesteld.

UFO

Persoonlijk lijkt mij de kans, dat er binnen afzienbare tijd een ruimteschip op aarde landt met daarin wezens van een andere planeet, vrij gering, om niet te zeggen, nul komma nul. Gelukkig zijn er knappe knutselaars die ons voorzien van leuke beelden van deze hoogstonwaarschijnlijke gebeurtenis.

Laatste reviews en specials
preview
Diablo IV
special
Random Pics van de Dag #889
review
Apple Watch 8
special
Random Pics van de Dag #888
special
Weekend gifdump #110
special
AI Picture Gallery #138 - Midjourney v5 is er!
©FOK.nl e.a.