Gigantische kijkcijfers Boer Zoekt Vrouw

Icoon Televisie Het KRO-programma Boer Zoekt Vrouw heeft gisteravond de hoogste kijkcijfers ooit gehaald. Ruim 3,4 miljoen kijkers stemden af op Nederland 1 voor het datingprogramma. Een zegsvrouw van de KRO noemt de resultaten 'waanzinnig'.

Volgens Stephan Warnik, hoofd drama en amusement bij de KRO, heeft dit succes meerdere redenen: ''Begin januari is de kijkdichtheid altijd hoog. De meeste mensen zijn immers weer terug van vakantie. Ook was er zondag minder concurrentie doordat er geen Nederlands voetbal werd uitgezonden en ook niet het programma Miljoenenjacht bij RTL'', aldus Warnik.

Hij wil verder benadrukken dat de KRO er bewust voor heeft gekozen een flinke tijd te laten zitten tussen de huidige en de vorige reeks van Boer Zoekt Vrouw. ''Op deze manier wacht je tot de belangstelling weer opbloeit. Verder gaan producent Blue Circle en wij heel zorgvuldig om met het programma'', zegt de KRO-man, die het succes 'voor deze tijden ongekend' noemt.

Ook het programma De Reünie, aansluitend op Boer Zoekt Vrouw uitgezonden door de KRO op Nederland 1, brak gisteren een kijkcijferrecord met 2,7 miljoen kijkers.

In 2007 kwam, buiten de sportprogramma's om, alleen Het Journaal éénmaal boven de 3 miljoen kijkers.