Clinton haalt al-Qaeda erbij om Obama te verslaan

Icoon AmerikaDe Democratische senator Hillary Clinton heeft de terreurorganisatie al-Qaeda naar voren geschoven in haar strijd tegen partijgenoot Barack Obama. Dat hebben verscheidene Amerikaanse media bericht.

Clinton hield een gehoor in de staat New Hampshire voor dat al-Qaeda de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen zeer goed zal volgen en dat het aanstellen van een relatief onervaren politicus als staatshoofd alleen al daarom een veiligheidsrisico is.

Clinton wees de Amerikanen op de (mislukte) aanslagen in Groot-Brittannië kort na het vertrek van premier Tony Blair vorig jaar. Volgens de voormalige First Lady van de VS is zij in staat een mogelijk soortgelijke situatie na de komende machtswisseling in de VS het hoofd te bieden en Obama niet.

Clinton verloor kortgeleden in de staat Iowa onverwacht van Obama tijdens de eerste voorverkiezing om de Democratische kandidatuur voor het presidentschap. Ze trekt nu alles uit de kast om een nieuw verlies tijdens voorverkiezingen later vandaag in New Hampshire te voorkomen. Clinton hamert vooral op de politieke onervarenheid van senator Obama, die in tijden van crisis niet gekwalificeerd zou zijn om het land en zijn leger te leiden.