112-Fotograaf schrikt van geest op foto

Icoon BizarHij heeft er slecht van geslapen, rampen- en ongelukkenfotograaf Tom Louter uit het Brabantse Veghel. De fotograaf die het 112-nieuws achterna reist, maakte zondag foto's van een een brand in Oss bij voormalig Chinees restaurant Padihoeve.

Toen hij 's avonds de foto's bekeek, zag hij op één ervan de schim van een man. ''Ik ken die man niet'', aldus de 29-jarige Louter, die verzekert de foto niet met Photoshop of andere middelen bewerkt te hebben. ''De verschijning’ staat met zijn ogen gesloten tussen het riet. Ik heb op dat moment meerdere foto’s geschoten – er zat telkens zo’n 20 seconden tussen – en op de foto ervoor en érna is de geest niet te zien. Het kan ook niemand uit het publiek zijn geweest, want er stond daar gewoon niemand.''

Louter, die ook de website 112Uden-Veghel.nl bestiert, heeft vanmorgen zelfs een paragnost gebeld. Die stond echter met de mond vol tanden.

Fred van Vliet van spiritueel centrum 'De Nieuwe Weg', heeft wel een verklaring. Volgens hem komen geestverschijningen vaak voor. ''De trillingfrequentie van de energie is vaak niet waar te nemen door de mens, maar wel door een camera. Meestal is die energie te zien in 'vervelende' bolletjes op foto's waardoor de foto vaak als verkeerd belicht wordt beschouwd. In dit geval heeft zich echter een entiteit waar laten nemen door een projectie aan te nemen zoals deze de laatste keer was geïncarneerd.''

Hier vind je de geestfoto.

Snelle update
Louter kan weer rustig gaan slapen. Inmiddels is namelijk duidelijk geworden dat de 'geestverschijning' op de foto een 'in levende lijve' logistiek medewerker betreft van de brandweer in Oss.

Vermoedelijk heeft een wat langere sluitertijd twee beelden in elkaar samengesmolten en dit bizarre beeld opgeleverd.

Met dank aan Calibrero voor de submit.