Huwelijk gestrand door verkoop nummerplaat

Icoon OpmerkelijkOoit vormden Neil en Jane Medley een gelukkig stel. Het Britse stel had twee kinderen, een dure levensstijl en ging op reis bij de vleet. Ook stond er een mooie Ferrari op de oprit met een gepersonaliseerde nummerplaat.

Toen Jane er in 2006 achterkwam dat het fortuin van Neil bij elkaar verzonnen was en hij in werkelijkheid aan de rand van de financiële afgrond stond brak er paniek uit bij het gezin. Ze dreigden zelfs uit hun villa, ter waarde van ruim een miljoen euro, gezet te worden. Om wat geld te verdienen verkocht Jane stiekem de gepersonaliseerde nummerplaat, MED575, van de Ferrari van Neil.

Dat Neil daar niet blij mee was, is een understatement. Hij naam wraak op zijn vrouw door haar klerenkast te plunderen. Onder andere drie baljurken en exclusieve handtassen vonden hun weg naar de vuilverbrandingsoven zo merkten oplettende buren op. Van de schoenen liet hij van elk paar één schoen verdwijnen. Neil blijft ontkennen iets met het verdwijnen van de spullen te maken te hebben.

In de rechtbank verklaarde Jane gisteren: "Ik kwam op een dag thuis en trof in mijn slaapkamer enkel nog het bed, de kleerkast en een exemplaar van elk paar schoenen aan. Zelfs de slipjes waren verdwenen en op een familiefoto had hij een gat in het hoofd van mijn zuster geslagen. Hij kan extreem kwaad worden, maar ik had nooit gedacht dat hij op deze manier wraak zou nemen. En dat enkel maar omdat ik zijn nummerplaat verkocht heb".