Grote brand op Helmonds bedrijventerrein

Icoon BrandIn Helmond woedt sinds gisteravond 18.30 uur een grote brand in een oud bedrijfsverzamelgebouw aan de Kanaaldijk Zuid Oost. De brand was vandaag rond 15.00 uur nog steeds niet onder controle, laat een woordvoerder van de brandweer weten.

In eerste instantie werd rond middernacht het sein brand meester gegeven. Omdat de brand in een oud pand woedde, ging de brandweer vannacht uit voorzorg nog meerdere malen poolshoogte nemen. De brand was toen weer opgelaaid en werd opnieuw geblust. Vanochtend rond 9.00 uur bleek er wederom sprake te zijn van brand.

De brandweer is met veel materieel en 65 brandweerlieden aanwezig. De brand is moeilijk te blussen omdat het gebouw uit veel hout bestaat. Door instortingsgevaar kan het vuur alleen van buiten worden bestreden. Het vuur zorgt voor veel rookontwikkeling die richting de binnenstad van Helmond trekt. Panden in de buurt hebben rook- en waterschade opgelopen. Naar verwachting is de brandweer nog enkele uren bezig met blussen.

In het pand zijn meerdere kleine bedrijven gevestigd zoals een fotostudio, atelier en spel-en attractieverhuur. De brand is ontstaan in een kledingverhuurbedrijf. Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van de brand is. Bij de brand kwamen geen gevaarlijke stoffen vrij.